|
|
|
...
Hozzávalók:
A piskótához:
7 db tojás,
7 evőkanál liszt,
7 evőkanál porcukor,
1 evőkanál kakaópor,
1 evőkanál rum,
1 kg savanykás alma.
Krémhez:
20 dkg rama margarin,
20 dkg porcukor,
2 és fél dl tej,
1 csomag vaníliás puding.
Mázhoz:
1 tábla Katica tej- vagy étcsokoládé tortabe... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
2 kg savanykás alma
(vagy 1,5 kg tehéntúró,
10 dkg mazsolával)
60 dkg rétesliszt
25 dkg margarin
porcukor, tejföl
2 tojás
fahéj
"Ha túlságosan nedves a túró, darált dióval
száríthatjuk..."
Elkészítés:
A lisztet, margarint, 4 ek. porcukorral, 2 ek. tejföllel é... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... nyújtva, a tészta nagyobbik felét nagyobb tepsi aljára helyezzük, széleit ujjunkkal lenyomkodjuk. 1 kg édes almát káposztagyalun összevágunk, két marokkal gyengén kinyomkodjuk, majd 12 deka porcukor és 1/2 csomag vanilincukor keverékével vegyítve, egyenletesen elosztjuk a tésztán, és 5 deka tisztított, lágy mazsolával megszórjuk.
A tészta félretett másik felét kinyújtv... |
|
|
|
|
|
|
|
...
A tésztához:
30 dkg liszt
1 csomag sütőporral elkeverve,
3 dkg cukor,
1 tojás,
12 dkg zsír.
A töltelékhez:
baracklekvár,
10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
15 dkg darált dió,
1 evőkanál rum,
2 tojás.
A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk. Nagyobb részét tepsiben egyenletesen e... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
8 tojás,
20 dkg porcukor,
kevés tej,
30 dkg kristálycukor,
2 evőkanál rum,
30 dkg darált dió,
10 dkg ét tortabevonó csokoládé.
A lisztből, a margarinból, 2 egész tojásból, 20 dkg porcukorból kevés tejjel tésztát gyúrunk. Duplakésfok vastagra nyújtjuk, lassú tűzön... |
|
|
|
|
|
|
|
... dióval. Végül a harmadik lapot is rátesszük, a tetejét villával megszurkáljuk és 1 órán át pihentetjük.
Addig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.
Csokimáz:
20 dkg porcukor,
3 evőkanál étolaj,
3 evőkanál kakaó,
3 evőkanál forró víz.
A hozzávalókat összekeverjük. Sűrű massza lesz belőle, ezt kenjük a zserbó tetejére.
Nag... |
|
|
|
|
|
|
|
...
60 dkg rétesliszt,
1 csomag sütőpor,
2 vaníliás cukor,
7 tojás, meggy,
5 dkg kakaó.
Krém:
1 vaníliás pudingpor,
25 dkg vaj,
20 dkg porcukor.
Tetejére:
reszelt csokoládé.
A réteslisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a margarinnal, a vaníliás cukorral, a 7 tojás sárgájával. A 7 tojás f... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
20 dkg méz,
45 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
10 dkg vaj,
3 tojás,
5 dkg dió,
5 dkg mazsola,
10 dkg kandírozott gyümölcs,
1 csomag sütőpor,
amennyi tejet felvesz,
összesen 1 kiskanál ánizs, fahéj, szegfűszeg, barackdzsem, fél gr citrom reszelt héja.
A vajat s mézet gőzön felmelegítjük,... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
5 tojás,
10 dkg porcukor,
10 dkg liszt,
sütőpor, l
ekvár,
1/2 kg eper (vagy más gyümölcs, esetleg befőtt),
4 tojásfehérje,
15 dkg cukor.
5-10 tojásból piskótát sütünk. Ha kihűlt, megkenjük lekvárral, befedjük félbevágott eperrel. A tetejére simítjuk a 4 tojásfehérjéből és a 15 dkg cukorból vert kemény habo... |
|
|
|
|
|
|
|
... zsír,
10 dkg cukor,
3 tojás,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
citrom reszelt héja és leve,
tej,
kakaópor,
meggy,
20 dkg porcukor,
16 dkg darált dió.
A sütőporral elkevert lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd cukrot, 3 tojássárgáját, vaníliás cukrot, és kis reszelt citromhéjat adunk hozzá. Kevés tejje... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
4 tojásból piskóta,
2 dl tej,
2 dkg búzadara,
20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
50 dkg megtisztított ribizli,
a tetejére citrommáz,
ribizli.
A piskótát megsütjük, majd kettévágjuk, és a következő krémmel töltjük meg: a tejből a búzadarával tejbedarát főzünk és kihűtjük... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
10 személyre:
A tésztához:
50 dkg liszt,
10 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg zsír,
7 dkg porcukor,
kevés só,
0,5 kg élesztő,
2 db tojássárgája,
1 dl tej
A töltelékhez:
50 g darált dió vagy mák,
20 dkg cukor,
3 dl tej,
5 dkg mazsola,
kevés vaníliás cukor és ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
0,5 kg liszt, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 2 tojás,
4 evő kanál méz, 10 dkg margarin, őrölt fahéj, szegfűszeg.
A hozzávalókat kevés tejjel összegyúrjuk, 1 éjszaka
hideg helyen pihentetjük.
Másnap 4 részre osztva vékonyra nyújtjuk.
Tepsi hátán megsütjük a 4 lapot világos barnára.
Krém: 2 vaníliás pudingot megfőzünk az előírás szerint.
ho... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1/2 rész *kelttészta*
gyümölcsíz vagy kemény szilvalekvár
1 tojássárgája
kevés tej
porcukor
Elkészítése:
Lisztezett táblán kinyújtjuk a kelttésztát, négyszögekre vágjuk, ráhelyezzük a tölteléket, begöngyöljük. A kikent tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük, így sütéskor felfelé nő. Félórát pihentetjük, megkenjük a tejj... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 20 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 3 dl tejföl, 10 dkg búzadara, 8 tojás, 4 dkg zsemlemorzsa, 6 dkg mandula, 1,5 dl tej.
A vajat a tojások sárgájával és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a búzadarát, és végül a habbá vert tojásfehérjét. Az előkészített réteslapot vastagon meghintjük zsemlemorzsával, megtöltjük, feltekerjük... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna, 1 dkg élesztő, 1/2 dl tej, 4 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl tejföl.
A töltelékhez:
1 kg reszelt alma, 3 dkg margarin, 1/2 citrom leve, cukor (ízlés szerint), 3 dl tej, 25 dkg darált mák, 25 dkg darált dió, barackíz.
A lisztben el... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
2 tojássárgája,
18 dkg margarin,
12 dkg porcukor,
1/2 citrom leve és reszelt héja,
1/2 csomag sütőpor,
40 dkg liszt,
kevés tejföl,
lekvár,
10 dkg darált dió.
A tojássárgáját a margarinnal és a porcukorral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a citrom levét és a héját, majd a sütőporral elkevert lisztet, ese... |
|
|
|
|
|
|
|
...
A legfontosabb, hogy ugyanannyi tojas, mint liszt, meg cukor. Tehat:
6 tojas
6 kanal porcukor (evokanal)
6 kanal liszt
keshegynyi sutopor
1/2 csomag vanilias cukor
Szétválasztod a tojásokat. A fehérjébe beleteszel 1 kanál cukrot, a sárgájába 5 kanál cukrot. Habosra kikevered a sárgájat a cukorral, majd felvered a tojásfehérjét.
|... |
|
|
|
|
|
|
|
...10 személyre
HOZZÁVALÓK:
30 cm átmérőjű kész piskótatorta
1 üveg (bármilyen gyümölcsből) lekvár
10-10 dkg nutella és porcukor
cukordíszek, drazsék, csokoládéreszelék
ELKÉSZÍTÉS
A tortát 3 lapra vágjuk. A lekvárt 2 evőkanál vízzel felhígítjuk, és megkenjük vele a legalsó és a középső lapot. A cukr... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
A 80 dkg-os gyümölcskenyérhez
3 nagy banán
10-10 dkg dió és vaj
15 dkg porcukor
2 tojás
22,5-22,5 dkg rétesliszt és teljes kiőrlésű liszt
1-1 kávéskanál szárított élesztő és vaníliaaroma
só
a forma kikenéséhez, vaj
ELKÉSZÍTÉS
A banánok héját lehúzzuk, a diót durvára vágjuk. A... |
|
|
|
|
|