|
|
|
... szódabikarbóna
2 banán
7,5 dkg vaj
2 tojás
1 kávéskanál vaníliaaroma
5 dkg dió (darált)
5 dkg mandula (őrölt)
csipetnyi só
A díszítéshez:
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet, az élesztőt és a szódabikarbónát átszitáljuk. Egy kerek tortaforma alját és a szélét 2-3 cm magasan kivajazzuk. A banánokat meghá... |
|
|
|
|
|
|
|
... tej
1 citrom
só
A krémhez:
3 citrom
3 tojás
20 dkg cukor
7,5 dkg vaj
a forma kikenéséhez: vaj
a sütéshez: olaj
A díszítéshez
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A citrom héját lereszeljük, majd a liszttel, a tojásokkal, csipetnyi sóval, a cukorral, az olajjal és a tejjel simára keverjük. Lefedjük,... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... cukor
csipetnyi só
5 dkg olvasztott vaj
fél citrom
A töltelékhez:
2,5 dl tej
negyed vaniliarúd
4 tojás
2,5 dkg liszt
7,5 dkg cukor
fél citrom
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a lisztet keverőtálba öntjük, közepébe mélyedést csinálunk. Beleöntjük a tej meg a víz felét, és simára keverjük. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tej
só
20 dkg rizs
10 dkg cukor
2 kávéskanál őrölt fahéj
2 citrom
2 evőkanál liszt
5 dkg margarin
4 tojásfehérje
olaj, a sütéshez
a tetejére porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A tejet csipetnyi sóval felforraljuk, majd beleszórjuk a rizst, és puhára főzzük. A főzési idő felénél hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. A... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
A piskótához:
4 tojás
18 dkg cukor
15 dkg liszt
10 dkg mandula (őrölt)
A krémhez:
3 citrom (leve)
12,5 dkg margarin
10 dkg porcukor
10 dkg mandula
5 tojás
1 citrom (reszelt héja)
A díszítéshez:
8 dkg cukor
citromszeletek
ELKÉSZÍTÉS
A piskótához a to... |
|
|
|
|
|
|
|
... színtelen zselatin, negyed liter almalé, negyed liter almabor, egy csokor citromfű, 5 dl tejszín, a díszítéshez párolt almaszeletek, citromfű és natúr (nem sózott) pisztácia, sütőpapír, porcukor.
1. A tojásokat szétválasztjuk. Robotgép segítségével a fehérjéket 1 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük, és közben beleszórunk 7-8 dkg finom kristálycukrot. Habverővel eg... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 citrom
4 dkg pisztácia
3,5 dkg mogyoró
25 dkg liszt
12,5 dkg margarin
10 dkg porcukor
A tetejére
20 szem cseresznyebefőtt
málnadzsem
ELKÉSZÍTÉS
A citrom héját finomra reszeljük. A pisztáciát és a mogyorót megdaráljuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd állandóan k... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
50 dkg cseresznye
4 tojás
12,5 dkg cukor
csipetnyi só
8 dkg liszt
6 dkg + 3 dkg vaj
2,5 dl tej
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat a cukorral és a sóval felverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. 6 dkg olvasztott vajat a tejbe keverünk. 1,5 dkg vajjal egy porcelán (agyag) gyümölcstorta-formát ... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
6 dl tejszín
36 szem cseresznyebefőtt
5 tojássárgája
12,5 dkg cukor
A szószhoz:
1,5 dl tejszín
5 dkg porcukor
5 dkg áttört málna
ELKÉSZÍTÉS
A tejszínt három részletben habbá verjük. 12 cseresznyét lecsöpögtetünk, és apróra vágjuk. Vízgőzben a tojássárgákat felverjük a cukorral, és ... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt
30 dkg ricotta
15 dkg margarin
fél mokkáskanál só
4 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál zselatinpor
10 dkg porcukor
10 dkg zöld színű marcipán
fél dl narancslikőr
1 tasak vaníliáscukor
3 dl tejszín
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, ho... |
|
|
|
|
|
|
|
... étcsokoládé
A töltött körtéhez:
4 körte
20 dkg cukor
2 tasak vaníliáscukor
12 dkg mandula (őrölt)
2 evőkanál narancsszörp
5 dkg vaj
1 tojás
1 evőkanál porcukor
A mandulás vajhoz:
6 dkg vaj
5 cl narancsszörp
2 evőkanál tejszín
1 dkg porcukor
A palacsintához:
2,5 dl tej
3 dkg vaj... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
22,5 dkg piskóta
10 dkg étcsokoládé
7,5 dkg margarin
2 evőkanál tortadara
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A piskótát szétmorzsoljuk, majd robotgéppel simára dolgozzuk. A csokoládét apróra tördeljük, és vízgőzben megolvasztjuk. Mély tálban a piskótát az olvasztott csokival és a marg... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
25 dkg étcsokoládé
7,5 dkg vaj
2 tojássárgája
6 tojásfehérje
3 dkg porcukor
A kompóthoz
30 dkg cseresznye
2,5 dl víz
20 dkg cukor
ELKÉSZÍTÉS
A csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Amikor forrni kezd, belekeverjük a kis darabkákra tördelt vajat, majd ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 2 dkg porcukor, 2 dkg élesztő, csipet só, 2,5 dl tej.
A töltelékhez: 1 kg vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 1 csapott kávéskanál só, 6 db tojás, 1 tejföl, 2 púpozott evőkanál liszt, 15-20 dkg sovány sonka (lehet baromfi, de nem szeletelt), bors.
Elkészítése:
A tésztát szobahőmérsékleten készítsük el! A porcukorból, é... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
14 dkg darált mogyoró, 18 dkg porcukor, 4 dkg csokoládé, 1 kanál kakaó, 1 késhegynyi őrölt fahéj, 2 tojásfehérje. Fehér máz: 13 dkg porcukor, 2 kanál forró víz.
Elkészítése:
A mogyorót húsdarálón megdaráljuk, és egy lábasba szedjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt csokoládét, a kakaót, az őrölt fahéjat, és állandóan keverve rövid ideig... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
40 dkg gesztenyemassza, porcukor, rum, rumos meggy, kakaó, vaj
Elkészítése:
40 dkg gesztenyemasszát villával áttörünk, majd ízlés szerint porcukorral és rummal összekeverünk. A masszából vizes kézzel golyókat formálunk, úgy, hogy a közepébe egy-egy kimagozott rumos meggyszemet teszünk.
A máz: 2 evőkanál porcukorral 3 evőkanál ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
3 doboz tejföl, 3 kanál porcukor, 3 kanál babagríz, 3 kanál rum, 1 vaníliás cukor, 2 csomag piskóta, 3 kanál kakaó vagy Granko, kompót
Elkészítése:
A tejfölt, a cukrot, a grízt, a rumot és a vaníliás cukrot jól összekeverjük. A tortaformába kiszórunk egy csomag piskótát, és a massza felét ráöntjük. Rárakjuk a lecsepegtetett kompótot (pl.... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt
10 dkg cukor
20 dkg étcsokoládé
12 dkg vaj
A szószhoz:
5 dl frissen facsart narancslé
4 tojássárgája
10 dkg cukor
A díszítéshez:
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, a lisztet átszitáljuk, a csokoládét darabokra törjük, és vízgőz fölött a vajjal együtt mego... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
2 darab tojás
5 dkg kristálycukor
10 dkg liszt
10 dkg pisztácia (hámozott, nem sózott!)
1 dl tej
8 dkg kristálycukor
1 darab tojássárgája
1 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS
A margarint a porcukorral keverjük habosra, majd do... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojás
7,5 dkg cukor
4 dkg keményítő
A krémhez:
10 dkg étcsokoládé
5 cl tejszín
5 cl kávélikőr
A mázhoz:
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál porcukor
1 szem sárga cseresznye
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét a kávéval vízgőz felett megolvasztjuk, majd a tűzről levéve fakanállal simára keverjük. Hozzáadjuk... |
|
|
|
|
|