Belépés
Szőlős lepény
Hozzávalók (kb. 16 darabhoz):
80 dkg kék, mag nélküli szőlő, 25 dkg vaj vagy margarin, 18 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 4 tojás, 1 dl tej, 1 narancs reszelt héja, 20 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 2 tk sütőpor, 4 dkg szórócukor, 2 ek porcukor, a díszítéshez citromfű

...
x
...-





Barnáné Juhász Krisztina ...


Szőlőbefőtt
1 kg szőlő,
35 dkg cukor,
A szőlőt leszemezgetjük, megmossuk és szitán lecsepegtetjük. A cukorral elkeverjük és 5 dl vízzel felfőzzük, majd tiszta üvegekbe szedjük. A visszamaradt levet felére beforraljuk, és ráöntjük a gyümölcsre. Szárazgőzben hagyjuk kihűlni. ...
Hideg desszertek forró napokra
...2011. július 10.
Címkék: desszert, süti, torta, túrógombóc, linzertorta

Nyári linzertorta friss ribizlivel

Hozzávalók:
a tésztához: 20 dkg rétesliszt, 5 dkg kukoricakeményítő, 10 dkg hideg vaj, 10 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 tojássárgája, 1 evőkanál hideg víz; a töltelékhez: 2,5 dl házi sárgabaracklekvár, 20 dkg friss piros ribizli (szezon...
1 
Címkék: Barnáné Juhász Krisztina, díszítéshez citromfű, szőlőt leszemezgetjük, cukorral elkeverjük, visszamaradt levet, lecsepegtetjük, leszemezgetjük, szárazgőzben, visszamaradt, szoloslepeny, tojássárgája, linzertorta, töltelékhez, beforraljuk, szőlőbefőtt, díszítéshez, elkeverjük, szórócukor, túrógombóc, hozzávalók, rétesliszt, desszertek, gyümölcsre, ribizlivel, felfőzzük, krisztina, keményítő, tésztához, megmossuk, desszert, porcukor, üvegekbe, margarin, cukorral, vaníliás, ráöntjük, darabhoz, citromfű, étkezési, evőkanál, ribizli, nélküli, szedjük, napokra, reszelt, barnáné, narancs, sütőpor, hagyjuk, kihűlni, szőlőt, szőlős, lepény, felére, tiszta, vízzel, július, szitán, címkék, juhász, szezon, citrom, zacskó, forró, tojás, hideg, szőlő, liszt, levet, piros, cukor,
© 2013 TVN.HU Kft.