Belépés
Ropogós csirke
... nagyjából két centis darabokra. Öntsük egy olívaolajjal k...
Micsoda nők!
... gyalázatára ezt mondta neki: »Ilyen férjre vagy te méltó.« Ilyen halállal múlt ki hazájának kegyetlen árulója. Lányai nem követték anyjukat a kéjsóvárgásban... ruhájuk alá nyers csirkedarabokat tettek, s azok a meleg folytán büdös szagot árasztottak. Amidőn az avarok hozzájuk akartak nyúlni, nem tudták elviselni a bűzt. Ezzel a fogással sikerült megmenekülniük és megőriz...
Citromos csirke...
... finomra vágjuk. 2 citrom átszűrt levét elkeverjük a cukorral, fahéjjal, olívaolajjal, rozmaringgal, az áttört fokhagymával, ízlés szerinti sóval, borssal, majd meglocsoljuk vele a csirkedarabokat. Gondosan letakarjuk, és a hűtőszekrényben 6 órán át (még jobb, ha egy éjszakát) érleljük-pácoljuk, 2-3 alkalommal megforgatjuk.
2. A húsdarabokat mélyebb sütőedénybe tesszük, tetejü...
Portugál csirke
... A chilit, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát és az olaj felét gépben összemixeljük, a keveréket mély edénybe öntjük, és hozzáadjuk a megmaradt olajat. Megforgatjuk benne a csirkedarabokat, szobahőmérsékleten két óra hosszat pácoljuk, azután serpenyőben mindkét oldalán puhára pároljuk.
Melegen tartjuk, amíg elkészítjük a mártást.
Megolvasztjuk a vajat, elkeverjük a...
portugál csirke
... A chilit, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát és az olaj felét gépben összemixeljük, a keveréket mély edénybe öntjük, és hozzáadjuk a megmaradt olajat. Megforgatjuk benne a csirkedarabokat, szobahőmérsékleten két óra hosszat pácoljuk, azután serpenyőben mindkét oldalán puhára pároljuk.
Melegen tartjuk, amíg elkészítjük a mártást.
Megolvasztjuk a vajat, elkeverjük a c...
Marokkói kuszkusz párolt csirk
... törött bors
- só
- 1 ek. nagyon csípős pirospaprika
- késhegynyi cayenne-i bors

Tegyük a hagymát, a sárgarépát, a paszternákot, a babot, a csicseriborsót, a csirkedarabokat és az olajat egy 8 literes cserépfazékba annyi vízzel, hogy elfedje a húst. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 40-50 percig. Szórjunk egy kis vizet a kuszkuszra, közben morzsoljuk az ujjain...
Bakonyi gombás csirkeleves
... darabokra vágom. A megtisztított és apró kockákra vagdalt vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, majd a tűzről félrehúzva elkeverem benne a pirospaprikát. Ezután a csirkedarabokat mindkét oldalukon átsütöm, majd másfél liter vízzel felöntöm. Megsózom, megborsozom, és belekeverem a megtisztított, pépesre zúzott fokhagymát. Félpuhára főzöm. Közben a gombát megtisz...
Mandulás csirke
... hozzákeverem a sáfrányos sót, az őrölt köményt meg az őrölt gyömbért, és ennyi volt, kész a fűszeres hagymaalap.
Ezek után az illatos hagymára ráültetetem bőrös oldalukkal felfelé a csirkedarabokat, majd köréjük csurgatom a mézet. Beledobom az edénybe a fahéjrudat is, aztán a mandulát meg az aszalt fügéket is, amelyeket ha nagyok, akkor előtte félbevágok. Annyi vizet öntök a...
Bakonyi gombás csirkeleves
... darabokra vágom. A megtisztított és apró kockákra vagdalt vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, majd a tűzről félrehúzva elkeverem benne a pirospaprikát. Ezután a csirkedarabokat mindkét oldalukon átsütöm, majd másfél liter vízzel felöntöm. Megsózom, megborsozom, és belekeverem a megtisztított, pépesre zúzott fokhagymát. Félpuhára főzöm. Közben a gombát megtisz...
Sült csirkemell lencsemártássa
... egymás mellé egy sütőtálba, és lazán, nem tapadósan lefedem a tálat egy darab alufóliával. A forró sütőben 15-18 percig fólia alatt, további 3-4 percig pedig fólia nélkül sütöm a csirkedarabokat, mert így akkor nemcsak megpuhulnak, hanem szép pirosasak is lesznek. Miközben a mini-csirkemellek a sütőben omlósra puhulnak, elkészítem a lencsemártást. Először a lobogó forró vízbe bele...
Zöldséges-rizses csirke
... bőrét húzzuk le, a húsát csontozzuk ki, és vágjuk apró darabokra. A szójamártásból és cukorból készítsünk páclevet, és pácoljuk benne a húst 30 percig. Forró olajban pároljuk a csirkedarabokat 15-20 percig, tegyük ezután hozzá a gombát és a hagymát, és pároljuk további 10 percig. Öntsük rá a levest, zöldborsót és a maradék páclevet. Takaréklángon főzzük 20 percig. Végül önts...
Brazil csirke
... kukorica, 1 evőkanál kókusztej.

Elkészítése:

A csirkét négyfelé vágjuk. A fokhagymát szétnyomjuk, majd összekeverjük a korianderrel, a citromlével és a csilivel. A csirkedarabokat egy tálba rakjuk, és beborítjuk az előzőleg elkészített páccal. Hagyjuk legalább négy órát állni, de időnként forgassuk meg. Melegítsük elő a sütőt közepes fokozatra). Kaparjuk le a...
Csirke cseresznyével
... curry.

Elkészítése:

A csirkét tisztítsuk meg, daraboljuk fel és sózzuk be. Melegítsük meg a vajat egy serpenyőben. Pirítsuk meg a szétzúzott fokhagymát, majd a csirkedarabokat is tegyük a vajra, és minden oldalukat süssük aranybarnára. Tegyük a csirkedarabokat tűzálló tálba. A kimagozott cseresznyét rakjuk a hús köré. Szórjuk meg a fűszerekkel, majd locsoljuk...
Paprikás csirke
... darabjaira vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

2. Felforrósítjuk az olajat, világosra pirítjuk benne a hagymát. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát és a csirkedarabokat. Kevés vizet öntünk alá, sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Ha túlságosan elfőné a levét, kevés vízzel pótoljuk.

3. A főzés végén leves...
Szárnyasragu leves
... fokhagyma
1 l víz
Elkészítés:
A csirkehúst megtisztítjuk, esetleg kifilézzük, kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a csirkedarabokat, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük, azt is megpirítjuk, majd vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk.

Hozzáadjuk a zöldségeket, majd tárkonnyal, sóval, borssal ízesítv...
Brazil csirke
... kókusztej.

Elkészítés:

Vágjuk négyfelé a csirkét.
A fokhagymát nyomjuk szét, majd keverjük össze a korianderrel, a citromlével és a chilivel.
Helyezzük a csirkedarabokat egy tálba, és borítsuk be az előzőleg elkészített páccal.
Legalább négy órát hagyjuk állni,de időnként forgassuk meg.
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Kaparju...
Tepsis csirke
... csirkecombokat a forgóknál kettévágom (a csirkemelleket kicsontozom és darabonként kettőbe vágom). A lisztet, a pirospaprikát, a sót és a törött borsot egy kis tálkában összekeverem, majd a csirkedarabokat egyenként megforgatva benne, a tepsibe, egymás mellé rakom. Rákarikázom a megtisztított vöröshagymát, és a megmaradt fűszeres lisztet rászórom. Ezután egyenletesen meghintem a r...
"Nem lehet abbahagyni" csirke
... vöröshagyma
2 dl tejföl
4 evőkanál olaj

Elkészítés:A combokat feldarabolom. A lisztet összekeverem a fűszerekkel és az áttört fokhagymával, ebben megforgatom egyenként a csirkedarabokat.
Kiolajozott tűzálló tálba egymás mellé rendezem a lisztes húsokat, a maradék lisztet egyenletesen a tetejére szórom.
Rákarikázom a vöröshagymát, rászórom a reszelt s...
Tavaszi ízek
... salátához a zöldségeket összevágjuk, megszórjuk friss bazsalikommal és petrezselyem zölddel, majd az összekevert öntettel tálalás előtt frissen elkeverjük és a tetejére helyezzük a csirkedarabokat. Élettani hatását tekintve tökéletes tápanyag szervezetünk számára. Tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal, csupa rost, ideális az értékes fehérjék és rostok aránya. A kaukázusi kefir jót...
Csirkepörkölt
Szeretem. Tarhonyával vagy nokedlivel. Krumplival nem. Úgy készítem, mint mindenki, csak a végén kiveszem a szaftból a csirkedarabokat, s a szaftot összeturmixolom, s ebbe helyezem vissza őket. Savanyúkápsoztával a legjobb....
1 2 3 ..13 .19 20 .25 26 
Címkék: meleg folytán, avarok hozzájuk, fogással sikerült, áttört fokhagymával, húsdarabokat mélyebb, olaj felét, keveréket mély, megmaradt olajat, felforrósított olajon, tűzről félrehúzva, csirkedarabokat mindkét, gombát megtisz, őrölt köményt, őrölt gyömbért, fűszeres hagymaalap, illatos hagymára, aszalt fügéket, darab alufóliával, forró sütőben, sütőben omlósra, lobogó forró, húsát csontozzuk, csirkedarabokat 15&#8211, maradék páclevet, csirkét négyfelé, fokhagymát szétnyomjuk, tálba rakjuk, előzőleg elkészített, sütőt közepes, csirkét tisztítsuk, szétzúzott fokhagymát, csirkedarabokat tűzálló, kimagozott cseresznyét, hagymát meghámozzuk, főzés végén, csirkehúst megtisztítjuk, vöröshagymát felkockázzuk, fokhagymát nyomjuk, forgóknál kettévágom, csirkemelleket kicsontozom, törött borsot, csirkedarabokat egyenként, megtisztított vöröshagymát, megmaradt fűszeres, combokat feldarabolom, lisztet összekeverem, lisztes húsokat, maradék lisztet, tetejére szórom, zöldségeket összevágjuk, összekevert öntettel,
© 2013 TVN.HU Kft.