Belépés
Sonkás zöldségtál
... dl tejszín, 1 kk. ételízesítő, 120 g finomliszt.
1. A padlizsánt 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, majd szűrőtálba szórjuk, fél órára erősen besózzuk, azután leöblítjük, és alaposan kinyomkodjuk. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A hámozatlan cukkinikat, valamint a póré fehér és világoszöld részét 2 cm vastag karikákra, a paprikákat 5 mm-es csíkokra, a sonkát apró kockákra v...
Almás-rumos puding
... majd simára keverjük a lecsöpögtetett mazsolával, a dióval és a rummal. Mély tálban csipetnyi sóval és a citromhéjjal habosra keverjük a tojásokat. A kenyeret tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tojásos keverékhez adjuk, végül fakanállal mindent simára keverünk. Beledolgozzuk a lisztet és a cukrot, kivajazott tortaformába simítjuk a masszát, és az almás-mazsolás krémmel befedj...
Omlós almás
...

összegyúrunk és egyenletesre nyújtva, a tészta nagyobbik felét nagyobb tepsi aljára helyezzük, széleit ujjunkkal lenyomkodjuk. 1 kg édes almát káposztagyalun összevágunk, két marokkal gyengén kinyomkodjuk, majd 12 deka porcukor és 1/2 csomag vanilincukor keverékével vegyítve, egyenletesen elosztjuk a tésztán, és 5 deka tisztított, lágy mazsolával megszórjuk.
...
Dinnyés ricotta
... bors


A díszítéshez:
1 sárgadinnye (zöld)
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tejszínbe keverjük. A ricottát és 2 apróra vágott mentalevelet is beledolgozunk. Sóval, borssal ízesítjük. A dinnyét meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, húsát kis hasábokra vágjuk...
Jázminos bajorkrém
... közepes sebességen verjük, majd állandóan kevergetve lassanként beleöntjük a tejszínt. Az egészet lábasban kislángon sűrűre főzzük, közben fakanállal állandóan kevergetjük. A zselatint kinyomkodjuk, és a tűzről levett krémhez adjuk. A krémet kihűlésig keverjük, majd átpasszírozzuk. Szív alakú formát olajjal kikenünk, beleöntjük a krémet, és 12 órára hűtőbe tesszük. A piros gyümölc...
Joghurtos-ringlós kocsonya
... evőkanál málnaszörp
2 evőkanál fehér mentaszirup
4 dl joghurt



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat kettesével 10 percre hideg vízbe tesszük, majd kinyomkodjuk. A ringlót megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk. A darabokkal 4 pudingforma alját kirakjuk, és 1 evőkanál cukorral megszórjuk. Lábasban 2 dl vizet és a szörpöt együtt fel...
Kávés charlotte
... tejjel felöntjük, és a kávéval ízesítjük. Kislángon sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és a vajjal habosra keverjük. Közben a zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet, és a felmelegített tejszínbe keverjük. Végül óvatosan a hideg kávés krémhez adjuk. Kerek tortaformát zsírpapírral kibélelünk, Beleöntjük, és másnapig hűtőben állni hagyjuk....
Sajttorta
... helyezünk a tésztára, és közepes hőmérsékletű sütőben 15-20 percig sütjük. A papírt eltávolítjuk, és még 10 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és melegítve feloldjuk. 2 citrom héját lereszeljük, és mindhárom citrom levét kifacsarjuk. 2 tojást, 10 dkg cukrot és a vaníliáscukrot habosra keverjük. A túrót, a krémsajtot, a cit...
Japán zöldségleves
... - nehogy a szálak összetapadjanak - 3 percig forraljuk. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
3. A beáztatott gombát miután a vizet leöntöttük róla, kézzel kinyomkodjuk, majd nem túl apró darabokra vágjuk.
4. A wok serpenyőt közepes lángon felhevítjük, beleöntjük az olajat, és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beleszórjuk a gyömbért és a fokhagym...
Karácsonyi ételreceptek
... fölforralunk kb. fél liter vizet, beledobjuk a mandulát, aztán ismét forrpontig hevítjük. Ezzel készen is van. Hideg vizet öntünk hozzá, így kéz-melegre lehűtjük. A mandulaszemeket a héjából kinyomkodjuk, kissé összevagdaljuk, majd fölhevített vajban világosra pirítjuk egy csipet sóval. Tálaláskor köretként vajas-petrezselymes burgonyát adunk. Friss kaporral, petrezselyemzölddel d...
Karácsonyi ételek
... fölforralunk kb. fél liter vizet, beledobjuk a mandulát, aztán ismét forrpontig hevítjük. Ezzel készen is van. Hideg vizet öntünk hozzá, így kéz-melegre lehűtjük. A mandulaszemeket a héjából kinyomkodjuk, kissé összevagdaljuk, majd fölhevített vajban világosra pirítjuk egy csipet sóval. Tálaláskor köretként vajas-petrezselymes burgonyát adunk. Friss kaporral, petrezselyemzölddel d...
Egybesült fasírt tésztakabátba
... tejet, a tojást és a sót, majd rugalmas, sima tésztát dagasztunk belőle. Megint letakarjuk, és további 30 percig kelesztjük.
A fasírthoz a zsemlét tejbe áztatjuk, majd kiszedjük, kinyomkodjuk és átpasszírozzuk. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A fasírthoz a szalonnakockákat...
Rumos diótorta csokiszósszal
... vízbe áztatjuk puhulni; a tejszínt a vaníliával és a porcukorral kemény habbá verjük; majd beleforgatjuk a diót, a mandulát, a kandírozott narancshéjat és a krokantot. A zselatint jól kinyomkodjuk, majd a maradék rumot felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint, és a tejszínhez keverjük.
4. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral; az alsó tortalapot beletesszük a formába, rásim...
Bodza többféle képpen
... ízesítője.


Bodzaszörp (termésből)
Az érett bodzatermést megmossuk, lebogyózzuk, s lefedve néhány napig állni hagyjuk. Ezt követően leöntjük a levét, alaposan kinyomkodjuk, s az eredeti bodzamennyiség súlyával azonos súlyú cukorral sűrűre főzzük. Előmelegített, száraz üvegekbe töltjük, s szárazon kidunsztoljuk.


Bodzaöntet
A feketére érett...
Bőrtápláló zöldségmaszkok
... C-vitamint, valamint ásványi anyagot tartalmaz. Tonizáló hatású, tehát tisztítja és frissíti a bőrt. Bármilyen bőrtípusra alkalmazható.

ĺgy készítjük: a reszelt káposzta levét kinyomkodjuk, tejporral keverjük és a pépet felkenjük arcunkra. Fél óra elteltével langyos vízzel öblítsük le. (A maszkhoz savanyú káposzta nem használható!)

Színesítő sárgarépa
...
Molnárgolyó
... tejből palacsintatészta-szerű csomómentes, sűrű egyveleget készítünk. Cukrot, sót ne adjunk hozzá, mert a jellege ellenére nem palacsintát készítünk belőle.

A szilvákat kinyomkodjuk, és kettőnként összetapasztjuk őket, olyan módon, hogy középen egy kis marcipánlabdacsot helyezünk el. (Marcipán házi elkészítéséről talán majd máskor, ehhez nyugodtan használhatunk bolti m...
Édesanyám meggyes pitéje
... lisztbe morzsolni); akkor jó, amikor az edény falától elválik.
Amíg a töltelék készül, letakarva hűtőbe tesszük.
A meggyet leszárazzuk, kimagozzuk, majd a gyümölcsöt kissé kinyomkodjuk, különösen a fagyasztottat (ezt a gyümölcslevet azonnal igyuk meg, hogy erőt gyűjtsünk a további munkához), majd a fahéjjal fűszerezzük, a cukorral édesítjük, és a kemény habbá vert tojá...
Meggyes pite
... lisztbe morzsolni); akkor jó, amikor az edény falától elválik.
Amíg a töltelék készül, letakarva hűtőbe tesszük.
A meggyet leszárazzuk, kimagozzuk, majd a gyümölcsöt kissé kinyomkodjuk, különösen a fagyasztottat (ezt a gyümölcslevet azonnal igyuk meg, hogy erőt gyűjtsünk a további munkához), majd a fahéjjal fűszerezzük, a cukorral édesítjük, és a kemény habbá vert tojá...
Zöldséges rácsos
... mandulát zsiradék nélkül megpirítjuk.
2. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A spenótot annyi vízzel, amennyi mosáskor a leveleken marad, fedő alatt megfonnyasztjuk. Alaposan kinyomkodjuk, azután 3 dkg felforrósított vajban/margarinban átforgatjuk-megszikkasztjuk. A sárgarépát felkarikázzuk, és 3 dkg vajban/margarinban puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a...
Almás-lekváros pite
... aljára valamivel több tészta kell. Amíg elkészítjük a tölteléket, letakarva pihentetjük.
2. Az almát megmossuk, a reszelő nagy lyukú oldalán héjastól lereszeljük. Ezután egy kicsit kinyomkodjuk (frissen facsart levét igyuk meg) -, majd az olvasztott margarinon 6-7 perc alatt megpároljuk. Kétféle cukorral ízesítjük, fahéjjal fűszerezzük, ha kihűlt, morzsával egy kicsit m...
1 2 3 ...........35 36 ......53 54 .....70 71 72 
Címkék: zöldségeket megmossuk, hámozatlan cukkinikat, póré fehér, sonkát apró, lecsöpögtetett mazsolával, citromhéjjal habosra, kenyeret tejbe, tojásos keverékhez, almás-mazsolás krémmel, tészta nagyobbik, zselatinlapokat néhány, tejszínbe keverjük, dinnyét meghámozzuk, egészet lábasban, zselatint kinyomkodjuk, tűzről levett, krémet kihűlésig, piros gyümölc, zselatinlapokat kettesével, ringlót megmossuk, szörpöt együtt, kávéval ízesítjük, vajjal habosra, zselatint néhány, felmelegített tejszínbe, hideg kávés, papírt eltávolítjuk, zselatinlapokat hideg, vaníliáscukrot habosra, szálak összetapadjanak, beáztatott gombát, vizet leöntöttük, edény oldalán, héjából kinyomkodjuk, csipet sóval, zsemlét tejbe, füstölt szalonnát, hagymát megtisztítjuk, porcukorral kemény, kandírozott narancshéjat, maradék rumot, tejszínhez keverjük, tortaformát kibéleljük, alsó tortalapot, érett bodzatermést, eredeti bodzamennyiség, feketére érett, reszelt káposzta, pépet felkenjük, maszkhoz savanyú, jellege ellenére,
© 2013 TVN.HU Kft.