|
|
|
... vágott petrezselyem,
törött bors,
só,
1 középnagy birsalma kimagozva, négyfelé vágva.
Tegyük lábosba a vajat, 2 evőkanálnyi vöröshagymát, a megsózott csirkedarabokat, a sáfrányt, a petrezselymet és a törött borsot. Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 20 percig. Közben főzzük meg félig a birsalmát. Rakjuk a csirkedara... |
|
|
|
|
|
|
|
... grillcsirke
Elkészítése: keverd el egy tálban a répát, a káposztát és az újhagymát, add hozzá a citromlevet és a majonézt, majd sózd, borsozd meg. A ken... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... mint a nokedli.
A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.
Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.
Konyhai papírt... |
|
|
|
|
|
|
|
... paprikát felcsíkozom. A szószhoz valókat összekeverem: a keményítőt, a borecetet, a cukrot, a sót, a fokhagymát, a paradicsompürét és a vizet. Kevés olajat hevítek, beledobom a csirkedarabokat, 10-15 percig kevergetve sütöm. Ezután a többi zöldséget hozzáadom és az ananász konzervet, 10-15 percig pirítom, majd hozzáöntöm a szószt, és kevergetve addig párolom az egészet, amíg a szó... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Egytál ételek, bográcsos finomságok
Inyesmester: (ős)-magyar ételek, receptek /
A magyar őstörténeti gyökerű gasztronómia pontosan az egytál-ételek terén nyeri el a csúcspontját. Hiszen a töltött káposztától a sűrű lebbencsig, a "fordított kásától" - mely attól fordított, hogy a jó... |
|
|
|
|
|
|
|
... amikor eléjük raktuk a vasárnapi húslevest, mert hát jól jön nekik az a kis segítség. Mostantól azonban unottan piszkálgatják majd az úszkáló sárgarépákat, a magukat kellető kis csirkedarabokat. Nem tehetnek róla, de a szemük előtt egy másik világ nyílt. Olyan szülőkről álmodnának, akik egy élet megfeszített munkájával biztos anyagi hátteret, villát, medencét, vadászatot, bányákat... |
|
|
|
|
|
|
|
... és kevéske olajat, sáfrányt, szerecsendiót, őrölt gyömbért, őrölt borsot, csipetnyi chilit és 1 nagy lime levét tesszük hozzá. Sót ne használjunk! Ezzel a masszával megkenjük a csirkedarabokat (comb, mell, szárny is jó hozzá). Egy vízbe áztatott agyagtál aljára olajat öntünk, arra fektetjük a megkent csirkéket. Tehetünk mellé negyedbe vágott hagymát és fokhagymát, esetleg félbe vá... |
|
|
|
|
|
|
|
... szalonnát apró darabokra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, majd a pörcöt leszűrjük és félretesszük. A visszamaradt zsíron sárgára fonnyasztjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd a csirkedarabokat egyenként, mindkét oldalukon jól átsütjük a hagymás zsíron. A serpenyőből kivesszük, és melegen tartjuk. A pecsenyeléhez hozzákeverjük a meghámozott, felszeletelt paradicsomot, a megt... |
|
|
|
|
|
|
|
... apró darabokra vágom, zsírját
kiolvasztom, majd a pörcöt leszőröm és félreteszem. A visszamaradt zsíron sárgára
fonnyasztom az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd a csirkedarabokat
egyenként, mindkét oldalukon jól átsütöm a hagymás zsíron. A serpenyıbıl
kiveszem, és melegen tartom. A pecsenyeléhez hozzákeverem a meghámozott,
felszeletelt para... |
|
|
|
|
|
|
|
... tyúkhúsleveskocka
só, bors
Elkészítése:
A tojást felverjük és belekeverjük a kukoricakeményítőt, az apróra vágott hagymát és csilit, majd a szójaszószt és megforgatjuk benne a csirkedarabokat. Ezt követően forró olajban kisütjük és egy papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot. A szósz hozzávalóit egy edénybe tesszük és jól összedolgozzuk, majd lassú t... |
|
|
|
|
|
|
|
... és elkeverhetjük benne a sajtot, amennyire sikerül - nekem nincs, de így is jó volt).
A jénai aljára, oldalára kevés olajat kentem, majd szép sorban beletettem a csirkedarabokat, rá a zöldségeket, egyenletesen meglocsoltam a sajtos tejszínnel.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg vaj, késkegynyi őrölt köménymag.
Elkészítése
A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé rendezzük, majd a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rákarikázzuk a vöröshagymát, utána rászórjuk a reszelt sajtot és az olajjal ... |
|
|
|
|
|
|
|
... marad).
A kellően bepácolódott csirkét 15-20 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőszekrényből.
Egy nagy serpenyőben felhevítünk 4 evőkanál olajat, majd belerakjuk a csirkedarabokat a páclével együtt. Lefedjük, és időnként átforgatva alacsony hőfokon puhára főzzük.
Közben a paradicsomkonzerv tartalmát a mártás fűszereivel pürésítjük, lábosba öntjük, összeforr... |
|
|
|
|
|
|
|
... adjon egy pár csepp citromlevet a vízhez.
293,A rántott csirke akkor sikerül a legjobban, ha a csirkét és a panírt is nagyon hidegen tartja. Sütés előtt a bepanírozott csirkedarabokat tegye vissza egy órára a hűtőbe.
294,A mélyhűtött halat tejben olvassza ki. A tej magába szívja a fagyott ízt és friss zamatot ad a húsnak.
294,Hogy a sütőben sütött ... |
|
|
|
|
|
|
|
... adjon egy pár csepp citromlevet a vízhez.
293,A rántott csirke akkor sikerül a legjobban, ha a csirkét és a panírt is nagyon hidegen tartja. Sütés előtt a bepanírozott csirkedarabokat tegye vissza egy órára a hűtőbe.
294,A mélyhűtött halat tejben olvassza ki. A tej magába szívja a fagyott ízt és friss zamatot ad a húsnak.
294,Hogy a sütőben sütött ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kurkumát és curryt. Keverjük el, és öntsük hozzá a paradicsomot. Néhány percnyi főzés után öntsük hozzá a kókusztejet. Lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.
A megsózott csirkedarabokat pirítsuk meg egy pici olajon a koriandermaggal, majd tegyük a szószba. Együtt főzzük fél órán át (függ a csirkedarabok nagyságától). Rizzsel vagy kuszkusszal tálaljuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
Üregi Éva: Édeni régi étkek
Jó étvágyat!
Kertünk kincsei
Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy
6-8... |
|
|
|
|
|
|
|
... (tulajdonképpen mindenki azzal, amivel szereti). A húsokat beleteszem, és legalább 2 órán át pácolom benne. A sós kekszet sodrófával prézliszerűre összetöröm, a joghurtból kivett csirkedarabokat beleforgatom, és sütőpapírral bélelt, kicsit megolajozott tepsiben aranybarnára sütöm. Mindenféle köret illik hozzá.
Megjegyzés:
A receptet DimDim küldte. Köszönjük!|... |
|
|
|
|
|
|
|
... olaj, 1 dkg vaj, késkegynyi őrölt köménymag.
Elkészítése
A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé rendezzük, majd a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rákarikázzuk a vöröshagymát, utána rászórjuk a reszelt sajtot és az olajja... |
|
|
|
|
|
|
|
... pirítsuk át benne az újhagymát és a fokhagymát, majd gyorsan vegyük is ki. A hagymák aromáival átjárt olajban, a serpenyő méretétől függően 2-3 adagban 3-4 perc alatt süssük át a csirkedarabokat, majd szedjük tálba. Ezután a forró serpenyőbe kanalazzuk vissza a hagymákat, adjuk hozzá az ananászt, a halszószt és a lime levét. 1-2 perc elteltével adjuk hozzá a húst, ha szükséges, s... |
|
|
|
|
|