Belépés
Almás sajtleves kakukkfüves-almás párnával
... tetejüket lekenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt szép, aranybarnára sütjük. Miután megsültek, a sajtleves mellé kínáljuk.



Megjegyzés:

A receptet és a fotót Veruss74 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
...
Marhaszelet gombás-májas raguval
... sütöm.

A húshoz keverem a ragut, tovább párolom, ameddig a hús megpuhul.

Tálalásnál a hússzeletekre halmozom a ragut a mártással, krumplifánkkal kínálom.



Megjegyzés:

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!...
Ropogós szőlős tortácska
... melyeket kevés vízzel megkenek, ráillesztem a szőlő tetejére, kevés mézet csorgatok rá.

200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világosra sütöm.



Megjegyzés:

A tészta alul-körben ropogós lesz, a gyümölcsök pedig nem esnek szét, r...
Krémes sajttekercs
... alufóliába gondosan becsomagolva beteszem a hűtőbe a biztos keményedésért.

Pár óra múlva már meg is szilárdul, és ügyesen lehet szeletelni... és enni! :)



Jó étvágyat!

Megjegyzés:

Alapjába véve ez egy nagyon könnyű recept lenne, csak...
Pirított póréhagyma mustármártásban, burgonya lepénnyel
... vizelet...
Heti menü ajánlat – 2014. december 22-28.
... csirkecombok parasztos...
Debreceni cibereleves
... citrom ...
Gyöngyhagymás tészta
... simára ...
Részeges körtés-túrós torta
... aljára a körtéket, erre jön a kakaós krém, elsimítom, majd kiskanállal rákanalazom a másik (világos) krémet, szépen elsimítom, és mehet a sütőbe 70 percet sülni.



Csak kihűlés után szabad felszeletelni.

...
Sütőben sült legyezőburgonya
... öntjük ...
Töltött káposzta
...

Tartalmas, kalóriadús, igazi téli fogás. A töltött káposztából nem érdemes kis adagot főzni, hiszen minél többször melegítjük, annál jobb lesz.


A képen látható recept: Töltött káposzta csomborral

Nem csak Magyarországon kedvelt étel. Romániában sar...
Karácsonyi töltött káposzta
... habarjuk be egy kevés vízben elkevert étkezési keményítőből készült sűrűsítővel, és forraljuk még 5-10 percen át.

Tejföllel, zöldfűszerekkel díszítsük.



Megjegyzés:

Ha nem is jön túl sok vendég, akkor is érdemes ebből a finom ételből t...
A csodálatos káposzta
... legrégebbi zöldségételünk, amit ma is sokféleképp készítve, szívesen fogyasztunk, és sok esetben nem tudjuk, hogy ezzel milyen jót teszünk a szervezetünknek.


Frissen és savanyítva, nyersen és főzve is érdemes enni az egészséges káposztát

Mivel a fejes káposzta nem egy ...
Savanyú a káposzta
... melyből átlagosan 7-8 kg-ot fogyasztunk évente. A fejeskáposzta a világ egyik legfontosabb zöldségféléje, az évente termő zöldségmennyiség 10%-át ez teszi ki.


Székelykáposzta, székelygulyás, töltött káposzta... kiváló egytálételek savanyú káposztából

C-vitamin-...
citromos szelet a múltból
... krém másik fele, végül sima lap. Pár órát állni hagyjuk hűtőben, legj...
Szerecsendiós sárgaborsó krémleves
... őket.

A leves tálalásakor a sajtos kenyérrudak mellé a leves tetejére szerecsendiót reszelünk. A sajtos kenyérrudakat is ízesíthetjük szerecsendióval.



Megjegyzés:

Sokan nem kedvelik a sárgaborsót, aminek valószínű oka a hajdani...
Zeller töltve
... masszát...
Túró rudi házilag
... összessel, majd hagyjuk a csokit megdermedni, hűtsük ki rendesen.

Ezután fogyaszthatjuk is, illetve becsomagolva ajándékba is adhatjuk a rudinkat!



Megjegyzés:

Ezekről a rudacskákról elmondható, hogy valóban túróból készültek, valódi citrom felh...
Céklasaláta fürjtojással
... 3-4 perc alatt keményre főzzük, és hideg vízben lehűtjük. Tálalás előtt adjuk hozzá a szeletelt uborkát, megszórjuk a hagymakarikákkal, díszítjük a tojással.



Megjegyzés:

Mandulás-zsemlyemorzsás panírba forgatott hallal és burgonyapürével tálaltam.|...
Zserbó Gabitól
... megsütjük.

Elkészítjük a csokimázat és a langyosra hűlt süteményre kenjük. Teljes dermedés után szeletelhetjük, de jót tesz neki, ha egy éjszakát pihen a sütemény.



Megjegyzés:

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.h...
1 2 3 .......258 259 260 270 271 ....405 406 ...539 540 541 
Címkék: Zserbó Gabitól, csodálatos káposzta, sajtleves mellé, fotót Veruss74, húshoz keverem, hússzeletekre halmozom, fotót Gaby53, szőlő tetejére, tészta alul-körben, gyümölcsök pedig, biztos keményedésért, nagyon könnyű, kakaós krém, töltött káposztából, képen látható, kevés vízben, finom ételből, egészséges káposztát, fejes káposzta, világ egyik, évente termő, leves tálalásakor, sajtos kenyérrudak, leves tetejére, sajtos kenyérrudakat, csokit megdermedni, rudacskákról elmondható, szeletelt uborkát, langyosra hűlt, éjszakát pihen, hagymakarikákkal, zöldségmennyiség, legyezőburgonya, tojássárgájával, mustármártásban, burgonyapürével, zöldfűszerekkel, szervezetünknek, szerecsendióval, székelykáposzta, magyarországon, receptgaleriak, krumplifánkkal, zsemlyemorzsás, fogyaszthatjuk, zöldségételünk, szeletelhetjük, zöldségféléje, keményedésért, felszeletelni, szerecsendiós, fejeskáposzta, gyöngyhagymás, székelygulyás, előmelegített, szerecsendiót, kenyérrudakat, szerecsendios, hússzeletekre, ízesíthetjük, fürjtojással,
© 2013 TVN.HU Kft.