|
|
|
HOZZÁVALÓK:
22,5 dkg piskóta
10 dkg étcsokoládé
7,5 dkg margarin
2 evőkanál tortadara
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A piskótát szétmorzsoljuk, majd robotgéppel simára dolgozzuk. A csokoládét apróra tördeljük, és vízgőzben megolvasztjuk. Mély tálban a piskótát az olvasztott csokival és a marg... |
|
|
|
|
|
|
|
... piskótatorta
1 tubus cukrozott sűrített tej
1 üveg (málna, sárgabarack, eper stb.) lekvár
1 angelikagyökér
10 dkg mandulaforgács
20 dkg fehér csokoládéforgács
25 dkg tortadara
olvasztott csokoládé
fehér és rózsaszín marcipán
színes cukordrazsé
színes habcsók
1 szem zselés cukor
ELKÉSZÍTÉS
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... muffin
Hozzávalók:
20 dkg meggybefőtt
26 dkg liszt
½ teáskanál szódabikarbóna
2 ½ teáskanál sütőpor
3-4 evőkanál kakaópor
4-5 evőkanál csokoládés tortadara
2 tojás
12 dkg cukor
12,5 dkg puha vaj/margarin
2,2 dl kefír
Díszítéshez:
6 evőkanál meggylé
2 dl tejszín
ízlés szerint cukor... |
|
|
|
|
|
|
|
... ¼ csésze liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál só
1 csésze kefír
1 csésze cukor
2 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
17 dkg tejcsokis tortadara
17 dkg fehércsokis tortadara
1 csésze apróra vágott mogyoró
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a muffinformákat előkészítjük: muffinpapírral kibéleljük.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... Bálint-napra
Lássuk, milyen hozzávalókat kell beszerezned!
1. 25 dkg gesztenyemassza,
2. 10 dkg darált mandula,
3. 1 dkg kakaó,
4. rum,
5. 5 dkg tortadara vagy csokireszelék,
6. szív forma.
A kész gesztenyemasszát egy pár csepp rummal (ne aggódj, ettől senki sem fog berúgni!) lazítsd fel, majd add hozzá a darált mandulát és a k... |
|
|
|
|
|
|
|
... tálalhatjuk.
Desszert:
Gazdag Csokoládégolyók
Hozzávalók:
225 g Boci tejcsokoládé
125 g margarin
3-4 tk. likőr,rum vagy brandy
90 g porcukor
A díszítéshez: tortadara
Elkészítés:
A csokoládét felolvasztjuk.A vízfürdőről levéve hozzáadjuk a vajat,a likőrt és simára keverjük.
Belekeverjük a porcukrot.Hűtő... |
|
|
|
|
|
|
|
... kanállal a sütőlapra rakok. Sütőpapíron 190 foknál 8-10 percig sütöm.
Csokigolyócskák
Hozzávalók: 22,5 dkg piskóta, 10 dkg étcsokoládé, 7,5 dkg margarin, 2 evőkanál tortadara, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál porcukor
Elkészítése: A piskótát szétmorzsoljuk, majd robotgéppel simára dolgozzuk. A csokoládét apróra tördeljük, és vízgőzben megolvasztjuk. Mé... |
|
|
|
|
|
|
|
... halrudak nem színtiszta
halhúsból készülnek, hanem a hal feldolgozásánál képződő maradék húsból.
Magyarul egy értéktelen halhúst álcáznak egészséges eledelnek.
46. KAKAÓS TORTADARA
Mi van benne: hidrogénezett növényi zsír, zsírszegény kakaópor, glükózszirup,
színezék.
Ami miatt ne fogyassza: a hidrogénezett növényi zsiradék az újabb kutatások ... |
|
|
|
|
|
|
|
... nem színtiszta
halhúsból készülnek, hanem a hal feldolgozásánál képződő maradék húsból.
Magyarul egy értéktelen halhúst álcáznak egészséges eledelnek.
46. KAKAÓS TORTADARA
Mi van benne: hidrogénezett növényi zsír, zsírszegény kakaópor, glükózszirup,
színezék.
Ami miatt ne fogyassza: a hidrogénezett növényi zsiradék az újabb kutatások ... |
|
|
|
|
|
|
|
... hal feldolgozásánál képződő maradék húsból. Magyarul egy értéktelen halhúst álcáznak egészséges eledelnek.
Mit egyen helyette: színtiszta halhúsból készültet.
46. KAKAÓS TORTADARA
Mi van benne: hidrogénezett növényi zsír, zsírszegény kakaópor, glükózszirup, színezék.
Ami miatt ne fogyassza: a hidrogénezett növényi zsiradék az újabb kutatások szerint elég ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojás
-1 liter tej
-30 dkg kristálycukor
-4 dkg vaníliáscukor
-20 dkg kockacukor
-8 dl tejszín
-1 doboz ananászkonzerv
-1/2 dl triple sec
-2 dkg tortadara
-10-20 babapiskóta
Elkészítés:
1.
a pudingport a tojássárgájával és kevés tejjel palacsintasűrűségű péppé keverem. A többi tejet a kristálycukor felév... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2-3 érettebb banán
17 dkg cukor
3 tojás
10 dkg vaj vagy margarin
kb. 0,5 dl tej
12,5 dkg liszt
1 sütőpor
1 vaníliáscukor
1 kávéskanál gyömbér (ha nincs kihagyható)
Elkészítés:
A 2-3 banánt (3-at szoktam) összetörjük a cukorban, annyira, hogy folyós legyen. Ezután a folyékony alapanyagokat adjuk a massz... |
|
|
|
|
|
|
|
Répás muffin
Hozzávalók:
2 sárgarépa
1 alma
2 evőkanál liszt
30 dkg kristálycukor
20 dkg margarin
1 zacskó sütőpor
Elkészítés:
A répát és az almát meghámozom, majd egy tálba reszelem. Fokozatosan hozzákeverem a lisztet, a cukrot, a sütőport,... |
|
|
|
|
|
|
|
Mozart -golyók
Hozzávalók:
20 dkg darált dió,
15 dkg cukor,
20 dkg reszelt étcsokoládé vagy 2 evőkanál kakaópor,
1 evőkanál baracklekvár,
2 evőkanál rum,
1 tojásfehérje,
kb. 40 szem kimagozott rumos meggy.
Elkészítés:
A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét összedolgozzuk. Hűt... |
|
|
|
|
|
|
|
Csodabogár
Hozzávalók:
4 db tojás
25dkg ráma
25dkg cukor
25dklg liszt
1 cs. sütőpor
1 cs. tortadara
Elkészítés:
A rámát kikeverni a cukorral,egyenként bele a tojások sárgájat,majdd a sütőporral elkevert lisztet és a tortadarát, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjék habját. 2db sütőpapíros (vagy vajazott-li... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütőpor
2csomag vaniliás pudingpor
8dl tej
25dkg margarin
25dkg porcukor
1csomag vaniliás cukor
5dkg kakaópor
1csomag háztartási keksz
2.5dl tejszín
tortadara
Elkészítés:
6tojás fehérjét 20dkg cukorral kemény habbá verjük,majd hozzáadunk 15dkg darált diót,2dkg zsemlemorzsát,3dkg lisztet,és 1 kk sütőport.
Kisü... |
|
|
|
|
|
|
|
Mozart-golyó
Hozzávalók:
20 dkg darált dió,
15 dkg cukor,
20 dkg reszelt étcsokoládé vagy 2 evőkanál kakaópor,
1 evőkanál baracklekvár,
2 evőkanál rum,
1 tojásfehérje,
kb. 40 szem kimagozott rumos meggy.
Elkészítés:
A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét ... |
|
|
|
|
|
|
|
Gesztenyegolyóbisok
Hozzávalók:
4 személyre:
25 dkg gesztenyemassza,
10 dkg mandula vagy dió,
1 dkg kakaó,
5 dkg tortadara vagy csokoládéreszelék.
Elkészítés:
A masszát rummal fellazítjuk, hozzáadjuk a darált mandulát vagy diót, a kakaót, és habosra keverjük. Vizes kézzel kis golyókat formálunk és ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg darált dió
15 dkg cukor
20 dkg reszelt étcsokoládé vagy 2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál baracklekvár
2 evőkanál rum
1 tojásfehérje
kb. 40 szem kimagozott rumos meggy.
Elkészítés:A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét összedolgozzuk.
Hűtőbe tesszük, mert így könnyebben lehet vele dolgozni.... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
12 dkg darált mandula
3-4 evőkanál kakaópor
étcsokoládés tortadara
Elkészítés:
A gesztenyemasszát jól eldolgozzuk a mandulával és a kakaóporral. (Ha nagyon kemény, keverhetünk hozzá néhány evőkanálnyi langyos tejet)Vizes kézzel golyókat formázunk a masszából, majd megforgatjuk a tortadarában.Tálalásig hűtőben tároljuk... |
|
|
|
|
|