|
|
|
... tetejüket lekenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt szép, aranybarnára sütjük. Miután megsültek, a sajtleves mellé kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Veruss74 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütöm.
A húshoz keverem a ragut, tovább párolom, ameddig a hús megpuhul.
Tálalásnál a hússzeletekre halmozom a ragut a mártással, krumplifánkkal kínálom.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... melyeket kevés vízzel megkenek, ráillesztem a szőlő tetejére, kevés mézet csorgatok rá.
200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világosra sütöm.
Megjegyzés:
A tészta alul-körben ropogós lesz, a gyümölcsök pedig nem esnek szét, r... |
|
|
|
|
|
|
|
... alufóliába gondosan becsomagolva beteszem a hűtőbe a biztos keményedésért.
Pár óra múlva már meg is szilárdul, és ügyesen lehet szeletelni... és enni! :)
Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Alapjába véve ez egy nagyon könnyű recept lenne, csak... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... aljára a körtéket, erre jön a kakaós krém, elsimítom, majd kiskanállal rákanalazom a másik (világos) krémet, szépen elsimítom, és mehet a sütőbe 70 percet sülni.
Csak kihűlés után szabad felszeletelni.
... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Tartalmas, kalóriadús, igazi téli fogás. A töltött káposztából nem érdemes kis adagot főzni, hiszen minél többször melegítjük, annál jobb lesz.
A képen látható recept: Töltött káposzta csomborral
Nem csak Magyarországon kedvelt étel. Romániában sar... |
|
|
|
|
|
|
|
... habarjuk be egy kevés vízben elkevert étkezési keményítőből készült sűrűsítővel, és forraljuk még 5-10 percen át.
Tejföllel, zöldfűszerekkel díszítsük.
Megjegyzés:
Ha nem is jön túl sok vendég, akkor is érdemes ebből a finom ételből t... |
|
|
|
|
|
|
|
... legrégebbi zöldségételünk, amit ma is sokféleképp készítve, szívesen fogyasztunk, és sok esetben nem tudjuk, hogy ezzel milyen jót teszünk a szervezetünknek.
Frissen és savanyítva, nyersen és főzve is érdemes enni az egészséges káposztát
Mivel a fejes káposzta nem egy ... |
|
|
|
|
|
|
|
... melyből átlagosan 7-8 kg-ot fogyasztunk évente. A fejeskáposzta a világ egyik legfontosabb zöldségféléje, az évente termő zöldségmennyiség 10%-át ez teszi ki.
Székelykáposzta, székelygulyás, töltött káposzta... kiváló egytálételek savanyú káposztából
C-vitamin-... |
|
|
|
|
|
|
|
... krém másik fele, végül sima lap. Pár órát állni hagyjuk hűtőben, legj... |
|
|
|
|
|
|
|
... őket.
A leves tálalásakor a sajtos kenyérrudak mellé a leves tetejére szerecsendiót reszelünk. A sajtos kenyérrudakat is ízesíthetjük szerecsendióval.
Megjegyzés:
Sokan nem kedvelik a sárgaborsót, aminek valószínű oka a hajdani... |
|
|
|
|
|
|
|
... összessel, majd hagyjuk a csokit megdermedni, hűtsük ki rendesen.
Ezután fogyaszthatjuk is, illetve becsomagolva ajándékba is adhatjuk a rudinkat!
Megjegyzés:
Ezekről a rudacskákról elmondható, hogy valóban túróból készültek, valódi citrom felh... |
|
|
|
|
|
|
|
... 3-4 perc alatt keményre főzzük, és hideg vízben lehűtjük. Tálalás előtt adjuk hozzá a szeletelt uborkát, megszórjuk a hagymakarikákkal, díszítjük a tojással.
Megjegyzés:
Mandulás-zsemlyemorzsás panírba forgatott hallal és burgonyapürével tálaltam.|... |
|
|
|
|
|
|
|
... megsütjük.
Elkészítjük a csokimázat és a langyosra hűlt süteményre kenjük. Teljes dermedés után szeletelhetjük, de jót tesz neki, ha egy éjszakát pihen a sütemény.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.h... |
|
|
|
|
|