Belépés
Tojáspástétom
Tojáspástétom

Hozzávalók: 8 darab főtt kemény tojás, 12 deka vaj, 2 deka mustár, 1 csomó vagdalt metélőhagyma, 1 g törött bors, só.
A főtt tojásokat apróra megvagdaljuk és a vajjal, a mustárral, metélőhagymával, sóval, borssal habosra kikeverjük.
Zöldpaprikát vagy retket adhatunk hozzá.
...
Vese, velővel
... hagyma, só, törött bors, kevés pirospaprika.
A veséket kettévágjuk és kiszedjük erezéseit, majd egészen vékony szeletekre vágjuk.
A velőt megtisztítjuk hártyáitól, és ugyancsak megvagdaljuk apróra.
Ezután felaprítjuk a hagymát, és zsírban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vesét, és gyorsan lepirítjuk, míg levét teljesen elpárolta. Ekkor hozzáadjuk a velőt, megsózzuk, m...
Halételek
... kanál pirospaprika, 1 nagy kanál zsír, 1-2 dl tejföl, só.
A halat keresztben kétujjnyi szeletekre vágjuk és besózva félóráig állni hagyjuk. Közben a hagymát nagyon apróra megvagdaljuk, forró zsírba tesszük és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, belerakjuk a halszalateket azzal a lével együtt, amit engedtek és a fedő alatt lassú tűzön pároljuk. Ha kell, időnké...
Sütemények
... Összegyúrjuk (ne legyen kemény), majd kelesztjük 20 percig. Elnyújtjuk félujjnyi vastagra, elöl-hátul felhajtjuk, és újból elnyújtjuk 20 perc múlva. A 20 perc elteltével ujjnyira megnyújtjuk, megvagdaljuk a tetejét, kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, megkenjük tojással. Ízlés szerint sajtot is lehet a tetejére szórni. Előmelegített sütőbe (forró legyen!) tesszük és kisütj...
soproni babos pogi !
... dkg lisztet. Ebből lágy kovászt készítünk. 15 percnyi pihentetés után hozzágyúrjuk a többi lisztet, és még 15 percig pihentetjük. A megkelt tészt...
Magyar Recepttár
...


DPG Recepttár 271.




















Barangolás Nagy-Magyarországon






















Tartalomjegyzék

DPG Recepttár 271. 1
B...
Főzelékek
... deka liszt, 1 gerezd fokhagyma, kis kanál ecet, 2 deci tejföl.

A 6 fej szép, kemény salátának a felső leveleit eldobjuk, a megmaradt fejeket kettévágjuk és vékony metéltre megvagdaljuk, jól megmossuk és lecsurgatjuk róla a vizet. A 25 deka burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben feltesszük főni. Amikor már forr, beletesszük a salátát és addig főzzük, amíg a...
Sütik
... Összegyúrjuk (ne legyen kemény), majd kelesztjük 20 percig. Elnyújtjuk félujjnyi vastagra, elöl-hátul felhajtjuk, és újból elnyújtjuk 20 perc múlva. A 20 perc elteltével ujjnyira megnyújtjuk, megvagdaljuk a tetejét, kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, megkenjük tojással. Ízlés szerint sajtot is lehet a tetejére szórni. Előmelegített sütőbe (forró legyen!) tesszük és kisütjük. ...
Tirpák népi ételek-mártások
... felengedjük, felfőzzük. Csak főtt disznóhúshoz szoktuk készíteni.

Sóskamártás
HOZZÁVALÓK: 1/2 kg sóska, kevés liszt, zsír, cukor, tej, 2-3 dl tejfel.
A tisztított sóskát megvagdaljuk. Egy kevés forró zsírban fedő alatt megpároljuk, jól elkeverjük. Ha a levét elfőtte, liszttel meghintjük, kavargatjuk. Sóval és egy kevés cukorral ízesítjük. Azután hozzáöntjük a ...
Igazi sajtos pogácsa
... legyen kemény), majd kelesztjük 20 percig. Elnyújtjuk félujjnyi vastagra, elöl-hátul felhajtjuk, és újból elnyújtjuk 20 perc múlva.
A 20 perc elteltével ujjnyira megnyújtjuk, me...
Igazi sajtos pogácsa
... legyen kemény), majd kelesztjük 20 percig. Elnyújtjuk félujjnyi vastagra, elöl-hátul felhajtjuk, és újból elnyújtjuk 20 perc múlva.
A 20 perc elteltével ujjnyira megnyújtjuk, me...
Olasz spenótgombóc
... langyos tejbe beáztatjuk a kenyeret kb. 3 órára (a zsemlét rövidebb ideig kell áztatni). A parajt vagy mángoldot megfuttatjuk a vajon, és kevés sós vízzel felöntve pároljuk, majd kicsit megvagdaljuk és jól kinyomkodjuk. Ezután hozzáadjuk a finomra vágott és olajon megfuttatott hagymát, a reszelt parmezánt (el is maradhat), a 2 egész tojást, pici sót. Egy fakanállal jól összekeverj...
Sajtos pogi
... Összegyúrjuk (ne legyen kemény), majd kelesztjük 20 percig. Elnyújtjuk félujjnyi vastagra, elöl-hátul felhajtjuk, és újból elnyújtjuk 20 perc múlva. A 20 perc elteltével ujjnyira megny...
Soproni babos pogácsa
... dkg lisztet. Ebből lágy kovászt készítünk. 15 percnyi pihentetés után hozzágyúrjuk a többi lisztet, és még 15 percig pihentetjük. A megke...
Szegedi töpörtyűs pogácsa
... 1-2 dl tejjel könnyű tésztává dolgozzuk ki. Háromszor egymás után nyújtjuk ki...
Sajtos pogi
... Összegyúrjuk (ne legyen kemény), majd kelesztjük 20 percig. Elnyújtjuk félujjnyi vastagra, elöl-hátul felhajtjuk, és újból elnyújtjuk 20 perc múlva. A 20 perc elteltével ujjnyira megny...
Szegedi töpörtyűs pogácsa
... 1-2 dl tejjel könnyű tésztává dolgozzuk ki. Háromszor egymás után nyújtjuk ki...
Soproni babos pogácsa
... dkg lisztet. Ebből lágy kovászt készítünk. 15 percnyi pihentetés után hozzágyúrjuk a többi lisztet, és még 15 percig pihentetjük. A megke...
Tepertőspogácsa
... és mint a vajastésztát szokás, összehajtogatjuk. A nyújtást, zsírral kenést és a te...
Tepertőspogácsa
... és mint a vajastésztát szokás, összehajtogatjuk. A nyújtást, zsírral kenést és a te...
1 2 
Címkék: Magyar Recepttár, Barangolás Nagy-Magyarországon, főtt tojásokat, veséket kettévágjuk, velőt megtisztítjuk, halat keresztben, hagymát nagyon, halszalateket azzal, lével együtt, fedő alatt, tetejére szórni, többi lisztet, megkelt tészt, felső leveleit, megmaradt fejeket, tisztított sóskát, kevés forró, levét elfőtte, kevés cukorral, zsemlét rövidebb, parajt vagy, finomra vágott, reszelt parmezánt, vajastésztát szokás, összehajtogatjuk, tartalomjegyzék, tepertőspogácsa, metélőhagymával, magyarországon, megtisztítjuk, tojáspástétom, halszalateket, pirospaprikát, kinyomkodjuk, megvagdaljuk, vajastésztát, megfuttatott, metélőhagyma, hozzágyúrjuk, disznóhúshoz, kiszaggatjuk, összegyúrjuk, pirospaprika, zöldpaprikát, lecsurgatjuk, spenótgombóc, megfuttatjuk, kettévágjuk, pihentetjük, megpároljuk, sóskamártás, felaprítjuk, megnyújtjuk, beletesszük, megpirítjuk, összekeverj, felengedjük, meghámozzuk, kavargatjuk, hozzáöntjük, kelesztjük, hozzáadjuk, elnyújtjuk, felhajtjuk, lepirítjuk, meghintjük, melegített, belerakjuk, pihentetés,
© 2013 TVN.HU Kft.