Belépés
Kőrösi csepleszes májas
... hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymákat apróra felkockázzuk, és mangalica zsírban megpirítjuk. Nem baj, hogy zsírosabb a szokásosnál, a keverékbe jól jön a többlet zsír. A fokhagyma gerezdeket vízben puhára főzzük. A megfőtt fokhagymákat kivesszük a főzővízből, és a pirított vöröshagymával együtt hűlni hagyjuk.
A szikkadt kenyérszeleteket ujjnyi széles csíkokra vágjuk.|...
Egy bevált gyógyhatású szert, ami tényleg jó,
... sativum-hoz tartozik. A Makói őszi fajtánál alacsonyabb növésű, lombozata ritkább, középzöld színű. Maga a növény alacsonyabb, 40-50 cm-es. A 30-50 g-os hagymában található gerezdeket több rétegű, zárt, fehér színű buroklevelek fogják közre. Igen korai, márciusi ültetés esetén hoz nagy termést (10-15 t/ha). Betakarítására július elején keríthetünk sort. Előnyös t...
Ízőrzők - Zengővárkony
... vízzel, hogy ellepje, és feltesszük főni. Amikor megpuhult, a víz nagy részét leöntjük róla, és rántást készítünk hozzá. Felolvasztjuk a zsírt, belenyomjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket, átpirítjuk, majd lisztet szórunk rá, és addig kevergetjük, amíg zsemleszínű lesz. Lehúzzuk a tűzről, teáskanálnyi őrölt paprikával színesítjük, és az egészet a főzelékre öntjük. Összeforral...
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
... ivódott, és bőrös oldalukkal lefelé átrakjuk mindet egy akkora lábosba, amelyben könnyen elférnek egymás mellett. Ízesítésül melléjük dobjuk a megpucolt, de egészben hagyott fokhagyma-gerezdeket és a friss kakukkfűágakat, aztán összekeverjük a pálinkát a vízzel, és ráöntjük a combokra.
Elérkeztünk a lényeghez: a combok lassú, rotyogós, illatos megpárolásához. Ez időben sokat ...
Sültpaprika-krémleves egyszerűen
... víz


Elkészítés

A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, kicsumázzuk és egy nagyobb tepsibe tesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, nyolcadokba vágjuk. A fokhagymát is megpucoljuk és a gerezdeket a kés lapjával kicsit megnyomjuk.
A hagymát és a fokhagymát is a paprikákhoz adjuk, és friss kakukkfüvet szórunk rá. Sózzuk, borsozzuk, majd me...
12 étel, amit soha ne rakj a hűtőbe
... legjobb helyen!

Fokhagyma

Hogy a fokhagyma aromáját sokáig megőrizze, hűvös, jól szellőző, száraz helyen kell tárolnunk. Miután megbontottuk a komplett fejet, a gerezdeket héjastul ugyanígy raktározhatjuk, de 10 napon belül mindenképpen használjuk fel!
HOGYAN TÁROLJUK? MIÉRT SÍRUNK TŐLE? MINDENT A HAGYMÁRÓL! >>>

Csípős szósz

A csíp...
12 étel, amit soha ne rakj a hűtőbe!
... helyen!



Fokhagyma

Hogy a fokhagyma aromáját sokáig megőrizze, hűvös, jól szellőző, száraz helyen kell tárolnunk. Miután megbontottuk a komplett fejet, a gerezdeket héjastul ugyanígy raktározhatjuk, de 10 napon belül mindenképpen használjuk fel!

Csípős...
Karaj savanyú káposztával sütve, tepsiben recept
... hússzeleteket, arra a káposzta felét.
Kirakjuk a kolbászkarikákkal, rátesszük a káposzta másik felét és beborítjuk szalonnacsíkokkal.
Körérakjuk a krumpli, hagyma, paprika és alma gerezdeket, megsózzuk és olajjal locsoljuk.
Forró sütőbe téve, közepes állásnál lassan sütjük, hogy jól összeérjenek az ízek, azaz lassan piruljon....
Tepsis rakott karaj,
... hús szeletek után egy újabb réteg burgonya
(ugyanúgy fűszerezve mint elsőnek),
majd csíkozott darabolt füstölt húsos szalonna, és a burgonya szeletek közé ezúttal fokhagyma gerezdeket helyezünk.



6. lépés
Újabb réteg karikákra vágott vöröshagymát és lilahagymát...
Fóliában sült töltött fasírttekercs
... vízbe.
A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk.
A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsemlét, a hagymát, az összepréselt fokhagyma gerezdeket és a többi hozzávalót.
Alaposan összegyúrjuk, kóstoljuk meg, hogy ízlésünknek megfelelő fűszerezettségű legyen. A sóval vigyázzunk, mert a tarja is enyhén sós.
4 db t...
Kőrösi csepleszes májas - Sűlt májpástétom
... hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymákat apróra felkockázzuk, és mangalica zsírban megpirítjuk. Nem baj, hogy zsírosabb a szokásosnál, a keverékbe jól jön a többlet zsír. A fokhagyma gerezdeket vízben puhára főzzük. A megfőtt fokhagymákat kivesszük a főzővízből, és a pirított vöröshagymával együtt hűlni hagyjuk.
A szikkadt kenyérszeleteket ujjnyi széles csíkokra vágjuk.|...
Fokhagymás falatkák húsvéti sonka mellé:
... cukor,
1 evőkanál só,
2 evőkanál olaj,
3+1 fokhagyma gerezd,
1 evőkanál tejföl+ 1 teáskanál tej

Az élesztőt megfuttatjuk a langyos cukros tejben. A fokhagyma gerezdeket egy pici sóval pépesítjük deszkán, majd elkeverjük az olajjal. A lisztet elkeverjük, a sóval majd hozzáadjuk az élesztőt és annyi langyos vizet, hogy közepes kemény tészta legyen....
Csülök pékné módra
... fokhagymával, borssal, majoránnával.


A burgonyát besózzuk és egy tepsibe a csülökkel együtt szépen elrendezgetjük. Mellétesszük a cikkekre vágott vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket. Kicsit megsózzuk az egészet. 4-5 ek. zsírt teszünk a tetejére, a húsok mellé, közé.


Lefedjük alufóliával, 15-20 percig így sütjük. A fóliát eltávolítjuk, majd 15 p...
Ekler fánk túrókrémmel töltve
... Végül belevegyítjük a mascarponét, a porcukrot és a túrót, majd 3-4 ek citromlével és a likőrrel simára keverjük.
A narancsok héját a fehér réteggel együtt levágjuk, és a gerezdeket kifilézzük. A maradék cukrot serpenyőben, közepes tűzön aranybarnára karamellizáljuk, és megfuttatjuk rajta a narancsfilét.
A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és a fánk...
Pomelo az Óriás citrus a C-vitamin aranybányája
... vastagabb, szivacsosabb. Ízében a keserűtől az édesig változhat, húsa a grépfrúténál szárazabb, színe halványsárga, rózsaszínes, vagy akár a piros is lehet, apró magokkal a belsejében. A gerezdeket fehér hártya borítja, amit könnyedén lehúzhatunk róla. Sokáig eláll, hűvös helyen több hétig is raktározható otthon. Hosszú tárolás után a héja elkezd száradni, de a gyümölcshús belül t...
Természetes arcpakolások
... gyümölcssavnak és a C- vitaminnak köszönhető.

MILYEN BŐRTÍPUSRA AJÁNLOTT?
Tág pólusú és érzékeny bőrre.

HOGYAN KÉSZÍTSÜK EL?
Hámozzunk meg fél darab narancsot. A gerezdeket villával törjük össze egy tálkába és készítsünk belőle pépet 1-1 teáskanál grépfruit- és citrom levével.
Ható idő: 10 perc


MÉZES - KEFÍRES PAKOLÁS
M...
Házi öntet cézár salátához
... worchester szósz
2 db tojás
5 g só
5 g bors

Elkészítés:

A nagy adag salátaöntet elkészítéséhez először is össze kell darálni a fokhagymát. A gerezdeket tegye egy aprítóba és vágja őket nagyon apróra.

Amikor ez megvan, adja hozzá a szardíniát és a tojásokat, majd dolgozza össze őket alaposan.

Ezután mehet az apr...
Fodros kel krémleves
... A leveles kelt jól megmossuk, vastag ereit kivágjuk. Forrásban lévő vízbe dobva kb. fél percig előfőzzük, majd leszűrjük. Botmixerrel pürésítjük, közben hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket is, had pépesítse azt is a botmixer. Egy lábosba tesszük a pürét, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk.
A hideg tejben csomómentesre keverjük a lisztet vagy a kukor...
Tepsis rakott karaj
... hús szeletek után egy újabb réteg burgonya
(ugyanúgy fűszerezve mint elsőnek),
majd csíkozott darabolt füstölt húsos szalonna, és a burgonya szeletek közé ezúttal fokhagyma gerezdeket helyezünk.

6. lépés
Újabb réteg karikákra vágott vöröshagymát és lilahagymát helyezünk az eddigiekre.

7. lépés
A hagymakarikákra ráhelyezzük a maradék karaj ...
Makói hagymás rakott karaj
... hús szeletek után egy újabb réteg burgonya
(ugyanúgy fűszerezve mint elsőnek),
majd csíkozott darabolt füstölt húsos szalonna, és a burgonya szeletek közé ezúttal fokhagyma gerezdeket helyezünk.



6. lépés
Újabb réteg karikákra vágott vöröshag...
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .28 29 30 
Címkék: HOGYAN TÁROLJUK, MIÉRT SÍRUNK TŐLE, MINDENT HAGYMÁRÓL, MILYEN BŐRTÍPUSRA AJÁNLOTT, HOGYAN KÉSZÍTSÜK EL, KEFÍRES PAKOLÁS, bevált gyógyhatású, vöröshagymákat apróra, többlet zsír, fokhagyma gerezdeket, megfőtt fokhagymákat, pirított vöröshagymával, szikkadt kenyérszeleteket, növény alacsonyabb, megtisztított fokhagyma, főzelékre öntjük, akkora lábosba, friss kakukkfűágakat, combok lassú, paprikákat megmossuk, nagyobb tepsibe, vöröshagymát megtisztítjuk, paprikákhoz adjuk, fokhagyma aromáját, komplett fejet, gerezdeket héjastul, káposzta felét, káposzta másik, újabb réteg, burgonya szeletek, hagymát megpucoljuk, zsírban üvegesre, darált húsba, kinyomkodott zsemlét, összepréselt fokhagyma, többi hozzávalót, sóval vigyázzunk, élesztőt megfuttatjuk, langyos cukros, pici sóval, lisztet elkeverjük, sóval majd, burgonyát besózzuk, csülökkel együtt, cikkekre vágott, húsok mellé, fóliát eltávolítjuk, likőrrel simára, narancsok héját, fehér réteggel, gerezdeket kifilézzük, maradék cukrot, krémet csillagcsöves,
© 2013 TVN.HU Kft.