|
|
|
Sajtos golyók - Mirza mama módra
Hozzávalók (az alaprecepthez, ami kb. 30 db golyót jelent):
2,5 víz
10 dkg vaj
1 csapott teáskanál só
20 dkg liszt
10 dkg reszelt sajt
3 db tojás
A tetejére 1 felvert tojás
Elkészítés: A 2,5 dl vizet összekeverjük a 10 dkg vajjal és az... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (az alaprecepthez, ami kb. 30 db golyót jelent):
2,5 víz
10 dkg vaj
1 csapott teáskanál só
20 dkg liszt
10 dkg reszelt sajt
3 db tojás
A tetejére 1 felvert tojás
Elkészítés: A 2,5 dl vizet összekeverjük a 10 dkg vajjal és az 1 csapott teáskanál sóval, és felforraljuk, majd belefőzzük a 20 dkg lisztet. Ha kicsit ki... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Almás csirkefasírt
Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű
só
A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag... |
|
|
|
|
|
|
|
Az alaprecepthez:
4 csapott evőkanál finomliszt
2-3 csapott evőkanál cukor vagy gyümölcscukor
1 késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna
2 evőkanál főző kakaópor
1 tojás
2 evőkanál olaj (pl. dióolaj)
2 evőkanál tej
Elkészíté... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Hozzávalók az alaprecepthez:
- 4 csapott evőkanál finomliszt
- 2-3 csapott evőkanál cukor vagy gyümölcscukor
- 1 késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna
- 2 evőkanál főző kakaópor
- 1 tojás
- 2 evőkanál olaj (pl. dióolaj)
- 2 evőkanál tej
Mákos, narancsos verzió
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőka... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók az alaprecepthez:
- 4 csapott evőkanál finomliszt
- 2-3 csapott evőkanál cukor vagy gyümölcscukor
- 1 késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna
- 2 evőkanál főző kakaópor
- 1 tojás
- 2 evőkanál olaj (pl. dióolaj)
- 2 evőkanál tej
Mákos, narancsos verzió
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukros darált mák... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojáshabok koronáznak. Elkészítése nem bonyolult, és számtalan módon variálható. Most mandulával és karamellel készítjük.
Tojás, tej, cukor és vanília. Ennyi szükséges az alaprecepthez. És bár az isteni madártejet nem lehet megunni, mégis jó néha kicsit variálni, tovább gondolni, hogyan tehetjük különlegessé, meglepővé, még finomabbá.
Ha szeretnénk édesszájú ... |
|
|
|
|
|
|
|
... képviseltetik magukat, s ugyancsak lesznek vendégek Kárpátaljáról, Délvidékről és Felvidékről. S a cinkét mindenki másképp készíti, hiszen az ízesítés mindenütt más és más.
Az alaprecepthez 1 kilogramm burgonya, 40 dekagramm liszt, valamint só kell. A karikára vágott krumplit sós vízbe rakják, megfőzik és csomómentesre törik. Saját levével keverik, liszttel folyamatos keveré... |
|
|
|
|
|
|
|
... mindenki másképp készíti, hiszen az ízesítés mindenütt más és más.
Az alaprecepthez 1 kilogramm burgonya, 40 dekagramm liszt, valamint só kell. A karikára vágott krumplit sós vízbe rakják, megfőzik és csomómentesre törik. Saját levével keverik, liszttel folyamatos keverés ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Az alaprecepthez:
4 csapott evőkanál finomliszt
2-3 csapott evőkanál cukor vagy gyümölcscukor
1 késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna
2 evőkanál főző kakaópor
... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzávalókat.
Hozzávalók a házi vajkrémhez
2 nagy doboz 3.6% zsírtartalmú natúr joghurt (330 g/doboz), 2 dl 30% zsírtartalmú tejszín, egy csapott mokkáskanál konyhasó. Ezek a hozzávalók az alaprecepthez szükségesek. Az ízesítéshez használt fűszereket mindenki kedvére választhatja ki, mi magyaros ízre vágytunk, ezért használtuk az alábbi fűszereket.
Fűszerek az ízesí... |
|
|
|
|
|
|
|
... vajkrémhez:
- 2 nagy doboz 3.6% zsírtartalmú natúr joghurt (330 g / doboz)
- 2 dl 30% zsírtartalmú tejszín
- egy csapott mokkáskanál konyhasó
A fenti hozzávalók az alaprecepthez vannak. Az ízesítéshez használt fűszereket mindenki kedvére választhatja ki, mi magyaros ízre vágytunk, ezért használtuk az alább feltüntetett fűszereket.
Fűszerek az í... |
|
|
|
|
|
|
|
... könnyű vaníliakrém, sodó, tejszínes vagy lágy túrókrémes, gyümölcsös töltelék kerül, omlós tészta az alapja.
A 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformához remekül alkalmazható alaprecepthez 25 dkg süteménylisztet tálba szitálunk, hozzáadunk 6 dkg porcukrot, egy jókora csipet sót, könnyedén megkeverjük, majd gyors mozdulatokkal beledolgozunk 12 dkg apró kockákra vágott hideg va... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaníliakrém, sodó, tejszínes vagy lágy túrókrémes, gyümölcsös töltelék kerül, omlós tészta az alapja.
A 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformához remekül alkalmazható
alaprecepthez
25 dkg süteménylisztet tálba szitálunk,
hozzáadunk 6 dkg porcukrot,
egy jókora csipet sót, könnyedén megkeverjük,
majd gyors mozdulatokkal beledolgozunk 12 dkg apró k... |
|
|
|
|
|
|
|
... szegfűszeg
A gyümölcsöket felvágjuk
felöntjük a borral, főni tesszük
hozzáadjuk a fahéj... |
|
|
|
|
|
|
|
... is. Körülbelül 20 perc, vagy az ajánlott módon - hideg levegőt fújó hajszárítóval - 4 perc.
11. lépés a sütés megegyezik.
Diós töltelék az alaprecepthez (2 rúdhoz):
30 dkg darált dió
10 dkg kristálycukor
4 evőkanál méz
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 dl tej
1 citrom reszelt héja|... |
|
|
|
|
|
|
|
... rá ezt is. Körülbelül 20 perc, vagy az ajánlott módon - hideg levegőt fújó hajszárítóval - 4 perc.
11. lépés a sütés megegyezik.
Diós töltelék az alaprecepthez (2 rúdhoz):
30 dkg darált dió
10 dkg kristálycukor
4 evőkanál méz
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 dl tej
1 citrom reszelt héja
A hozzávalókat dió... |
|
|
|
|
|