Belépés
Pisztráng fűszeres tejföllel
... felével, a kaporral, a bazsalikommal és a citromdarabokkal megtöltjük a pisztrángot.

A metélőhagymát, petrezselyem másik felét és a kimagozott olívabogyókat apróra vágjuk. A paradicsomokat kb. 1 percre forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, magjukat eltávolítjuk és apróra kockázzuk. Mindezt a tejfölhöz keverjük. Hozzáadjuk a kapribogyót és a zöldborsot. Sóval, borssal í...
Roston sült kolbász
... hagymákat vastagabb cikkekre, a paprikákat h...
Paradicsomleves pizzafűszerekk
... csilipor, só, bors, 1 tasak (125 g) mozzarellagyöngy, 12-16 szem fekete olívabogyó, 50 g pácolt, nyers sonka vékony szeletben, egy dús szál bazsalikom, 4 kk. olívaolaj.
1. A paradicsomokat (egy kivételével) 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, magjaikat eltávolítjuk, húsukat felaprózzuk. A vörös- és a fokhagymát megtisztítjuk. Az előbbit finomra vágjuk,...
Gombás pulykaragu makarónival
... 2 ek. olívaolaj, 4-12 olívabogyó.
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A gombát vékony szeletekre, a hagymát karikákra, a kaprot (néhány szél kivételével) finomra vágjuk. A paradicsomokat almaszerűen, vékony csíkban meghámozzuk, héjukat (mintegy rózsát formálva) feltekerjük, és félretesszük a díszítéshez. Magjaikat-levüket eltávolítjuk, a paradicsomhúst karcsú gerezdekre sze...
Töltött paradicsom sonkával
... fehér bors, fél citrom, 3 ek. olívaolaj, 100 g kígyóuborka, egy csokor újhagyma, 2 dús szál bazsalikom, 100 g gépsonka, 100 g trappista/Pannónia sajt, néhány salátalevél.
1. A paradicsomokat megmossuk, kalapkájukat levágjuk (félretesszük a díszítéshez), belsejüket karalábévájóval/kiskanállal kivájjuk, enyhén besózzuk őket, majd üregükkel lefelé fordítva 30 percig a hűtőszekré...
Pikk Dáma sör- és borkorcsolya
... szerint

Elkészítése:

A burgonyákat alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Kihűtjük, majd ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A karikákat forró olajban megsütjük, majd egy tepsire sorakoztatjuk. A paradicsomokat megmossuk, felkarikázzuk, és mindegyik burgonyakarikára teszünk egy szeletet. Megsózzuk, és megszórjuk oregánóval. A sonkaszeleteket elosztjuk annyifel...
Spanyol macesz-gombócleves
... és borsot, végül lefedjük, és fél órát pihentetjük.
3. A levest leszűrjük, beledobjuk a megtisztított ceruzabab-szálakat, és félig lefedve puhára főzzük. A gerezdekre vágott paradicsomokat éppen csak átforrósítjuk benne.
4. Miközben a bab fő, a maceszmasszából vizes kézzel kis gombócokat formálunk, és
2 l enyhén sós, gyöngyözve forrdogáló vízben kifőzzük. Tálba tess...
Túrós saláta
... salátát megmossuk, lecsepegtetjük, a szebb leveleket félretesszük a tálaláshoz, a többit összetépkedjük. Az uborkát, zöldpaprikát, újhagymát, retket, lilahagym...
Nizzai saláta
... vízben megfőzzük, megvárjuk míg kihül, majd a héját lehúzzuk és kockára vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, gőzben puhára főzzük, majd jeges vízbe átszedjük és lecsepegtetjük.
A paradicsomokat félbe - a nagyobbakat cikkelyekre - vágjuk. Az így előkészített zöldségeket salátástálba halmozzuk, majd a kisebb darabokra tördelt tonhalat is hozzáadjuk. A mustárt és a borecetet simár...
Tejszínes paradicsomleves
...

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Pároljuk üvegesre, majd tegyük bele a megmosott és feldarabolt paradicsomokat. Öntsünk hozzá egy liter vizet, majd fűszerezzük bazsalikommal, kakukkfűvel, kevés darált borssal és sóval. Főzzük körülbelül 10 percig, majd tegyük bele a kis darabokra ö...
A paradicsom hámozása
... hegyes késsel keresztben bevágjuk, de nem túlságosan mélyen. A szárak végét kehelyszerűen kimetsszük.
2. Leforrázás: Vizet forralunk, és előkészítünk egy hideg vizes tálat. A paradicsomokat körülbelül tíz másodpercre a forrásban lévő vízbe mártjuk, majd rögtön beletesszük a hidegbe.
3. Hámozás: A paradicsom héját felülről lefelé lehúzzuk. Ne hagyja túl sokáig a forró víz...
Lelemény és a tudakozó:D
...leleményes:D

Egy idős ember egyedül élt Idaho-ban. Fel akarta ásni a paradicsomos kertjét, hogy elültesse a paradicsomokat, de túl nehéz munkának bizonyult számára. Az egyetlen fia Bubba, aki segíteni szokott neki, börtönben ült.
Az öregember leült és megírta neki problémáját.
"Kedves Bubba, sajnos elég rosszul érzem magam, mert úgy néz ki nem tudom felásni a p...
Pulykapaprikás
... pepperonit adunk hozzá, majd felöntjük annyi levessel, hogy a húst ellepje. Kb. 45 percig kis lángon, fedő alatt pároljuk. Ha a levét elfőtte, egy kis levessel meglocsoljuk.

A paradicsomokat megmossuk, megtöröljük, a héjukat lehúzzuk, negyedeljük, eltávolítjuk a magjukat, és gerezdekre vágjuk őket.
4. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, a mártáshoz ...
Vegyes gombatál ...
... megtűzzük.)
A kétféle csiperkét és a laskagombát megtisztítjuk, a nagyobbakat félbevágjuk. A rókagombát megtisztítjuk. A megtisztított újhagymát hosszú darabokra metéljük. A megmosott paradicsomokat félbevágjuk. A megmosott, lerázott kakukkfűből keveset félreteszünk, a többit a lecsipkedett petrezselyemlevelekkel együtt finomra felaprítjuk.
Nagyméretű serpenyőben 2 evőka...
Receptek
...


-Elkészítés:

A megmosott paradicsomok tetejét levágjuk, húsukat óvatosan kivájjuk, belsejüket megsózzuk, megborsozzuk.
Egy tűzálló tálat kikenünk az olívaolajjal, belehelyezzük a paradicsomokat.
2 paradicsom húsát tálba tesszük, és hozzáadjuk a lecsepegtetett, apróra vágott mozzarellát. Összekeverjük, és a fenti fűszerekkel ízesít...
Joghurtos paradicsomleves
... (2 x 125 g) mozzarella, 1 kis fej vöröshagyma, 2 ek. olívaolaj, 1 ek. balzsamecet, 1 l natúr joghurt, néhány bazsalikomlevél a díszítéshez.

Előkészítés:

A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk. A mozzarellát lecsepegtetjük és apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és nagyon finomra vágjuk.
1. Hat paradicsomot botmixerrel (vagy turmixgéppel)...
Fűszeres csicseriborsó
... és összevágott zellerszárral. Lefedve addig főzzük, míg a borsó megpuhul, ha szükséges a pároló levét pótoljuk vízzel. Mielőtt levennénk a tűzről, forraljuk hozzá a fe...
Mini Fusilli
...

1. A finomra vágott hagymát pirítsuk meg az extraszűz olívaolajon, majd adjuk hozzá a felaprított kolbászt, és még egy kis ideig pirítsuk.

2. Mossuk meg a paradicsomokat, kb. 1 percre tegyük lobogó vízbe, majd húzzuk le a héjukat. Vágjuk kockára a paradicsomokat és magozzuk ki.

3. Főzzük meg a Barilla Mini Fusilli tésztát bő, sós vízben, majd szűr...
Csirkesteak fitness-salátával
... hosszában kettévágjuk, félkarikákra szeleteljük. (Az uborkát csak akkor kell meghámozni és a magjait kikaparni, ha nem elég zsenge.) A lila hagymát lehéjazzuk, félkarikákra szeljük. A paradicsomokat - miután szárukat kimetszettük - vékony cikkekre, a kicsumázott paprikát csíkokra vágjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk.
3. Az így elkészített zöldségeket tálban kö...
Paprikás hústekercs...
... vízzel, és visszatesszük, hogy a szalonna megpiruljon. Ha kellően piros, kivesszük.
A paradicsomos rizshez a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük a rizst. A paradicsomokat rövid időre forró vízbe mártjuk, majd kivesszük, hideg vízben lehűtjük, és eltávolítjuk a héját. Kettévágjuk, kikaparjuk a magjait, és a paradicsomhúst kockákra vágjuk. Felforrósítjuk a vaja...
1 2 3 ..........37 38 ......56 57 ......74 75 76 
Címkék: Pikk Dáma, Mini Fusilli, Kedves Bubba, Barilla Mini Fusilli, paradicsom hámozása, citromdarabokkal megtöltjük, kimagozott olívabogyókat, tejfölhöz keverjük, fokhagymát megtisztítjuk, előbbit finomra, zöldségeket megtisztítjuk, gombát vékony, hagymát karikákra, paradicsomokat almaszerűen, paradicsomhúst karcsú, csokor újhagyma, paradicsomokat megmossuk, burgonyákat alaposan, karikákat forró, tepsire sorakoztatjuk, sonkaszeleteket elosztjuk, levest leszűrjük, gerezdekre vágott, maceszmasszából vizes, szebb leveleket, többit összetépkedjük, héját lehúzzuk, zöldbabot megtisztítjuk, paradicsomokat félbe, nagyobbakat cikkelyekre, kisebb darabokra, borecetet simár, finomra összevágott, összezúzott fokhagymát, liter vizet, szárak végét, hideg vizes, paradicsomokat körülbelül, forrásban lévő, paradicsom héját, idős ember, paradicsomos kertjét, öregember leült, húst ellepje, levét elfőtte, héjukat lehúzzuk, liszttel simára, kétféle csiperkét, laskagombát megtisztítjuk, nagyobbakat félbevágjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.