Belépés
Sült csirke sajtmártással
Hozzávalók (4 személyre): 1 konyhakész csirke, 1 ek. pulykafűszersó, 2 ek. olaj, 1 nagy fej hagyma, 4-6 gerezd fokhagyma, 0,5 dl száraz fehérbor, 100 g gouda/trappista/eidami sajt, 100 g füstölt sajt (karaván, oázis), 30 g vaj/margarin, 3 ek. liszt, 3 dl húsleves (kockából), 1 dl tejföl, só, őrölt fehér bors, szerecsendió, 1 dl tejszín, néhány fodros salátalevél, 1 szelet pir...
Paradicsomleves pizzafűszerekk
Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg friss / 1 doboz hámozott paradicsom (40 dkg), 1 közepes fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. olaj, 1 ek. paradicsompüré, 1 ek. zöldséges ételízesítő, fél kk. szárított oregánó, 1-2 csipet csilipor, só, bors, 1 tasak (125 g) mozzarellagyöngy, 12-16 szem fekete olívabogyó, 50 g pácolt, nyers sonka vékony szeletben, egy dús szál bazsalikom...
Cukkinis metélt aszalt paradic
Hozzávalók 4 személyre:

2 zsenge cukkini, 1 közepes fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 piros húsú paprika, 1 csilipaprika (vagy 1-2 csipet csilipor), 40 g olajos, aszalt paradicsom, 2 ek. olívaolaj, só, bors, 2 dús szál bazsalikom, 400 g hosszúmetélt.

1. A cukkiniket megmossuk, két végüket levágjuk, és hámozatlanul vékony karikákra gyaluljuk őket. A vörös- é...
Darált hús paradicsomszósszal
Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg darált hús, 1 ek. vágott paradicsom, 2 tojás, 5 ek. zsemlemorzsa, 4 ek. olívaolaj, 1 üveg bazsalikomos paradicsomszósz, 15 dkg mozzarella sajt

Előkészítés: A húst összegyúrjuk a bazsalikommal, tojással, zsemlemorzsával, és sóval, borssal ízesítjük.

Elkészítés:
1. Nedves kézzel kis golyókat formázunk a húsmasszá...
Narancslekvár
HOZZÁVALÓK:

2 citrom
1 kg narancs
1,5 kg cukor



ELKÉSZÍTÉS

A narancsok és citromok héját lehántjuk, vékony szálakra vágjuk. Fémlábasba fél liter vizet öntünk, felforraljuk, beletesszük a héjakat, és 10 percig főzzük. Leszűrjük, és a műveletet megismételjük, de most már csak 3-4 percig forraljuk a héjakat. Leszűrjük, lecsepeg...
Spárgás csirkemellrolád
Hozzávalók:

2 csirkemell, 8 szelet sajt, 1 dl húsleves, 10 dkg vaj vagy olaj, 5 dkg liszt, 0,5 liter tej, só, bors, szerecsendió, cukor

Elkészítése:

A megtisztított spárgát enyhén sós, cukros vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A hússzeleteket kissé kiveregetjük, csirkefűszerrel beszórjuk, 1-1 szelet sajtot teszünk rá, majd elosztjuk rajta a spárgáka...
Őszibarack diós-csokoládégolyó
Hozzávalók (4 személyre):

6 dkg vaj/margarin, 1 dl tejszín, 1,5 kk. instant kávégranulátum, 4 babapiskóta, 8 dkg + 1 kk. darált dió, 4 ek. rum, 10 dkg tortabevonó étcsokoládé, 8 felezett őszibarack (befőtt), 2 dl áfonya-/eperöntet, néhány citromfűlevélke.

1. A vajat/margarint és a tejszínt összeforrósítjuk, elkeverjük benne a kávégranulátumot, lehúzzuk a tűzr...
Túrós saláta
...20 dkg uborka
1 csomó újhagyma
6 db paradicsom
10 db retek
4 db olajbogyó
4 db nagyobb paprika
20 dkg tehéntúró
4 evőkanál olívaolaj
só, őrölt fehérbors
1 fej saláta
1 fej lilahagyma

A salátát megmossuk, lecsepegtetjük, a szebb leveleket félretesszük a tálaláshoz, a többit összetépkedjük. Az uborkát, zöldpaprikát, újhagym...
Nizzai saláta
Nizzai saláta
Hozzávalók 4-6 személyre:
40 dkg burgonya
30 dkg zöldbab
30 dkg konzerv tonhal
9 kisebb paradicsom (25 dkg)

bors

Az öntethez:
4 evőkanál olívaolaj
1 tört fokhagymagerezd
3 evőkanál fehérborecet
2 kiskanál (francia) mustár

A tálaláshoz:
4 nagy salátalevél (elhagyható)
3 főtt tojás...
Tzatziki
Hozzávalók:
2 csésze natúr joghurt
1 db uborka
zúzott fokhagyma
olívaolaj

bors (ízlés szerint)
pár csepp citromlé
kapor

Elkészítés: Az uborkát durvára reszeljük, lecsepegtetjük. A joghurttal összekeverjük a fokhagymát, hozzáadjuk a citromlevet. Ebbe belekeverjük az uborkát, sót, borsot.
...
Champ
A legelemibb ír krumpliétel

Manapság az ír konyhaművészeti könyvekben a ,,champet" egyre inkább köretként emlegetik, mint egyfajta különleges krumplipürét. A hagyományos szakácskönyvekben (pl. Florence Irwin's The Cookin' Woman) azonban egyértelműen önálló egytálételként szerepel.

Hozzávalók (egytálételként 2, köretként 4 személyre):
- bő...
Hello muffin rajongóim ! :-)
Fekete erdő" muffin


Hozzávalók:
20 dkg meggybefőtt
26 dkg liszt
½ teáskanál szódabikarbóna
2 ½ teáskanál sütőpor
3-4 evőkanál kakaópor
4-5 evőkanál csokoládés tortadara
2 tojás
12 dkg cukor
12,5 dkg puha vaj/margarin
2,2 dl kefír
Díszítéshez:
6 evőkanál meggylé
2 dl tejszín
ízlés szerin...
Japán zöldségleves
Hozzávalók (4 személyre):

2 dkg szárított fafülgomba (másféle gomba is megfelel), 1 kis cukkini, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg tofu, 1 kis konzerv szójababcsíra, 20 dkg rizstészta, 1 ek. olaj, 1 tk. gyömbérpor, 10 dkg cukorborsó (mélyhűtött), 5 ek. szójaszósz, 4 szál újhagyma.

1. A szárított gombát 20 percre beáztatjuk annyi meleg vízbe, amenn...
Meggyes-krémes alagút
Hozzávalók (12 szelethez):

1 töltetlen piskótatekercs (lehet készen vásárolt), 120 g meggy-/ribizlilekvár, 1 kis üveg kimagozott meggybefőtt, 1 dl tej, 10 dkg cukor, 2 ujjnyi citromhéj, fél vaníliarúd, 1 tasak/6 lap zselatin (10 g), 4 tojássárgája, 1 kk. pudingpor (vaníliás), 0,5 dl brandy, 2,5 + 1 dl tejszín, 9 babapiskóta, 1 tasak vaníliás cukor, fél tasak habfixáló, ...
Joghurtos paradicsomleves
Hozzávalók (4 személyre):

10 érett paradicsom, 2 golyó (2 x 125 g) mozzarella, 1 kis fej vöröshagyma, 2 ek. olívaolaj, 1 ek. balzsamecet, 1 l natúr joghurt, néhány bazsalikomlevél a díszítéshez.

Előkészítés:

A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk. A mozzarellát lecsepegtetjük és apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és nagyon finomr...
Rakott hajdina
Hozzávalók:
két és fél csésze hajdina tisztítva, megmosva,
egy kiló karfiol rózsáira szedve, megmosva,
fél kiló gomba tisztítva, darabolva,
két fej vöröshagyma, apróra vágva,
hat evőkanál hidegen sajtolt olaj (négy evőkanál a hagymához, két evőkanál a hajdinához),
egy csomó petrezselyem zöldje, apróra vágva,
három csipet tengeri só, egy poh...
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
1 kg burgonya,
fél kg szilva, (télen fagyasztott)
35 dkg liszt + a nyújtáshoz,
13 dkg vaj/ margarin,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
10 dkg zsemlemorzsa,
fahéjas porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és megfőzzük. Közben a szilvát megmossuk, kimago...
Farsangi fánk
Hozzávalók:
500 g liszt, 200 ml tej, 40 g élesztő 50 g cukor, 5 tojássárgája, 60 g olvasztott vaj, olaj a sütéshez, porcukor, és lekvár.
Elkészítés:
A lisztet mély tálba szitáljuk. A tej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és kb. 15 percig pihentetjük. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a t...
Finom, gyors vacsora
Bali tál 4 személyre

1 konzerv szeletelt ananász, 4 banán,1 fűszervajas bagett (áruházak hűtőpultjában)
10 dkg sajt szeletben, 25 dkg bacon, 1 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál chilipor

Előkészítés: A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Az ananászt lecsepegtetjük. A banánt meghámozzuk, és kb. 4 cm hosszú darabokra vágjuk.
Elkészítés: A fű...
Gomba bármikor :))
Masnitészta gombával

30 dkg masnitészta, 40 dkg gomba, 4 paradicsom, 1 kanál vaj, 1 kisebb vöröshagyma
5 dkg füstölt sajt, só, kömény, perezselyemzöld

A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és elkeverjük a vajjal. Serpenyőben forró olajon dinszteljük meg az apróra vagdalt hagymát.
A gombát tisztítsuk meg, vagdossuk kisebb darabokra,...
1 2 3 ............77 78 .......116 117 ......154 155 156 
Címkék: Florence Irwin, cukkiniket megmossuk, húst összegyúrjuk, műveletet megismételjük, megtisztított spárgát, hússzeleteket kissé, tejszínt összeforrósítjuk, salátát megmossuk, szebb leveleket, többit összetépkedjük, uborkát durvára, joghurttal összekeverjük, hagyományos szakácskönyvekben, szárított gombát, paradicsomokat leforrázzuk, mozzarellát lecsepegtetjük, hagymát meghámozzuk, kiló karfiol, csomó petrezselyem, burgonyát meghámozzuk, szilvát megmossuk, lisztet mély, liszt közepébe, élesztős tejet, ananászt lecsepegtetjük, banánt meghámozzuk, tésztát enyhén, apróra vagdalt, gombát tisztítsuk, mozzarellagyöngy, kávégranulátumot, összeforrósítjuk, meglangyosítjuk, bazsalikomlevél, citromfűlevélke, fokhagymagerezd, paradicsomszósz, paradicsomleves, csirkemellrolád, zsemlemorzsával, csirkefűszerrel, konyhaművészeti, perezselyemzöld, egytálételként, pulykafűszersó, pizzafűszerekk, lecsepegtetjük, paradicsomokat, kávégranulátum, piskótatekercs, csokoládégolyó, paradicsompüré, belemorzsoljuk, szódabikarbóna,
© 2013 TVN.HU Kft.