Belépés
Sajtos-túrós pogácsa
... is belisztezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
Ezután a tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyúj...
Gyömbéres sütemény
...
Hozzávalók:
negyed kg cukor,
4 tojássárgája,
l egész tojás,
1 dkg őrölt gyömbér,
negyed kg liszt.

A hozzávalókat összegyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, formákkal kiszaggatjuk, kikent, lisztezett tepsire tesszük, 2 óra hosszat állni hagyjuk, majd gyenge tűznél sütjük. Napokkal korábban kell készíteni, mert eleinte kemény.

...
Hólabda
... (amit már összekevertünk a
sütőporral), kakaót és a legvégén a tojásfehérjét. Ezt
egyben kisütjük egy nagy tepsiben, hogy ne legyen magas
a tészta. Ha kihűlt kiszaggatjuk kis kerek formákkal a
tésztát, kettévágjuk és megkenjük a krémmel majd az
kókuszreszelékbe forgatjuk. Krém: A cukrot a vajjal és a
rummal jól elkeverjük. A tejből, ...
Sajtos pogácsa
... negyed óráig szalvétával letakarva pihentetjilk. Lisztezett deszkán két cm vastagságúra kinyújtjuk. A tetejét éles késsel hosszában és keresztben bevagdossuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal meghintjük. Egymáshoz nem túl közel tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt közepes höfokon megsütjük.
Ebböl a tésztábó...
süti!!!!!:)
... sárgáját, 10 dkg cukrot, csipetnyi sót, 2 dkg kelesztett élesztőt és 2-2,5 deci langyos tejet. Jól összedagasztjuk, majd kelni hagyjuk. A kelt tésztát deszkára terítjük és pohárral kiszaggatjuk. Egy olajozott formába (fenyőfa, mackó, szív) egy sor korongot teszünk, megkenjük olvasztott margarinnal, beszórjuk cukros, darált dióval, rumba vagy szörpbe áztatott mazsolával, és letakar...
Mézes puszedli
... hozzáadjuk apránként a lisztet, végül a szódabikarbónát és alaposan összedolgozzuk Meglisztezett deszkán 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, tetszés szerinti formával (szív, hold, kiskacsa stb.) kiszaggatjuk, mindegyik tetejére egy-egy gerezd diót vagy mogyorót teszünk és előmelegített, forró sütőben (200°C) megsütjük. Vigyázat, nagyon hamar megsül, de nem szabad megégnie, mert keserű les...
Egyszerű mézes
... a szalalkálit, kevés lisztet, majd jól összekeverjük. Lassan adagolva beleszórjuk a többi lisztet és összegyúrjuk.
Deszkára tesszük, fél centi vastagra nyújtjuk, és formákkal kiszaggatjuk. Ez tepsit kikenünk olajjal, megszórunk liszttel és beletesszük a kiszaggatott formákat. A sütőt 240°C-ra hevítjük, majd a tepsit beletesszük. Amikor a tészta felemelkedett, 180°C-ra vissza...
Mézeskalács
... sütőben, "elfolyik" a forma, és ráadásul lukacsos lesz a sütemény felülete. A tésztából egy kisebb darabot vágunk, és alaposan lisztezett deszkán két-három milliméter vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk vagy kivágjuk a formákat, és vékonyan kizsírozott, kilisztezett tepsibe rakjuk. (Ha egy nagyobb kést teszünk alá, átemelésnél nem deformálódik.) Közepesen forró sütőben sütjük, de nagy...
Hókifli
... margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, az élesztőt, a tejfölt és annyi tejet, hogy összeálljon.
Hagyjuk egy órát pihenni.
3 mm vastagra kinyújtjuk, és pogácsa szaggatóval k...
Karácsonyi mézes
... porcukrot a mézzel, tojással, őrölt fahéjjal, őrölt szegfűszeggel és a szódabikarbónával elvegyített liszttel jól kikeverjük. Kb. fél centi vastagra nyújtjuk, és különböző formákkal kiszaggatjuk. Kizsírozott, kilisztezett sütőlapra helyezzük. Két-három tojásfehérjét gőz fölött 30 dkg porcukorral felverünk, s nyomózsákba téve a nyers mézes formák szélét ,,körberajzoljuk"...
Farsangi fánk
... elszaporodásának, miáltal a tésztánk laza, könnyű lesz. Ha megkelt, meglisztezett gyúródeszkára borítjuk és óvatosan kb. 3-4 cm vastagságúra kihúzzuk. Lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd letakarva ismét 10 percig kelni hagyjuk. Vigyázzunk: a kiszaggatott fánk oldalsó peremét ne lisztezzük össze, sőt, kezünkkel se érintsük!
Mély serpenyőben vagy lapos lábosba...
Farsangi fánk
... letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük (a tészta legalább a kétszeresére dagadjon!). Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és 5-6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és szaggatjuk. A kiszaggatott fánkokat kb. 20 percig pihentetjük. Bő olajat forrósítunk, a fánkokat középen kissé benyomjuk, és kis ada...
Farsangi fánk
... letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük (a tészta kétszeresére dagadjon!). Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és 5-6 cm átmérőjű szaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és szaggatjuk. A fánkokat kb. 20 percig pihentetjük. Bőséges olajat forrósítunk, a fánkokat középen kissé benyomjuk, és kis adagokba...
Serceg a zsír, sül a ...
... élesztővel. Nyújtódeszkán kinyújtjuk, és négyrét összehajtva fél órát pih...
Farsangi Fánk
... dupla kelesztésig !!!!

Környezetében ne legyen hideg, huzat stb.
Ha már megkelt , akkor kiboritjuk a deszkára és 2 cm. vastagságura kisodorjuk.
Fánk szaggatóval kiszaggatjuk és közepes melegségű olajban kisütjük.

Az olajunk ha nem elég forró akkor nagyon felszívja a fánk, ha túl forró akkor viszont nem tud megkelni !!
Úgy tegyük az olajba , h...
Farsangi fánk.....
... végül hozzáadjuk a rumot. A kelesztett tésztát lisztezett nyújtótáblára borítjuk, majd 2 cm vastagságúra nyújtjuk. A lisztbe mártott fánkszaggatóval hirtelen mozdulattal és nagy erővel kiszaggatjuk a fánkokat, lisztezett konyharuhával letakart tálcára helyezzük, majd beborítjuk a másik konyharuhával, és langyos helyen ismét kelesztjük. A megkelt fánkokat óvatosan felemeljük, közep...
A csicsóka
... megfuttatott élesztővel meggyúrjuk, és 1 órán át pihentetjük. utána vékonyra nyújtjuk a tésztát és kétszer, háromszor hajtogatjuk. Utoljára kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük tojássárgájával, meghintjük durvára vágott dióval, és közepesen meleg sütőben megsütjük.
Cukorbetegek akár 5-6 darabot is nyugodtan fogyaszthatnak belőle, olyan kevés ...
Gombás sörfalatok
... ízesítjük. Végül 1 felvert tojást és a reszelt sajtot is hozzáadjuk.

A felengedett tésztát lisztezett deszkán tetszés szerinti alakzatokra vágjuk vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden egyes darabra halmozunk a töltelékből, majd akár batyuformára, akár kifliformára vagy kosárformára összehajtogatva, sütőlemezre rakjuk. Csak arra ügyeljünk, hogy a töltelék ne folyh...
Somlói galuska Gundel módra
... puncslével, majd ráborítjus az
előzőre. A tetejét vékonyan megkenük barackÍzzel és szórjuk meg...
Krumplis pogácsa
... és a lekenést újra megismételjük.
Amikor másodszor is pihent az összehajtogatott tészta, 2 cm vastagságúra elnyújtjuk és ferdén fél cm-es csíkokat húzunk a tetejére egy késsel. Kiszaggatjuk 5 vagy 6 cm-es szaggatóval, az oldalukat megsodorjuk és sütőpapírral és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
A tetejüket lekenjük felvert tojással és reszelt sajtot szórunk rá.
...
1 2 3 .........58 59 .....87 88 ....115 116 117 
Címkék: Farsangi Fánk, tésztát lisztezett, hozzávalókat összegyúrjuk, nagy tepsiben, krémmel majd, tetejét éles, kelt tésztát, olajozott formába, többi lisztet, kiszaggatott formákat, sütőt 240°C-ra, tepsit beletesszük, tészta felemelkedett, sütemény felülete, kisebb darabot, nagyobb kést, órát pihenni, szódabikarbónával elvegyített, nyers mézes, tésztánk laza, kiszaggatott fánk, tészta legalább, kétszeresére dagadjon, maradék tésztát, kiszaggatott fánkokat, fánkokat középen, tészta kétszeresére, kelesztett tésztát, lisztbe mártott, másik konyharuhával, megkelt fánkokat, reszelt sajtot, felengedett tésztát, tetejét vékonyan, lekenést újra, összehajtogatott tészta, oldalukat megsodorjuk, tetejüket lekenjük, kókuszreszelékbe, összehajtogatott, elszaporodásának, tojássárgájával, összedagasztjuk, szódabikarbónát, összehajtogatva, fánkszaggatóval, körberajzoljuk, összekevertünk, fogyaszthatnak, összedolgozzuk, konyharuhával, meglisztezett, gyúródeszkára, összekeverjük, nyújtódeszkán, felemelkedett, megismételjük,
© 2013 TVN.HU Kft.