|
|
|
... majd
egyenletesen rákenjük a maradék tojásos tejfölt.
Megszórjuk reszelt sajttal, és rózsaszínre sütve (kb. 40-45 perc), kockára vágva tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Murányi János küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mi... |
|
|
|
|
|
|
|
... felengedjük. Ha kell, utána ízesítjük.
A tárkonyecettel és egy kevés citromlével savanyítjuk, betétként tehetünk bele kifőtt tésztát, jó forrón tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet dr Fodorné Maros Szilvia küldte. Köszönjük!
Fotó:... |
|
|
|
|
|
|
|
... belekeverem.
A húsdarabok tetején elosztom a karfiolrózsákat, bevonom besamellel. Meghintem a maradék reszelt sajttal, és egy-egy csipetnyi zsemlemorzsával.
Előmelegített 190 fokos sütőben sütöm, kb. 20 percig ameddig a sajt a tetején enyhén piroso... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... alapanyagokat összekeverjük, majd papírkapszlikkal bélelt muffinformába töltjük a tésztát.
175 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, 20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Katonaandrea küldte. Köszönjük!
... |
|
|
|
|
|
|
|
... volt).
A jénai aljára, oldalára kevés olajat kentem, majd szép sorban beletettem a csirkedarabokat, rá a zöldségeket, egyenletesen meglocsoltam a sajtos tejszínnel.
220 fokon sütöttem, míg a hús meg nem puhult. Ekkor rászórtam a sajtot, és kész... |
|
|
|
|
|
|
|
... belekerülhet a csipetke vagy más tésztaféleség is. Kóstoljuk, igényel-e további fűszerezést. Friss kenyérrel, tejföllel vagy kevés ecettel ízesítve tálaljuk.
Megjegyzés:
Mivel ez egy emberes adag, akár két napra is jóllakatja a családot, van esély rá, hogy másnapr... |
|
|
|
|
|
|
|
... tésztákat.
Sós, forró vízben 6-8 percig főzzük, szűrőkanállal kihalásszuk, lecsepegtetjük, és a paradicsommártásba forgatjuk.
Reszelt sajttal kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzés:
Nagyon szeretem a tésztát, e... |
|
|
|
|
|
|
|
... gombócokat formálva, kanállal laposra nyomkodva, ki milyen méretű kekszeket szeretne.
200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés:
A xilit helyett használhatunk ugyanannyi cukrot, de így egészségesebb.
A re... |
|
|
|
|
|
|
|
... felkockázott mozzarellát, sóval borssal ízesítjük.
Ha a tészta kifőtt, akkor azt összekeverjük a mártással, és pertrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Petrarovo küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegett... |
|
|
|
|
|
|
|
... almakockákkal, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd ízlés szerint fűszerezzük kakukkfűvel, sóval, borssal.
Előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük.
Megjegyzés:
Édesburgonya helyett lehet keményebb sütőtököt is haszná... |
|
|
|
|
|
|
|
... újra, kevergetve, majd leveheted a tűzről.
- 4 tányérba oszd szét a parmezánt, merd rájuk a levest. 1-1 citromgerezdet facsarj rájuk, pikánssá teszi.
- Fogyaszd el jó étvággyal, ha már megdolgoztál vele. :)
Megjegyzés:
Nem hittem el... |
|
|
|
|
|
|
|
... részével és a többi hozzávalóval összekeverjük, a formába öntjük. Baconnel befedjük, a maradék sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Csilien küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu... |
|
|
|
|
|
|
|
... folytatom, míg elfogy a tészta és a krém. A tetejét krém fedje. Hűtőbe teszem legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek. Kistányérba szedem, tejszínhabbal díszítem.
Mivel ez nagyon drága és rengeteg van ebből az adagból, én egyszerűsítettem rajta. 10 tojásból egy ... |
|
|
|
|
|
|
|
... lefedve.
Tálaláskor kinek-kinek kívánalma szerint őrölt pirospaprikát, borsot, de leginkább frissen facsart citromlevet és persze ropogós friss kenyeret kínálunk mellé.
Megjegyzés:
Újfent olyan étel, aminek mindenhol, mindenkinél más a készítési módja. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... almapástétomhoz hosszában negyedeljük az almákat és kimagozzuk, majd a citromlével, a fehérborral, a cukorral és a chilipehellyel konyhai robotgépben pürésítjük.
Az almapürét 4 szufléformába töltjük.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... kamrapolcra betárazva. Tojást, ami szinte minden sütés alapkelléke, ha csak lehet, megbízható helyről, frissen érdemes beszerezni, és tároljuk hideg helyen!
Az ünnepi sütemények hozzávalóit jó előre érdemes beszerezni
A vaníliás kifli
Először mind... |
|
|
|
|
|
|
|
... kérget kapjon, és máris hozzáadom a hagymát. Mikor megüvegesedett, ráöntöm az elhabart tojásokat. Addig sütöm, míg a tojás meg nem szilárdul, és máris tálalható.
Friss kenyeret és savanyúságot kínálok hozzá. Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Általában a ... |
|
|
|
|
|