Belépés
Egzotikus gyümölcsfalatok
... eltávolítjuk, majd gerezdekre szedjük. A banánokat felkarikázzuk. 4 egyforma nagyságú alufóliadarabra szorosan egymásra tesszük a gerezdeket és a banánkarikákat, az alufólia széleit felhajtjuk, majd a rumos sziruppal meglocsoljuk. A mazsolával és a narancshéjjal megszórjuk. Az alufóliát felcsavarjuk, tepsibe tesszük, és meleg sütőben 5 percig sütjük. Amikor kész, desszertestálakra...
Szilvás gombóc
... Lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk, és 6x6 cm oldalú négyzetekre vágjuk.
Minden négyzet közepére 1 szem szilvát teszünk, és megszórjuk egy csipet fahéjjal. A tésztacsúcsokat felhajtjuk, és két tenyerünk közt gombóccá sodorjuk. Ügyeljünk arra, hogy a tészta a szilvát teljesen beborítsa.
Óvatosan a forrásban levő vízbe tesszük a gombócok felét, megvárjuk, amíg...
Brokkolis lepény
... levő sós vízben kb. 5 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük. A kb. 25 x 37 cm-esre kinyújtott tésztát valamivel kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és körben a széleket peremnek felhajtjuk. A tésztát befedjük a sonkaszeletekkel, és elosztjuk rajta a brokkolit. A tojásokkal elkevert tejfölt sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és felét a brokkolira öntjük. Megszórjuk ...
Karácsonyi bejgli
... 3-4 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. A kihűtött tölteléket a tésztára kenjük egyenletesen oly módon, hogy a szélei 0,5 cm-es sávban töltelék nélkül maradjanak. Keskenyebb széleit felhajtjuk a töltelékre, és hosszanti irányban feltekerjük. Figyeljünk arra, hogy a hajtások mindig a rúd aljára kerüljenek.

A kenéshez a tojást szétválasztjuk, a tojás sárgáját felverjük, ...
Túrós fonott süti
... majd szintén ide kanalazzuk a félre tett tölteléket is.

A tészta 2 kilógó részét derelyevágóval haránt csíkokba felvágjuk, majd a csíkokat a két oldalról felváltva, szépen felhajtjuk a töltelékre. A tészta két végén maradó tésztacsíkokat pedig levágjuk.

Enyhén felverjük a maradék tojást, majd megkenjük vele a szép kalácsunkat és egy sütőpapírral bélelt tepsir...
Palacsintás világ
... fűszerekkel, tejföllel. Töltőlék olyan sűrű legyen, hogy tudjuk, széles késel kenni.
Sütünk palacsintákat. 2-3 dl tésztát hagyunk. A palacsintákat kenjünk töltőlékkel. A két oldalát felhajtjuk 2-3 cm-re.
Feltekerjük szorosan (szabályos henger alakja legyen!).
A palacsintákat bepanírozunk: először a maradék tésztába beleforgatjuk és utána a zsemlemorzsába.
Forr...
Teszteld magad
... eldolgozzuk a többi hozzávalóval, ízesítővel. A tésztát és a tölteléket is két részre osztjuk. A tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk, és elosztjuk rajta a tölteléket. A két szélét kicsit felhajtjuk, majd feltekerjük. Enyhén kiolajozott tepsibe fektetjük a két bejglit, és megkenjük a tojások sárgájával. Kb. 1 órai pihentetés elteltével újra bekenjük, de ekkor már tojásfehérjével. A...
Recept
... kinyomkodjuk.
A gombához keverjük a zsemlét,petrezselymet,főtt tojást,és 1 nyers tojást,ha kell utánna ízesítünk.
Ezt a tölteléket ráhalmozzuk a kellevelekre,a levelek szélét felhajtjuk,a hajtásra merőlegesen felgöngyöljük.Tűzálló,vajjal kikent edénybe szorosan egymás mellé fektetjük,a tetejükre rá kockázuk a maradék vajat.Alufóliával letakarjuk és forró sütőben kb 20 pe...
Kókuszcsemege
... rumaroma,0,5dl étolaj,5dkg margarin,20dkg kakaó

Ugyanúgy összekeverjük először a fondanttal,majd a liszttel.

A barnát étolajos deszkán elnyújtjuk,a ...
Búrkifli
... gyúrólapon 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk, majd 3 x 4 részre vágjuk. A diókrémet vékony csíkban a kis tésztanégyzetek felénk eső oldalára halmozzuk (a legegyszerűbb habzsákból kinyomni). Felhajtjuk, kifl i formájúra hajlítjuk, tetejüket megkenjük felvert tojással, és durvára vágott dióval behintjük. Tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, nagy lánggal (17-18 perc alatt) m...
Levesek
... meghintjük egy kiskanálnyi paprika-őröltbors keverékkel. A fűszeres hagymát egy kanállal szétkenjük a tésztán. Kétujjnyi széles csíkokra vágjuk a megkent levéltésztát. Csíkonként felhajtjuk, lazán, zsinórszerű sodratra. Ennek végére laza csomót kötünk, azt leszakítjuk, félretesszük. Ezt ismételjük, amíg a tészta elfogy.
A kötött tésztát zöldségekkel, fűszerekkel ízesíte...
Húsfélék
Almás csirkefasírt

Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű


A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag...
Baklavák,mézes receptek
Receptek
Almás-diós rétes 1.
Hozzávalók: 1 csomag hatlapos rétestészta.
Töltelék: 50 dkg tisztított, savanykás alma, 1 citrom leve, 2-3 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 10 dkg vágott dióbél, fél teáskanál fahéj, porcukor, 1 tojás a tetejére.
A töltelékhez az almát egészen vékony és kis szeletekre vágjuk (nem reszeljük, mert sok levet enged, és péppé válik). A cit...
Fűszeres burgonyásmosa
... összekeverjük. A réteslapokat óvatosan széthajtogatjuk, és 4 cm-es csíkokra vágjuk. Egy teáskanálnyi tölteléket helyezünk az egyik végére, majd átlósan ráhajtjuk a réteslapot, aztán még egyszer felhajtjuk, hogy az alsó fele négyzetes legyen, majd újra átlós hajtás következik, s ezt addig folytatjuk, míg az egész réteslapcsíkot felhasználtuk, és a tölteléket tökéletesen becsomagolt...
Receptek
... hajtogatjuk (balról középre, majd jobbról középre, végül alulról fel). A kelt tésztát kinyújtjuk, és kis négyzeteket vágunk belőle, majd közepére lekvárt teszünk, két szemben lévő csücskét felhajtjuk. Legjobb bele a szilvalekvár. Lehet a tésztát pogácsa készítésre is használni.

Kedvenc szelet

40 dkg liszt * 12 dkg zsír * 12 dkg porcukor * 1 sütőpor * 1 tojás|...
DIÓS-MÁKOS BEJGLI hagyományos!
... 3-4 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. A kihűtött tölteléket a tésztára kenjük egyenletesen oly módon, hogy a szélei 0,5 cm-es sávban töltelék nélkül maradjanak. Keskenyebb széleit felhajtjuk a töltelékre, és hosszanti irányban feltekerjük. Figyeljünk arra, hogy a hajtások mindig a rúd aljára kerüljenek.

A kenéshez a tojást szétválasztjuk, a tojás sárgáját felverjük,...
Kolozsvári TÖLTÖTT KÁPOSZTA!!!
... fűszerezzük, összekeverjük. A káposztalevelekről a vastag ereket levágjuk és a tölteléket egyenletesen elosztva, azokat megtöltjük. (A tölteléket a levél egyik oldalára tesszük, két végét felhajtjuk és feltekerjük). A vöröshagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk, a savanyú káposztát átmossuk, kicsavarjuk, a füstölt körmöt vagy egyéb füstölt csontot jól ...
Kolozsvári töltött káposzta
... fűszerezzük, összekeverjük. A káposztalevelekről a vastag ereket levágjuk és a tölteléket egyenletesen elosztva, azokat megtöltjük. (A tölteléket a levél egyik oldalára tesszük, két végét felhajtjuk és feltekerjük). A vöröshagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk, a savanyú káposztát átmossuk, kicsavarjuk, a füstölt körmöt vagy egyéb füstölt csontot jól ...
Macskaszem
... kemény habot készítünk 20 dkg porcukor felhasználásával. Hozzáadunk 20 dkg darált diót és 1 csomag ...
Recept
... és finomra összevágjuk, kevés őrölt borssal ízesítjük. Az átszűrt mártásból annyit tesszünk bele, hogy kenhető legye...
1 2 3 .8 9 .13 14 16 17 18 
Címkék: DIÓS-MÁKOS BEJGLI, Kolozsvári TÖLTÖTT KÁPOSZTA, banánokat felkarikázzuk, alufólia széleit, rumos sziruppal, narancshéjjal megszórjuk, alufóliát felcsavarjuk, csipet fahéjjal, tésztacsúcsokat felhajtjuk, szilvát teljesen, forrásban levő, gombócok felét, széleket peremnek, tésztát befedjük, tojásokkal elkevert, brokkolira öntjük, kihűtött tölteléket, tésztára kenjük, hajtások mindig, tojást szétválasztjuk, tojás sárgáját, félre tett, maradék tojást, szép kalácsunkat, sütőpapírral bélelt, palacsintákat kenjünk, palacsintákat bepanírozunk, maradék tésztába, többi hozzávalóval, tésztát téglalap, tojások sárgájával, gombához keverjük, tölteléket ráhalmozzuk, levelek szélét, hajtásra merőlegesen, maradék vajat, barnát étolajos, diókrémet vékony, legegyszerűbb habzsákból, kiskanálnyi paprika&#8211, fűszeres hagymát, kanállal szétkenjük, megkent levéltésztát, tészta elfogy, kötött tésztát, csirkét daráld, almát gyaluld, hagymát vágd, zsemlét áztasd, ledarált húshoz, almát egészen, réteslapokat óvatosan,
© 2013 TVN.HU Kft.