|
|
|
... 1-1,5 óra elteltével a tetejét ízlés szerint megszórhatjuk pirospaprikával, vagy őrölt erős paprikával. A teljes dermedéshez 2-3 óra szükséges. A kocsonyát tálalhatjuk úgy is, hogy a kicsontozott bőrös húst, bőrkét felgöngyöljük és a felszeletelt húsokat egy lapos jénai tál aljára egyenletesen elosztva, szétterítjük. Főtt tojáskarikával és zöldségzölddel díszítjük, és erre öntjük ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg kicsontozott, sovány sertéstarja vagy -comb, só, bors, egy ágacska rozmaring, 2 fej fokhagyma, 2 közepes fej hagyma, 4-6 szelet bacon / füstölt szalonna, 2 ek. olaj, 1,5 dl félszáraz fehérbor.
A körethez és a mártáshoz: 60 dkg fehér és vörös csemegeszőlő vegyesen, 2 + 1 ek. vaj/margarin, 1 ek. kristálycukor, 2 ek. borecet, 4 dl testes vörö... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: kb. 50 dkg kicsontozott pulykamell, 60 dkg burgonya, 3 db vöröshagyma, 25 dkg húsos füstölt szalonna, 30 dkg gomba, 20 dkg lángolt kolbász, olaj, só
A pulykamellet lebőrözzük, majd felszeletelve érményi darabokat vágunk belőle. A füstölt szalonnát vékonyabb, de hasonló nagyságú darabokra vágjuk. A burgonyát meg a kolbászt karikákra szeljük, a gombafejek... |
|
|
|
|
|
|
|
... fűszerkeverék, 1 cukkini, 1 szál sárgarépa, 1 fej lilahagyma, 2 szál angolzeller, 3 evőkanál majonéz, 3 evőkanál olívaolaj, só, darált bors.
Elkészítése:
Csorgassuk meg a kicsontozott csirkemelleket olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot, és szórjuk meg a mexikói fűszerkeverékkel. Tegyük pár órára a hűtőbe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a csirkehúst. Egy n... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg kicsontozott sertéskaraj
20 dkg sütőtök
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
4 evőkanál olaj
10 dkg májpástétom
1 tojássárgája
1 evőkanál zsemlemorzsa
1/2 kávéskanál majoránna
Előkészítés: A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A karajt közé... |
|
|
|
|
|
|
|
Tíz deka kicsontozott és csíkokra vágott csirkecombot két evőkanál olajon átsütünk, hozzáadva egy fej apróra vágott vöröshagymát és 15 deka karikákra vágott kígyóuborkát vagy cukkinit. Egy evőkanálnyi oreganót (vadmajoránnát) szórunk rá, és rövid ideig együtt pároljuk. Megkeverjük, hogy le ne süljön, és hozzáadunk másfél-két deci húslevest. Amint megpuhult, apróra vágott petrezsely... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
40 dkg húsos szalonna (3-5 mm vastagságra felszeletelve), 80 dkg kicsontozott nyers tarja (1 cm vastagságra felszeletelve), 1 kg savanyú káposzta (kissé eldarabolva), 50 dkg lóbab (beáztatott), 30 dkg nyers füstölt hús (pl. tarja 1-1,5 cm-es kockákra vágva), 1 szál parasztkolbász (félcentis karikákra vágva), 2-3 doboz paradicsompüré, 1-2 evőkanál paprikakrém ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kevés ecettel, adja hozzá a kolbászkarikákat és főzzön bele csipetkét. Ha szükséges hígítani adjon hozzá meleg vizet.
5. Tálaláskor darabolja fel a meleg... |
|
|
|
|
|
|
|
... lehetőleg azonnal igyuk meg, de még a citrommal ízesített teát se kavargassuk hosszan, mert a C-vitamint ez is csökkenti benne.
Puha lesz a hús
Akár sertéshúsból, akár kicsontozott, szeletté vert csirkemellből sütünk natúrszeletet, előtte egy kevés olajjal meg citromlével ajánlatos megkenni, és letakarva egy-két órára a hűtőszekrénybe rakni. Utána megfűszerezve, li... |
|
|
|
|
|
|
|
... vegyük ki a babérlevelet, az oldalast és a kolbászt, s a levet sűrítsük be a rántással. Jól forral... |
|
|
|
|
|
|
|
Brassói pulykapecsenye
____________________________________ ____
Hozzávalók
____________________________________ ____
1,2 kg burgonya, só 70-80 dkg kicsontozott, lebőrözött pulyka felsőcomb 8- 10 dkg füstölt szalonna 2 evőkanál olaj 6 gerezd fokhagyma 1 csapott kiskanál paradicsompüré 1 mokkáskanál őrölt fekete bors a burgonya sütéséhez: bőven olaj a díszítéshez... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
40 dkg kicsontozott füstölt hús (oldalas, csülök vagy pulykacomb), 1 nagy vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 kisebb karalábé, 3 ek. olaj, 2 marék árpagyöngy (gersli), 1 kk. pirospaprika, egy kis csokor petrezselyemzöld, 2-3 ág zellerzöld, só, őrölt fekete bors.
A füstölt húst egy kis fazékba tesszük, 1,5 liter vizet ö... |
|
|
|
|
|
|
|
... csomómentesen elkeverjük a MAGGI Mexikói chilis bab Fixet. Ha a hozzávalók megpuhultak, besűrítjük a levest és lassú tűzön készre főzzük. Tálalásnál a debrtecenit felkarikázzuk, a kicsontozott csülköt pedig felkockázzuk, s erre merjük a levest, melyet előtte kikevert tejföllel dúsítunk és frissen vágott kaporral megszórunk.
Főtt, füstölt tarjából is készíthetjük.
[... |
|
|
|
|
|
|
|
... utódaik fogják a kezükben tartani.
A gonosz birodalmát valójában három fő erő alkotja: az mszp, az szdsz, és a fidesz. A négyévente eljátszott hatalmi küzdelmükben, egy kicsontozott, konyhai maradékon tartott negyedik párt a mérleg nyelve, mely létét már csak a szolgalelkűségének köszönheti. Ez a párt kiválóan modellezi a jelen Magyarországát. Alkotó tagsága egzisztenci... |
|
|
|
|
|
|
|
Az a nép, melynek jövőjét egy hazaáruló elit kovácsolja, halálra van ítélve.
Ne feledjük, hogy bármilyen nehéz is lesz a magyar sorsa hazájában, az ,,értünk fáradozók" mindig a bőség asztalánál foglalhatnak majd helyet. Bár kik is kerülnek hatalomra közülük, mindegyik a húsosfazékban turkálhat és ameddig nyomorunkat biztosítják, a kormánystaféta többször is... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Csirke csíkok fűszeres tésztában
Hozzávalók: 1 nagy kicsontozott csirkemell,
1 tojás,
liszt,
tej vagy víz,
fűszerkeverék
sütőpor
Elkészítés: A csirkemellet ujjnyi széles és hosszú csíkokra vágjuk, majd gyengén megsózzuk. A tojáshoz egy kevés tejet vagy vizet adunk és annyi lisztet, meg a 1-2 kávéskanál sütőport, hogy sűrű palacsi... |
|
|
|
|
|
|
|
Csirkecsíkok fűszeres tésztában
Hozzávalók:
1 nagy kicsontozott csirkemell,
1 tojás,
liszt,
tej vagy víz,
fűszerkeverék
sütőpor
Elkészítés:
A csirkemellet ujjnyi széles és hosszú csíkokra vágjuk, majd gyengén megsózzuk. A tojáshoz egy kevés tejet vagy vizet adunk és annyi lisztet, meg a 1-2 kávéskan... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (6 személyre):
2 egész, kicsontozott csirkemell (60-70 dkg), 1 zsemle, 10 dkg zöldborsó (fagyasztott), 20 dkg darált csirkehús, 2 tojás, 1 ek. vágott petrezselyem, 1 tk. fűszerpaprika, 4 dl tejszín, 50 dkg színes tészta.
A húst megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A zöldborsót fagyosan leforrázzu... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 szelet bélszín / kicsontozott rostélyos (60 dkg), egy kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél citrom, 1 kk. mustár, 1 kk. paradicsompüré, 3 ek. olaj, fél-fél kk. őrölt rozmaring és tárkony, 1 dl félszáraz vörösbor, 50 g vaj/margarin, só, őrölt bors, 5 ek. brandy, 2 ek. zöld bors (sós lében), 2 dl tejszín, negyed kk. szárított kakukkfű.
A páchoz... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg kicsontozott, fagyasztott őzcomb (szarvas- vagy vaddisznócomb is lehet), 10 dkg füstölt szalonna, 3 ek. olaj, kb. 1 kk. só, 6 gerezd fokhagyma, 1 mk. őrölt fekete bors, 3 dl tejföl.
A combot a rostjaira merőlegesen kicsi, kb. 5 dekás szeletekre vágjuk. Kissé kikeverjük, a széleit, esetleges inait bevágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, ... |
|
|
|
|
|