|
|
|
... sózzuk, borsozzuk.
A lyukas bagett egyik végét négyrét hajtott alufóliával lezárjuk, majd a másik végén kiskanállal a masszából adagolunk bele.
Minden töltéskor a bagett alufóliával borított végét ütögessük az asztal lapjához, hogy a töltelék ... |
|
|
|
|
|
|
|
... a tejszínt, majd visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett forráspontig melegítjük. Tálaláskor a krémlevest tányérokba merjük, és úgy kínáljuk.
Megjegyzés
Én tettem a forró vízbe egy késhegynyi szódabikarbónát is, hogy szép zöld maradjon a petrezselyem színe.
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... Az utolsó sor krumpli legyen, ezt megkenjük a maradék krémmel.
220 fokon kb. 1 órát sütjük, majd tálalás előt... |
|
|
|
|
|
|
|
... vajjal simára keverjük, majd rácsorgatjuk a süteményre. A tálcát az asztalhoz ütögetjük,hogy szépen elterüljön a bevon... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... gombát. Miután megfőtt, hozzáadjuk a szóját és a tejszínt, összeforraljuk.
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a raguval tálaljuk.... |
|
|
|
|
|
|
|
... turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejet vagy a tejszínt, még egyet forralunk rajta.
Tálaláskor adhatunk hozzá pl. mozzarelladarabokat, és fokha... |
|
|
|
|
|
|
|
... a tetejére, hogy a gőz távozni tudjon, és megkenjük a felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőben 50-... |
|
|
|
|
|
|
|
... Egy sütőformát kivajazunk, lisztezünk és beleöntjük a csokis masszát. A tetejét megs... |
|
|
|
|
|
|
|
... egy kevés mozzarellával. Eloszlatjuk a spenótot és a paradicsomot, majd megszórjuk... |
|
|
|
|
|
|
|
... visszamaradt lét átszűrjük, és a tányérokba merjük. Végül a levest megszórjuk a tetszés szerinti zöld-fűszerrel, és forrón tálaljuk. Friss parasztkenyér illik hozzá.
Megjegyzés
A sós vízben megfőzött májgombócokat bajor szokás szerint krumplipürével és ... |
|
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprika- és/vagy paradicsom szeletekkel) és néhány levélke petrezselyemmel díszítjük. A galuskát külön tálban kínáljuk mellé. Fejes saláta illik hozzá.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 3653 kJ/874 kcal
... |
|
|
|
|
|
|
|
... galuska tésztájából három tornyot formázunk.
220 fokra előmelegített sütőben 10 per... |
|
|
|
|
|
|
|
... toljuk. Addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. (Az első 20 percben alufóliával letakarva sütjük, majd további 6-8 perc alatt megpirítjuk a tetejét is.)
Megjegyzés
Ne nagyon szórjunk bele más fűszert, különben elvész a hozzávalók íze. A sóval vigy... |
|
|
|
|
|
|
|
Hólabda
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg porcukor
8 evőkanál forró víz
8 tojás
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
A krémhez:
1/2 l tej
5 evőkanál liszt
25 dkg vaj
... |
|
|
|
|
|
|
|
Klasszikus hólabda
Hozzávalók
A tésztához:
12,5 dkg liszt
2 dkg holland kakaó
12,5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tk sütőpor
4 db tojás (nagy)
A krémhez:
10 dkg vaj
15 dkg por... |
|
|
|
|
|
|
|
Csirkemelltekercs muffinsütőben
Hozzávalók
1 db egész csirkemell
2 csomag bacon
1/2 l tej
só
bors
ételízesítő
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A csirkemelleket h... |
|
|
|
|
|
|
|
Csirkés muffin baconben
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
3 tojás
2 evőkanál kukoricaliszt
10 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma zúzva
só
bors
2 kávéskanál ételízesí... |
|
|
|
|
|
|
|
Csülökkel töltött karaj
Hozzávalók
Hozzávalók:
8 szelet rövidkaraj
kb. 1,2 kg főtt, füstölt csülök
1 kis üveg ecetes torma
5 dkg margarin
2 púpozott evőkanál liszt
2 dl tej
1 to... |
|
|
|
|
|
|
|
Fűszeres rántott csirke, ami olyan, mint a gyorsétteremi
Hozzávalók
2 db csirkecomb (felső)
2 db csirkecomb (alsó)
6 db csirkeszárny
2 db csirkemell (feldarabolva)
1 bögre liszt
1 tk csilipor... |
|
|
|
|
|
|
|
Fokhagymakrémleves pirított kenyérkockákkal
Hozzávalók
3 fej fokhagyma (egészben)
2 ek olívaolaj
1 ek vaj
1 szál póréhagyma
1 szál fehérrépa
1 db burgonya
1 l csirkehúsleves alaplé
1,5 dl tej
1,5 dl t... |
|
|
|
|
|