Belépés
Epres-krémes palacsinta
Hozzávalók (8 palacsintához):
100 g finomliszt, 2 tojás, egy csipet só, 2,5 dl tej, 1 ek. olaj, 1 ek. rum, 4 citromfű-/mentabóbita. A mártáshoz és a töltelékhez: 50 dkg eper, 10 + 5 dkg cukor, 1 citrom, 1 ek. étkezési keményítő, 1 tasak vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 0,5 dl rum.
1. A palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel, lefedjük, 30 ...
Töltött paradicsom sonkával
Hozzávalók (4 személyre):
8 közepes, kemény paradicsom, só, őrölt fehér bors, fél citrom, 3 ek. olívaolaj, 100 g kígyóuborka, egy csokor újhagyma, 2 dús szál bazsalikom, 100 g gépsonka, 100 g trappista/Pannónia sajt, néhány salátalevél.
1. A paradicsomokat megmossuk, kalapkájukat levágjuk (félretesszük a díszítéshez), belsejüket karalábévájóval/kiskanállal kivájjuk, enyh...
Nyári zöldségleves májgaluskáv
Hozzávalók (4 személyre):

1 szikkadt zsemle, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. vaj/margarin, egy csokor petrezselyem, 80 g csirkemáj, 1 kisebb tojás, fél kk. morzsolt majoránna, 2 ek. zsemlemorzsa, só, bors, 150 g sárgarépa, 200 g cukkini, 150 g vajbab, egy csokor újhagyma, 300 g zöldborsó, 1 ek. olaj, 1,2 liter húsleves (kockából).

1. A májgal...
Mézes zserbó
Mézes zserbó

50 dkg lisztet eldörzsölünk 6 dkg zsírral, hozzá adunk 16 dkg cukrot 1 kávés kanál szódabikarbónát és 2 egész tojással 4 evőkanál mézzel és 4 kanál tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk 5 cipóba osztjuk kissé pihentetjük, kés hát vékonyra sodorjuk ,majd sütjük.

Töltelék:
3 tojássárgájából 3 evő kanál cukorral 1 cs. vaníliás cukorral 3 e...
Krémes mézes
Krémes mézes

15 dkg cukorból 3 dkg zsírból 4 evő kanál lisztből 2 evő kanál mézből 1 egész tojásból gőz felett forrásig hevített sodót főzünk.45 dkg lisztbe 1 csapott evő kanál szódabikarbónát keverünk, hozzá vegyítjük a sodóhoz és fél óráig pihentetjük 4 cipóba osztva kinyútjuk késhát vastagra .Zsírozott lisztezet tepsibe sütjük vigyázzunk mert gyorsan sül.
Töltelé...
Hatlapos
Hatlapos

3 tojáshoz 10 dkg cukor 1 evő kanál zsírral 3 dkg szalagáréval habosra kavarjuk adunk hozzá ¼ liter tejet 60 dkg lisztet majd gyengén gyurjuk, ha kész 6 egyenlő részre osztjuk pihentetjük 1órát,majd kinyútjuk és sütjük gyenge tűznél .

Krém
10 dkg cukrot meg pirítunk ráöntünk 1/4liter vizet felfő és még 30dkg cukrot forralunk közzé míg felfő ...
Vegyes sütik
...

Szaggatott mézes

3 fél liter liszt 1 kévés kanál szódabikarbóna 2 ½ dl olvasztott méz diónyi vaj, fahéj szegfűszeg 2 tojás és tej az össze állításhoz, nyújtjuk, szaggatjuk és sütjük.

Mézes tészta öntve

5 tojássárgája 25 dkg cukor 5 dkg vaj 1 kanál kakaó egy kis fahéj szegfűszeg 7 kanál olvasztott méz ezt kikavarjuk habosra. A fehér...
Habos csiga
...

Hozzávalók:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
2 kanál porcukor,
2 dkg élesztő,
4 tojás,
50 dkg porcukor,
15 dkg dió.

Az élesztőt kevés tejjel megkelesztjük, majd a 4 tojássárgájaval tésztát gyúrunk. 3 cipót formálunk belőle, és fél óráig pihentetjük. A porcukrot a 4 tojás fehérjével kemény habbá verjük. A cipókat kinyúj...
Kétszínű keksz
...

Hozzávalók:

50 dkg liszt,
20 dkg cukor,
20 dkg margarin,
1 csomag vaníliás cukor,
2 tojás,
3 evőkanál kakaópor.

A hozzávalókat a kakaó nélkül jól összedolgozzuk, majd két cipót formálunk. Az egyikbe beleszitáljuk a kakaóport és eldolgozzuk. Kinyújtjuk téglalap alakúra a világos színű tésztát és ráhelyezzük az ugyanak...
Rugelach
...
Hozzávalók:
4 csésze liszt,
2 teáskanál sütőpor,
2 tojás,
l csomag vaníliás cukor,
fél csésze margarin,
fél csésze narancslé,
2 kanál fahéjas cukor.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a többi alkotórészt, a fahéjas cukor kivételével, jól összegyúrjuk és egy órán át pihentetjük. A tésztát négy részre osztj...
Aszalt gyümölcsös torta
HOZZÁVALÓK:

2 teáskanál kínai fekete tea
10 dkg cukor
10 dkg mandulaforgács
25 dkg sárgabarack (aszalt)
20 dkg szilva (aszalt)
5 dkg mazsola
1 adag (30 dkg) vajas tészta (mirelit)
12,5 dkg mandula (őrölt)
fél citrom (leve)
2 evőkanál sárgabaracklekvár



ELKÉSZÍTÉS

A teát 5 dl vízzel leforráz...
Vajas alaptészta
...
Hozzávalók

45 dkg liszt,
40 dkg vaj,
1 dkg só,
1 cl ecet.

Elkészítés:

A vajat 10 dkg liszttel összegyúrjuk, a többi lisztből a só, ecet és víz hozzáadásával rétestésztát készítünk. Kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk és a liszttel összegyúrt vajat a közepébe helyezzük és a tésztába becsomagoljuk, de minden hajtogatás között lega...
VAJASTÉSZTA KÉSZÍTÉSE
...
50 dkg liszthez
50 dkg vajat,
1 tojássárgáját,
kevés citromlét,
rumot és
csipetnyi sót veszünk.

45 dkg vajat összegyúrunk 5 dkg liszttel, téglává formáljuk, s hűtőbe tesszük. A maradék szitált lisztet és vajat összedolgozzuk a tojássárgájával, a citromlével, a rummal és a sóval. (Közben apránként annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy ...
Érsekszeletek (kitűnő uzsonnas
...
2 egész tojást
1/2 kg liszttel,
1 deka cukorral,
1 csomag sütőporral,
1 deci tejfellel,
1/2 csomag vanilincukorral,
12 deka vajjal

jól összegyúrunk, és hideg helyen pihentetjük. Nagyobb tepsibe téve három réteg tésztát teszünk, egyik rétegre szeletelt és fahéjjal megszórt almát, a másik rétegre pedig valamilyen gyümölcsízt kenün...
Zserbó
...
Hozzávalók:

2 dkg élesztőt kis kanál cukorral langyos vízben felfuttatunk.
35 dkg lisztet,
5 dkg cukrot,
1 tojást,
20 dkg margarint (vagy 10 dkg zsírt) az élesztővel összedolgozunk.

A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.
Vékonyra kinyújtjuk az elsőt, a közepes tepsibe rakjuk, tetejét lekvárral megkenjük és cukros darált dióva...
Őszibarackos lepény
...
Hozzávalók:

A tésztához:
35 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg cukor,
2 dkg darát dió,
1 tojássárgája,
kevés őrölt fahéj,
csipet só,
1 evőkanál rum,
1-2 evőkanál tej.

Piskóta:

4 tojásból a szokott módon piskótatésztát készítünk.

Töltelék:
hámozott, összedarabolt őszibarack, ...
Bejgli
Hozzávalók:

10 személyre:
A tésztához:
50 dkg liszt,
10 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg zsír,
7 dkg porcukor,
kevés só,
0,5 kg élesztő,
2 db tojássárgája,
1 dl tej

A töltelékhez:

50 g darált dió vagy mák,
20 dkg cukor,
3 dl tej,
5 dkg mazsola,
kevés vaníliás cukor és ...
Anyuska mézese
...
0,5 kg liszt, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 2 tojás,
4 evő kanál méz, 10 dkg margarin, őrölt fahéj, szegfűszeg.

A hozzávalókat kevés tejjel összegyúrjuk, 1 éjszaka
hideg helyen pihentetjük.
Másnap 4 részre osztva vékonyra nyújtjuk.
Tepsi hátán megsütjük a 4 lapot világos barnára.
Krém: 2 vaníliás pudingot megfőzünk az előírás szerint.
ho...
Bukta kelt tésztából
...
Hozzávalók:
1/2 rész *kelttészta*
gyümölcsíz vagy kemény szilvalekvár
1 tojássárgája
kevés tej
porcukor

Elkészítése:
Lisztezett táblán kinyújtjuk a kelttésztát, négyszögekre vágjuk, ráhelyezzük a tölteléket, begöngyöljük. A kikent tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük, így sütéskor felfelé nő. Félórát pihentetjük, megkenjük a tejj...
Flódni
...
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna, 1 dkg élesztő, 1/2 dl tej, 4 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl tejföl.

A töltelékhez:
1 kg reszelt alma, 3 dkg margarin, 1/2 citrom leve, cukor (ízlés szerint), 3 dl tej, 25 dkg darált mák, 25 dkg darált dió, barackíz.

A lisztben el...
1 2 3 ......193 194 ....290 291 ....386 387 388 
Címkék: VAJASTÉSZTA KÉSZÍTÉSE, palacsintákhoz simára, csokor újhagyma, paradicsomokat megmossuk, csokor petrezselyem, össze állításhoz, élesztőt kevés, cipókat kinyúj, kakaó nélkül, egyikbe beleszitáljuk, világos színű, lisztet összekeverjük, többi alkotórészt, fahéjas cukor, tésztát négy, többi lisztből, liszttel összegyúrt, közepébe helyezzük, tésztába becsomagoljuk, maradék szitált, másik rétegre, élesztővel összedolgozunk, közepes tepsibe, szokott módon, hozzávalókat kevés, előírás szerint, kikent tepsibe, szódabikarbónát, tojássárgájaval, tojássárgájával, tojássárgájából, karalábévájóval, vanilincukorral, összedolgozzuk, szódabikarbóna, palacsintákhoz, paradicsomokat, piskótatésztát, mokkáskanálnyi, mandulaforgács, összedolgozunk, hozzáadásával, érsekszeletek, összedarabolt, tojássárgáját, becsomagoljuk, beleszitáljuk, megkelesztjük, palacsintához, összekeverjük, eldörzsölünk, zsemlemorzsa, petrezselyem, félretesszük, összegyúrunk, zöldségleves, tojássárgája, rétestésztát, kalapkájukat, vastagságúra, hozzávalókat,
© 2013 TVN.HU Kft.