|
|
|
... átnyomott fokhagymával, liszttel, sóval, borssal, majoránnával és a kétféle fűszerpaprikával. A masszából nedves kézzel ujjnyi vastagságú, kb. 2 cm-es kolbászokat formálunk, lisztben megforgatjuk, és egy órára a hűtőszekrénybe teszszük. A margarint kicsit felolvasztjuk, megkenegetjük vele a kolbászokat, és 10 percre a grillsütőbe tesszük. Közben gyakran forgatjuk. Tálaláskor papri... |
|
|
|
|
|
|
|
... Sütés közben megkenjük a mustárral és az áfonyalekvárral. Hozzáadjuk a vörösbor felét, és készre sütjük.
A kész húst kivesszük a serpenyőből, a visszamaradt pecsenyelében megforgatjuk a zsemlegombócokat, majd kivesszük őket. A visszamaradt pecsenyeléhez hozzáadjuk a maradék vörösbort és apróra vágott fokhagymát, beletesszük a felszeletelt gombát, sóval és borssal ízesít... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... fakanállal össze állítjuk. Pihentetjük, majd nyújtjuk, szaggatjuk.
Tetejére a hab
2 tojás fehérjét 2 e. kanál vizet 20 dkg cukorral kemény habbá verünk a forró tésztát megforgatjuk benne ,nem kell vissza tenni mert úgyis rá szárad.
Sajtos sós pálca vagy pogácsa
75 dkg liszt 1 cs. Margarin 2 dkg élesztő 1 dl cukros langyos vízbe meg futatni. 1... |
|
|
|
|
|
|
|
... levegőn engedjen fel a tészta. A rudat kettőbe vágjuk. Lisztezett deszkára tesszük, és először hosszában, majd széltében nyújtjuk, még elég kemény állapotban. Nyújtás közben többször megforgatjuk. A hossza a tepsiével egyenlő, szélessége jó arasznyi. A tölteléket középre helyezzük, az egyik oldalát ráhajtjuk, megolajozzuk. Ráhajtjuk a másik oldalát, és a hajtásokkal lefelé, a sütő... |
|
|
|
|
|
|
|
... vágjuk.
Bevonat:
25 dkg vajat, 8 kanál tej... |
|
|
|
|
|
|
|
... fóliás tálcára tesszük. Az étcsokoládét darabokra törjük, gőz fölött felolvasztjuk, majd, amikor már nem túl forró, de még folyékony, a pisztáciafagylalt gombócokat egy mozdulattal megforgatjuk benne, és a fóliás tálcán fagyasztóba tesszük. Az eperfagylalt gombócokat a cukordíszbe hempergetjük, és így tesszük a fagyasztóba. Tálaláskor a gombócokat tetszetősen elosztjuk a jéghidegr... |
|
|
|
|
|
|
|
... gerinccsont helyén meghintjük néhány szem köménymaggal, hosszú tepsibe tesszük, zsírt teszünk alá, és forró sütőben sütjük... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzá.
Karamellizált alma
Az almát meghámozzuk, apróra vágjuk (kockára... |
|
|
|
|
|
|
|
... rum
ELKÉSZÍTÉS
A körtéket meghámozzuk, négyfelé vágjuk, a magházukat kivágjuk. A vajat megolvasztjuk, a vaníliáscukorral elkeverjük, és enyhén barnára pirítjuk. A körtéket megforgatjuk a pirított cukorban, majd félretesszük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habosra keverjük. A tojássárgákat, az olajat, a vaníliaaromát és a cukrot simára keverjük, m... |
|
|
|
|
|
|
|
... áttört babot, és jól elkeverjük. Ezt követően lassú tűzön kicsit kiszárítjuk a masszát. A babpépből labdacsokat formálunk, kicsit hengeresre sodorjuk és felve... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukorral, a curry-vel, a sóval és őrölt borssal elkeverjük. A csirkemellfiléből szép nagy szeleteket formálunk (enyhén kiverjük; 4 szelet húst kapjunk) és a fűszeres joghurtban jó alaposan megforgatjuk. A hússzeleteket tűzálló tálba szorosan egymás mellé fektetjük, ráöntjük a maradék joghurtot, és egy éjszakán át hűvös helyen érleljük. A hűtőből kivéve előmelegített sütőbe tesszük... |
|
|
|
|
|
|
|
... és héját, valamint a füszereket fel... |
|
|
|
|
|
|
|
... szerinti sóval, borssal, majd meglocsoljuk vele a csirkedarabokat. Gondosan letakarjuk, és a hűtőszekrényben 6 órán át (még jobb, ha egy éjszakát) érleljük-pácoljuk, 2-3 alkalommal megforgatjuk.
2. A húsdarabokat mélyebb sütőedénybe tesszük, tetejükre locsoljuk a pácot és 1 dl bort, aztán lefedjük, és 180 °C-fokra előmelegített sütőben puhára pároljuk.
3. A csirkecomboka... |
|
|
|
|
|
|
|
... enyhén megpirítom. (Nem fog odaégni, csak forgatni kell.) A tojást megfőzöm, majd szeletelővel felszelem. A tésztát 1-2 kanál jódozott tengeri sóval kifőzzük, és 1-2 kanál olívaolajjal megforgatjuk, hogy ne ragadjon össze. Egy jénai tálba alulra tesszük a tésztát, rá a brokkolit, tojást, tofut, és meglocsoljuk vegan tejföllel, s így tovább, végül a tetejére a tejföl kerüljön. Megs... |
|
|
|
|
|
|
|
... masszát nyomózsákba töltjük.
A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral. A mandulát lapos tálra rakjuk, és a marcipánmasszából óvatosan 3 cm-es csíkokat nyomunk a tetejére. A rudakat megforgatjuk a mandulában és a sütőpapírra helyezve előmelegített sütőben
10-15 percig sütjük. A süteményt levesszük a sütőlemezről, és hűlni hagyjuk.
A kétféle bevonócsokoládét felolvasztjuk... |
|
|
|
|
|
|
|
... sárgarépát és almát finomra reszeljük. Hozzáadjuk a már előzőleg beáztatott mazsolát, ánizs... |
|
|
|
|
|
|
|
... pogácsa szaggatóval kisz... |
|
|
|
|
|
|
|
... ízesítjük.
3. A tekercsnek való szeleteket megsózzuk, rájuk kenjük a húspépet, rájuk tesszük a lecsöpögtetett aszalt szilvát, és feltekerjük őket. Fehér cérnával szorosan átkötjük, lisztben megforgatjuk, és nagyobb serpenyőben, forró olajon hirtelen kisütjük.
4. Aláöntünk egy kis vizet, és további 35 percig sütjük, közben a levével locsolgatjuk. A puha tekercseket kivess... |
|
|
|
|
|