Belépés
Császármorzsa
... Tepsibe simítjuk, megszórjuk a vágott dióval, mazso...
Csevabcsicsa
... fűszerpaprikával. A masszából nedves kézzel ujjnyi vastagságú, kb. 2 cm-es kolbászokat formálunk, lisztben megforgatjuk, és egy órára a hűtőszekrénybe teszszük. A margarint kicsit felolvasztjuk, megkenegetjük vele a kolbászokat, és 10 percre a grillsütőbe tesszük. Közben gyakran forgatjuk. Tálaláskor paprikával megszórt vöröshagyma-karikákat teszünk a tetejére. Paprika, paradicsom...
Almás-habos csemege
... dkg vaj

A tetejére
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál málnadzsem



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kevergetve 5 percig főzzük, míg aranyszínű lesz, a zsemlemorzsa pedig ropogós. A tűzről levéve hozzáadjuk a csokoládét, és kihűtjük. Kivajazott porcelán...
Ananászos sütemény
...

20 dkg vaj
4 tojás
30 dkg cukor
20 dkg liszt
ananászkonzerv
2 evőkanál rum
a sütéshez kevés vaj



ELKÉSZÍTÉS

Kislángon felolvasztjuk a vajat, majd hűlni hagyjuk. A tojásokból és 20 dkg cukorból elektromos habverővel habot keverünk, majd hozzáadjuk a lisztet és a vajat. Addig keverjük, amíg sima tésztát kapun...
Baklava
... Leforrazuk a mandulabelet es lehuzzuk a hejat.
2. Ledaraljuk a mandulabelet es a
diobelet majd egy talban osszekeverjuk az
egy csesze cukorral es a fahejjal.
3. Felolvasztjuk a margarint.
4. Leteritunk 5-7 lapot egymas kozott jol bekenve a margarinnal egy korulbelul
22-32 cm-s kikent tepsibe, es megkenjuk vastagon a masszaval. Leteritjuk egy
lap...
Citromkrém
... díszítéshez
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A tejszínt 10 percre fagyasztóba tesszük. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A citromok héját lereszeljük, a levüket kinyomjuk, és a cukorral együtt serpenyőbe tesszük. Felolvasztjuk a cukrot, felforraljuk, majd kislángon 10 percig főzzük. Áttörjük, és 1 evőkanál szirupba belekeverjük a zselatint, ...
Cseresznyés-csokoládés terrin
... cukor

A tálaláshoz:
50 dkg mascarpone (vagy tejszínkrémsajt)



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét és a margarin felét egy vízfürdőbe állított lábasban felolvasztjuk, majd fakanállal kevergetve hűlni hagyjuk. Egy nagy tálban a maradék margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót. A tejszínt és a tojásfehérjét külön-külön kemén...
Csokitorta 2.
... 20 percre félretesszük, majd forró sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Amíg kihűl, felforraljuk a tejszínt, levesszük a tűzről, beletördeljük a csokolá...
Diós falatok
... dkg porcukor
12,5 dkg dió (durvára vágott)
30 dióbél



ELKÉSZÍTÉS

A csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett, a vizet is hozzáadva, felolvasztjuk. Belekeverjük a tejszínt, a rumot, és sima krémmé dolgozzuk. Hozzáadjuk a cukrot és a durvára vágott diót. Hideg helyre tesszük, hogy megkeményedjen a massza. Amikor már kemény, de azért ...
Fehércsokoládés hab
... 7,5 cm-es kör alakú lapokat vágunk a tésztából, és kibéleljük velük a kis tűzálló tortaformákat, majd mindegyikre cseresznyeszemeket teszünk. A habhoz a darabokra tört csokoládét felolvasztjuk, levesszük a tűzről, és kissé hűlni hagyjuk. A tejszínt az édesítővel habbá verjük, majd hozzáadjuk a csokoládét. A tortaformákat sütőpapírral körbetekerjük, úgy, hogy a papírok 4 cm-rel mag...
Currys csirkemell
... vöröshagyma, 4,5 dl csirkealaplé, 1, 5 dl natúr joghurt, 1 mokkáskanál só, frissen őrölt feketebors.

Elkészítése:

A csirke bőrét leszedjük és csíkokra vágjuk. Felolvasztjuk a vajat vagy a margarint egy nagy hőálló edényben, és mérsékelt tűzön 5 perc alatt enyhén megpirítjuk a húst. Miután kiszedtük sózzuk és borsozzuk. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk é...
Gesztenyés csokikrém
... evőkanál rum
1 tasak vaníliáscukor
5 cl erős kávé

A díszítéshez:
tejszínhab



ELKÉSZÍTÉS

A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten felolvasztjuk, villával összetörjük, majd a tejjel habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd vízgőz felett megolvasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Mély tálban a tojáss...
Gesztenyés tekercs
... megemeljük, és feltekerjük a sütés nélkül készült gesztenyés süteményt. A megmaradt alapanyagból hasonló módon készítjük el a másik tekercset i...
Húsvéti torta
... narancshéjat. 28 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztát, és meleg sütőben megsütjük.

2.
A krémhez a csokoládét és a vajat vízfürdőben felolvasztjuk, simára keverjük, és langyosra hűtjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habosra keverjük. Keverőtálban a tojássárgáját, a cukrot, a csokis vajat összekeverjük, végül óvatosan bele...
Jeges fantázia
... lehűtött fehér csokoládét lereszeljük, és meghempergetjük benne a csokoládéfagylalt gombócokat, majd ugyancsak a fóliás tálcára tesszük. Az étcsokoládét darabokra törjük, gőz fölött felolvasztjuk, majd, amikor már nem túl forró, de még folyékony, a pisztáciafagylalt gombócokat egy mozdulattal megforgatjuk benne, és a fóliás tálcán fagyasztóba tesszük. Az eperfagylalt gombócokat a ...
Amerikai palacsinta forró gyüm
... beleforgatjuk.
3. Serpenyőben kevés vajat melegítünk, és a szokásosnál vastagabb (kb. 1 cm vastag) palacsintákat sütünk. Tányérra borítjuk, elvágjuk és melegen tartjuk.
4. A ...
Marcipános szelet
... megkenjük lekvárral, egymásra rakjuk, és körben rákenjük a maradék lekvárt. A marcipánt összegyúrjuk a por...
Mézes puszedli
... liszt
fél citrom reszelt héja
4 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál mézeskalácsfűszer
5-5 dkg mogyoró és dió



ELKÉSZÍTÉS

Felolvasztjuk a margarint a mézzel együtt, és félretesszük. 3 tojást habosra keverünk a cukorral, a citromlével, majd összedolgozzuk a mézes margarinnal. Összekeverjük a kétfajta lisztet, hozz...
Narancsos marcipánbombák
... keverjük. A narancs reszelt héját is beledolgozzuk, és kézzel kis golyókat formálunk a masszából. A csokoládét apró darabokra tördeljük, 1 kávéskanál narancslével és a vajjal vízgőzben felolvasztjuk, majd fényesre keverjük. A marcipángolyókba fogvájót szúrunk, mindegyiket félig csokiba mártjuk, majd grillrácsra tesszük, hogy száradjanak. Végül kis papírtálcákra tesszük, és mindegy...
Sütőtökszorbet
... tököt pürésre keverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét, héját, a gyömbért, a narancslét, és jól összekeverjük. Hűlni hagyjuk, majd 45 percre a fagyasztóba tesszük. A maradék cukrot felolvasztjuk, beletesszük a ribizlit, 2 perc alatt összemelegítjük, majd kihűtjük. A sorbetet hűtött poharakba adagoljuk, 20 percre ismét visszatesszük a hűtőbe, majd ribizlivel és mentalevelekkel dísz...
1 2 3 ..............88 89 .......132 133 .......176 177 178 
Címkék: vágott dióval, masszából nedves, hűtőszekrénybe teszszük, margarint kicsit, grillsütőbe tesszük, csokoládét lereszeljük, vajat felolvasztjuk, cukorral kevergetve, zsemlemorzsa pedig, tűzről levéve, sütéshez kevés, talban osszekeverjuk, csesze cukorral, citromok héját, levüket kinyomjuk, cukorral együtt, margarin felét, vízfürdőbe állított, nagy tálban, maradék margarint, cukorral habosra, tojásfehérjét külön-külön, durvára vágott, darabokra tört, édesítővel habbá, tortaformákat sütőpapírral, csirke bőrét, vajat vagy, nagy hőálló, paradicsomot meghámozzuk, tejjel habosra, tojásfehérjét kemény, sütés nélkül, megmaradt alapanyagból, másik tekercset, vajat vízfürdőben, tojásfehérjét csipetnyi, csokis vajat, csokoládéfagylalt gombócokat, fóliás tálcára, étcsokoládét darabokra, pisztáciafagylalt gombócokat, mozdulattal megforgatjuk, fóliás tálcán, eperfagylalt gombócokat, szokásosnál vastagabb, maradék lekvárt, marcipánt összegyúrjuk, mézzel együtt, mézes margarinnal, narancs reszelt, csokoládét apró,
© 2013 TVN.HU Kft.