Belépés
Rákóczi túrós lepény
Hozzávalók a tésztához:

- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárga
- 1 citrom reszelt héja

Hozzávalók a krémhez:

- 60 dkg tehéntúró
- 2 tojássárga
- 1 cs vanília cukor
- 10 dkg porcukor
- 2 ek búzadara

Hozzávalók a habhoz:

- 3 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
...
Karácsonyi receptek
Mogyorós habkarikák
5 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd 25 deka porcukorral, fél csomag vaníliás cukorral és 10 deka őrölt pörkölt mogyoróval összekeverjük. A habot nyomózsákba tesszük és csillagosan vágott szájnyíláson keresztül viasszal kent sütőbádogra koszorúkat nyomunk belőle. A habkarikákat lassú, egyenletes tűznél szárítjuk.

Csokoládés karácsonyfadís...
Flódni
... lapra ismét szilva lekvàr,erre jön a dió.
A harmadik lapra kerül az alma.
A negyedik lappal befedjük.
Megszurkáljuk,180 fokon sütjük.
Tepsi méret:kb.30x38cm.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

forrás: facebook, süssünk valamit, Hányikné Tiszai Magdi receptje

...
Püspökkenyér muffin
... dkg füge
5 dkg aszalt vörösáfonya
5-5 dkg cukrozott citrom- és narancshéj
30 dkg finomliszt
1 tasak sütőpor
6 tojás

15 dkg puha margarin
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
rumaroma

A diót apróra vagdaljuk, a gyümölcsöket apró kockákra vágjuk és a cukrozott citrushéjakkal egy tálban rakjuk. Megszórjuk a teljes menn...
10 perces bögrés mézeskalács
Hozzávalók:

A bögre 2,5 dl-es.

2 bögre liszt
1/2 bögre porcukor
7 dkg vaj vagy margarin
1/4 bögre méz
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 csapott evőkanál mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítése:

A margarint és a mézet egy picit megolvasztjuk, így könnyebb lesz vele dolgozni, majd az össze...
Mézes kalács (bögrés, és rögtön puha)
Mézes kalács (bögrés, és rögtön puha)

A mérce: 2,5 dl-es bögre

Hozzávalók:
- 8 bögre finomliszt (pont 1 kg)
- másfél bögre porcukor
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 30 dkg margarin, vagy vaj (én margarint használtam)
- 1 bögre méz
- 3 tojás
...
tökéletes linzer


Hozzávalók
75 dkg liszt
30 dkg zsír
25 dkg porcukor
1 cs sütőpor
2 cs vaníliás cukor
2 tojássárgája
1 narancs és citrom reszelt héja
2 dl tejföl
lekvár

Elkészítés
Összekeverjük a hozzávalókat, a tejet kis részletekben adagoljuk hozza amíg elérj...
Mákos bejgli (+ diós, marcipános, gesztenyés töltelék recept
... körülbelül 26 cm-es) rúd elkészítéséhez

35 dkg búzaliszt (lehetőleg Nagyi titka süteményliszt)
8 dkg puha margarin
6 dkg liba- vagy sertészsír (inkább liba!)
2,5 dkg porcukor
1 mokkáskanál só
1 csomag (7g) porélesztő
2 tojás sárgája
0,5 dl tej (lehetőleg minél zsírosabb)
1 tojás a lekenéshez

A tojásokat jól összekeverjü...
Elméletben készülődök
... karácsonyra!



Hozzávalók

Hozzávalók (4 rúdhoz) a tésztához

60 dkg rétesliszt
12 dkg porcukor
1 kávéskanál só
25 dkg puha vaj
2 tojás
1-1,5 dl tej
2 dkg élesztő
a töl...
Mini isler (F. Nagy Angéla receptje alapján)
...15 dkg liszt
15 dkg vaj
8 dkg porcukor
8 dkg darált mandula
fél citrom reszelt héja
a töltéshez házi baracklekvár

A mázhoz
10 dkg étcsoki (60%-os)
5 dkg vaj

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd legalább egy órát pihentetem a hűtőben. Utána lisztezett munkalapon nagy imádkozás közepette vékonyra (max 5 mm) nyújtom, tetszőleg...
Mackó
Hozzávalók: 5 tojás, 5 evőkanál víz, 10 evőkanálk cukor, 8 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 1/2 csomag sütőpor.
Krém: 15 dkg darált dió, 2,5 dl tej, 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor.

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadunk öt evőkanál vizet. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a liszttel elvegyítjük a kakaót, sütőport, és apránként összekeverjük...
Mézes házi krémes
HOZZÁVALÓK
5 ek tej
1 db tojás
15 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 ek méz
40 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
A krémhez:
1 l tej
3 csomag vaníliás krémpor
25 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
12,5 dkg margarin
25 dkg vaj
3 ...
Citromos-mákos muffin cukormázzal
Citromos-mákos muffin cukormázzal

Hozzávalók

35 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
15 dkg porcukor
12 dkg sózatlan vaj, megolvasztva és kissé lehűtve
1,8 dl tej
17 dkg tejföl
2 db tojás
2 ek reszelt citromhéj
2 ek frissen facsart citromlé...
Krémes tejbegríz szelet
... kakaópor (cukrozatlan)
20 dkg liszt
10 g sütőpor
A krémhez:
8 dl tej
kb. 5 evőkanál búzadara (púposan)
10-15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
A tetejére:
kakaópor

Elkészítés: A krémhez megfőzöm a tejben a búzadarát (sűrűre), és néha-néha megkevergetve kihűtöm teljesen. ...
RUMOS MAZSOLÁS - Elálló, vendégváró sütemény
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 15 dkg mazsola, 3 tojás, 1 dl rum, csipet só

A porcukrot, a tojássárgákat és 12 dkg vajat, csipet sóval simára keverjünk. A mazsolát rumba beáztatjuk. a gerincformát vajjal kikenjük és megszórjuk kristály cukorral. Ezután habbá verjük a tojásfehérjéket és hozzátesszük a kikevert masszához. Összekeverjük a liszttel, f...
Olasz csokiszalámi (Salame di cioccolato)
... mogyoró
8 dkg mandula
35 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
6 dkg fehér csokoládé
4 dkg mandulás csók (amaretti)
0,25 db narancs
porcukor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A mogyorót és a mandulát felhevített serpenyőbe szórjuk, és kevergetve pirítjuk 10-15 percig.
A felap...
A legpuhább linzer a világon,

A legpuhább linzer a világon, így készítheted el!

Hozzávalók:

- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás ...
Rögtön puha mézeskalács
Rögtön puha mézeskalács

Hozzávalók

33 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
1 tk szódabikarbóna
10 dkg vaj
1 dl méz
1 db tojás

Elkészítés

A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén ...
Zserbó (eredeti recept)
Zserbó (eredeti recept)

Hozzávalók

A tésztához:
20 dkg búzaliszt (BL55)
10 dkg vaj
2 dkg porcukor
1 db tojássárgája
0,4 dl tej

8 g élesztő
1 g sütőpor
A töltelékhez:
10 dkg kristálycukor
22 dkg darált dió
csipetnyi őrölt fahéj
1 db cit...
Kókuszos szélmalom


Kókuszos szélmalom /Dr. Oetker Mesterkonyha receptje/

Hozzávalók

Tészta

150 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tojássárgája (közepes méretű)
80 g margarin
...
1 2 3 ......655 656 ...982 983 ...1270 1271 1272 .1309 1310 1311 
Címkék: Nagy Angéla, RUMOS MAZSOLÁS, Hányikné Tiszai Magdi, Oetker Mesterkonyha, Oetker Sütőpor, Oetker Vanillincukor, legpuhább linzer, habot nyomózsákba, habkarikákat lassú, harmadik lapra, negyedik lappal, diót apróra, gyümölcsöket apró, cukrozott citrushéjakkal, tálban rakjuk, teljes menn, picit megolvasztjuk, töltéshez házi, tészta hozzávalóit, órát pihentetem, tojások sárgáját, cukorral habosra, tojások fehérjéből, liszttel elvegyítjük, krémhez megfőzöm, mazsolát rumba, gerincformát vajjal, kikevert masszához, sütőt előmelegítjük, mandulát felhevített, nagy tálban, tojásfehérjéket, szódabikarbónát, szódabikarbóna, karácsonyfadís, elkészítéséhez, citrushéjakkal, megolvasztjuk, kristálycukor, vanillincukor, előmelegítjük, összekeverjük, megszurkáljuk, fűszerkeverék, süteményliszt, megkevergetve, tojássárgákat, gerincformát, tojásfehérje, megolvasztva, hozzátesszük, hozzávalókat, csokiszalámi, részletekben, habkarikákat, tojássárgája, szájnyíláson, gyümölcsöket, püspökkenyér, baracklekvár, összekeverjü, mesterkonyha,
© 2013 TVN.HU Kft.