|
|
|
... tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk, készre ízesítjük a levest sóval, borssal ízlésünk szerint.
5. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ditti56 küldt... |
|
|
|
|
|
|
|
... szerinti mennyiségű kakaóporral elkeverünk. A továbbiakban a kisült palacsintákat ezzel szórjuk meg. Az utolsó palacsinta tetejére nem teszünk semmilyen tölteléket.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Csizoo küldte. Köszönjük!
For... |
|
|
|
|
|
|
|
... már szép krémes, összekeverjük a fokhagymás birsalmával.
A halhoz a lisztet összekeverjük a cayenne borssal, és megforgatjuk benne az apróhalakat.
Forró olajban sütjük ki őket ropogósra - ennek érdekében mindenképp csak forró olajjal d... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... összeforgatom és visszateszem a sütőbe kb 10-15 perc múlva kiveszem... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd vízzel felengedjük. Rövid ideig összefőzzük, tejfölös habarással besűrítjük, puhára főzzük.
Finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Dabóczi Csabáné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás... |
|
|
|
|
|
|
|
... percig. Ezután vegyük le a jénai tetejét, és kb. 20 perc alatt süssük szép pirosra.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd fogyasszuk el jó étvággyal.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!
Forrás:M... |
|
|
|
|
|
|
|
... el összeesni.)
Tálaláskor a sütőből kivett szuflét óvatosan fordítsuk rá a tányérra, helyezzük mellé a libacombot, és a mézes sütőtökkel kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!
For... |
|
|
|
|
|
|
|
... a tárkonyt és a babérlevelet, majd öntsük fel 1,5 liter vízzel, és főzzük készre.
Mikor elkészült, adjunk hozzá kevés törkölypálinkát, és tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ledomoni küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzá a maradék erdei gyümölcsöt. Tálalásig tartsuk hűtőben.
Tálaláskor a csokikelyhekbe merjünk a krémsajtból, majd halmozzuk a kompótot a tetejére.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ledomoni küldte. Köszönjük!
... |
|
|
|
|
|
|
|
[..............
/Mindmegette.hu/
Dödölle, berét, macók és bodag. Cicege, pacsni vagy prósza, és sorolhatnánk még ennek a népszerű ételnek a különféle neveit. Olcsó, pofonegyszerű és finom. Mi kell még?
Talán egyetlen más ételnek sincs ennyi neve gazdag és szépséges nyelvünkben. ... |
|
|
|
|
|
|
|
Azt gondoltam,hogy a madártej nevű csemege is magyar, de íme: www.mindmegette.hu/madartej inkább nemzetközi. Mire jó egy-egy kérdés. Most ennyivel is okosabb lettem.... |
|
|
|
|
|
|
|
... szelve. Szóval, pontosan nem tudom milyen az eredeti recept. :) Az eredeti batyuk formája persze nem ilyen, mint a képen,de én nem tudom olyan szépre formázni.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... a tojásokat felverjük, serpenyőben kicsit megsütjük folyamatos kevergetés mellett. Végezetül a megfőtt rizsbe forgatjuk. A szezámos-mézes csirkével tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Edina069 küldte. Köszönjük!
Forrás:M... |
|
|
|
|
|