|
|
|
... nagyjából két centis darabokra. Öntsük egy olívaolajjal k... |
|
|
|
|
|
|
|
... gyalázatára ezt mondta neki: »Ilyen férjre vagy te méltó.« Ilyen halállal múlt ki hazájának kegyetlen árulója. Lányai nem követték anyjukat a kéjsóvárgásban... ruhájuk alá nyers csirkedarabokat tettek, s azok a meleg folytán büdös szagot árasztottak. Amidőn az avarok hozzájuk akartak nyúlni, nem tudták elviselni a bűzt. Ezzel a fogással sikerült megmenekülniük és megőriz... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... finomra vágjuk. 2 citrom átszűrt levét elkeverjük a cukorral, fahéjjal, olívaolajjal, rozmaringgal, az áttört fokhagymával, ízlés szerinti sóval, borssal, majd meglocsoljuk vele a csirkedarabokat. Gondosan letakarjuk, és a hűtőszekrényben 6 órán át (még jobb, ha egy éjszakát) érleljük-pácoljuk, 2-3 alkalommal megforgatjuk.
2. A húsdarabokat mélyebb sütőedénybe tesszük, tetejü... |
|
|
|
|
|
|
|
... A chilit, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát és az olaj felét gépben összemixeljük, a keveréket mély edénybe öntjük, és hozzáadjuk a megmaradt olajat. Megforgatjuk benne a csirkedarabokat, szobahőmérsékleten két óra hosszat pácoljuk, azután serpenyőben mindkét oldalán puhára pároljuk.
Melegen tartjuk, amíg elkészítjük a mártást.
Megolvasztjuk a vajat, elkeverjük a... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... A chilit, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát és az olaj felét gépben összemixeljük, a keveréket mély edénybe öntjük, és hozzáadjuk a megmaradt olajat. Megforgatjuk benne a csirkedarabokat, szobahőmérsékleten két óra hosszat pácoljuk, azután serpenyőben mindkét oldalán puhára pároljuk.
Melegen tartjuk, amíg elkészítjük a mártást.
Megolvasztjuk a vajat, elkeverjük a c... |
|
|
|
|
|
|
|
... törött bors
- só
- 1 ek. nagyon csípős pirospaprika
- késhegynyi cayenne-i bors
Tegyük a hagymát, a sárgarépát, a paszternákot, a babot, a csicseriborsót, a csirkedarabokat és az olajat egy 8 literes cserépfazékba annyi vízzel, hogy elfedje a húst. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 40-50 percig. Szórjunk egy kis vizet a kuszkuszra, közben morzsoljuk az ujjain... |
|
|
|
|
|
|
|
... darabokra vágom. A megtisztított és apró kockákra vagdalt vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, majd a tűzről félrehúzva elkeverem benne a pirospaprikát. Ezután a csirkedarabokat mindkét oldalukon átsütöm, majd másfél liter vízzel felöntöm. Megsózom, megborsozom, és belekeverem a megtisztított, pépesre zúzott fokhagymát. Félpuhára főzöm. Közben a gombát megtisz... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzákeverem a sáfrányos sót, az őrölt köményt meg az őrölt gyömbért, és ennyi volt, kész a fűszeres hagymaalap.
Ezek után az illatos hagymára ráültetetem bőrös oldalukkal felfelé a csirkedarabokat, majd köréjük csurgatom a mézet. Beledobom az edénybe a fahéjrudat is, aztán a mandulát meg az aszalt fügéket is, amelyeket ha nagyok, akkor előtte félbevágok. Annyi vizet öntök a... |
|
|
|
|
|
|
|
... darabokra vágom. A megtisztított és apró kockákra vagdalt vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, majd a tűzről félrehúzva elkeverem benne a pirospaprikát. Ezután a csirkedarabokat mindkét oldalukon átsütöm, majd másfél liter vízzel felöntöm. Megsózom, megborsozom, és belekeverem a megtisztított, pépesre zúzott fokhagymát. Félpuhára főzöm. Közben a gombát megtisz... |
|
|
|
|
|
|
|
... egymás mellé egy sütőtálba, és lazán, nem tapadósan lefedem a tálat egy darab alufóliával. A forró sütőben 15-18 percig fólia alatt, további 3-4 percig pedig fólia nélkül sütöm a csirkedarabokat, mert így akkor nemcsak megpuhulnak, hanem szép pirosasak is lesznek. Miközben a mini-csirkemellek a sütőben omlósra puhulnak, elkészítem a lencsemártást. Először a lobogó forró vízbe bele... |
|
|
|
|
|
|
|
... bőrét húzzuk le, a húsát csontozzuk ki, és vágjuk apró darabokra. A szójamártásból és cukorból készítsünk páclevet, és pácoljuk benne a húst 30 percig. Forró olajban pároljuk a csirkedarabokat 15-20 percig, tegyük ezután hozzá a gombát és a hagymát, és pároljuk további 10 percig. Öntsük rá a levest, zöldborsót és a maradék páclevet. Takaréklángon főzzük 20 percig. Végül önts... |
|
|
|
|
|
|
|
... kukorica, 1 evőkanál kókusztej.
Elkészítése:
A csirkét négyfelé vágjuk. A fokhagymát szétnyomjuk, majd összekeverjük a korianderrel, a citromlével és a csilivel. A csirkedarabokat egy tálba rakjuk, és beborítjuk az előzőleg elkészített páccal. Hagyjuk legalább négy órát állni, de időnként forgassuk meg. Melegítsük elő a sütőt közepes fokozatra). Kaparjuk le a... |
|
|
|
|
|
|
|
... curry.
Elkészítése:
A csirkét tisztítsuk meg, daraboljuk fel és sózzuk be. Melegítsük meg a vajat egy serpenyőben. Pirítsuk meg a szétzúzott fokhagymát, majd a csirkedarabokat is tegyük a vajra, és minden oldalukat süssük aranybarnára. Tegyük a csirkedarabokat tűzálló tálba. A kimagozott cseresznyét rakjuk a hús köré. Szórjuk meg a fűszerekkel, majd locsoljuk... |
|
|
|
|
|
|
|
... darabjaira vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
2. Felforrósítjuk az olajat, világosra pirítjuk benne a hagymát. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát és a csirkedarabokat. Kevés vizet öntünk alá, sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Ha túlságosan elfőné a levét, kevés vízzel pótoljuk.
3. A főzés végén leves... |
|
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
1 l víz
Elkészítés:
A csirkehúst megtisztítjuk, esetleg kifilézzük, kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a csirkedarabokat, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük, azt is megpirítjuk, majd vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk.
Hozzáadjuk a zöldségeket, majd tárkonnyal, sóval, borssal ízesítv... |
|
|
|
|
|
|
|
... kókusztej.
Elkészítés:
Vágjuk négyfelé a csirkét.
A fokhagymát nyomjuk szét, majd keverjük össze a korianderrel, a citromlével és a chilivel.
Helyezzük a csirkedarabokat egy tálba, és borítsuk be az előzőleg elkészített páccal.
Legalább négy órát hagyjuk állni,de időnként forgassuk meg.
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Kaparju... |
|
|
|
|
|
|
|
... csirkecombokat a forgóknál kettévágom (a csirkemelleket kicsontozom és darabonként kettőbe vágom). A lisztet, a pirospaprikát, a sót és a törött borsot egy kis tálkában összekeverem, majd a csirkedarabokat egyenként megforgatva benne, a tepsibe, egymás mellé rakom. Rákarikázom a megtisztított vöröshagymát, és a megmaradt fűszeres lisztet rászórom. Ezután egyenletesen meghintem a r... |
|
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
2 dl tejföl
4 evőkanál olaj
Elkészítés:A combokat feldarabolom. A lisztet összekeverem a fűszerekkel és az áttört fokhagymával, ebben megforgatom egyenként a csirkedarabokat.
Kiolajozott tűzálló tálba egymás mellé rendezem a lisztes húsokat, a maradék lisztet egyenletesen a tetejére szórom.
Rákarikázom a vöröshagymát, rászórom a reszelt s... |
|
|
|
|
|
|
|
... salátához a zöldségeket összevágjuk, megszórjuk friss bazsalikommal és petrezselyem zölddel, majd az összekevert öntettel tálalás előtt frissen elkeverjük és a tetejére helyezzük a csirkedarabokat. Élettani hatását tekintve tökéletes tápanyag szervezetünk számára. Tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal, csupa rost, ideális az értékes fehérjék és rostok aránya. A kaukázusi kefir jót... |
|
|
|
|
|
|
|
Szeretem. Tarhonyával vagy nokedlivel. Krumplival nem. Úgy készítem, mint mindenki, csak a végén kiveszem a szaftból a csirkedarabokat, s a szaftot összeturmixolom, s ebbe helyezem vissza őket. Savanyúkápsoztával a legjobb.... |
|
|
|
|
|