Belépés
Zöldborsókrémleves retekkel
... tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldborsót, mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük.
2. A főzési idő felének elteltével kiveszünk a levesből 2 evőkanálnyi zöldbors...
Zöldborsó krémleves retekkel
... felaprózzuk, a retekszemeket apróra felkockázzuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldborsót, mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük.
3. A főzési idő felének elteltével kiveszünk a levesből 2 evőkanálnyi zöldbor...
Kenyértészta ( 1 kg-os fehér k
...

Hozzávalók:
70 dk finomliszt
3 dk élesztő
kb.3 deci víz
2 -2,5 dk só

Lehetőleg a tűzhely közelében, meleg helyen dolgozzunk! Az élesztőt belemorzsoljuk 0,5 deci langyos vízbe, és hozzáadunk 1 evőkanál lisztet.Meleg helyen langyos lábassal letakarva 15-20 percig kelesztjük a kovászt,míg fel nem fut.Az átszitált langyos lisztet tálba öntjük...
Az igazi olasz pizza
... kg liszt
pici só
2 dkg élesztő
pici cukor
1/2 dl (lehetőleg) olivaolaj
2 dl langyos víz

Elkészítés:
A langyos vízbe beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet megsózzuk, hozzáöntjük az olajat, majd a felfutott élesztőt.
Összedolgozzuk. (kb 1 1/2 perc), majd hagyjuk kelni. (minimum1/2 óra)Tetszés szerinti formára nyújt...
Mézeskalács
... zsír vagy margarin
3 egész tojás
2 és fél - 3 dl méz
+ ha díszítjük: egy tojásfehérje
6 evőkanál kristálycukor

A porszerű anyagokat összekeverjük, belemorzsoljuk a zsiradékot. A közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat, és az egészet jól összegyúrjuk. (Előfordulhat, hogy a méz kicsit nehezebben veszi fel a lisztet, ezért a liszt egy kis részét ...
Sajtos hagymaleves
... megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük, és az olvasztott vajon, közepes lángon, kevergetve pároljuk. Enyhén megsózzuk, 1 liter vízzel felöntjük, majd a leveskockát belemorzsoljuk.
2. Amint fölforrt, levesszük a tűzről, és a borral ízesítjük. Közben a zsemlét kis kockákra vágjuk, az olajon megpirítjuk, és 4 tányéron elosztjuk, akárcsak a lereszelt sajtot, s v...
Sárgarépa-krémleves
... vágjuk.
2. A szalonnát mérsékelt tűzön zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, üvegesre fonnyasztjuk. Rádobjuk a sárgarépát, aláöntjük a bort és 8 dl vizet, belemorzsoljuk a leveskockát, majd fedő alatt, szelíd forralással puhára főzzük.
3. A levest botmixerrel finom krémmé turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, végül ízlés szerint sóz...
Krumplis kenyér
... hámozatlanul hűvös helyen, hűtőszekrényben több napig eláll.) A liszteket érdemes egy tálban alaposan összevegyíteni a főtt krum...
Farsangi fánk
... élesztő 50 g cukor, 5 tojássárgája, 60 g olvasztott vaj, olaj a sütéshez, porcukor, és lekvár.
Elkészítés:
A lisztet mély tálba szitáljuk. A tej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és kb. 15 percig pihentetjük. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat, egy csipet sót, és m...
Farsangi fánk
... sütéshez,
porcukor a szóráshoz,
lekvár a kínáláshoz(vagy csokoládé puding a töltéshez)

Elkészítés:
A lisztet mély tálba szitáljuk. A tej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és kb. 15 percig pihentetjük. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat, egy csipet...
Kukoricás szárnyasmájrizottó
... csemegekukorica-konzerv, 15 dkg sajt.

1. A rizst megmossuk, egy evőkanál felhevített olajban átforrósítjuk, majd a térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel felengedjük. Belemorzsoljuk az erőleveskockát, kissé megsózzuk, felforraljuk, utána tartaléklángon, fedő alatt puhára pároljuk.
2. Közben a maradék olajban aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát....
Mátyás-pince pogácsa
... tetejére


A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, burgonya nyomón átnyomjuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kikeverjük a margarinnal, a tejföllel, a tojással. Az élesztőt belemorzsoljuk, legvégül pedig összegyúrjuk a lisztel. Fél órát pihentetjük a tésztát.
Kinyújtjuk, megkenjük tojással, megszorjuk reszelt sajtal, szagatjuk, és közepesen meleg sütőben piro...
Mátyás pince pogácsa
... tetejére

A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, burgonya nyomón átnyomjuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kikeverjük a margarinnal, a tejföllel, a tojással. Az élesztőt belemorzsoljuk, legvégül pedig összegyúrjuk a lisztel. Fél órát pihentetjük a tésztát.
Kinyújtjuk, megkenjük tojással, megszorjuk reszelt sajtal, szagatjuk, és közepesen meleg sütőben pirosra süt...
Lekváros minifánkok
... dkg élesztő
3 dkg olvasztott vaj
kevés só
olaj a sütéshez
4 evőkanál baracklekvár
porcukor a szóráshoz


A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és a cukrot, majd a keveréket 15 percet pihentetjük.
A lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, a vajat, a tojássárgáját, és egy csi...
Fokhagymás spagetti
... oliva olajat egy mélyebb serpenyőbe tesszük, majd a reszelt fokhagymát belehelyezzük.
Kb. 1,5-2 percig lassú tűzön sütjük, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. A két db paprikát belemorzsoljuk, és a tűzről levesszük. A spagettit megfőzzük /al dante/. A kész spagettit összekeverjük az olajos fokhagymával, majd a friss petrezselyemmel. Ízlés szerint parmezán sajttal tálaljuk. ...
Krumplis pogácsa
... idő: 2 X 13-15 perc
Kelesztési idő: 70 perc

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, és krumplinyomón áttörjük.
A langyos tejbe beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A 25 dkg margarint (a maradék 5 dkg a lekenéshez kell) a krumplival még langyosan habosra keverjük, hozzátesszük a megkelt élesztőt, a lisztet, a tojásokat és a sót. Jól összeg...
fánk
... tej
2 dkg élesztő
3 dkg olvasztott vaj
kevés só
olaj a sütéshez
4 evőkanál baracklekvár
porcukor a szóráshoz


A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és a cukrot, majd a keveréket 15 percet pihentetjük.
A lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, a vajat, a tojássárgáját, és egy c...
Palacsinta sajtkrémmel
... zsemléket meghámozzuk és beáztatjuk a tejbe. A gombát nagyon apróra vágjuk, és kevés vajon megpirítjuk. Habosra verjük a tojásokat, hozzáadjuk a gombát, a tejszínt, a tömlős sajtot, belemorzsoljuk a jól kinyomkodott zsemlét, sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben, lassú tűzön addig kevergetjük, míg formázható töltelékké áll össze. A palacsinták közepére egy-egy halom tölteléket t...
Florentin szelet
... 1,25 dl tejszín, 5 dkg méz, 5 dkg vaj (margarin), 15 dkg cukor, 15 dkg mandulaforgács, 20 dkg étcsokoládé.

Előkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, pici sóval. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a por- és a vaníliás cukrot, a tojást. Cipóvá összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és a hűtőben fél órán át pihentetjük.

1. A tejszínt, a mézet, a vajat és a cuk...
Florentin szelet
... 1,25 dl tejszín, 5 dkg méz, 5 dkg vaj (margarin), 15 dkg cukor, 15 dkg mandulaforgács, 20 dkg étcsokoládé.

Előkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, pici sóval. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a por- és a vaníliás cukrot, a tojást. Cipóvá összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és a hűtőben fél órán át pihentetjük.

1. A tejszínt, a mézet, a vajat és a cuk...
1 2 3 ........31 32 .....47 48 ....61 62 63 
Címkék: igazi olasz, olajat felforrósítjuk, áttört fokhagymát, retekszemeket apróra, tűzhely közelében, élesztőt belemorzsoljuk, átszitált langyos, langyos vízbe, lisztet megsózzuk, felfutott élesztőt, porszerű anyagokat, közepébe öntjük, olvasztott vajon, leveskockát belemorzsoljuk, borral ízesítjük, olajon megpirítjuk, lereszelt sajtot, szalonnát mérsékelt, levest botmixerrel, liszteket érdemes, tálban alaposan, főtt krum, lisztet mély, liszt közepébe, élesztős tejet, tojások sárgáját, rizst megmossuk, evőkanál felhevített, térfogatához képest, maradék olajban, finomra vágott, burgonyát héjában, tejet meglangyosítjuk, lisztet átszitáljuk, közepébe mélyedést, mélyebb serpenyőbe, reszelt fokhagymát, tűzről levesszük, spagettit megfőzzük, kész spagettit, olajos fokhagymával, friss petrezselyemmel, krumplit héjában, langyos tejbe, lekenéshez kell, megkelt élesztőt, gombát nagyon, tömlős sajtot, nagy serpenyőben, palacsinták közepére, lisztet elkeverjük, vaníliás cukrot, meglangyosítjuk, hűtőszekrényben,
© 2013 TVN.HU Kft.