Belépés
Magyar Recepttár
... megsózzuk, többször kicsavarjuk, és a vagdalt zöldkaporral együtt a levesbe tesszük.
Pirospaprikás gyenge rántást készítünk, savanyú tejföllel ízesítjük. A levesbe keverve egyszer meglobbantjuk és tálaljuk.
Alföldi batyu
Sertéshússzeleteket jól kiverünk, sózunk és borsozunk. Gyulai kolbászt és csemegeuborkát karikára, főtt tojást negyedbe vágunk. A szelet húsok köze...
Alfalusi paszulyleves
... megsózzuk, többsz...
Marosmenti halleves
... és keverés nélkül, de többszöri rázogatással és forgatással egy óra hosszat főzzük. Áttörjük, s hagyjuk leülepedni. A levest letisztítjuk, befűszerezzük, bőven sáfrányozzuk, tűzzön meglobbantjuk és beletesszük a halszeleteket, a kockára vágott pityókát és a finomra vágott petrezselymet. Főzzük, míg a burgonya és a hal megpuhul.
MEGJEGYZÉS: Laskával helyettesíthetjük a pityók...
Alfalusi paszulyleves
... megsózzuk, többsz...
Cibereleves bárányhússal
... kidobjuk.)
Apróra vágjuk a zöldkaprot, zöldpetrezselymet...
Fehérpaszuly-leves füstölt dis
... alatt a paszulyt a maradék levessel szitán áttörjük, a megfőtt rizshez töltjük. Ízlés szerint savanyítjuk. Megszórjuk petrezselyemzöldjével és belekeverjük a tejfölt. Még egyszer meglobbantjuk. A húst vékony szeletekre vágjuk, és a forró levest ráöntjük.
Változatok: Készülhet marha-, bárány-, vagy borjúhúsból is. A szászok kedvence viszont a füstölt sonkával készült kächen. H...
Fehér rokolyás pityókaleves
... apróra vágott tárkonyt.
Mikor a krumpli megpuhult, a vajjal 2 dkg lisztből világos rántást készítünk. Folytonos kavarás mellett felfőzzük, ecettel, kevés cukorral ízesítjük. Meglobbantjuk, majd a tűzről levéve elkeverünk benne 2 tojássárgáját. Tálaláskor bőven tejfölözzük, majd újra meglobbantjuk s a belekevert tejföl akkor "kihabzik" a fazék szélén. Innen a neve.
Változ...
Kaporleves borjúhússal
... levével.
Tálaláskor a tojássárgájá...
Szombatosok paszulylevese
... világ...
Tavaszi báránysorba
... belet...
Nyúl eleje vörösborban párolva
... lecsurgatjuk, és egy serpenyőben 3 dkg vajban kisütjük. A szalonnát kivesszük, a hússzeleteket megsütjük és félretesszük. A sült zsírját felöntjük vörösborral, valamint húslével és meglobbantjuk. A mártáshoz hozzáadjuk a karikára vágott murkot, a kisült szalonnát, rozmaringot, és lefedett edényben, lassú tűzön 10 percig főzzük.
Közben a csiperkegombát megtisztítjuk, hagymás z...
Marosmenti halleves
... és keverés nélkül, de többszöri rázogatással és forgatással egy óra hosszat főzzük. Áttörjük, s hagyjuk leülepedni. A levest letisztítjuk, befűszerezzük, bőven sáfrányozzuk, tűzön meglobbantjuk és beletesszük a halszeleteket, a kockára vágott pityókát és a finomra vágott petrezselymet. Főzzük, míg a burgonya és a hal megpuhul.
Megjegyzés: Laskával helyettesíthetjük a pityóká...
Marosmenti halleves
... és keverés nélkül, de többszöri rázogatással és forgatással egy óra hosszat főzzük. Áttörjük, s hagyjuk leülepedni. A levest letisztítjuk, befűszerezzük, bőven sáfrányozzuk, tűzön meglobbantjuk és beletesszük a halszeleteket, a kockára vágott pityókát és a finomra vágott petrezselymet. Főzzük, míg a burgonya és a hal megpuhul.

Megjegyzés: Laskával helyettesíthetjük a pi...
Paprikás ponty tejfölösen
... együtt pároljuk. Félrehúzzuk a lábast, hogy kissé kihűljön, beletesszük a paprikát és a paradicsompürét, a hallevest feleresztjük fehérborral majd nagyon lassú tűzön kezdve egyszer meglobbantjuk és belerakjuk a halszeleteket. Lefedve lassú tűzön pároljuk, ha megpuhult, ráöntjük a tejfölt és a tejszínt, és még egyszer megkeverjük, a halakat óvatosan megforgatjuk és egyszer fellobba...
Marosmenti halleves
... és keverés nélkül, de többszöri rázogatással és forgatással egy óra hosszat főzzük. Áttörjük, s hagyjuk leülepedni. A levest letisztítjuk, befűszerezzük, bőven sáfrányozzuk, tűzön meglobbantjuk és beletesszük a halszeleteket, a kockára vágott pityókát és a finomra vágott petrezselymet. Főzzük, míg a burgonya és a hal megpuhul.

Megjegyzés: Laskával helyettesíthetjük a pi...
A betűs receptek
... megsózzuk, többször kicsavarjuk, és a vagdalt zöld kaporral együtt a levesbe tesszük.
Pirospaprikás gyenge rántást készítünk, savanyú tejföllel ízesítjük. A levesbe keverve egyszer meglobbantjuk és tálaljuk.



Alföldi batyu
Sertéshússzeleteket jól kiverünk, sózunk és borsozunk. Gyulai kolbászt és csemegeuborkát karikára, főtt tojást negyedbe vágunk. ...
M betűs receptek
... és keverés nélkül, de többszöri rázogatással és forgatással egy óra hosszat főzzük. Áttörjük, s hagyjuk leülepedni. A levest letisztítjuk, befűszerezzük, bőven sáfrányozzuk, tűzzön meglobbantjuk és beletesszük a halszeleteket, a kockára vágott pityókát és a finomra vágott petrezselymet. Főzzük, míg a burgonya és a hal megpuhul.
MEGJEGYZÉS: Laskával helyettesíthetjük a pityók...
Receptek
... megsózzuk, többször kicsavarjuk, és a vagdalt zöld kaporral együtt a levesbe tesszük.
Pirospaprikás gyenge rántást készítünk, savanyú tejföllel ízesítjük. A levesbe keverve egyszer meglobbantjuk és tálaljuk.

Alföldi batyu
Sertéshússzeleteket jól kiverünk, sózunk és borsozunk. Gyulai kolbászt és csemegeuborkát karikára, főtt tojást negyedbe vágunk. A szelet hús...
Receptek
... és keverés nélkül, de többszöri rázogatással és forgatással egy óra hosszat főzzük. Áttörjük, s hagyjuk leülepedni. A levest letisztítjuk, befűszerezzük, bőven sáfrányozzuk, tűzzön meglobbantjuk és beletesszük a halszeleteket, a kockára vágott pityókát és a finomra vágott petrezselymet. Főzzük, míg a burgonya és a hal megpuhul.
MEGJEGYZÉS: Laskával helyettesíthetjük a pityók...
1 
Címkék: Magyar Recepttár, betűs receptek, vagdalt zöldkaporral, levesbe tesszük, levesbe keverve, szelet húsok, levest letisztítjuk, kockára vágott, finomra vágott, maradék levessel, megfőtt rizshez, húst vékony, forró levest, szászok kedvence, füstölt sonkával, krumpli megpuhult, tűzről levéve, belekevert tejföl, fazék szélén, szalonnát kivesszük, hússzeleteket megsütjük, sült zsírját, mártáshoz hozzáadjuk, karikára vágott, kisült szalonnát, csiperkegombát megtisztítjuk, hallevest feleresztjük, halakat óvatosan, vagdalt zöld, paradicsompürét, csemegeuborkát, csiperkegombát, halszeleteket, petrezselymet, meglobbantjuk, pirospaprikás, befűszerezzük, paszulylevese, tojássárgáját, hússzeleteket, megtisztítjuk, letisztítjuk, lecsurgatjuk, sáfrányozzuk, rázogatással, feleresztjük, félretesszük, paszulyleves, belekeverjük, pityókaleves, megforgatjuk, bárányhússal, tojássárgájá, fehérpaszuly, zöldkaporral, megkeverjük, borjúhússal, rozmaringot, szombatosok, savanyítjuk, beletesszük, vörösborral, kicsavarjuk, forgatással, cibereleves,
© 2013 TVN.HU Kft.