Belépés
Csevabcsicsa
... átnyomott fokhagymával, liszttel, sóval, borssal, majoránnával és a kétféle fűszerpaprikával. A masszából nedves kézzel ujjnyi vastagságú, kb. 2 cm-es kolbászokat formálunk, lisztben megforgatjuk, és egy órára a hűtőszekrénybe teszszük. A margarint kicsit felolvasztjuk, megkenegetjük vele a kolbászokat, és 10 percre a grillsütőbe tesszük. Közben gyakran forgatjuk. Tálaláskor papri...
Szarvas zsemlegombóccal
... Sütés közben megkenjük a mustárral és az áfonyalekvárral. Hozzáadjuk a vörösbor felét, és készre sütjük.

A kész húst kivesszük a serpenyőből, a visszamaradt pecsenyelében megforgatjuk a zsemlegombócokat, majd kivesszük őket. A visszamaradt pecsenyeléhez hozzáadjuk a maradék vörösbort és apróra vágott fokhagymát, beletesszük a felszeletelt gombát, sóval és borssal ízesít...
Vegyes sütik
... fakanállal össze állítjuk. Pihentetjük, majd nyújtjuk, szaggatjuk.

Tetejére a hab
2 tojás fehérjét 2 e. kanál vizet 20 dkg cukorral kemény habbá verünk a forró tésztát megforgatjuk benne ,nem kell vissza tenni mert úgyis rá szárad.

Sajtos sós pálca vagy pogácsa

75 dkg liszt 1 cs. Margarin 2 dkg élesztő 1 dl cukros langyos vízbe meg futatni. 1...
Kiadós teasütemény (olcsó, gyo
... egész tojás. |...
Rétes lusta assszony módra ala
... levegőn engedjen fel a tészta. A rudat kettőbe vágjuk. Lisztezett deszkára tesszük, és először hosszában, majd széltében nyújtjuk, még elég kemény állapotban. Nyújtás közben többször megforgatjuk. A hossza a tepsiével egyenlő, szélessége jó arasznyi. A tölteléket középre helyezzük, az egyik oldalát ráhajtjuk, megolajozzuk. Ráhajtjuk a másik oldalát, és a hajtásokkal lefelé, a sütő...
Kókuszkocka
... vágjuk.

Bevonat:
25 dkg vajat, 8 kanál tej...
Jeges fantázia
... fóliás tálcára tesszük. Az étcsokoládét darabokra törjük, gőz fölött felolvasztjuk, majd, amikor már nem túl forró, de még folyékony, a pisztáciafagylalt gombócokat egy mozdulattal megforgatjuk benne, és a fóliás tálcán fagyasztóba tesszük. Az eperfagylalt gombócokat a cukordíszbe hempergetjük, és így tesszük a fagyasztóba. Tálaláskor a gombócokat tetszetősen elosztjuk a jéghidegr...
Sertéskaraj, egybesütve
... gerinccsont helyén meghintjük néhány szem köménymaggal, hosszú tepsibe tesszük, zsírt teszünk alá, és forró sütőben sütjük...
Óma, te édes!
... hozzá.

Karamellizált alma

Az almát meghámozzuk, apróra vágjuk (kockára...
Körtés sütemény
... rum



ELKÉSZÍTÉS

A körtéket meghámozzuk, négyfelé vágjuk, a magházukat kivágjuk. A vajat megolvasztjuk, a vaníliáscukorral elkeverjük, és enyhén barnára pirítjuk. A körtéket megforgatjuk a pirított cukorban, majd félretesszük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habosra keverjük. A tojássárgákat, az olajat, a vaníliaaromát és a cukrot simára keverjük, m...
Babkrokett (falafel)
... áttört babot, és jól elkeverjük. Ezt követően lassú tűzön kicsit kiszárítjuk a masszát. A babpépből labdacsokat formálunk, kicsit hengeresre sodorjuk és felve...
Joghurtos csirkemell
... cukorral, a curry-vel, a sóval és őrölt borssal elkeverjük. A csirkemellfiléből szép nagy szeleteket formálunk (enyhén kiverjük; 4 szelet húst kapjunk) és a fűszeres joghurtban jó alaposan megforgatjuk. A hússzeleteket tűzálló tálba szorosan egymás mellé fektetjük, ráöntjük a maradék joghurtot, és egy éjszakán át hűvös helyen érleljük. A hűtőből kivéve előmelegített sütőbe tesszük...
Édes élet !!
... és héját, valamint a füszereket fel...
Kókuszos-mézes kocka
...
Az időközben ...
Citromos csirke...
... szerinti sóval, borssal, majd meglocsoljuk vele a csirkedarabokat. Gondosan letakarjuk, és a hűtőszekrényben 6 órán át (még jobb, ha egy éjszakát) érleljük-pácoljuk, 2-3 alkalommal megforgatjuk.
2. A húsdarabokat mélyebb sütőedénybe tesszük, tetejükre locsoljuk a pácot és 1 dl bort, aztán lefedjük, és 180 °C-fokra előmelegített sütőben puhára pároljuk.
3. A csirkecomboka...
Brokkolis rakott tészta
... enyhén megpirítom. (Nem fog odaégni, csak forgatni kell.) A tojást megfőzöm, majd szeletelővel felszelem. A tésztát 1-2 kanál jódozott tengeri sóval kifőzzük, és 1-2 kanál olívaolajjal megforgatjuk, hogy ne ragadjon össze. Egy jénai tálba alulra tesszük a tésztát, rá a brokkolit, tojást, tofut, és meglocsoljuk vegan tejföllel, s így tovább, végül a tetejére a tejföl kerüljön. Megs...
Karácsonyi édességek
... masszát nyomózsákba töltjük.
A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral. A mandulát lapos tálra rakjuk, és a marcipánmasszából óvatosan 3 cm-es csíkokat nyomunk a tetejére. A rudakat megforgatjuk a mandulában és a sütőpapírra helyezve előmelegített sütőben
10-15 percig sütjük. A süteményt levesszük a sütőlemezről, és hűlni hagyjuk.
A kétféle bevonócsokoládét felolvasztjuk...
Sárgarépagolyók
... sárgarépát és almát finomra reszeljük. Hozzáadjuk a már előzőleg beáztatott mazsolát, ánizs...
Hókifli
... pogácsa szaggatóval kisz...
Sertéshústekercsek
... ízesítjük.
3. A tekercsnek való szeleteket megsózzuk, rájuk kenjük a húspépet, rájuk tesszük a lecsöpögtetett aszalt szilvát, és feltekerjük őket. Fehér cérnával szorosan átkötjük, lisztben megforgatjuk, és nagyobb serpenyőben, forró olajon hirtelen kisütjük.
4. Aláöntünk egy kis vizet, és további 35 percig sütjük, közben a levével locsolgatjuk. A puha tekercseket kivess...
1 2 3 ...........74 75 ......112 113 ......148 149 150 
Címkék: kétféle fűszerpaprikával, masszából nedves, hűtőszekrénybe teszszük, margarint kicsit, grillsütőbe tesszük, vörösbor felét, kész húst, visszamaradt pecsenyelében, visszamaradt pecsenyeléhez, maradék vörösbort, felszeletelt gombát, forró tésztát, rudat kettőbe, tepsiével egyenlő, tölteléket középre, egyik oldalát, másik oldalát, hajtásokkal lefelé, étcsokoládét darabokra, pisztáciafagylalt gombócokat, mozdulattal megforgatjuk, fóliás tálcán, eperfagylalt gombócokat, cukordíszbe hempergetjük, gombócokat tetszetősen, almát meghámozzuk, körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk, vajat megolvasztjuk, vaníliáscukorral elkeverjük, körtéket megforgatjuk, pirított cukorban, tojásfehérjét csipetnyi, cukrot simára, babpépből labdacsokat, csirkemellfiléből szép, fűszeres joghurtban, hússzeleteket tűzálló, maradék joghurtot, hűtőből kivéve, húsdarabokat mélyebb, tojást megfőzöm, jénai tálba, tejföl kerüljön, sütőlemezt kibéleljük, mandulát lapos, marcipánmasszából óvatosan, rudakat megforgatjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.