Belépés
Arab mézes rudacskák
...

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt,
2 teáskanál őrölt fahéj,
1 csomag vaníliás cukor,
1 db narancs reszelt héja,
2,5 dl fehérbor,
1 dl finom étolaj,
3 dl méz,
1,5 dl víz,
kb. 1 liter finom étolaj a sütéshez.

A lisztet kupacoljuk fel egy fa gyúrótábla közepén, a halom tetején alakítsunk ki egy mélyedést. ...
Citromos keksz
...

Hozzávalók:
60 dkg liszt,
20 dkg cukor,
20 dkg vaj,
1 egész tojás,
1 csomag sütőpor,
1 citrom reszelt héja,
tejföl.

A tészta alapanyagait összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Vékonyra kinyújtjuk, tetszés szerinti formákra szaggatjuk, és szalmasárgára sütjük.

...
Csokoládés puszedli
...

Hozzávalók:
12,5 dkg vaj,
5 dkg vaníliás cukor,
1 tojás,
12,5 dkg liszt,
2 evőkanál kakaópor,
5 dkg barnacukor,
1 csomag sütőpor,
csipetnyi só,
12,5 dkg durvára vagdalt étcsokoládé.

A vajat, két féle cukrot, és a tojást habosra keverjük. Szitáljuk bele a lisztet, sütőport, a sót, a kakaóport és alaposan d...
Diós linzer
...
6,5 dkg cukrot,
6,5 dkg margarint összegyúrunk,

kisodrunk, tepsibe rakjuk, és két evőkanál lekvárral megkenjük.

Tetejére:
10 dkg margarin,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál víz,
ezeket felfőzzük, majd 20 dkg diót belekeverünk, és ezt a tészta tetejére simítjuk. 8x8 cm-es darabokat vágjuk, majd a dara...
Fahéjas csemege
...

Hozzávalók:
2 tojásfehérje,
25 dkg cukor,
25 dkg hámozott,
őrölt mandula,
fél citrom leve,
1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj,
kevés szódabikarbóna,
liszt.

A tojások habbá vert fehérjébe belekeverjük a cukrot, a mandulát, hozzáadjuk a citrom levét, a fahéjat, a szódabikarbónát, és annyi lisztet, hogy a tésztát jól ki...
Fűszeres mézeskalács
...

Hozzávalók:

10 dkg margarin vagy vaj,
10 dkg cukor,
10 dkg méz,
2 egész tojás,
20 dkg liszt,
1 dkg szalalkáli,
1/2 kk gyömbér,
szegfűszeg és fahéj,
5 dkg cukrozott narancshéj,
kevés zsemlemorzsa.

Kerek vagy hosszúkás formát választunk, amit zsiradékkal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A v...
Gyömbéres sütemény
...
Hozzávalók:
negyed kg cukor,
4 tojássárgája,
l egész tojás,
1 dkg őrölt gyömbér,
negyed kg liszt.

A hozzávalókat összegyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, formákkal kiszaggatjuk, kikent, lisztezett tepsire tesszük, 2 óra hosszat állni hagyjuk, majd gyenge tűznél sütjük. Napokkal korábban kell készíteni, mert eleinte kemény.

...
Hámán-táska (Hámán-füle)
...
Hozzávalók:
35 dkg rétesliszt,
15 dkg margarin,
1dkg élesztő,
10 dkg cukor,
só,
reszelt citromhéj,
2 tojás,
kevés rum,
szilvalekvár vagy máktöltelék.

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és az élesztővel. Belekeverjük a cukrot, a sót, a citromhéjat, a két tojást, és annyi rumot adunk hozzá, hogy jól nyújtható tés...
Kétszínű keksz
...

Hozzávalók:

50 dkg liszt,
20 dkg cukor,
20 dkg margarin,
1 csomag vaníliás cukor,
2 tojás,
3 evőkanál kakaópor.

A hozzávalókat a kakaó nélkül jól összedolgozzuk, majd két cipót formálunk. Az egyikbe beleszitáljuk a kakaóport és eldolgozzuk. Kinyújtjuk téglalap alakúra a világos színű tésztát és ráhelyezzük az ugyanak...
Kiadós teasütemény (olcsó, gyo
...

50 deka lisztet elkeverünk 1 csomag sütőporral, azután a következőkkel deszkán összegyúrjuk:
20 deka jól átfőtt, passzírozott krumpli,
12 deka zsír,
18 deka cukor,
1 csomag vanilincukor és
1 egész tojás.

Félujjnyi vastagra nyújtjuk és különféle, háznál lévő apró süteményvágókkal kiszúrjuk. Vajazott tepsiben szép sárgára sütjük é...
Kosárkák
...
Hozzávalók:

10 dkg darált dió,
25 dkg liszt,
15 dkg margarin,
7 dkg porcukor,
1 egész tojás,
1 evőkanál kakaó,
késhegynyi sütőpor,
kis kosár alakú sütőformák.

Töltelék:
1. masszához:
4 egész tojás,
30 dkg porcukor,
3 csomag vaníliás cukor.

2. masszához:
25 dkg margarin.|...
Lea süti
...

Hozzávalók:

4 tojássárgája,
60 dkg liszt,
1 csomag vaníliás cukor,
1 csomag sütőpor,
1 citrom reszelt héja,
3 evőkanál tejföl,
10 dkg cukor.

A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra. 2 féle nyomóval kell kiszaggatni: az alsó felét teli nyomóval - erre kenünk lekvárt, a felsőt pedig ...
Linzer
...

Hozzávalók:

70 dkg liszt,
30 dkg zsír,
25 dkg cukor,
4 egész tojás,
2 zacskó vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
1 csomag sütőpor.

A fentieket összegyúrni, vékonyra kinyújtani, és lehet szaggatni a formákat. Világos pirosra kell sütni, és zárható dobozban tartani, mert abban megpuhul (egyébként száraz) és so...
Rugelach
...
Hozzávalók:
4 csésze liszt,
2 teáskanál sütőpor,
2 tojás,
l csomag vaníliás cukor,
fél csésze margarin,
fél csésze narancslé,
2 kanál fahéjas cukor.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a többi alkotórészt, a fahéjas cukor kivételével, jól összegyúrjuk és egy órán át pihentetjük. A tésztát négy részre osztj...
Tégelach
...

Hozzávalók:
3 evőkanál olaj,
l evőkanál cukor,
2 és fél csésze liszt,
4 db tojás,
kevés só,
1 teáskanál sütőpor,
fél csésze durvára vágott dió;

a sziruphoz:
2 és fél csésze méz,
1 csésze cukor,
4 csésze víz,
2 teáskanál őrölt gyömbér.

Elkeverjük az olajat, a cukrot és a lisztet, Fel...
Áfonyás teasütemény
HOZZÁVALÓK:

20 dkg margarin
20 dkg liszt
20 dkg áfonya
10 dkg cukor
3 tojás
fél tasak élesztőpor
1 citrom
csipetnyi só

ELKÉSZÍTÉS

A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztőporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áfon...
Áfonyatorta
...8 személyre


HOZZÁVALÓK:

1 citrom
40 dkg áfonya
a szóráshoz: 20 dkg liszt
25 dkg cukor
20 dkg őrölt mandula
15 dkg vaj
2 tojássárgája
csipetnyi só




ELKÉSZÍTÉS

A citrom héját finomra reszeljük. Robotgéppel 20 dkg cukrot, 10 dkg mandulát, a citromhéjat és a sót összedolgozzuk, maj...
Almás-habos csemege
HOZZÁVALÓK:

5 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
12,5 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál barna cukor
50 dkg almakompót
7,5 dkg vaj

A tetejére
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál málnadzsem



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kev...
Almás-rumos puding
...

2,5-2,5 dkg mazsola és darált dió
5 cl rum
5 szelet kenyér
2,5 liter tej
5 golden alma
4 tojás

1 citrom (reszelt héja)
5 dkg liszt
10 dkg cukor
a forma kikenéséhez vaj




ELKÉSZÍTÉS

A mazsolát 20 percre a rumba áztatjuk. A kenyérszeletek héját levágjuk, a belsejüket felkockázzuk. ...
Almás-szilvás torta
HOZZÁVALÓK:

80 dkg szilva
15 dkg cukor
5 cl szilvapálinka
40 dkg alma
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál őrölt mogyoró

A tésztához
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
1 tojás
1 tojássárgája
a forma kikenéhez vaj
liszt



ELKÉSZÍTÉS

A szilvákat kettévágjuk, kimagozzuk. Húsukat 5 dkg cuk...
1 2 3 4 5 .....1517 1518 ..2275 2276 ...3033 3034 3035 
Címkék: lisztet kupacoljuk, halom tetején, tészta alapanyagait, tojást habosra, tészta tetejére, tojások habbá, citrom levét, hozzávalókat összegyúrjuk, lisztet elmorzsoljuk, kakaó nélkül, egyikbe beleszitáljuk, világos színű, következőkkel deszkán, alsó felét, felsőt pedig, fentieket összegyúrni, lisztet összekeverjük, többi alkotórészt, fahéjas cukor, tésztát négy, margarinnal habosra, lisztet elvegyítjük, reszelt citromhéjjal, krémhez keverjük, citrom héját, csokoládét lereszeljük, vajat felolvasztjuk, forma kikenéséhez, rumba áztatjuk, kenyérszeletek héját, belsejüket felkockázzuk, forma kikenéhez, szilvákat kettévágjuk, süteményvágókkal, zsemlemorzsával, szódabikarbónát, összedolgozzuk, mokkáskanálnyi, szódabikarbóna, kenyérszeletek, szilvapálinka, összekeverjük, következőkkel, élesztőporral, felolvasztjuk, beleszitáljuk, szalmasárgára, passzírozott, vanilincukor, tojássárgája, tojásfehérje, összegyúrjuk, kiszaggatjuk, alapanyagait, összegyúrunk, zsemlemorzsa, hozzávalókat, belekeverjük, felkockázzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.