|
|
|
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárga
- 1 citrom reszelt héja
Hozzávalók a krémhez:
- 60 dkg tehéntúró
- 2 tojássárga
- 1 cs vanília cukor
- 10 dkg porcukor
- 2 ek búzadara
Hozzávalók a habhoz:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
... |
|
|
|
|
|
|
|
Mogyorós habkarikák
5 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd 25 deka porcukorral, fél csomag vaníliás cukorral és 10 deka őrölt pörkölt mogyoróval összekeverjük. A habot nyomózsákba tesszük és csillagosan vágott szájnyíláson keresztül viasszal kent sütőbádogra koszorúkat nyomunk belőle. A habkarikákat lassú, egyenletes tűznél szárítjuk.
Csokoládés karácsonyfadís... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... lapra ismét szilva lekvàr,erre jön a dió.
A harmadik lapra kerül az alma.
A negyedik lappal befedjük.
Megszurkáljuk,180 fokon sütjük.
Tepsi méret:kb.30x38cm.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
forrás: facebook, süssünk valamit, Hányikné Tiszai Magdi receptje
... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg füge
5 dkg aszalt vörösáfonya
5-5 dkg cukrozott citrom- és narancshéj
30 dkg finomliszt
1 tasak sütőpor
6 tojás
só
15 dkg puha margarin
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
rumaroma
A diót apróra vagdaljuk, a gyümölcsöket apró kockákra vágjuk és a cukrozott citrushéjakkal egy tálban rakjuk. Megszórjuk a teljes menn... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
A bögre 2,5 dl-es.
2 bögre liszt
1/2 bögre porcukor
7 dkg vaj vagy margarin
1/4 bögre méz
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 csapott evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítése:
A margarint és a mézet egy picit megolvasztjuk, így könnyebb lesz vele dolgozni, majd az össze... |
|
|
|
|
|
|
|
Mézes kalács (bögrés, és rögtön puha)
A mérce: 2,5 dl-es bögre
Hozzávalók:
- 8 bögre finomliszt (pont 1 kg)
- másfél bögre porcukor
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 30 dkg margarin, vagy vaj (én margarint használtam)
- 1 bögre méz
- 3 tojás
... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
75 dkg liszt
30 dkg zsír
25 dkg porcukor
1 cs sütőpor
2 cs vaníliás cukor
2 tojássárgája
1 narancs és citrom reszelt héja
2 dl tejföl
lekvár
Elkészítés
Összekeverjük a hozzávalókat, a tejet kis részletekben adagoljuk hozza amíg elérj... |
|
|
|
|
|
|
|
... körülbelül 26 cm-es) rúd elkészítéséhez
35 dkg búzaliszt (lehetőleg Nagyi titka süteményliszt)
8 dkg puha margarin
6 dkg liba- vagy sertészsír (inkább liba!)
2,5 dkg porcukor
1 mokkáskanál só
1 csomag (7g) porélesztő
2 tojás sárgája
0,5 dl tej (lehetőleg minél zsírosabb)
1 tojás a lekenéshez
A tojásokat jól összekeverjü... |
|
|
|
|
|
|
|
... karácsonyra!
Hozzávalók
Hozzávalók (4 rúdhoz) a tésztához
60 dkg rétesliszt
12 dkg porcukor
1 kávéskanál só
25 dkg puha vaj
2 tojás
1-1,5 dl tej
2 dkg élesztő
a töl... |
|
|
|
|
|
|
|
...15 dkg liszt
15 dkg vaj
8 dkg porcukor
8 dkg darált mandula
fél citrom reszelt héja
a töltéshez házi baracklekvár
A mázhoz
10 dkg étcsoki (60%-os)
5 dkg vaj
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd legalább egy órát pihentetem a hűtőben. Utána lisztezett munkalapon nagy imádkozás közepette vékonyra (max 5 mm) nyújtom, tetszőleg... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 5 tojás, 5 evőkanál víz, 10 evőkanálk cukor, 8 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 1/2 csomag sütőpor.
Krém: 15 dkg darált dió, 2,5 dl tej, 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadunk öt evőkanál vizet. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a liszttel elvegyítjük a kakaót, sütőport, és apránként összekeverjük... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK
5 ek tej
1 db tojás
15 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 ek méz
40 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
A krémhez:
1 l tej
3 csomag vaníliás krémpor
25 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
12,5 dkg margarin
25 dkg vaj
3 ... |
|
|
|
|
|
|
|
Citromos-mákos muffin cukormázzal
Hozzávalók
35 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
15 dkg porcukor
12 dkg sózatlan vaj, megolvasztva és kissé lehűtve
1,8 dl tej
17 dkg tejföl
2 db tojás
2 ek reszelt citromhéj
2 ek frissen facsart citromlé... |
|
|
|
|
|
|
|
... kakaópor (cukrozatlan)
20 dkg liszt
10 g sütőpor
A krémhez:
8 dl tej
kb. 5 evőkanál búzadara (púposan)
10-15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
A tetejére:
kakaópor
Elkészítés: A krémhez megfőzöm a tejben a búzadarát (sűrűre), és néha-néha megkevergetve kihűtöm teljesen. ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 15 dkg mazsola, 3 tojás, 1 dl rum, csipet só
A porcukrot, a tojássárgákat és 12 dkg vajat, csipet sóval simára keverjünk. A mazsolát rumba beáztatjuk. a gerincformát vajjal kikenjük és megszórjuk kristály cukorral. Ezután habbá verjük a tojásfehérjéket és hozzátesszük a kikevert masszához. Összekeverjük a liszttel, f... |
|
|
|
|
|
|
|
... mogyoró
8 dkg mandula
35 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
6 dkg fehér csokoládé
4 dkg mandulás csók (amaretti)
0,25 db narancs
porcukor
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A mogyorót és a mandulát felhevített serpenyőbe szórjuk, és kevergetve pirítjuk 10-15 percig.
A felap... |
|
|
|
|
|
|
|
A legpuhább linzer a világon, így készítheted el!
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás ... |
|
|
|
|
|
|
|
Rögtön puha mézeskalács
Hozzávalók
33 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
1 tk szódabikarbóna
10 dkg vaj
1 dl méz
1 db tojás
Elkészítés
A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén ... |
|
|
|
|
|
|
|
Zserbó (eredeti recept)
Hozzávalók
A tésztához:
20 dkg búzaliszt (BL55)
10 dkg vaj
2 dkg porcukor
1 db tojássárgája
0,4 dl tej
só
8 g élesztő
1 g sütőpor
A töltelékhez:
10 dkg kristálycukor
22 dkg darált dió
csipetnyi őrölt fahéj
1 db cit... |
|
|
|
|
|
|
|
Kókuszos szélmalom /Dr. Oetker Mesterkonyha receptje/
Hozzávalók
Tészta
150 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tojássárgája (közepes méretű)
80 g margarin
... |
|
|
|
|
|