|
|
|
... szeletekkel, arra fektetjük a húst és a tetejére is teszünk a szalonnából. A hús a tepsi közepén feküdjön, köréje pedig fél centisre karikázott krumplit halmozunk, melyet előtte sóztunk, borsoztunk és kevés olajjal összeforgattunk, hogy ne tapadjon a sülésnél össze. Fóliával letakarjuk az egészet és kis lángon 1,5-2 órát pároljuk, míg puha nem lesz. Utána levesszük a fóliát és a t... |
|
|
|
|
|
|
|
... egészet nagy lángon kevergetve felforraljuk, hogy az alkohol elpárologjon.
Most jöhet a serpenyőbe levével együtt a hámozott paradicsom, aztán a csirkecombok, és miután sóztunk-borsoztunk, a húst lefedve, időnként megkeverve 25-30 perc alatt készre pároljuk. Ha szükséges, közben öntünk alá kevés vizet.
Ezalatt haladunk tovább. A sütőt előmelegítjük 190 fokra ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... dijoni mustárral, a fokhagymával és a rozmaringgal keverjük össze. A másik narancsot szeleteljük fel.A narancsleves páchoz adjuk hozzá a narancsszeleteket és a libahúst, amit sóztunk és borsoztunk A libahúst tegyük sütő edénybe és a páccal locsoljuk meg.
40-50 percig süssük 200 C fokos sütőben, egyszer megforgatva a páclével meglocsolgatva, és utána amíg a liba hús arany bar... |
|
|
|
|
|
|
|
Valamikor háborúk folytak a sóútvonalak, a sólelőhelyek megszerzéséért. Már Hippokratész óta tudjuk, hogy a vérünk sótartalma, a magzatvíz sótartalma, valamint az ősóceánok sótartalma évmilliók óta ugyanolyan arányú, s ez genetikailag azóta sem változott meg. Életünk tehát a sótól függ!
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... lecsepegtetjük, majd apróbb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben 5 dkg vajat hevítünk, hozzáadjuk a megtisztított apróra vágott vöröshagymát és fehéredésig pirítjuk rajta a csirke húst, amit sóztunk, borsoztunk.
A tojást összekeverjük a tejszínnel, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, liszttel, az apróra vágott zöldség zölddel, az apró kockára vágott pirospaprikával, és a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... lecsepegtetjük, majd apróbb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben 5 dkg vajat hevítünk, hozzáadjuk a megtisztított apróra vágott vöröshagymát és fehéredésig pirítjuk rajta a csirke húst, amit sóztunk, borsoztunk. A tojást összekeverjük a tejszínnel, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, liszuttel, az apróra vágott zöldségzölddel, az apró kockára vágott pirospaprikával, és a 2/3 rész sa... |
|
|
|
|
|