|
|
|
... felszeleteljük. A lila hagymát apróra felkockázzuk. A metélőhagymát felaprítjuk. Az ecetet összekeverjük a lila hagymával és a metélőhagymával, majd sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Végül beledolgozzuk az olajat.
3. A kihűlt burgonyát felkarikázzuk, majd az uborka- és a retekszeletekkel együtt a marinádba forgatjuk. Lefedve kb. 30 percig állni hagyjuk, végül sóval, borssal... |
|
|
|
|
|
|
|
... A félretett meggylét a zselatinhoz öntjük, és olvadásig melegítjük. Gyors mozdulatokkal belekeverünk 1 és még 1 kis merőkanál meggykrémet, majd a krém egészéhez adjuk, és óvatosan beledolgozzuk a tejszínhabot. Arányosan elosztva 4 szép kehelybe simítjuk, folpackkal letakarjuk, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
3. Tálalás előtt a habfixálóval kemény habbá verjük a maradék 2,5 dl ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... a hűtőszekrényben pihentetjük, hogy levük kissé elfolyjon, és közben hűljenek is.
2. Az öntethez a citrom levét tálba szűrjük, olvadásig keverünk benne fél kk. sót, apránként beledolgozzuk az olívaolajat és ízlés szerint frissen őrölt borsot.
3. Az uborkát és a hagymát megtisztítjuk, a bazsalikomot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, levélkéit lecsipkedjük, s néhány bóbit... |
|
|
|
|
|
|
|
... margarin.
Csokimáz:
10 dkg ét vagy tej tortabevonó csokoládé
A lisztet, a sütőport, a margarint, a porcukrot összemorzsoljuk, diót, kakaót (csomómentesen) beledolgozzuk, és végül a tojással összegyúrjuk. (35 db golyót készítünk, a formákba begyúrjuk, középen mélyedést hagyunk a tölteléknek). Megsütjük.
Töltelék készítése:
az 1. massz... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... csipetnyi sóval és a citromhéjjal habosra keverjük a tojásokat. A kenyeret tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tojásos keverékhez adjuk, végül fakanállal mindent simára keverünk. Beledolgozzuk a lisztet és a cukrot, kivajazott tortaformába simítjuk a masszát, és az almás-mazsolás krémmel befedjük. Meleg sütőben aranyszínűre sütjük.
Langyosan és hid... |
|
|
|
|
|
|
|
... méz
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet és az élesztőt keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a vaníliáscukrot. A közepébe mélyedést csinálunk, ebbe öntjük lassan a tej felét, majd a tojássárgákat is beledolgozzuk, végül a maradék tejet és a vizet is a tésztába keverjük. 1 óráig állni hagyjuk. A banánt meghámozzuk, húsát összetörjük, 2 percig sütjük a vajb... |
|
|
|
|
|
|
|
... tetejére
ananászkockák
mentalevél
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük. A tojássárgákat meg a vajat is hozzáadvjuk, és simára dolgozzuk. Apránként beledolgozzuk a tejet. A tojásfehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. A palacsintákat kis serpenyőben sütjük ú... |
|
|
|
|
|
|
|
... víz
A tetejére
2 citrom
2 tojás
15 dkg cukor
8 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a lisztet a sóval és a vajjal gyorsan összegyúrjuk. Beledolgozzuk a vizet, és a masszából golyót formálunk. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. 1 citrom héját lereszeljük, és mindkét citrom levét kinyomjuk. A tojásokat a cukorra... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukor
ELKÉSZÍTÉS
A felfújthoz a citromok héját lereszeljük, levüket kinyomjuk. Mély tálban a vajat, a cukrot és a citromhéjat habosra keverjük. Állandóan kevergetve egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd a lisztet, csipetnyi sót, végül a citromlét. Kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük a masszát, vajjal megkent zsírpapírral letakarjuk, és... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaj
5 dkg cukor
1 evőkanál narancslikőr
ELKÉSZÍTÉS
A gyümölcsök héját finomra reszeljük. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojásokat szétválasztjuk. Robotgép segítségével a fehérjéket 1 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük, és közben beleszórunk 7-8 dkg finom kristálycukrot. Habverővel egymás után beledolgozzuk a 6 tojássárgáját, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet. A masszát sütőpapírral kibélelt kb. 32 x 37 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon (10-12 perc ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojássárgájával és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és cseresznyeszemeket. 3 evőkanál likőrös cseresznyével összekeverjük, majd óvatosan a tojáshabot is beledolgozzuk. Desszertestálkákba osztjuk, a mandulával megszórjuk, cseresznyeszemekkel díszítjük, 2 órára hűtőbe tesszük, és csak utána tálaljuk.
Variáció
Készíthetjük ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kenéshez: 1 tojás
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a lisztet mély tálba tesszük, közepére mélyedést csinálunk, ebbe öntjük a tejben felfuttatott élesztőt. Beledolgozzuk a sót, a tojást, a puha vajat és a cukrot. Golyót formálunk belőle, és letakarva 2 órát kelesztjük. Közben kimagozzuk a cseresznyét, a fahéjjal meg a cukorral megszórjuk, és állni hagyjuk. A... |
|
|
|
|
|
|
|
... a puha margarint is belekeverjük. Amikor felolvadt a margarin is, a lábast levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. A tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a langyos csokikrémet. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, és lassanként ezt is a krémhez adjuk. Charlotte-formát (félgömb alakú formát) margarinnal kikenünk, a közepét és a szélei... |
|
|
|
|
|
|
|
... megpörköljük, majd durvára daraboljuk. Az étcsokoládét darabokra tördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk, majd elkeverjük a barna cukorral és a vajjal. Állandóan kevergetve egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd fokozatosan a lisztet és a diót, végül óvatosan 10 dkg málnát. A tésztát sütőpapírral kibélelt 30x20 centis szögletes tepsibe simítjuk, és forró sütőben kb. 20 percig sü... |
|
|
|
|
|
|
|
... keverjük, majd hozzáadjuk a csokikrémet és a keményítőt. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval habbá verjük. 3 evőkanál habbal alaposan összekeverjük a tésztát, majd óvatosan a többi habot is beledolgozzuk. A masszát téglalap alakú, kivajazott tepsibe öntjük, és közepesen meleg sütőben megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, utána tálra borítjuk. A krémhez a csokoládét vízgőz felett me... |
|
|
|
|
|
|
|
... Legalább 2 órára hideg helyre tesszük. A krémhez a tojásokat a kakaóval és a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a mandulát, végül a felolvasztott margarint, és a konyakot is beledolgozzuk. A tésztát kivajazott gyümölcstorta-formába simítjuk, a tetejére öntjük a krémet, és forró sütőben készre sütjük. Amikor kész, rácsra borítjuk, és kihűtjük. Porcukorral megszórva, mandulaf... |
|
|
|
|
|
|
|
... A citromok és a narancsok héját lereszeljük, levüket kinyomjuk. A vajat megolvasztjuk. A tojásokat a cukorral robotgéppel közepes sebességgel habosra keverjük, majd tovább keverve beledolgozzuk a tejszínt, a citromok és a narancsok héját és levét, meg a vajat. Hozzáadjuk a lisztet, és fényes, sima masszává dolgozzuk. Vajjal jól kikent 2 formába osztjuk a masszát, és közepesen mele... |
|
|
|
|
|
|
|
... jól átitatjuk. A lapokat egymásra rétegezzük, egyenletesen elosztva közéjük szórjuk a gyümölcskockákat. Hideg helyen állni hagyjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a cukrot is beledolgozzuk. Ezzel a tortát befedjük, a maradék aszalt gyümölcskockával megszórjuk, és meleg sütőben néhány percig sütjük, míg a hab színt kap. Rögtön tálaljuk.
Variáció
Pir... |
|
|
|
|
|
|
|
... sóval, a cukorral és a kis darabokra vágott vajjal. Amikor forrni kezd, egy csészényit a liszthez adunk, majd nagylángon, kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Kis kerek, sütőpapírral kibélelt tortaformákba osztjuk a tésztát, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük, majd kihűtjük. A krémhez a tejet a cukorral felforraljuk, 2 tojássárgáj... |
|
|
|
|
|