Belépés
Receptek
... pihentetjük, letakarva mindaddig, amíg sütni kezdjük. Bőséges, forró olajban pirosra sütjük, és jó melegen tálaljuk.

Debreceni kolbász vaddisznóból
Hozzávalók: 10 kg kicsontozott vaddisznóhús, 8-10 dkg törött bors, 20 dkg paprika, 25 dkg só, 1 dkg salétrom, 10 dkg fokhagyma Tavalyi süldő húsából készítjük.
Elkészítés: A húst nagy lyukú darálón ledarálom. Sóz...
Receptek
... puhára pároljuk, majd kiszedjük, a fóliát keresztirányban behasítjuk, és a húsgombócokat rostélyon megpirítjuk.

Erdélyi flekken 1.
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet kicsontozott sertéstarja, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött fekete bors, és só, tálaláshoz 4 fej hagyma.
Előkészítés: a hússzeleteket húskalapáccsal kissé ...
Receptek
... dobjuk, összekeverjük, és egy kevés vízzel megpároljuk. Végül a húshoz keverjük és megszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel.

Kassai szelet (húsétel)
Négy vastag, kicsontozott karajszeletbe felülről minél nagyobb zsebet vágunk. Gyengén kiveregetjük, és kívül-belül megsózzuk. A 15 dkg zöldborsót kevés vajon megpároljuk, apróra vágott petrezselyemmel meghintjük...
Receptek
... dkg sertéskaraj, 4 db sárgabarack, 3 cl barackpálinka, 1 dl olaj, só, törött bors, 2 evőkanál liszt, 8 szelet szendvics kenyér, 10 dkg ementáli sajt, 1 dl olaj.
Elkészítése: A kicsontozott karajszeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe mártjuk, és forró olajban megsütjük, majd 1-1 szelet kenyérre helyezzük. A maradék zsiradékon átsütjük a megfelezett sárgabaracko...
Receptek
... megtöltjük a savanyú káposzta-leveleket. Az előzőleg beáztatott füstölt húst éles késsel annyi darabra vágjuk, ahány személyre készítjük a töltött káposztát. A füstölt kolbászt és a kicsontozott karajt szintén egyforma szeletekre vágjuk. A zsírral kikenünk egy nagy lábost, és a káposzta egynegyed részével beterítjük. Megsózzuk, majd sorban, egymás mellé helyezzük a töltelékeket. E...
Szombat - menüajánlat
... ledarálom.

A bográcsban a zsíron kiolvasztom a szalonnát, világosra pirítom rajta a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadom a nyolcrét vágott paradicsomot, a zöldpaprikát és a kicsontozott, kockákra vágott húst. 5 percig párolom, hozzáadom az őrölt köményt és a majoránnát, a fokhagyma felét, meghintem a pirospaprikával, sózom, borsozom.

Kevés vízzel, lassú t...
Receptek
... meg.
Bő, forró olajban, de takaréklángon aranysárgára sütöm.
Sok salátával és tartármártással kínálom.

Makói rántott szelet
Hozzávalók: 8 kis vékony szelet kicsontozott borda, 2 fej vöröshagyma, 1 tojás, 1 dl száraz fehérbor, 3-4 evőkanál liszt, 1 teáskanál mustár, olaj a sütéshez, törött fekete bors, só.
A hússzeleteket gyengén kiverjük és megsózzuk...
Receptek
... hússzeletet megkenjük ezzel a krémmel, majd befedjük a másik szelettel. A szokásos módon bundázzuk, és bő, forró zsiradékban kisütjük.

Makói szelet 3.
Hozzávalók: 4 szelet kicsontozott sertésborda, 2 kis fej vöröshagyma, 1 dl száraz fehérbor, 3-4 ek. liszt, 1 k. mustár, ízlés szerint törött fekete bors, ízlés szerint só, olaj a sütéshez
Elkészítés: A hússzelet...
Tejszínes-sajtos pecsenye.....
Tejszínes-sajtos pecsenye

Hozzávalók:

* 4 szelet kicsontozott tarja
* 3 dl. tejszín
* 5 dkg. reszelt sajt
* bors, só

Elkészítése: A tejszínt, sajtot, és a fűszereket összekeverjük. A gyengén kivert sózott hússzeleteket, tűzálló tálba tesszük, és leöntjük a tejszínes masszával. Előmelegített forró sütőbe tesszük. páro...
Receptek
... töltöm. Megszurkálás után 90 fokos vízben egy és negyed órán át, abálom. A hurkákat hideg vízbe szedem, majd leszárítom.

Zselici szelet
Hozzávalók: 4 nagyobb szelet kicsontozott borda, 2 közepes nagyságú alma, 2 evőkanál sűrű tejföl, fél dl zsemlemorzsa, 1 mokkáskanál porrá tört borsmenta, 1 teáskanál mustár, 1 csokor zöldpetrezselyem, 2 evőkanál olaj, só.
A t...
Gyulai gombás karaj cserépedén
Gyulai gombás karaj cserépedényben


Hozzávalók:

60-70 dkg kicsontozott karaj egy darabban
10 dkg puha gyulai kolbász
20 dkg apró gomba
1 csomó petrezselyem
1 paradicsompaprika (vagy kaloforniai paprika )
3 gerezd fokhagyma

1 teáskanál mustár
1 mokkáskanál őrölt bors
2 ...
Zöldfűszeres töltött borjú
Zöld fűszeres töltött borjúszegy

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg kicsontozott borjúszegy
10 dkg gomba
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál vaj
2 teáskanál bazsalikom
2 teáskanál majoránna
2 evőkanál olaj
2,5 dl fehérbor
1 dl húsleves, kockából

Elkészítés...
Borjúcsülök borban párolva
Borjúcsülök borban párolva


1 kicsontozott borjúcsülök (kb. 1 kg)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 szál halványító zeller
3 paradicsom
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál sütőmargarin
1 szál rozmaring
1 dl fehérbor
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:...
Borjúcsülök borban párolva
Borjúcsülök borban párolva

Hozzávalók 4 személyre:

1 kicsontozott borjúcsülök (kb. 1 kg)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 szál halványító zeller
3 paradicsom
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál sütőmargarin
1 szál rozmaring
1 dl fehérbor
1 citrom reszel...
Csirkés cézársaláta
... cézársaláta

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg vékony ceruzabab
1-
2 nagyobb fejes saláta
1 kis cikória
4 zellerszár
40 dkg főtt, kicsontozott csirkemell
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
5 dkg szardella (konzerv)
12 vékony szelet francia kenyér
3 dkg reszelt parmezán saj...
Részeges csülökrecept!
... csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Elkészítési idő 50 perc.

Hozzávalók:2db kicsontozott hátsó sertéscsülök,2dl száraz fehér bor,2dl víz,3 gerezd fokhagyma, só,1 kiskanál őrölt fekete bors.

A csülköt a fokhagymával összezúzzuk, kuktába tesszük, ...
Curryszószos csirkemell
... kanál baracklekvár
2 kanál bor
babérlevél

bors
1 tojásból majonéz
pár kanál joghurt
A többi hozzávaló :
2 kicsontozott csirkemell
25 dkg rizs
. 30 dkg mirelit zöldségkeverék

csipet sáfrány

Elkészítés:

A hagymát megfonnyasztjuk az olajban, hozzáadjuk...
Csülkös-currys rizses egytál
Csülkös-currys rizses egy-tál

Hozzávalók 4 személyre:

1 kicsontozott nagy csülök
25 dkg rizs
2 dkg vaj
1 evőkanál ételízesítő (vagy húsleveskocka)
1 g sáfrány(os szeklice)
4 kemény paradicsom
1 mokkáskanál curry

Elkészítés:

A csülköt alaposan megtisztítjuk, megmossuk. Bőrével együt...
Borjú marsala
Borjú marsala

Hozzávalók (4 személyre):
2 evőkanálnyi olívaolaj
4 szelet kicsontozott, borjúlábszár (50 dkg)
1 közepes fej vöröshagyma (15 dkg), apróra vágva
25 dkg sampion gomba, vékonyra szeletelve
0,6 dl marsala bor (helyettesíthető édes tokaji szamorodnival)
1,6 dl marhahúsleves
1 evőkanálnyi friss metélőhagyma

Melegítsük...
Pacal cayenne-i módra
... belekeverjük a cayenne borsot és a felaprított petrezselymet. Simára kikeverjük a tejföl, tejszín és egy kevés víz keverékével. Felf...
1 2 3 ...........35 36 ......53 54 55 56 ....70 71 72 
Címkék: húst nagy, fóliát keresztirányban, húsgombócokat rostélyon, hússzeleteket húskalapáccsal, kevés vízzel, húshoz keverjük, finomra vágott, kicsontozott karajszeleteket, maradék zsiradékon, megfelezett sárgabaracko, előzőleg beáztatott, töltött káposztát, füstölt kolbászt, kicsontozott karajt, zsírral kikenünk, nagy lábost, káposzta egynegyed, zsíron kiolvasztom, nyolcrét vágott, őrölt köményt, fokhagyma felét, hússzeleteket gyengén, másik szelettel, szokásos módon, fűszereket összekeverjük, gyengén kivert, tejszínes masszával, hurkákat hideg, finom csülkös, fokhagymával összezúzzuk, többi hozzávaló, hagymát megfonnyasztjuk, csülköt alaposan, cayenne borsot, felaprított petrezselymet, zöldpetrezselyem, megfonnyasztjuk, karajszeleteket, pirospaprikával, petrezselyemmel, helyettesíthető, tartármártással, keresztirányban, zöldségkeverék, cserépedényben, húskalapáccsal, barackpálinka, megtisztítjuk, marhahúsleves, karajszeletbe, húsgombócokat, húsleveskocka, hússzeleteket, összekeverjük, szamorodnival,
© 2013 TVN.HU Kft.