Belépés
Bajor csokis körtetorta
HOZZÁVALÓK:

2 hámozott, kockára vágott körte
2 dl fahéjas cukorszirup
fél vaniliarúd
5 zselatinlap
3 dl tej
4 tojássárgája
7,5 dkg cukor
1,5 kávéskanál vaníliaaroma
1,5 dl körtepálinka
1 vékony piskótalap
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál kakaó
csokoládéreszelék



ELKÉ...
Citromkrém
HOZZÁVALÓK:

4 dl tejszín
3 zselatinlap
4 citrom
2 citrom (zöld)
15 dkg cukor
8 dkg eper

A díszítéshez
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A tejszínt 10 percre fagyasztóba tesszük. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A citromok héját lereszeljük, a levüket kinyomjuk, és a cukorral együtt serpenyőbe...
Dinnyés ricotta
...6 személyre


HOZZÁVALÓK:

50 dkg ricotta
1 kis sárgadinnye
2 zselatinlap
2 dl tejszín
1 csokor mentalevél
1 evőkanál citromlé
12 vékony szelet nyers sonka
őrölt bors


A díszítéshez:
1 sárgadinnye (zöld)
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat néhány percr...
Epercharlotte
HOZZÁVALÓK:

6 zselatinlap
15 dkg porcukor
24 babapiskóta
4 evőkanál narancsszörp
50 dkg eper
2 dl tejszín
60 dkg krémsajt
4 csepp vaníliaaroma
7,5 dkg mandula (őrölt)



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk.1 dl vizet a porcukorral felforralunk. A tűzről levéve belekeverjük...
Epertorta
... vaníliáscukor
késhegynyi só
15 dkg liszt
15 dkg kukoricaliszt

A díszítéshez:
50 dkg eper
40 dkg mascarpone (vagy tejszínkrémsajt)
10 dkg porcukor
6 zselatinlap
1 dl narancslé
1 dl tejszín



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához vízgőz felett habosra verjük a tojásokat a cukorral és a vaníliáscukorral. Hozzáad...
Eperzselé
HOZZÁVALÓK:

6 zselatinlap
2,5 dl muskotályos bor
10 dkg cukor
5 citromfűág
50 dkg eper



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A bort felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Külön 1,5 dl vizet a cukorral kevergetve felforralunk. A tűzről levéve hozzáadjuk a citromfűágakat, a kinyomkodott zselati...
Epres mandulaálom
HOZZÁVALÓK:


A sziruphoz:
7,5 dkg cukor
2 evőkanál cseresznyepálinka

A krémhez:
30 dkg eper
1 kávéskanál narancslé
2 zselatinlap
2,5 dl tej
1 tojás
1 tojássárgája
5 dkg cukor
2,5 dkg kukoricakeményítő
1 kerek piskótatorta
10 dkg fehér marcipánmassza

A díszítéshez:
eper
ma...
Jázminos bajorkrém
HOZZÁVALÓK:

3 dl tejszín
1 kávéskanál jázmintea
2 zselatinlap
2 tojássárgája
9 dkg cukor
7,5 dkg vegyes gyümölcs (piros színű)
3 tasak vaníliáscukor
pár darab mentalevél



ELKÉSZÍTÉS

A tejszínt felforraljuk, belekeverjük a teát, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk. Közben a zselatint 10 percre hideg ...
Joghurtos-ringlós kocsonya
HOZZÁVALÓK:

4 zselatinlap
25 dkg ringló
4 evőkanál cukor
3 evőkanál málnaszörp
2 evőkanál fehér mentaszirup
4 dl joghurt



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat kettesével 10 percre hideg vízbe tesszük, majd kinyomkodjuk. A ringlót megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk. A darabokkal 4 pudingforma alját ...
Kávés charlotte
... személyre


HOZZÁVALÓK:


A krémhez:
5 dl tej
1 tojás
3 tojássárgája
6 dkg cukor
3 dkg liszt
1 kis csésze erős kávé
2,5 dkg vaj
5 zselatinlap
1,5 dl tejszín
30 babapiskóta

A díszítéshez:
tejszínhab



ELKÉSZÍTÉS

A krémhez a tejet felforraljuk. Az egész to...
Málnabomba
... személyre


HOZZÁVALÓK:


A piskotához:
8 tojás
20-20 dkg cukor és liszt
1 üveg málnalekvár

A krémhez:
12,5 dkg cukor
1,5 dl tej
8 zselatinlap
1,5 dl gránátalmaszörp
5 dl tejszín

A díszítéshez:
25 dkg fagyasztott málna
tejszínhab
málnakrém



ELKÉSZÍTÉS...
Mézes-krémsajtos nugát
HOZZÁVALÓK:

5 zselatinlap
12,5 dkg cukrozott gyümölcs
20 dkg mandula
fenyőmag, mogyoró és dió vegyesen
2 dl méz
2 dl tejszín
30 dkg tejszínes krémsajt
2,5 dl málnapüré

A díszítéshez:
málna
mentalevél



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A magvakat durvár...
Sajttorta
HOZZÁVALÓK:

25-25 dkg túró és liszt
20-20 dkg tejszín-krémsajt és vaj
17,5 dkg cukor
3 tojás
8 zselatinlap
3 citrom
1 tasak vaníliáscukor
12 dkg barna cukor
2,5 dl tejszín
5 evőkanál sűrített tej




ELKÉSZÍTÉS

A lisztet, 7,5 dkg cukrot, 12,5 dkg vajat, 1 tojást összegyúrunk, és 30 per...
Rumos diótorta csokiszósszal
... rum, 1 ek. narancslikőr.

A töltelékhez: 8 dkg dióbél, 3 dkg cukor, 1 dkg vaj, 5 dkg mazsola, 5 ek. rum, 2 dkg csíkokra vágott mandulabél, 1 dkg kandírozott narancshéj, 3 zselatinlap (1 dkg zselatinpor), 2,5 dl tejszín, 1 vaníliarúd belseje, 1 tk. porcukor, 1 ek. kakaópor.
A díszítéshez: 1 dkg vaj, 2 ek. méz, 5 dkg dióbél, 2 ek. mák, 5 dkg tejcsokoládés tortabevonó,...
Tejszínkrémes-mandulás
TEJSZÍNKRÉMES-MANDULÁS CHARLOTTE


HOZZÁVALÓK:

4 zselatinlap
5 dkg margarin
50 dkg tejszínes krémsajt
15 dkg cukor
10 dkg mandula (őrölt)
25 dkg vegyes gyűmölcs (aszalt)
24 babapiskóta
2 evőkanál gránátalmaszörp

A mázhoz:
20 dkg étcsokoládé
4 evőkanál tejszín



ELKÉSZÍTÉS|...
Tojáslikőrös-joghurtos kalács
HOZZÁVALÓK:

8 szelet kakaós márványkalács
2 dl joghurt
3 evőkanál tojáslikőr
1 tasak vaníliáscukor
3 zselatinlap
porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A kalácsszeletekből szív alakú formákat szúrunk ki. A zselatinlapokat kb. 5 percre langyos vízbe áztatjuk. A vaníliáscukrot 2 evőkanál vízben feloldjuk. Hozzáadjuk a zselatint, bel...
Kedvenc földim:az eper
... málnaszörpöt belecsorgatunk, és habverővel a pépes eperbe forgatjuk. A mascarponét a joghurttal, csipetnyi sóval, a maradék cukorral elektromos habverővel 3 percig keverjük. A többi beáztatott zselatinlapot is lecsöpögtetjük, kis lángon felolvasztjuk, majd a maradék málnaszörppel színezzük. A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatint beledolgozzuk, majd 2 evőkanálnyi eperpürével ó...
Málnabomba


HOZZÁVALÓK: 8 személyre

A piskotához

8 tojás
20-20 dkg cukor és liszt
1 üveg málnalekvár

A krémhez

12,5 dkg cukor
1,5 dl tej
8 zselatinlap
1,5 dl gránátalmaszörp
5 dl tejszín

A díszítéshez

25 dkg fagyasztott málna
te...
Gyümölcsök joghurtba rejtve
... rakunk, majd hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön.
A joghurtot a porcukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéját és a 0,5 dl vízben feloldott zselatinlapot.
Habverővel elkeverjük, majd az előhűtött formába öntjük. Ha a forma félig megtelt, beleszórjuk a maradék gyümölcsöt. Tetejére rakjuk a maradék joghurtot. Hűtőben 45 percet állni h...
Epertiramisu
... málnaszörpöt belecsorgatunk, és habverővel a pépes eperbe forgatjuk. A mascarponét a joghurttal, csipetnyi sóval, a maradék cukorral elektromos habverővel 3 percig keverjük. A többi beáztatott zselatinlapot is lecsöpögtetjük, kis lángon felolvasztjuk, majd a maradék málnaszörppel színezzük. A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatint beledolgozzuk, majd 2 evőkanálnyi eperpürével ó...
1 2 3 .5 7 8 9 10 
Címkék: TEJSZÍNKRÉMES-MANDULÁS CHARLOTTE, citromok héját, levüket kinyomjuk, cukorral együtt, zselatinlapokat néhány, porcukorral felforralunk, tűzről levéve, tésztához vízgőz, bort felforraljuk, cukorral kevergetve, kinyomkodott zselati, tejszínt felforraljuk, zselatinlapokat kettesével, ringlót megmossuk, tejet felforraljuk, magvakat durvár, kalácsszeletekből szív, pépes eperbe, maradék cukorral, többi beáztatott, maradék málnaszörppel, tejszínt kemény, zselatint beledolgozzuk, vaníliás cukorral, reszelt citromhéját, előhűtött formába, forma félig, maradék gyümölcsöt, maradék joghurtot, vaníliáscukorral, gránátalmaszörp, zselatinlapokat, tejszínkrémsajt, belecsorgatunk, lecsöpögtetjük, marcipánmassza, citromfűágakat, hűtőszekrénybe, vaníliáscukrot, málnaszörppel, beledolgozzuk, felolvasztjuk, tejcsokoládés, csokiszósszal, márványkalács, tejszínkrémes, zselatinlapot, vaníliáscukor, kukoricaliszt, epercharlotte, tojássárgája, kinyomkodjuk, összegyúrunk, narancsszörp, mentalevelek, vaníliaaroma, belekeverjük,
© 2013 TVN.HU Kft.