|
|
|
... frissen őrölt borsot is teszek rá.
Majd ráfacsarom egy citrom levét az lazacszeletekre.
Ezek után rendesen beszórom szárított bazsalikommal, és szárított majorannával is.
Felszeletelek egy darab kb 15 cm-es póréhagymát.
A hagymaszeletekkel is megrakom a halszeleteket, és köréjük is szórok.
Majd- ha van otthon egy kis citromfüvet tépek, és ezt is a tepsibe... |
|
|
|
|
|
|
|
... tej? Egy kávéskanálba önts belőle, rakd a gázláng fölé. Ha felforr, használhatod, ha már ott összemegy, dobd ki az egészet! (Pappné Zsuzsa)
Amikor szezonja van, felszeletelek 2-3 kg zöldpaprikát. Adagonként folpackba rakom, lefagyasztom, és télvíz idején használom pörkölt ízesítésére.A paradicsomokat darabonként ugyanígy lefagyasztom! (Pappné Zsuzsa)
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... Ha kihűlt az egyik lapot megkenem lekvárral, ráteszem a másik lapot, azt kettévágom, megint megkenem az egyiket és ráteszem a másik dupla lapot. Így egy 4 rétegű lapot kapok, amit felszeletelek olyan vastag szeletekre, mint egy rétegnek a vastagsága. 4-4 szeletet egymásra ragasztok lekvárral, de úgy forgatom, hogy a sárga fölé mindig barna kerüljön. Legalább 1 órát így hagyom, de ... |
|
|
|
|
|
|
|
... -10dkg margarin
-1,5kg alma
-3ek. lekvár
-fahéj az almába
4db zsemlét felszeletelek,és beáztatom az 1l tejbe amiben elkeverek 2ek. cukrot.Kinyomkodom és beleteszem a kikent tálba,vagy kisebb tepsibe,rá simítom a lekvárt.Az almát lereszelem beízesítem cukorral,fahéjjal,kinyo... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... -10dkg margarin
-1,5kg alma
-3ek. lekvár
-fahéj az almába
4db zsemlét felszeletelek,és beáztatom az 1l tejbe amiben elkeverek 2ek. cukrot.Kinyomkodom és beleteszem a kikent tálba,vagy kisebb tepsibe,rá simítom a lekvárt.Az almát lereszelem beízesítem cukorral,fahéjjal,kinyo... |
|
|
|
|
|
|
|
... Egy egész póréhagymát, két közepes krunplit felszeletelek. 8 deci vízbe megfőzöm.
Turmixolom, majd 2 deci tejszínnel összeforralom.
A tányérba apró kockára vágott főttojást, és pirított zsemlekockát teszek, arra merem rá a levest. Nagyon finom!... |
|
|
|
|
|
|
|
... banánt.
9. Púposra töltöm tejszínes gyümölccsel a dinnyekelyheket.
10. A spirált szépen ráigazítom, a közepére felteszem a dinnyefélgömböt. Már így is dekoratív!:)
11. Felszeletelek még két banánt, ezekkel a "banánszirmokkal" díszítem.
12. Mivel hideg alapanyagokból készítettem, azonnal fogyasztható. Sajnos a banánszirmok gyorsan "elhervadnak" (bebarnu... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
4 fej hagyma
1 kg lecsópaprika
3 paradicsom
1 kis fej káposzta
Só,
Bors
Elkészítés:
A hozzávalókat megmosom és mindent felszeletelek.
Olajon felteszek mindent egyben, fűszerezem és készre párolom.
Friss kenyérrel, vagy sült hússal kiváló főétel!
... |
|
|
|
|
|
|
|
... előtt érdemes visszaszuszakolni a felpúposodott szimpla réteget. A kész koszorúkat rácson hagyom teljesen kihűlni.
A töltelékhez az eperszemeket alaposan megmosom, néhányat felszeletelek, a többit apró kockákra vágom. A tejszínt felverem, félkemény állapotban hozzáadom a cukrot, vodkát, vaníliát és a ricottát. Az egészet könnyű krémmé habosítom.
Összeállítás:... |
|
|
|
|
|
|
|
... banánt.
9. Púposra töltöm tejszínes gyümölccsel a dinnyekelyheket.
10. A spirált szépen ráigazítom, a közepére felteszem a dinnyefélgömböt. Már így is dekoratív!:)
11. Felszeletelek még két banánt, ezekkel a "banánszirmokkal" díszítem.
12. Mivel hideg alapanyagokból készítettem, azonnal fogyasztható. Sajnos a banánszirmok gyorsan "elhervadnak" (bebarnu... |
|
|
|
|
|
|
|
... banánt.
9. Púposra töltöm tejszínes gyümölccsel a dinnyekelyheket.
10. A spirált szépen ráigazítom, a közepére felteszem a dinnyefélgömböt. Már így is dekoratív!:)
11. Felszeletelek még két banánt, ezekkel a "banánszirmokkal" díszítem.
12. Mivel hideg alapanyagokból készítettem, azonnal fogyasztható. Sajnos a banánszirmok gyorsan "elhervadnak" (bebarnu... |
|
|
|
|
|
|
|
... vagdalok 2 kg vaddisznóhúst (tarja, lapocka v. comb). Ázás közben metélgetem a többi alkatrészt: 20 dkg füstölt szalonnát apró kockákra, 40-50 dkg vöröshagymát szintén. 1kg erdei gombát felszeletelek. Mivel még marad egy kis áztatóidő, megbecsüljük a főzéshez használandó vörösbort minőségét. Én, félszáraz, jóminőségű vöröseket szoktam keresni, kár elrontani a kaját mindenféle tabl... |
|
|
|
|
|
|
|
... pulyka-apróhúst. Kevergetve pirítom, majd beleöntök 4 doboz konzerv-chilibabot és 7-8 dl világos sört. (Szerencsére marad még a két üvegből) két rekeszből? Mindegy!!
Fél kiló paradicsomot felszeletelek, és ezt hozzáadom a húshoz. Ráöntök egy üveg chilimártást (közértben kapható), és teszek bele sót, borsot, zúzott fokhagymát, és chiliport. Egyet forralok rajta, majd lassú tűz... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
Dobostorta
Hozzávalók:
A piskótához:
15 tojás,
15 evőkanál cukor,
15 evőkanál liszt.
A krémhez:
5 tojás,
30 dkg porcukor,
2 Rama,
pici kakaó
A tetejére kb 20 dkg cukor.
Elkészítés:
Kerek tortaformában 5 lap... |
|
|
|
|
|
|
|
... Ha kihűlt az egyik lapot megkenem lekvárral, ráteszem a másik lapot, azt kettévágom, megint megkenem az egyiket és ráteszem a másik dupla lapot. Így egy 4 rétegű lapot kapok, amit felszeletelek olyan vastag szeletekre, mint egy rétegnek a vastagsága. 4-4 szeletet egymásra ragasztok lekvárral, de úgy forgatom, hogy a sárga fölé mindig barna kerüljön. Legalább 1 órát így hagyom, de ... |
|
|
|
|
|
|
|
... nézegetni kell, hogy a leváló levelek túl ne főjenek. Ha megabálódott, hagyom hűlni, majd a levelekről a vastagabb ereket levágom. A 3 tojást keményre főzöm, amit hűlés után apróra felszeletelek. A csirkemell sonkát, vagy ki mit szeretne beletölteni, szintén apróra felszeletelem, majd a felvágott tojással, a tejföllel, pirospaprikával és - ha szükséges sóval, borssal -... |
|
|
|
|
|
|
|
... Ha kihűlt az egyik lapot megkenem lekvárral, ráteszem a másik lapot, azt kettévágom, megint megkenem az egyiket és ráteszem a másik dupla lapot. Így egy 4 rétegű lapot kapok, amit felszeletelek olyan vastag szeletekre, mint egy rétegnek a vastagsága. 4-4 szeletet egymásra ragasztok lekvárral, de úgy forgatom, hogy a sárga fölé mindig barna kerüljön. Legalább 1 órát így hagyom, de ... |
|
|
|
|
|
|
|
... előtt sózom meg.
A majonézes vegyes salátáshoz:
3 nagyobb krumplit héjában megfőzök,
5 db tojást keményre főzök,
1 közepes fej lila hagymát vékonyan felszeletelek,
2 közepes (vagy egy óriási) almát meghámozok, apró kockára vágok,
Most kész majonézt használtam, mert nem volt kedvem kevergetni.
Ízlés és étvágy szerinti majon... |
|
|
|
|
|
|
|
... laktató és könnyű, főleg a gyerekek nagyon szeretik.
Jó étvágyat!
- - - Túróval ,,,
5 db szikkadt kiflit felszeletelek,
2 tojássárgáját cukorral kikeverek, forró tejjel felöntöm,
vaniliáscukrot teszek bele és a kiflire öntöm.
Vajjal kikent tepsibe terítem a kifliket.
Fél kg túró... |
|
|
|
|
|
|
|
... 20-30 deka gomba
egy kanál liszt
2 deci tejföl
1 dl tej
3 teáskanálnyi szárított vagy egy csomag friss kapor
vegeta
. fél kiló sertéscombot felszeletelek, a szeleteket enyhén klopfolom, megborsozom és kevés olajban kisütöm.
A maradék olajon apróra vágott vöröshagymát és gombát dinsztelek. Felöntöm . egy deci vízzel, visszateszem a húst... |
|
|
|
|
|