Belépés
Császármorzsa
Hozzávalók 4 személyre:

1 tojás, 5 dg margarin, 5 evőkanál cukor, csipet só, 35 dg liszt, 10 dg darabolt dió, 5 dg mazsola, tej, 4 dl tejszín, 10 dg étcsokoládé.

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral, sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és fokozatosan a tejet, lisztet úgy, hogy sűrű csomómentes maszszát kapjunk. Lazán hoz...
Sörtésztában sült finomságok
... személyre:

olyan zöldség, amilyet általában rántani szoktunk (gomba, tök, karfiol, patisszon, padlizsán, brokkoli, stb.), olaj a sütéshez, 50 deka zöldséghez számítva 1 tojás, 10 dkg liszt, egy üveg sör.

Elkészítése: A zöldséget tetszés szerint sós vízben előfőzhetjük; a karfiolnál, laskagombánál és a brokkolinál feltétlenül tegyük ezt meg. Közben habverővel ...
Burgonyafánk húsok mellé
Hozzávalók:

20 dkg burgonya, 12 dkg liszt, 1 tojássárgája, 2 dkg élesztő, 3 evőkanál tej, 3 dkg vaj, só, olaj.

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojással, a puha vajjal, az élesztős folyadékkal....
Sült csirke sajtmártással
... pulykafűszersó, 2 ek. olaj, 1 nagy fej hagyma, 4-6 gerezd fokhagyma, 0,5 dl száraz fehérbor, 100 g gouda/trappista/eidami sajt, 100 g füstölt sajt (karaván, oázis), 30 g vaj/margarin, 3 ek. liszt, 3 dl húsleves (kockából), 1 dl tejföl, só, őrölt fehér bors, szerecsendió, 1 dl tejszín, néhány fodros salátalevél, 1 szelet piros húsú paprika.
1. A sütőt előmelegítjük 18 C-...
Sajtkrémleves pirítóssal
... dkg sárgarépa, 25 dkg póréhagyma, 25 dkg brie vagy camembert sajt, 5 dkg trappista sajt, 8 dl zöldségerőleves, 2 dl tejszín, 5 szelet toastkenyér, 3 evőkanál vaj vagy margarin, 2 evőkanál liszt, só, bors, a tepsi kikenéséhez margarin.
1. A lekapargatott, megmosott sárgarépát hasábokra, a pórét karikákra vágjuk. A levesben kb. 2 percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük....
Citromos csirkeleves
Hozzávalók:

0,5 kg csontos csirkemell, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg zellergumó, 1 gerezd fokhagyma, 1 púpozott evőkanál liszt, 4 dkg margarin, 1 dl tejszín, 2 db tojássárgája, 1 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, őrölt bors, csipetnyi tengeri só.

Elkészítése:

Megtisztítjuk és hasábra vágjuk a zöldségeket, és...
Csevabcsicsa
Hozzávalók:

600 g vegyes darált hús, 50 g margarin, 3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál édesnemes fűszerpaprika, 1 kávéskanál csípős fűszerpaprika, 1 kávéskanál majoránna, só, bors.

Elkészítése:

Összegyúrjuk a darált húst az apróra vágott vöröshagymával, az átnyomott fokhagymával, liszttel, sóval, borssal, majoránnáva...
Csokis keksz
... A cim csalóka !!
18 dkg vaj
22 dkg cukor
1 cs van.cukor
1 tojás
38 dkg liszt
1 cs sütöpor 1 dkg os
pici só
tej

A vajat a cukorral és a van. cukorral habosra keverni .A liszetet a sütőporral és a pici sóval szintén .
A vajas masszába önteni egy kevés tejet , majd 2- 3 kávéskanál Nescacaóval , meg 1 db tojással összekevern...
Málnahabos képviselőfánk
Hozzávalók (20 darabhoz):
1 dl olaj, csipetnyi só, 20 dkg liszt, 4 tojás, 5 dl tejszín, 2 zacskó habfixáló, 25 dkg málna, kb. 10 dkg porcukor.
1. Az olajat kb. 4 dl vízzel együtt fazékba öntjük. Csipetnyi sót szórunk bele, és felforraljuk. Egyszerre beleöntjük az összes lisztet, majd fakanállal, alacsony hőfokon addig keverjük, amíg a tészta az edénytől egy darabban el n...
Tárkonyos zöldségleves
Hozzávalók:

1 db hagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gomba, 20 dkg zöldborsó, 20 dkg zöldbab, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 5 dl víz, só, fehérbors, tárkony, babérlevél, fél citrom, 1 evőkanál tárkonyecet.

Elkészítése:

Az olajban megpirítjuk a zöldségeket, lisztet szórunk rá, és elkeverjük (a lisztet meg is piríthatjuk, így szeb...
Mártogatós kalács
Hozzávalók:

50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 4 dkg élesztő, 7 dkg cukor, 1 tojás, csipetnyi só, kevéske reszelt citromhéj, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a lisztbe öntjük. A cukrot, a citromhéjat, a tojást, a sót és a vaníliás cukrot is a liszthez adjuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Legalább egy ó...
Káposzta fejtett babbal
Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg fejes káposzta, 50 dkg mélyhűtött fejtett bab, 2 fej vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, egy csomó leveszöldség, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj vagy margarin, 2-3 evőkanál olaj, só, bors, köménymag, a díszítéshez friss zellerzöld.

1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és négyfelé vágjuk. A megtisztított, megmosott leveszöldséget kock...
Besamel mártás
...
Hozzávalók:
5dkg liszt
5dkg margarin
05dl főző tejszin
1 csipet só
1 csipet cukor
1dl fehérbor

Világos rántást készítek (lassú tűzön , kevergetés mellett felolvasztom a margarint, amikor

elkezd gyöngyözni, rászórom a lisztet és kevergetem, amíg rózsaszín kezd lenni), akkor

felöntöm bő fél liter tejszinnel és ...
Kati szelet
Kati szelet


50 dkg liszt 20 dkg zsír 15 dkg cukor3 tojássárgája 1 csom. Sütőpor
A lisztet a sütőporral össze keverjük majd a zsírral fel morzsoljuk.
Közzé keverjük a cukrot a tojássárgáját majd 2 dl tejet öntünk hozzá jól
Kidolgozzuk , három lapot sütünk gyenge tűznél

Töltelék:
A három lap közül egyet fel morzsolunk porrá erre öntünk ...
Kossuth kifli
Kossuth kifli

12 tojás 14 evőkanál cukor 12 kanál liszt 5 dkg zsír a tojások sárgáját a zsírral kikeverni habosra a tojásfehérjét a cukorral verjük, fel majd összeadjuk, és bele tesszük a lisztet melybe egy sütőport kevertünk. Ki zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk tetejére darabos diót, szórunk, majd sütjük, ha kisült hagyjuk egy kicsit hűlni és pogácsaszag...
Vegyes sütik
...

Szaggatott mézes

3 fél liter liszt 1 kévés kanál szódabikarbóna 2 ½ dl olvasztott méz diónyi vaj, fahéj szegfűszeg 2 tojás és tej az össze állításhoz, nyújtjuk, szaggatjuk és sütjük.

Mézes tészta öntve

5 tojássárgája 25 dkg cukor 5 dkg vaj 1 kanál kakaó egy kis fahéj szegfűszeg 7 kanál olvasztott méz ezt kikavarjuk habosra. A fehér...
Egresmártás
...
Hozzávalók:
fél kg egres,
12 dkg cukor,
fahéj,
citromhéj,
2 tojás,
2 kanál liszt.

A megtisztított egrest, a cukrot és a fűszereket kevés vízben főni tesszük, s amikor már majdnem puha, a tojásfehérjéből habot verünk, lazán elkeverjük a liszttel és a tojássárgájával, majd a forró egrest beleszedjük. Jól összekeverjük, hidegen és ...
GOMBAMÁRTÁS
...
Hozzávalók:
1 kg vagy 3 üveg konzerv gomba,
2 dl tejföl,
2 dl tejszín,
1 dl tej,
1 közepes fej (vagy két feleakkora) vöröshagyma,
2-3 kanál liszt,
némi olaj, só, bors, majoránna.

Az olajon pirítsd meg a fölaprított hagymát, tedd rá a fölaprított gombát. Kevés só, bors, majoránnával ízesítsd, kevergetve süsd 10-15 percig. Kö...
LENGYEL SAJTMÁRTÁS
...

Végy hozzá
egy nagyobb krumplit,
2 dl tejet,
5 dkg vajat,
4 dkg lisztet,
15 dkg lágy juhsajtot,
egy pohárka vodkát,
sót, őrölt borsot.

A meghámozott burgonyát vágd vékony szeletekre és - a
tejhez 1 dl vizet adva - sóval, borssal főzd puhára. Ezután
turmixold össze a lével, majd tedd vissza az edénybe, las...
Paradicsommártás
Hozzávalók:
1 doboz sűrített paradicsom,
l szál zeller,
2 kanál olaj,
2-3 kanál liszt,
1 szál zeller,
só,
cukor.

Az olajból, lisztből rántást készítünk, beleöntjük a sűrített paradicsomot, felöntjük vízzel. Belerakjuk a zellerlevelet, a sót, cukrot, sűrű keverés mellett néhány percig forraljuk. ...
1 2 3 .....1596 1597 ..2394 2395 ...3191 3192 3193 
Címkék: LENGYEL SAJTMÁRTÁS, tojások sárgáját, olvasztott margarint, zöldséget tetszés, brokkolinál feltétlenül, burgonyát meghámozzuk, élesztőt langyos, lisztet összegyúrjuk, puha vajjal, élesztős folyadékkal, sütőt előmelegítjük, tepsi kikenéséhez, pórét karikákra, darált húst, apróra vágott, átnyomott fokhagymával, pici sóval, vajas masszába, kevés tejet, összes lisztet, olajban megpirítjuk, langyos tejben, lisztbe öntjük, vaníliás cukrot, liszthez adjuk, csomó leveszöldség, díszítéshez friss, vöröshagymát megtisztítjuk, sütőporral össze, tojássárgáját majd, zsírral kikeverni, cukorral verjük, lisztet melybe, sütőport kevertünk, kicsit hűlni, össze állításhoz, megtisztított egrest, fűszereket kevés, tojásfehérjéből habot, forró egrest, olajon pirítsd, fölaprított hagymát, fölaprított gombát, nagyobb krumplit, pohárka vodkát, meghámozott burgonyát, sűrített paradicsomot, burgonyanyomóval, paradicsommártás, tojásfehérjéből, tojássárgájával, zöldségerőleves, leveszöldséget, vöröshagymával, szódabikarbóna,
© 2013 TVN.HU Kft.