|
|
|
Hozzávalók:
2 rúd bejglihez:
* A tésztához:
* 50 kg liszt
* 5 dkg sütőmargarin
* 5 dkg porcukor
* 2+1 tojás sárgája
* 2 dl tej
* 2 dkg élesztő
* csipet só
* reszelt citromhéj ízlés szerint
A töltelékhez:
* 25 dkg darált dió
* 25 dkg darált mák
* 20 dkg k... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 20 dkg főtt áttört burgonya, 20 dkg porcukor, 20 dkg darált dió, 10 dkg háztartási keksz, 3 kanál kakaó, 1/2 dl rum.
A kekszet a dióval ledaráljuk, a hozzávalókkal összegyúrjuk, kis golyókat formázunk belőle. Kókusz reszelékbe hengergetjük, hidegre tesszük.
................................. |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Tésztához: 7 tojásfehérje, 20 dkg kristálycukor, 15 dkg darált dió, 4 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor.
A krémhez: 7 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 7 dl tej, 25 dkg margarin, 5 dkg tejcsoki, 5 dkg étcsoki, háztartási keksz, étcsoki.
Elkészítés:
Tészta: 7 tojásfehérjét 20 dkg cukorral felverünk kemény habbá, hozzá... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
15 dkg vaj, 20 dkg liszt, 1/2 dl tej, 1,5g élesztő, 1 kávéskanál porcukor, csipet só.
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrúnk. Hideg vizzel teli edénybe rakjuk, míg feljön a víz tetejére (2-3 óra). Majd kinyújtjuk kb. 1-1,5 cm vastagra, és különböző formákkal szaggatjuk. Gázsütő 4-es fokozatán világosra sütjük. Még melegen vanílíás porcukorba... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 40 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 1 sütőpor.
Az első adaghoz (Linzer és Ischler): baracklekvár, porcukor, csokimáz, fél diószemek.
A második adaghoz (Mogyorós karácsonyi kekszek): 5 dkg pörkölt, őrölt mogyoró.
A harmadik adaghoz (Mákos csókok): 5 dkg darált mák, 1 kávéskanál fah... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 1 csomag sütőpor, 3 evőkanál kakaópor. A töltelékhez: 1 kg túró, 25 dkg porcukor, 3 tojás, 5 dkg darált keksz, 1 citrom reszelt héja, 1 tojásfehérje, 1 kg őszibarack.
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval össz... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
0,5 kg darált keksz, 20 dkg porcukor, 30 dkg cukor, 10 dkg lekvár, 2 dl kávé, 1 üveg keserűmandula-aroma, 5 dkg kakaó, kevés tej.
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk a tejjel. Nagyobb diónyi gombócokat formálunk belőle, és béka formájúra alaktjuk. Másnap cukormázat készítünk (a 30 dkg cukorból, és pár csepp ételfestékkel vagy keserűmandula-ar... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
20-20 dkg margarin és porcukor, 5-5 dkg kakaó és mazsola, 1 dl tej, 30 dkg háztartási keksz, rumaroma, 4-5 szem apróra tört dió.
Elkészítés:
Egy lábosba beletesszük a cukrot, a kakaót, a tejet és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin elolvad. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mazsolát, a diót, és a rumaromát, majd belekeverjük az apró... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
20-20 dkg margarin és porcukor, 5-5 dkg kakaó és mazsola, 1 dl tej, 30 dkg háztartási keksz, rum aroma, 4-5 szem apróra tört dió, 1 üveg sárgabaracklekvár, tejszínhab.
Elkészítés:
Egy lábosba beletesszük a cukrot, a kakaót, a tejet és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin elolvad. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mazsolát, a diót, a ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
2,5 dl lefőzött kávé, 15 dkg cukor, 25 dkg darált keksz, 10 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 10 dkg kókuszreszelék, 2 kiskanál rum aroma, 2 kiskanál kakaó.
Elkészítés:
A kávét, a kakaót és a cukrot főzzük kb. 15 percig (ameddig kezd sűrűsödni). Miután kihűlt, belekavarjuk a darált kekszet és a rum aromát. Ezt zsírpapíron tepsi alakúra kinyújtjuk, majd r... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz, 30 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 1 doboz rumaroma, 1 doboz vérnarancs aroma, 1 doboz mandula aroma, 1 doboz piros ételfesték, 1 doboz zöld ételfesték, 1 dl meleg tej, 1/2 csomag fekete tortadara.
Elkészítés:
A kekszet a porcukorral, a margarinnal, a tejjel és a rumaromával összekeverjük. Ezután 2 részre osztjuk a ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
250 g margarin, 30 dkg porcukor, 9 evőkanál forró tej, 50 dkg darált háztartási keksz, rum aroma, 2 evőkanál kakaó, mandula aroma.
Elkészítés:
A margarint, a porcukrot és a tejet kikeverjük, majd összedolgozzuk a keksszel. A masszát kétfelé vesszük. Az egyik felébe rum aromát és kakaót teszünk, a másikba mandula aromát. Kisodorjuk őket, majd a ba... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz, 25 dkg porcukor, 3 dkg kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor, 2,5 dl tej, 1 tábla tortabevonó csoki, 1 csomag babapiskóta, 1 kanál kókuszreszelék, rumaroma, mandulaaroma, vaj.
Elkészítés:
A kekszet 20 dkg porcukorral, a vaníliával, kakaóval, az aromákkal és a tejjel jól összegyúrjuk. Egy kb. 6 cm átmérőjű merőkanalat p... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1. réteg: 25 dkg darált háztartási keksz, 5 dkg margarin, 5 dkg porcukor, kevés tej.
2. réteg: 20 dkg túró, porcukor, 2 dl tejszin, 1 csomag vaniliás cukor.
3. réteg: 2 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor, 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor.
4. réteg: 2 dl tejszin, 1 csomag vaníliás cukor.
Elkészítés:
A darált kekszet összegyúrjuk... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
A tésztához
45 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
1 csomag sütőpor 12 g-os
15 dkg porcukor
2 db tojássárgája
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál dió darált
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a Rama margarinnal, hozzáadjuk a sót, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Elkezdj... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Az alaphoz: 2 csomag gesztenyemassza, 25 dkg darált keksz, rum vagy rumaroma (ízlés szerint), 15 dkg porcukor --- ezeket kevéske tejjel jól összegyúrjuk! (nekem 1 dl tej sem kellett hozzá, ezért ajánlatos fokozatosan hozzáadni, nehogy túl lágy legyen)
A krémhez: 9 dl tej, 3 csomag vaníliás puding, 20 dkg porcukor --- felfőzzük, majd 1 margarint (25 dk... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
50 dkg cukros gesztenyemassza, 10 dkg darált dió, 2 evőkanál darált keksz, 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj, rumaroma.
Elkészítés:
Összegyúrjuk egy tálban, ketté vesszük, felébe 1 púpos evőkanál kakaóport gyúrunk. 1-1 db alufólián kinyújtjuk külön a két masszát úgy, hogy rájuk folpackot terítünk, így nem ragad. Végül felhúzzuk a folpackot, és az alu s... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
6 tojásból piskótát sütünk. 15 dkg vaj és 15 dkg porcukor keverékéből készült krémmel megkenjük a piskóta egyik oldalát és 3 hosszú csíkra vágjuk.
Krém: 10 dkg cukor, 15 dkg vaj, 10 dkg dió, 15 dkg darált keksz, 1 kanál kakaó, rum ízlés szerint.
Elkészítés:
Ezzel a krémmel a középső lapot megtöltjük, a két szélét ráborítjuk. Hosszúkás hároms... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
15 deka porcukor, 10 deka vaj, fél kiló liszt, 1 csomag sütőpor, kb. másfél deci tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 5 deka darált mandula, 5 deka kristálycukor, csipetnyi só.
Elkészítés:
A lisztet a vajjal, cukorral, sütőporral, vaníliás cukorral, valamint a sóval elmorzsoljuk, majd összegyúrjuk. Annyi tejet adunk hozzá, hogy a tészta jó kemé... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 3-3 evőkanál liszt és kókuszreszelék, 1 tojás, 20 dkg háztartási keksz, mazsola, kevés tej.
Elkészítés:
A margarint felolvasztjuk, majd a porcukrot, a lisztet, a kókuszt és a felvert tojást hozzáadjuk. Kevergetve összefőzzük, majd a tűzről levéve a már előzőleg eltördelt és kevés tejjel meglocsolt kekszet, a mazs... |
|
|
|
|
|