Belépés
Paprikafesztivál Szegeden
...
A fesztivál két helyszínen zajlik, mivel kapcsolódik az alsóvárosi Napsugaras Tájház programjaihoz. A Ferences Látogatóközpontban a kolostori hagyományok, a gasztronómia és a paprika jótékony hatásai kapnak főszerepet - mondta Petri Márta főszervező, az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont vezetője a szerdai sajtótájékoztatón.
A házfőnök Kiss Didák testvér felidézte: 1444...
Készítsünk mi Ketchupot
Biztos nagyon sok ketchup receptet találtatok már.
Na én hoztam még egyet a Gasztróangyaltól Marcsitól.

1 kg paprikahús
1 kg paradicsom
40 dkg hagyma
25 dkg alma
20 dkg cukor
3 evőkanál só
2 evőkanál őrölt piros paprika
5 db szegfűszeg - darálva
5 db szegfűbors- őrölve
3-5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
10 sz...
Illik-e a fokhagymás kiflihez a barna ser?
Illik, sőt van olyan recept is, ami egy sült húsnak a receptje, és ott kifejezetten azt javasolja a recept, hogy a csülköt fokhagymás sörrel locsoljuk le, mert így lesz finom fűszeres íze, és ropogós bőre a csülöknek egyszerre, ha ezzel a kombinációval öntjük le egyben:

Sült csülök fokhagymás sörrel locsolva

Hozzávalók:

2 db nyers csülök
...
Palacsinta receptek
... szeletekre vágva tálaljuk.

Húsos palacsinta:

- 1 kg marha vagy sertés vagy szárnyas darált hús.
- 1 hagyma
- fokhagyma
- pirospaprika, piros arany, erőspista,
- só bors, őrölt kömény
- tejföl
- sós palacsinta alaptészta

Ha nincs darálva, vágjuk kicsi kockákra a húst. A hagymát ...
Csirkés Kavarma
Hozzávalók (4 személyre):
70 dkg csirkecombfiié
só, bors, szárított csombor
2-3 evőkanál olaj
3 sárgarépa
3-4 hagyma
2-3 húsos paprika
2-3 nagyobb paradicsom
1,5 dl fehérbor
só, bors
1-2 teáskanál szárított csombor
0,5 dl olaj.


Elkészítése:
A csirkecombot megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, majd ...
Házi praktikák, fortélyok. Jól bevált háziszerek...
... percre alufóliába
tekerjük.
Szükséges: víz.
Ha a sültet vízfürdőben melegítjük, jobban megőrzi az ízét.


- szárnyasok sütése, puhítása
Szükséges: tej, paprika, só.
A szárnyas rendkívül ropogós lesz, ha sütés előtt és párolás közben néhányszor tej, paprika és só keverékével megkenjük.
Szükséges: citromlé.
A szárnyasok húsa puhább l...
Tavaszi zöldségleves
...


Tavaszi zöldségleves

Hozzávalók:
40 dkg zöldborsó
2-3 db burgonya
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 szál petrezselyemzöld
1 db paprika
1 db paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
1 ek olaj
ízlés szerint só, bors, fűszerek
ízlés szerint karalábé, karfiol, zeller

Elkészítés:
A bors...
Bakonyi betyárleves
... betyárleves

Hozzávalók:
35 dkg marhaszegy
1 pár csirkecomb
20 dkg vegyes zöldség
1 db vöröshagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint egész bors
kevés csípős paprika
csusza tészta 1 tojásból hozzá lisztből

Elkészítése:
A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük főni. Sóval, egész borssal ízesítjük. Ami...
Gulyásleves
Gulyásleves

Hozzávalók:
50 dkg marha lábszár/lapocka
3 ek olaj
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek pirospaprika
1 kk köménymag
2 db zöldpaprika
2 fej paradicsom (héj nélkül és magozva)
30 dkg burgonya 1 babérlevél
ízlés szerint só
8 dkg csipetke

Elkészítése:
A húst megmossuk, és 1 cm-es kockákra...
Üvegtálas réteges mexikói
... 2 tasak rizs
1 kis csomag (450g) fagyos mexikói vegyes zöldség
1 cs mexikói fűszerkeverék
1 nagy doboz tejföl
1 fej vöröshagyma
só, bors, paprika
sajt

Elkészítése:
A rizst bő vízben egy kanál delikáttal megfőzöm. Közben egy másik lángon egy kanál vajon párolom a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig két kanál...
Lebbencsleves
Lebbencsleves

Hozzávalók:
15 dkg lebbencstészta
5 dkg füstölt szalonna
40 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 dl tejföl
1 petrezselyem zöldje
1 csipet pirospaprika
1 csipet só

Elkészítése:
A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy lábosban zsírjára sütjük, majd kivesszük egy tálra é...
Újházy tyúkhúsleves
... sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
8 dkg zeller
6 dkg karalábé
8 dkg csiperkegomba
1 db közepes vöröshagyma
10 dkg kelkáposzta
10 dkg friss zöldborsó
1 db zöldpaprika
1 csokor petrezselyem zöldje
10-15 szem egész bors
ízlés szerint gyömbér
ízlés szerint só

Elkészítése:
A megtisztított tyúkot kívül-belül a...
Magyaros gombaleves
Magyaros gombaleves


25 dkg gomba
2 dl tejföl
1 nagy fej vöröshagyma
1 db hegyes csípős paprika
1 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 ek olaj
1 csapott ek liszt
1 tk piros fűszerpaprika
késhegynyi törött fekete bors
1 tk só

Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, majd vékony...
Marhahúsleves
... csont
1 db velős csont
2,5 liter víz
ízlés szerint só
1/2 fej káposzta
1/2 db zeller
1/2 db karalábé
2 db sárgarépa
2 db gyökér
5-8 szem bors
1 db paprika
1 db paradicsom
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
néhány szem gomba
ízlés szerint petrezselyem
ízlés szerint gyömbér
7-9 dkg levestészta...
Zöldborsóleves
Zöldborsóleves

Hozzávalók:

50 dkg zöldborsó
1 db sárgarépa
1 ek olaj
1 ek liszt
1 liter csontleves
1 mk pirospaprika
1 csomag petrezselyem
ízlés szerint só
1 db paprika
1 db paradicsom
7 dkg tészta

Elkészítés:

A megtisztított zöldborsót az olajon dinszteljük (parányi cukrot tehetünk bele, ...
Burgonyaleves
Burgonyaleves

Hozzávalók:

1-2 ek olaj
2 liter víz
1 db vöröshagyma
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint só
1 csomag petrezselyem
1 db paradicsom
1 db zöld paprika (nem erős)
1 kg burgonya
1 doboz tejföl
1-2 dl tej
3 ek liszt

Elkészítés:

Először a hagymát apró kockákra vágjuk vagy ...
Borsóbecsinált leves:
Borsóbecsinált leves:

Raguleves, a neve érdekes, az íze pedig kitűnő!

Egy egész csirkét feldarabolunk, megtisztítunk kb. 3-3 db sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét, amit apró kockákra szeletelünk.

Nagy fazékba felteszünk egy kanál zsiradékot, amibe 1-2 fej vöröshagymát darabolunk, majd a zsírban megdinszteljük.

Teszünk bele ké...
Zöldségleves füstölt tarjával
... tarjával


Hozzávalók: 30 dkg füstölt tarja, 4 petrezselyem, 3 sárgarépa, 5 db burgonya, 2 tojás, liszt a tojáshoz, babérlevél 4-5 db, delikát ételízesítő, étolaj, őrölt paprika, zöldség zöldje.

Étolajon az apróra vágott zöldség zöldet megfonnyasztjuk, piros paprikával megszórjuk, felengedjük vízzel. Delikát és babérlevél ízesítésével hozzáadjuk a hosszúr...
Erdélyi rakott káposzta recept
Erdélyi rakott káposzta recept

Alapanyag: fokhagyma, füstölt szalonna, fűszerpaprika, kolbász, rizs savanyú káposzta, sertéshús, tejföl, vöröshagyma, zsír .

Eőkészület: 25 perc főzés: 60 perc sütés: 50 perc

Hozzávalók 6 főre :

1 kg savanyú káposzta
70 dkg darált sertéshús
10 dkg füstölt mangalica szalonna
2 fej (kb 18 dkg )...
Sertéspörkölt
Sertéspörkölt

Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
3 ek olaj
1 ek édesnemes pirospaprika

Elkészítése:

A húst megmossuk, falatnyi kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát, a paradicsomot megmossuk, húsukat apróra vágjuk...
1 2 3 .....556 557 ...835 836 837 ...1112 1113 1114 
Címkék: Paprikafesztivál Szegeden, Csirkés Kavarma, Napsugaras Tájház, Ferences Látogatóközpontban, Petri Márta, Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont, Kiss Didák, Gasztróangyaltól Marcsitól, fokhagymás kiflihez, alsóvárosi Napsugaras, kolostori hagyományok, paprika jótékony, szerdai sajtótájékoztatón, házfőnök Kiss, sült húsnak, csülköt fokhagymás, csülöknek egyszerre, kombinációval öntjük, csirkecombot megmossuk, sültet vízfürdőben, szárnyas rendkívül, szárnyasok húsa, marhahúst felvágjuk, húst megmossuk, kanál delikáttal, másik lángon, kanál vajon, harmadikon pedig, szalonnát apró, lábosban zsírjára, megtisztított tyúkot, gombát megtisztítjuk, megtisztított zöldborsót, olajon dinszteljük, hagymát apró, neve érdekes, egész csirkét, kanál zsiradékot, zsírban megdinszteljük, apróra vágott, fokhagymát meghámozzuk, paradicsomot megmossuk, petrezselyemzöld, gasztróangyaltól, paprikafesztivál, zöldségkeveréket, látogatóközpont, megfonnyasztjuk, borsóbecsinált, zöldborsóleves, lebbencstészta, csirkecombfiié,
© 2013 TVN.HU Kft.