Belépés
Mikulás-váró almás
... almás
Hozzávalók
A díszítéshez

6-8 dkg reszelt étcsokoládé vagy tortadara vagy tortadara
A krémhez

20 dkg porcukor 3-4 dl tej 1 csomag vaníliás krémpuding 25 dkg Rama margarin
A tésztához

1 kiskanál kakaópor 6 evőkanál finomliszt 6 evőkan...
****MIKULÁS****szelet****
Hozzávalók
A tetejére
15-20 dkg fagyasztott gesztenyemassza
A krémhez
0,5 dl rum
20 dkg porcukor
20 dkg Rama
1 cs. főzni való vanília ízű pudingpor
5 dl tej
15 dkg fagyasztott gesztenyemassza
1 dkg szalakáli
0,5 dl tej (kb)
1 tojás
10 dkg porcukor
15 dkg Rama
35 dkg liszt...
Gesztenyés csókok ..
Gesztenyés csókok / Stahl Judit receptje
Hozzávalók:
15 dkg puha vaj, 15 dkg porcukor, 2 tojás, 6 dkg liszt, 1 narancs,
2 cs. gesztenyemassza.
A puha vajat kézi robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként belepottyantjuk a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk őket. Belereszeljük a megmosott, megtörölt narancs héját, és a robotgép segítségével a ...
***Mogyorókrémes karácsonyi linzer***
...hozzávalók 4 főre
50 dkg liszt
25 dkg margarin
3 tojássárgája
20 dkg porcukor
fél cs sütőpor
1 citrom leve
mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint)
mogyorókrém (Nutella)
főzőcsokoládé
kókuszreszelék, cukorgyöngyelkészítés...
Linzer rudacska
Linzer rudacska



50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kiskanál reszelt citromhéj, kb. 1 dl tej, 20 dkg tortabevonó csokoládé

Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáit, vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük, és jól formázható tésztává gyúr...
Puha mézes kalács recept ...
... fahéj, reszelt friss gyömbér , szegfűszeg , szerecsendió , szegfűbors
1 citrom héja reszelve
1 narancs héja reszelve
1 tojás


A díszítéshez:

120 g porcukor
1 tojás fehérje



Elkészítése:
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, mézet, és a cukrot,
majd hideg vízfürdőbe állítva hagyjuk kihűlni.

A l...
HÓKIFLI...♥
HÓKIFLI

60 dkg liszt
22 dkg zsír
3 dkg élesztő
1 ek cukor
3 dl tejföl
pici só
vaníliás porcukor a kész süteményhez
Töltelék:
10 dkg darált mák / 10 dkg darált dió
ízlés szerint cukor
reszelt citromhéj
pici tej

A lisztbe elmorzsoljuk a zsírt és az élesztőt. Beletesszük a sót, a cukrot és a tejfölt...
Rumos-mazsolás kiflik
...
Hozzávalók:
Tésztához:

300 g búzaliszt
fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g porcukor
1 kezeletlen narancs héja
150 g Rama
1 tojás (közepes méretű)
125 g mazsola (rumos tejbe áztatva)

Ezenkívül:

4 evőkanál tej
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Mázhoz:

100 g porcukor...
Banános süti
Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
12 dkg porcukor
1 mk szódabikarbóna
4 dkg kakaó
vaj és liszt a tepsi kikenéséhez

A töltelékhez:
20 dkg vaj
1 tojás
2 ek liszt
2 dl tej
10 dkg porcukor
2 dkg kakaó
1 kk vanília esszencia (vagy 2 kk vaníliás cukor)
10 dkg (tej)csokoládé
2 banán, az egyenesebb fajtából...
Túrós császármorzsa szőlővel
... szőlő (fehér vagy vörös)
200 ml tej
125 g sovány túró
1 darab tojás (méretű) (közepes)
1 tasak Dr. Oetker Császármorzsa alap
30 g margarin
Ezenkívül
porcukor


A szőlőt megmossuk, és a szőlőszemeket elfelezzük. Egy keverőedényben a túrót a tejjel összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a császármorzsa alapport. A szőlőszeme...
Csokoládés rakott palacsinta
... kakaópor
csipet só
csipet nádcukor
Csokoládékrémhez
5o dkg mascarpone
20 dkg keserű csokoládé (60-80%-os kakaótartalmú)
4 dl tejszín (habbá verve)
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál vaj

Egy tálban elkeverjük a tojásokat a tejjel, sóval, cukorral és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet és a kakaót. Csomómentes palacs...
Farsangi fonat
Farsangi fonat

Tésztához
1 darab tojás (közepes méretű)
30 g porcukor
0,5 narancs reszelt héja
3 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom
3 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 csipet só
50 ml habtejszín
200 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Ezenkívül
naprafo...
Keksztekercs
Keksztekercs

Hozzávalók
50 dkg háztartási keksz
2 dl víz
25 dkg porcukor
5 dkg keserű kakaópor
25 dkg Rama sütőmargarin
0,3-0,5 dl rum

A háztartási keksz felét ledaráljuk, másik felét kisebb darabokra törjük.
A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a margarint hozzáadjuk, kevergetve 5-6 percig főzzük. A tűzről l...
Almás pite
... darab tojás
20 dkg margarin
2 dkg élesztő
1 ek cukor
csipet só
kb. 1,5 dl tej
Töltelékhez
1 kg alma
25 dkg cukor
2 tk fahéj
Tetejére
porcukor

Az almát megreszeljük, a cukorral és a fahéjjal megpároljuk, kihűtjük.
Elkészítés
A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük az evőkanál cukrot, megkelesztjük benne az él...
Lajcsi szelet
... Lajcsi szelet

Hozzávalók
2 ek kakaó
20 dkg porcukor
1 ek liszt
1 kk szódabikarbóna
1 ek méz
2 db tojás
5 dkg vaj
40 dkg liszt
Krémhez
8 dl tej
1 cs puncs ízű pudinpor
1 cs vaníliapuding
1 cs vaníliás cukor
1 kupak rum
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
Csokitetőhöz
3 ek tej
10 dk...
Hamis méteres kalács-meggyesen
Hamis méteres kalács-meggyesen

Tésztához
4 darab tojás
26 dkg porcukor
26 dkg liszt
1 dl víz
1 dl olaj
1 tasak sütőpor
1 ek meleg víz
2 ek kakaó
2,5 dl ü meggy
Krémhez
1 cs puncs puding
3 dl tej
25 dkg porcukor
25 dkg Rama
Mázhoz
0,5 tábla tortabevonó

1. A 4 tojássárgáját habosra k...
Püspök kenyér
... kenyér

Hozzávalók
dió
mazsola
10 dkg kockákra vágott vágott gyümölcs
1 tasak vaníliás cukor
reszelt citromhéj
25 dkg liszt
1,5 dl tej
2 db tojás
1 tasak sütőpor
20 dkg porcukor
10 dkg Rama

2 db őzgerinc formát kivajazunk, kilisztezünk.
Elkészítés
A Ramat a cukorral habosra keverjük. A tojásokkal...
Hatlapos sütemény
Hatlapos sütemény

Tészta
60 dkg liszt
10 dkg zsír vagy Rama
12 dkg porcukor
1 tasak szalalkáli
2 db tojás
annyi tej amennyit felvesz (kb. 4 dl)
Krém
4 csomag vaníliaízű pudingpor
kakaópor
1,70 l tej
1 tasak vaníliás cukor
ízlés szerint cukor

Előmelegített sütőben megsütjük, de előtte megszurkáljuk (ho...
Gyümölcsös-túrós őzgerinc
... őzgerinc

Hozzávalók
Piskóta
4 db tojás
4 ek. liszt
4 ek. cukor
2-3 ek. baracklekvár
Töltelék
4 dl tej
6 tk. zselatin
10 dkg vaj
10-15 dkg porcukor
3 tasak vaníliás cukor
25 dkg túró
apró kockákra vágott gyümölcs


A 4 db tojásból piskótát sütünk, baracklekvárral megkenve piskótatekercset kés...
Szalalkális aprósütemény
Szalalkális aprósütemény

Hozzávalók
2 darab tojás
4 ek. tejföl
6 ek. porcukor
4 ek. olvasztott zsír
2 dkg szalalkáli
annyi liszt,hogy jól gyúrható tésztát kapjunk

Elkészítés
A tojásokat a tejföllel, a porcukorral és a szalalkálival habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a lisztet és jól gyúrható tésztává gyú...
1 2 3 ......655 656 ...955 956 957 982 983 ....1309 1310 1311 
Címkék: Stahl Judit, Oetker Sütőpor, Oetker Aroma, Oetker Császármorzsa, puha vajat, robotgép segítségével, vajjal elmorzsoljuk, tojások sárgáit, lábasban felolvasztjuk, kész süteményhez, lisztbe elmorzsoljuk, tepsi kikenéséhez, egyenesebb fajtából, szőlőt megmossuk, szőlőszemeket elfelezzük, tejjel összekeverjük, császármorzsa alapport, tálban elkeverjük, háztartási keksz, lábasba öntjük, margarint hozzáadjuk, almát megreszeljük, fahéjjal megpároljuk, tejet meglangyosítjuk, evőkanál cukrot, cukorral habosra, szalalkálival habosra, olvasztott zsírt, piskótatekercset, csokoládékrémhez, meglangyosítjuk, baracklekvárral, gesztenyemassza, belepottyantjuk, szódabikarbóna, kókuszreszelék, keverőedényben, császármorzsa, belereszeljük, megszurkáljuk, főzőcsokoládé, felolvasztjuk, előmelegített, fűszerkeverék, vaníliapuding, szalalkálival, szőlőszemeket, kakaótartalmú, mogyorókrémes, tojássárgáját, megkelesztjük, összekeverjük, csokitetőhöz, citromhéjjal, elmorzsoljuk, keksztekercs, sütőmargarin, megreszeljük, szerecsendió,
© 2013 TVN.HU Kft.