Belépés
marokkói birsalmás csirke
... vágott petrezselyem,
törött bors,
só,
1 középnagy birsalma kimagozva, négyfelé vágva.

Tegyük lábosba a vajat, 2 evőkanálnyi vöröshagymát, a megsózott csirkedarabokat, a sáfrányt, a petrezselymet és a törött borsot. Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 20 percig. Közben főzzük meg félig a birsalmát. Rakjuk a csirkedara...
5 szuper uzsonnarecept - az iskolára való tekintettel
... grillcsirke
Elkészítése: keverd el egy tálban a répát, a káposztát és az újhagymát, add hozzá a citromlevet és a majonézt, majd sózd, borsozd meg. A ken...
Krémsajtos bundában sült csirkefalatok
... mint a nokedli.

A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.

Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.

Konyhai papírt...
Édes - savanyú csirkemell
... paprikát felcsíkozom. A szószhoz valókat összekeverem: a keményítőt, a borecetet, a cukrot, a sót, a fokhagymát, a paradicsompürét és a vizet. Kevés olajat hevítek, beledobom a csirkedarabokat, 10-15 percig kevergetve sütöm. Ezután a többi zöldséget hozzáadom és az ananász konzervet, 10-15 percig pirítom, majd hozzáöntöm a szószt, és kevergetve addig párolom az egészet, amíg a szó...
Bogrács...


Egytál ételek, bográcsos finomságok
Inyesmester: (ős)-magyar ételek, receptek /

A magyar őstörténeti gyökerű gasztronómia pontosan az egytál-ételek terén nyeri el a csúcspontját. Hiszen a töltött káposztától a sűrű lebbencsig, a "fordított kásától" - mely attól fordított, hogy a jó...
Te mit kaptál a szüleidtől és te mit hagysz a gyerekeidre?
... amikor eléjük raktuk a vasárnapi húslevest, mert hát jól jön nekik az a kis segítség. Mostantól azonban unottan piszkálgatják majd az úszkáló sárgarépákat, a magukat kellető kis csirkedarabokat. Nem tehetnek róla, de a szemük előtt egy másik világ nyílt. Olyan szülőkről álmodnának, akik egy élet megfeszített munkájával biztos anyagi hátteret, villát, medencét, vadászatot, bányákat...
Körte, a varázslatos
... és kevéske olajat, sáfrányt, szerecsendiót, őrölt gyömbért, őrölt borsot, csipetnyi chilit és 1 nagy lime levét tesszük hozzá. Sót ne használjunk! Ezzel a masszával megkenjük a csirkedarabokat (comb, mell, szárny is jó hozzá). Egy vízbe áztatott agyagtál aljára olajat öntünk, arra fektetjük a megkent csirkéket. Tehetünk mellé negyedbe vágott hagymát és fokhagymát, esetleg félbe vá...
kolozsvári csirke
... szalonnát apró darabokra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, majd a pörcöt leszűrjük és félretesszük. A visszamaradt zsíron sárgára fonnyasztjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd a csirkedarabokat egyenként, mindkét oldalukon jól átsütjük a hagymás zsíron. A serpenyőből kivesszük, és melegen tartjuk. A pecsenyeléhez hozzákeverjük a meghámozott, felszeletelt paradicsomot, a megt...
kolozsvári csirke
... apró darabokra vágom, zsírját
kiolvasztom, majd a pörcöt leszőröm és félreteszem. A visszamaradt zsíron sárgára
fonnyasztom az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd a csirkedarabokat
egyenként, mindkét oldalukon jól átsütöm a hagymás zsíron. A serpenyıbıl
kiveszem, és melegen tartom. A pecsenyeléhez hozzákeverem a meghámozott,
felszeletelt para...
Csábító szószos csirkemell, tüzes finomság a hétköznapokra i
... tyúkhúsleveskocka
só, bors
Elkészítése:

A tojást felverjük és belekeverjük a kukoricakeményítőt, az apróra vágott hagymát és csilit, majd a szójaszószt és megforgatjuk benne a csirkedarabokat. Ezt követően forró olajban kisütjük és egy papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot. A szósz hozzávalóit egy edénybe tesszük és jól összedolgozzuk, majd lassú t...
Édeköményes-zöldséges csirke
... és elkeverhetjük benne a sajtot, amennyire sikerül - nekem nincs, de így is jó volt).

A jénai aljára, oldalára kevés olajat kentem, majd szép sorban beletettem a csirkedarabokat, rá a zöldségeket, egyenletesen meglocsoltam a sajtos tejszínnel.


...
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra
... dkg vaj, késkegynyi őrölt köménymag.

Elkészítése
A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé rendezzük, majd a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rákarikázzuk a vöröshagymát, utána rászórjuk a reszelt sajtot és az olajjal ...
Vajjal az igazi!
... marad).
A kellően bepácolódott csirkét 15-20 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőszekrényből.
Egy nagy serpenyőben felhevítünk 4 evőkanál olajat, majd belerakjuk a csirkedarabokat a páclével együtt. Lefedjük, és időnként átforgatva alacsony hőfokon puhára főzzük.
Közben a paradicsomkonzerv tartalmát a mártás fűszereivel pürésítjük, lábosba öntjük, összeforr...
Ötletek és tippek a háztartásban VI.
... adjon egy pár csepp citromlevet a vízhez.

293,A rántott csirke akkor sikerül a legjobban, ha a csirkét és a panírt is nagyon hidegen tartja. Sütés előtt a bepanírozott csirkedarabokat tegye vissza egy órára a hűtőbe.

294,A mélyhűtött halat tejben olvassza ki. A tej magába szívja a fagyott ízt és friss zamatot ad a húsnak.

294,Hogy a sütőben sütött ...
Ötletek és tippek a háztartásban VII.
... adjon egy pár csepp citromlevet a vízhez.

293,A rántott csirke akkor sikerül a legjobban, ha a csirkét és a panírt is nagyon hidegen tartja. Sütés előtt a bepanírozott csirkedarabokat tegye vissza egy órára a hűtőbe.

294,A mélyhűtött halat tejben olvassza ki. A tej magába szívja a fagyott ízt és friss zamatot ad a húsnak.

294,Hogy a sütőben sütött ...
Csirkecomb curry mártásban
... kurkumát és curryt. Keverjük el, és öntsük hozzá a paradicsomot. Néhány percnyi főzés után öntsük hozzá a kókusztejet. Lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.

A megsózott csirkedarabokat pirítsuk meg egy pici olajon a koriandermaggal, majd tegyük a szószba. Együtt főzzük fél órán át (függ a csirkedarabok nagyságától). Rizzsel vagy kuszkusszal tálaljuk.

...
Édeni régi étkek - receptes könyv
Üregi Éva: Édeni régi étkek


Jó étvágyat!

Kertünk kincsei

Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy

6-8...
Joghurtos-kekszes csirke
... (tulajdonképpen mindenki azzal, amivel szereti). A húsokat beleteszem, és legalább 2 órán át pácolom benne. A sós kekszet sodrófával prézliszerűre összetöröm, a joghurtból kivett csirkedarabokat beleforgatom, és sütőpapírral bélelt, kicsit megolajozott tepsiben aranybarnára sütöm. Mindenféle köret illik hozzá.

Megjegyzés:

A receptet DimDim küldte. Köszönjük!|...
Csirke "nem lehet abbahagyni"
... olaj, 1 dkg vaj, késkegynyi őrölt köménymag.
Elkészítése
A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé rendezzük, majd a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rákarikázzuk a vöröshagymát, utána rászórjuk a reszelt sajtot és az olajja...
Koriander, a különleges
... pirítsuk át benne az újhagymát és a fokhagymát, majd gyorsan vegyük is ki. A hagymák aromáival átjárt olajban, a serpenyő méretétől függően 2-3 adagban 3-4 perc alatt süssük át a csirkedarabokat, majd szedjük tálba. Ezután a forró serpenyőbe kanalazzuk vissza a hagymákat, adjuk hozzá az ananászt, a halszószt és a lime levét. 1-2 perc elteltével adjuk hozzá a húst, ha szükséges, s...
1 2 3 ..13 .19 20 .25 26 
Címkék: Üregi Éva, iskolára való, megsózott csirkedarabokat, törött borsot, magasabb falú, villa segítségével, csirkedarabokat egyesével, forró olajba, egyes husik, szószhoz valókat, többi zöldséget, ananász konzervet, magyar őstörténeti, egytál-ételek terén, töltött káposztától, sűrű lebbencsig, vasárnapi húslevest, úszkáló sárgarépákat, magukat kellető, szemük előtt, másik világ, élet megfeszített, masszával megkenjük, vízbe áztatott, megkent csirkéket, pörcöt leszűrjük, visszamaradt zsíron, apró kockákra, csirkedarabokat egyenként, hagymás zsíron, serpenyőből kivesszük, pecsenyeléhez hozzákeverjük, pörcöt leszőröm, pecsenyeléhez hozzákeverem, tojást felverjük, apróra vágott, papírtörlőre tesszük, szósz hozzávalóit, edénybe tesszük, jénai aljára, sajtos tejszínnel, megtisztított csirkét, csirkedarabokat beleforgatjuk, megmaradt fűszeres, tetejére szórjuk, reszelt sajtot, kellően bepácolódott, felhasználás előtt, nagy serpenyőben, páclével együtt, paradicsomkonzerv tartalmát, mártás fűszereivel,
© 2013 TVN.HU Kft.