Belépés
Uborkás burgonyasaláta
... felszeleteljük. A lila hagymát apróra felkockázzuk. A metélőhagymát felaprítjuk. Az ecetet összekeverjük a lila hagymával és a metélőhagymával, majd sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Végül beledolgozzuk az olajat.
3. A kihűlt burgonyát felkarikázzuk, majd az uborka- és a retekszeletekkel együtt a marinádba forgatjuk. Lefedve kb. 30 percig állni hagyjuk, végül sóval, borssal...
Joghurtos-túrós meggykrém
... A félretett meggylét a zselatinhoz öntjük, és olvadásig melegítjük. Gyors mozdulatokkal belekeverünk 1 és még 1 kis merőkanál meggykrémet, majd a krém egészéhez adjuk, és óvatosan beledolgozzuk a tejszínhabot. Arányosan elosztva 4 szép kehelybe simítjuk, folpackkal letakarjuk, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
3. Tálalás előtt a habfixálóval kemény habbá verjük a maradék 2,5 dl ...
Töltött paradicsom sonkával
... a hűtőszekrényben pihentetjük, hogy levük kissé elfolyjon, és közben hűljenek is.
2. Az öntethez a citrom levét tálba szűrjük, olvadásig keverünk benne fél kk. sót, apránként beledolgozzuk az olívaolajat és ízlés szerint frissen őrölt borsot.
3. Az uborkát és a hagymát megtisztítjuk, a bazsalikomot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, levélkéit lecsipkedjük, s néhány bóbit...
Kosárkák
... margarin.

Csokimáz:
10 dkg ét vagy tej tortabevonó csokoládé

A lisztet, a sütőport, a margarint, a porcukrot összemorzsoljuk, diót, kakaót (csomómentesen) beledolgozzuk, és végül a tojással összegyúrjuk. (35 db golyót készítünk, a formákba begyúrjuk, középen mélyedést hagyunk a tölteléknek). Megsütjük.

Töltelék készítése:
az 1. massz...
Almás-rumos puding
... csipetnyi sóval és a citromhéjjal habosra keverjük a tojásokat. A kenyeret tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tojásos keverékhez adjuk, végül fakanállal mindent simára keverünk. Beledolgozzuk a lisztet és a cukrot, kivajazott tortaformába simítjuk a masszát, és az almás-mazsolás krémmel befedjük. Meleg sütőben aranyszínűre sütjük.




Langyosan és hid...
Amerikai palacsinta
... méz




ELKÉSZÍTÉS

A lisztet és az élesztőt keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a vaníliáscukrot. A közepébe mélyedést csinálunk, ebbe öntjük lassan a tej felét, majd a tojássárgákat is beledolgozzuk, végül a maradék tejet és a vizet is a tésztába keverjük. 1 óráig állni hagyjuk. A banánt meghámozzuk, húsát összetörjük, 2 percig sütjük a vajb...
Ananászos palacsintatorta
... tetejére
ananászkockák
mentalevél




ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük. A tojássárgákat meg a vajat is hozzáadvjuk, és simára dolgozzuk. Apránként beledolgozzuk a tejet. A tojásfehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. A palacsintákat kis serpenyőben sütjük ú...
Citromkrémes torta
... víz

A tetejére
2 citrom
2 tojás
15 dkg cukor
8 dkg vaj



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet a sóval és a vajjal gyorsan összegyúrjuk. Beledolgozzuk a vizet, és a masszából golyót formálunk. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. 1 citrom héját lereszeljük, és mindkét citrom levét kinyomjuk. A tojásokat a cukorra...
Citromos felfújt csokibundában
... cukor



ELKÉSZÍTÉS

A felfújthoz a citromok héját lereszeljük, levüket kinyomjuk. Mély tálban a vajat, a cukrot és a citromhéjat habosra keverjük. Állandóan kevergetve egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd a lisztet, csipetnyi sót, végül a citromlét. Kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük a masszát, vajjal megkent zsírpapírral letakarjuk, és...
Crčpe Suzette (francia különle
... vaj
5 dkg cukor
1 evőkanál narancslikőr



ELKÉSZÍTÉS

A gyümölcsök héját finomra reszeljük. ...
Zöld almás csavart torta
... tojásokat szétválasztjuk. Robotgép segítségével a fehérjéket 1 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük, és közben beleszórunk 7-8 dkg finom kristálycukrot. Habverővel egymás után beledolgozzuk a 6 tojássárgáját, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet. A masszát sütőpapírral kibélelt kb. 32 x 37 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon (10-12 perc ...
Cseresznyés-amarettós krém
... tojássárgájával és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és cseresznyeszemeket. 3 evőkanál likőrös cseresznyével összekeverjük, majd óvatosan a tojáshabot is beledolgozzuk. Desszertestálkákba osztjuk, a mandulával megszórjuk, cseresznyeszemekkel díszítjük, 2 órára hűtőbe tesszük, és csak utána tálaljuk.


Variáció

Készíthetjük ...
Cseresznyével töltött táskák
... kenéshez: 1 tojás



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet mély tálba tesszük, közepére mélyedést csinálunk, ebbe öntjük a tejben felfuttatott élesztőt. Beledolgozzuk a sót, a tojást, a puha vajat és a cukrot. Golyót formálunk belőle, és letakarva 2 órát kelesztjük. Közben kimagozzuk a cseresznyét, a fahéjjal meg a cukorral megszórjuk, és állni hagyjuk. A...
Csokis charlotte
... a puha margarint is belekeverjük. Amikor felolvadt a margarin is, a lábast levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. A tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a langyos csokikrémet. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, és lassanként ezt is a krémhez adjuk. Charlotte-formát (félgömb alakú formát) margarinnal kikenünk, a közepét és a szélei...
Csokis süti málnával
... megpörköljük, majd durvára daraboljuk. Az étcsokoládét darabokra tördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk, majd elkeverjük a barna cukorral és a vajjal. Állandóan kevergetve egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd fokozatosan a lisztet és a diót, végül óvatosan 10 dkg málnát. A tésztát sütőpapírral kibélelt 30x20 centis szögletes tepsibe simítjuk, és forró sütőben kb. 20 percig sü...
Csokis-kávés sütemény
... keverjük, majd hozzáadjuk a csokikrémet és a keményítőt. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval habbá verjük. 3 evőkanál habbal alaposan összekeverjük a tésztát, majd óvatosan a többi habot is beledolgozzuk. A masszát téglalap alakú, kivajazott tepsibe öntjük, és közepesen meleg sütőben megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, utána tálra borítjuk. A krémhez a csokoládét vízgőz felett me...
Csokis-mandulás torta
... Legalább 2 órára hideg helyre tesszük. A krémhez a tojásokat a kakaóval és a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a mandulát, végül a felolvasztott margarint, és a konyakot is beledolgozzuk. A tésztát kivajazott gyümölcstorta-formába simítjuk, a tetejére öntjük a krémet, és forró sütőben készre sütjük. Amikor kész, rácsra borítjuk, és kihűtjük. Porcukorral megszórva, mandulaf...
Déligyümölcsös kenyér
... A citromok és a narancsok héját lereszeljük, levüket kinyomjuk. A vajat megolvasztjuk. A tojásokat a cukorral robotgéppel közepes sebességgel habosra keverjük, majd tovább keverve beledolgozzuk a tejszínt, a citromok és a narancsok héját és levét, meg a vajat. Hozzáadjuk a lisztet, és fényes, sima masszává dolgozzuk. Vajjal jól kikent 2 formába osztjuk a masszát, és közepesen mele...
Egzotikus habostorta
... jól átitatjuk. A lapokat egymásra rétegezzük, egyenletesen elosztva közéjük szórjuk a gyümölcskockákat. Hideg helyen állni hagyjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a cukrot is beledolgozzuk. Ezzel a tortát befedjük, a maradék aszalt gyümölcskockával megszórjuk, és meleg sütőben néhány percig sütjük, míg a hab színt kap. Rögtön tálaljuk.


Variáció

Pir...
Eperkrémes bombák
... sóval, a cukorral és a kis darabokra vágott vajjal. Amikor forrni kezd, egy csészényit a liszthez adunk, majd nagylángon, kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Kis kerek, sütőpapírral kibélelt tortaformákba osztjuk a tésztát, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük, majd kihűtjük. A krémhez a tejet a cukorral felforraljuk, 2 tojássárgáj...
1 2 3 ........54 55 ....81 82 ....107 108 109 
Címkék: Crčpe Suzette, lila hagymát, metélőhagymát felaprítjuk, ecetet összekeverjük, lila hagymával, kihűlt burgonyát, retekszeletekkel együtt, marinádba forgatjuk, félretett meggylét, zselatinhoz öntjük, krém egészéhez, hűtőbe tesszük, habfixálóval kemény, hűtőszekrényben pihentetjük, citrom levét, hagymát megtisztítjuk, bazsalikomot leöblítjük, porcukrot összemorzsoljuk, tojással összegyúrjuk, formákba begyúrjuk, citromhéjjal habosra, kenyeret tejbe, tojásos keverékhez, almás-mazsolás krémmel, élesztőt keverőtálba, közepébe mélyedést, maradék tejet, tésztába keverjük, banánt meghámozzuk, sóval összekeverjük, vaníliás cukorral, tésztába forgatjuk, vajjal gyorsan, masszából golyót, citromok héját, citromhéjat habosra, gyümölcsök héját, sütőporral elvegyített, masszát sütőpapírral, cukorral habosra, mandulával megszórjuk, lisztet mély, tejben felfuttatott, puha vajat, cukorral megszórjuk, puha margarint, lábast levesszük, cukrot habosra, langyos csokikrémet, tojásfehérjét csipetnyi, krémhez adjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.