Belépés
Szegedi halászlé
... néhány kárász halacskát, és ha ez is puha, törjük át az egészet szitán.
Közben megtisztítjuk a halat, 3 centi vastagságú szeletekre vágjuk, és negyed óráig hagyjuk besózva. A halszeleteket ezután rakjuk bele egy megfelelő nagyságú lábosba, és öntjük rá az áttört levet, továbbá oly mértékben öntjük fel, hogy a halat teljesen ellepje. (Egyenletes, lassú tűznél főzzük, míg a hal...
Ponty, rántva
... pikkelyeitől megtisztított, kifilézett, és kiszálkázott ponty husát megmossuk, lisztben, felvert tojásban és megszitált zsömlemorzsában megforgatva bundázzuk.
A bepanírozott halszeleteket bő, forró zsírban kisütjük úgy, hogy a forró zsírba téve a halat, kívülről szép pirosra sütjük meg.
A zsírból kivéve, zsírban sült petrezselymes burgonyával körítjük, citromszeletet adu...
Ponty- vagy harcsapaprikás
... vöröshagyma, egy kevés pirospaprika, másfél deci tejföl, só, 2 deka liszt, evőkanálnyi lecsó.
A zsíron megpirított vöröshagymába paprikát teszünk és elkeverjük, majd hozzáadjuk a halszeleteket, kellően megsózzuk s a hagymás, paprikás zsíron megpörköljük - keverni nem szabad - és a tűzhely szélé-re húzzuk, s a liszttel elkevert tejföllel leöntve, néhány percig csendes forrássa...
Tengeri halfilé, rámtva
... liszt, olaj a kisü-téshez.
A fagyasztott tengeri halat miután kiengedett, felszeleteljük, s miután a tengeri halnak sajátos nehéz szaga van, amit a magyar ízlés nehezen bír, a halszeleteket néhány órán át tejben áztatjuk. A tejben való áztatás némileg elveszi ezt a szagot. A tejből kivéve tiszta törlőruhával leszárítjuk, megsózzuk, majd lisztben, tojásban és szitált zsömlemor...
Pikáns sült hal
... vaj vagy margarin, 1 kiskanál fokhagyma granulátum vagy zúzott fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, 1 csokor kapor, só, bors, reszeit szerecsendió.

Elkészítése:

A halszeleteket bedörzsöljük az egyik citrommal, sóval, őrölt borssal, reszeit szerecsendióval beszórjuk, és tűzálló tálba fektetjük. Rászórjuk a fokhagyma granulátumot vagy az összezúzott fokhagymát, rál...
Zöldséges halfilé
... dkg sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zeller, 10 dkg konzervkukorica, 4 evőkanál olaj, petrezselyem, bazsalikom, só.

Elkészítése:

A sózott halszeleteket, szórjuk meg apróra vágott bazsalikommal és fektessük egy olajjal kikent tűzálló tál aljába. A répát és a zellert vágjuk vékony szeletekre, majd a borsóval és kukoricával együtt dobjuk for...
Ponty gombás-fűszeres mártássa
... petrezselyem és tárkony

2 dl száraz vörösbor

2 evőkanál liszt



Előkészítés: A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A halszeleteket megmossuk, besózzuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A petrezselymet és a tárkonyt leöblítjük, apróra vágjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat....
Hal fokhagymás gombával
... gombafejeket, erős lángon süssük öt percig és utána szórjuk rá a durvára összecsapkodott petrezselyem zöldjét. Daráljunk a halszeletekre borsot és ízesítsük kevés sóval. Tegyük a halszeleteket egy közepes méretű tepsibe, vagy tűzálló tálba, öntsük rá a fokhagymás gombát, majd morzsoljuk a tetejére a barnakenyeret. Tegyük az egészet előmelegített sütőbe és 180 fokon süssük össze 15...
Fehérjék cukorbetegségben
... személyre:
40 dkg busa, szeletben
1/2 citrom leve
2 evőkanál olaj
2 dl tejföl (12%-os)
2 kávéskanál apróra vágott, friss tárkonylevél
Elkészítés: A halszeleteket besózzuk, őrölt borssal megszórjuk, a citrom levével megcsepegtetjük, és legalább egy órán át állni hagyjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a halszeletek mindkét oldalát jól ...
Cukorbetegség
...
1 teáskanál fűszerpaprika
1/2 evőkanál olaj
3 dkg margarin
5 dkg vöröshagyma
0,5 dl bor
1 babérlevél
1 teáskanál mustár
Előkészítés: A halszeleteket megmossuk, jól besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: A halat paprikás lisztben megforgatjuk, és kevés felhevített olajban mindkét oldalát hirtelen megsütjük...
Zöldséges hal brazil módra
... paradicsom

bors





A zellert, a répát, a cukkinit és a pórét lapokra, a vöröshagymát karikákra vágjuk. A halszeleteket olívaolajon pirosra sütjük. Egy jénai tálba alulra halmozzuk a zellert, megsózzuk, rátesszük a cukkinit, majd az elősütött halat. Ezt meglocsoljuk olíva...
Tárkonyos busa -Cukorbetegekne
... személyre:
40 dkg busa, szeletben
1/2 citrom leve
2 evőkanál olaj
2 dl tejföl (12%-os)
2 kávéskanál apróra vágott, friss tárkonylevél
Elkészítés: A halszeleteket besózzuk, őrölt borssal megszórjuk, a citrom levével megcsepegtetjük, és legalább egy órán át állni hagyjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a halszeletek mindkét oldalát jól ...
Sült hal bormártásban
... alakúra vágott halszeletkéket és forgassuk kukoricalisztbe, majd mártsuk a tojásfehérjék és 1,5 teáskanál olaj keverékébe. Közepes tűzön forrósítsuk meg a maradék olajat, és süssük a halszeleteket 2 percig, amíg ropogósak és aranysárgák nem lesznek. Vegyük ki, csurgassuk le, tartsuk melegen. Tegyük félre az olajat, kivéve ebből 1 evőkanállal. Ehhez adjuk hozzá a gombát és az össze...
magvas, pácolt ponty
... fehérborecet
# 1 mokkáskanál cukor (ízlés szerint)
# 2 evőkanál olívaolaj
# 2 babérlevél
# A tálaláshoz:
# 1 fej saláta
# 1 citrom

Előkészítés: A halszeleteket megmossuk, majd megsózzuk, és állni hagyjuk. Gorombára összetörjük a magokat és összekeverjük a zsemlemorzsával.

Elkészítés: A halszeleteket lecsöpögtetjük, megforgatjuk l...
Tiszai halászlé
... a lé nagyjából egy órán keresztül fő, addig tisztítsuk meg a halakat, vágjuk kb. 3 centi vastag szeletekre, és hagyjuk negyed órát besózva állni. Ezután tegüke egy nagy lábasba a halszeleteket, öntsük rá az áttört levet, és hígítsuk fel vízzel annyira, hogy a halszeleteket teljesen ellepje. Ízlés szerint még sózzuk, paprikázzuk. Főzzük egyenletes tűzön kb. háromnegyed órán át. Kev...
Mángolddal párolt tőkehal
... újhagymát. Fedjük be a tepsit alufóliával, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 140 fokon p...
A fokhagyma
... világos sör, 1dl olívaolaj, 5dkg zsemlemorzsa
A mártáshoz
2db nagy meghámozott burgonya, 4db tört fokhagymagerezd, 1ek. fehér borecet
só,bors, 0,8dl olívaolaj
A halszeleteket hosszában félbevágjuk és papírtörölközővel leitatjuk.
A liszt közepébe mélyedést nyomunk és a sörrel simárra kevert tojást beleöntjük.Fakanállal fokozatosan keverve simára verjük....
Sült hal savanyú paprikával
... percig. A málnamártáshoz az átpasszírozott málnát keverjük össze néhány evőkanál balzsamecettel, teáskanálnyi magos mustárral, kevés sóval és borssal. Tálaláskor csorgassuk meg a kész halszeleteket a szósszal, és gurítsunk a tányérra pár szem málnát. Az édes-savanyú paprikához forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat, tegyük bele a felmetélt gyömbért, majd pároljuk egy percig....
Sült lazac zöldfűszerekkel


Vásárolok lazactörzset szeletbe vágva.
Mint a pontyot szokták vágni.
Alaposan lemosom a halszeleteket.
Tepsibe rakok egy kevés kis vajat.
Az összes lazac szelet egyik oldalát besózom.
Lerakom a tepsibe.
A felső oldalukat is besózom, és még frissen őrölt borsot is teszek rá....
Grillezett hal
... fokhagymamártással

Hozzávalók:

4 szelet tonhal, liszt, olívaolaj, 2 db krumpli, 4 gerezd fokhagyma, 1 ek. borecet, só, bors, petrezselyemzöld

Elkészítése:

A halszeleteket hosszában félbevágjuk, és papírtörölközővel leitatjuk. Lisztbe forgatjuk, teflon serpenyőben megforrósítjuk az olajat, és a halat kisebb adagokban kisütjük benne. A m...
1 2 3 ......22 23 ...33 34 ..43 44 45 
Címkék: egészet szitán, halszeleteket ezután, megfelelő nagyságú, áttört levet, halat teljesen, bepanírozott halszeleteket, forró zsírba, zsírból kivéve, kevés pirospaprika, zsíron megpirított, tűzhely szélé-re, liszttel elkevert, fagyasztott tengeri, tengeri halnak, magyar ízlés, halszeleteket néhány, tejben való, tejből kivéve, halszeleteket bedörzsöljük, egyik citrommal, fokhagyma granulátumot, összezúzott fokhagymát, sózott halszeleteket, olajjal kikent, zellert vágjuk, halszeleteket megmossuk, hagymát meghámozzuk, gombát megtisztítjuk, tárkonyt leöblítjük, tűzálló tálat, durvára összecsapkodott, halszeletekre borsot, közepes méretű, fokhagymás gombát, egészet előmelegített, halszeleteket besózzuk, citrom levével, halszeletek mindkét, hagymát megtisztítjuk, halat paprikás, pórét lapokra, vöröshagymát karikákra, halszeleteket olívaolajon, jénai tálba, elősütött halat, maradék olajat, halszeleteket lecsöpögtetjük, órán keresztül, nagy lábasba, halszeleteket teljesen, tepsit alufóliával, halszeleteket hosszában,
© 2013 TVN.HU Kft.