|
|
|
HOZZÁVALÓK:
2 hámozott, kockára vágott körte
2 dl fahéjas cukorszirup
fél vaniliarúd
5 zselatinlap
3 dl tej
4 tojássárgája
7,5 dkg cukor
1,5 kávéskanál vaníliaaroma
1,5 dl körtepálinka
1 vékony piskótalap
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál kakaó
csokoládéreszelék
ELKÉ... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
4 dl tejszín
3 zselatinlap
4 citrom
2 citrom (zöld)
15 dkg cukor
8 dkg eper
A díszítéshez
mentalevelek
ELKÉSZÍTÉS
A tejszínt 10 percre fagyasztóba tesszük. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A citromok héját lereszeljük, a levüket kinyomjuk, és a cukorral együtt serpenyőbe... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...6 személyre
HOZZÁVALÓK:
50 dkg ricotta
1 kis sárgadinnye
2 zselatinlap
2 dl tejszín
1 csokor mentalevél
1 evőkanál citromlé
12 vékony szelet nyers sonka
őrölt bors
só
A díszítéshez:
1 sárgadinnye (zöld)
mentalevelek
ELKÉSZÍTÉS
A zselatinlapokat néhány percr... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
6 zselatinlap
15 dkg porcukor
24 babapiskóta
4 evőkanál narancsszörp
50 dkg eper
2 dl tejszín
60 dkg krémsajt
4 csepp vaníliaaroma
7,5 dkg mandula (őrölt)
ELKÉSZÍTÉS
A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk.1 dl vizet a porcukorral felforralunk. A tűzről levéve belekeverjük... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... vaníliáscukor
késhegynyi só
15 dkg liszt
15 dkg kukoricaliszt
A díszítéshez:
50 dkg eper
40 dkg mascarpone (vagy tejszínkrémsajt)
10 dkg porcukor
6 zselatinlap
1 dl narancslé
1 dl tejszín
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához vízgőz felett habosra verjük a tojásokat a cukorral és a vaníliáscukorral. Hozzáad... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
6 zselatinlap
2,5 dl muskotályos bor
10 dkg cukor
5 citromfűág
50 dkg eper
ELKÉSZÍTÉS
A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A bort felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Külön 1,5 dl vizet a cukorral kevergetve felforralunk. A tűzről levéve hozzáadjuk a citromfűágakat, a kinyomkodott zselati... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
A sziruphoz:
7,5 dkg cukor
2 evőkanál cseresznyepálinka
A krémhez:
30 dkg eper
1 kávéskanál narancslé
2 zselatinlap
2,5 dl tej
1 tojás
1 tojássárgája
5 dkg cukor
2,5 dkg kukoricakeményítő
1 kerek piskótatorta
10 dkg fehér marcipánmassza
A díszítéshez:
eper
ma... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
3 dl tejszín
1 kávéskanál jázmintea
2 zselatinlap
2 tojássárgája
9 dkg cukor
7,5 dkg vegyes gyümölcs (piros színű)
3 tasak vaníliáscukor
pár darab mentalevél
ELKÉSZÍTÉS
A tejszínt felforraljuk, belekeverjük a teát, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk. Közben a zselatint 10 percre hideg ... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
4 zselatinlap
25 dkg ringló
4 evőkanál cukor
3 evőkanál málnaszörp
2 evőkanál fehér mentaszirup
4 dl joghurt
ELKÉSZÍTÉS
A zselatinlapokat kettesével 10 percre hideg vízbe tesszük, majd kinyomkodjuk. A ringlót megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk. A darabokkal 4 pudingforma alját ... |
|
|
|
|
|
|
|
... személyre
HOZZÁVALÓK:
A krémhez:
5 dl tej
1 tojás
3 tojássárgája
6 dkg cukor
3 dkg liszt
1 kis csésze erős kávé
2,5 dkg vaj
5 zselatinlap
1,5 dl tejszín
30 babapiskóta
A díszítéshez:
tejszínhab
ELKÉSZÍTÉS
A krémhez a tejet felforraljuk. Az egész to... |
|
|
|
|
|
|
|
... személyre
HOZZÁVALÓK:
A piskotához:
8 tojás
20-20 dkg cukor és liszt
1 üveg málnalekvár
A krémhez:
12,5 dkg cukor
1,5 dl tej
8 zselatinlap
1,5 dl gránátalmaszörp
5 dl tejszín
A díszítéshez:
25 dkg fagyasztott málna
tejszínhab
málnakrém
ELKÉSZÍTÉS... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
5 zselatinlap
12,5 dkg cukrozott gyümölcs
20 dkg mandula
fenyőmag, mogyoró és dió vegyesen
2 dl méz
2 dl tejszín
30 dkg tejszínes krémsajt
2,5 dl málnapüré
A díszítéshez:
málna
mentalevél
ELKÉSZÍTÉS
A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A magvakat durvár... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
25-25 dkg túró és liszt
20-20 dkg tejszín-krémsajt és vaj
17,5 dkg cukor
3 tojás
8 zselatinlap
3 citrom
1 tasak vaníliáscukor
12 dkg barna cukor
2,5 dl tejszín
5 evőkanál sűrített tej
só
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet, 7,5 dkg cukrot, 12,5 dkg vajat, 1 tojást összegyúrunk, és 30 per... |
|
|
|
|
|
|
|
... rum, 1 ek. narancslikőr.
A töltelékhez: 8 dkg dióbél, 3 dkg cukor, 1 dkg vaj, 5 dkg mazsola, 5 ek. rum, 2 dkg csíkokra vágott mandulabél, 1 dkg kandírozott narancshéj, 3 zselatinlap (1 dkg zselatinpor), 2,5 dl tejszín, 1 vaníliarúd belseje, 1 tk. porcukor, 1 ek. kakaópor.
A díszítéshez: 1 dkg vaj, 2 ek. méz, 5 dkg dióbél, 2 ek. mák, 5 dkg tejcsokoládés tortabevonó,... |
|
|
|
|
|
|
|
TEJSZÍNKRÉMES-MANDULÁS CHARLOTTE
HOZZÁVALÓK:
4 zselatinlap
5 dkg margarin
50 dkg tejszínes krémsajt
15 dkg cukor
10 dkg mandula (őrölt)
25 dkg vegyes gyűmölcs (aszalt)
24 babapiskóta
2 evőkanál gránátalmaszörp
A mázhoz:
20 dkg étcsokoládé
4 evőkanál tejszín
ELKÉSZÍTÉS|... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
8 szelet kakaós márványkalács
2 dl joghurt
3 evőkanál tojáslikőr
1 tasak vaníliáscukor
3 zselatinlap
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A kalácsszeletekből szív alakú formákat szúrunk ki. A zselatinlapokat kb. 5 percre langyos vízbe áztatjuk. A vaníliáscukrot 2 evőkanál vízben feloldjuk. Hozzáadjuk a zselatint, bel... |
|
|
|
|
|
|
|
... málnaszörpöt belecsorgatunk, és habverővel a pépes eperbe forgatjuk. A mascarponét a joghurttal, csipetnyi sóval, a maradék cukorral elektromos habverővel 3 percig keverjük. A többi beáztatott zselatinlapot is lecsöpögtetjük, kis lángon felolvasztjuk, majd a maradék málnaszörppel színezzük. A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatint beledolgozzuk, majd 2 evőkanálnyi eperpürével ó... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK: 8 személyre
A piskotához
8 tojás
20-20 dkg cukor és liszt
1 üveg málnalekvár
A krémhez
12,5 dkg cukor
1,5 dl tej
8 zselatinlap
1,5 dl gránátalmaszörp
5 dl tejszín
A díszítéshez
25 dkg fagyasztott málna
te... |
|
|
|
|
|
|
|
... rakunk, majd hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön.
A joghurtot a porcukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéját és a 0,5 dl vízben feloldott zselatinlapot.
Habverővel elkeverjük, majd az előhűtött formába öntjük. Ha a forma félig megtelt, beleszórjuk a maradék gyümölcsöt. Tetejére rakjuk a maradék joghurtot. Hűtőben 45 percet állni h... |
|
|
|
|
|
|
|
... málnaszörpöt belecsorgatunk, és habverővel a pépes eperbe forgatjuk. A mascarponét a joghurttal, csipetnyi sóval, a maradék cukorral elektromos habverővel 3 percig keverjük. A többi beáztatott zselatinlapot is lecsöpögtetjük, kis lángon felolvasztjuk, majd a maradék málnaszörppel színezzük. A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatint beledolgozzuk, majd 2 evőkanálnyi eperpürével ó... |
|
|
|
|
|