|
|
|
... feldarabolva
1 kg vegyes zöldség
1 dl tejföl
citromlé
lestyán
1 csokor újhagyma
só
bors
petrezselyem zöldje
olaj
A csirkedarabokat kevés olajon fehéredésig pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott vegyes zöldséget (répa, petrezselyem, karalábé, borsó). Sózzuk, felengedjük 3 liter vízzel. 30 perc főzés után hozzáadjuk a... |
|
|
|
|
|
|
|
Almás csirkefasírt
Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű
só
A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejföl, 4 ek. olaj, 1 dkg vaj , késhegynyi őrölt köménymag.
A megtisztított csirkét feldarabolom. A lisztet a fűszerekkel, és az apróra vágott fokhagymával összekeverem. A csirkedarabokat egyenként megmártom a fűszeres lisztben. Kivajazott tepsiben vagy tűzálló tálba egymás mellé rendezem a lisztes húsokat. A maradék fűszerkeveréket egyenletesen a tetejére szórom. Ráka... |
|
|
|
|
|
|
|
... hagyom (míg levet ereszt). Közben a vöröshagymát vékonyra karikázom. A füstölt szalonnát nagyon apróra metélem, zsírját kisütöm és a pörcöt félreteszem. A visszamaradt zsíron a csirkedarabokat erős lángon átsütöm. Tűzálló tál alját beborítom a lecsöpögtetett padlizsánszeletekkel és meghintem reszelt sajttal. Erre ráfektetem a csirkedarabok egy részét. Beborítom hagymakarikákkal, m... |
|
|
|
|
|
|
|
Receptek
Oz = ou = 28,34 gramm
Csésze (CUP) = 2-2,5 dl
Afaranege (Angol-francia)
3 tojás fehérjét 1/4 csésze cukorral keményre verjük. 4 nagy gombócot készítünk és forró vízben (170C) lassan megfőzzük. Cukorból, vízből karamellt főzünk. 6 fél őszibarackot összeturmixolunk kis cukorral, vaníliával, 1 csésze joghurttal, kevés Quantroval.
A barackos massza tet... |
|
|
|
|
|
|
|
... bevagdosom a húst.
A páchoz összekeverem a hozzávalókat, bővebben sózom, mert a csirkét külön nem sózom be.
A tepsibe dupla fóliát fektetek, olajjal bekenem, a csirkedarabokat beleforgatom a szószba és a tepsibe rakom. A maradékot még rákenem, lezárom egy másik fóliával és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütöm fólia alatt, majd leveszem a fóliát... |
|
|
|
|
|
|
|
... megtisztította, feldarabolta, besózta. A lábasban olajat hevített, és abba egészben öt-hat apró hagymát és jó néhány fokhagymagerezdet dobott. Pár percig pirította a hagymát, majd hozzáadta a csirkedarabokat, és az egészet többször is átkeverte. Ezután leszedte a tékáról a konyakos üveget, megjegyzem kedves testvéreim, hogy a pálinkának is ugyanez lehet a sorsa, és megöntötte vele... |
|
|
|
|
|
|
|
... vöröshagymát üvegesre fonnyasztom. Ezután felöntöm a borral, a narancslével, belekeverem a mustárt, a narancshéj felét és a borsot, majd jól összeforralom. Leforrázom vele a tálba tett csirkedarabokat. Fedő alatt, forró sütőben 45 percig sütöm, majd saját mártásával locsolgatva ropogósra pirítom. Még tűzforrón rászórom a maradék narancshéjat. Burgonyalángost vagy burgonyakrokettet... |
|
|
|
|
|
|
|
... tartalmaz zsírt.
A csirkemelleket vágjuk fel felnőtt ujjnyi nagyságú csíkokra. Verjük fel a tojásokat kis sóval, és az összetört kukoricapelyhet keverjük össze a reszelt sajttal. A csirkedarabokat mártsuk a tojásba, majd hempergessük meg a sajtos pehelyben, végül tegyük sütőlapra, és előmelegített, 180 fokos sütőben süssük őket szép pirosra 20-30 perc alatt.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... joghurtot, 1 felaprított vöröshagymát, 3 csipet sáfrányt és 2 csipet Cayenne-borsot. Keverjük össze jól az egészet, és hagyjuk érni 3-4 órán át. Melegítsük elő a sütőt 220 C-ra. Tűzzük a csirkedarabokat nyársakra. Tegyük őket a grillrácsra egy sütőlap fölé, és süssük 10 percig. Locsoljuk meg egy kis alaplével, és süssük tovább 25 percig. A húsnak át kell sülnie, meg kell pirulnia,... |
|
|
|
|
|
|
|
... nagy mennyiségű sós vízben, majd csöpögtessük le. Pároljuk meg a hagymát egy közepes lángon felmelegített serpenyőben egy kevés olajon. Amikor kezd elszíneződni, tegyük hozzá a csirkedarabokat. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük egy kevés kakukkfűvel, és süssük közepes lángon 5 percig. Ezután öntsük hozzá a szárnyas levét és a rizst. Süssük át az egészet. Ellenőrizzük, hogy megfelelő-... |
|
|
|
|
|
|
|
...
KFC CSIRKE
Az idealis olaj homerseklet a suteshez 185C. Nem szabad osszezsufolni a csirkedarabokat a serpenyoben.
Hozzavalok:
1 szep csirke feldrabolva vagy 8-10 csirkecomb a felesleges zsiros reszektol megtisztitva.
1 ev.kanal curry por
1/2 teask. allspice (azt hiszem ez az 5 fuszer keverek ha otthon ugy hivjak)
... |
|
|
|
|
|
|
|
... só.
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk, megmossuk, besózzuk, és néhány percig állni hagyjuk. A fi nomra vágott vöröshagymát kevés margarinban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a csirkedarabokat, és átpirítjuk benne. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret meg a zellert kockára vágjuk, és a csirkedarabokhoz keverjük. Rövid ideig együtt pirítjuk őket, majd belete... |
|
|
|
|
|
|
|
... darabokra vágom. A megtisztított és apró kockákra vagdalt vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, majd a tűzről félrehúzva elkeverem benne a pirospaprikát. Ezután a csirkedarabokat mindkét oldalukon átsütöm, majd másfél liter vízzel felöntöm. Megsózom, megborsozom, és belekeverem a megtisztított, pépesre zúzott fokhagymát. Félpuhára főzöm. Közben a gombát megtisz... |
|
|
|
|
|
|
|
... néhányszor megkeverve, míg a paradicsom péppé fő szét (szükség lehet időnként kis forró víz hozzáadására, ha a leve elfő és kezd leragadni). Ha az étel sima és sűrű, tegye bele a csirkedarabokat, keverje meg jól, hogy a pép bevonja azokat. Fedje le és főzze nagyon alacsony hőn kb. 35-45 percig, míg a csirke megpuhul. Ha a lé híg, főzze fedetlenül, nagyobb hőn besűrűsödésig.
R... |
|
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma
paprikás liszt.
A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, 1 órát állni hagyjuk, utána paprikás lisztbe forgatjuk. Teflon tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk a csirkedarabokat, 3 pohár 2dl tejfölt ízlés szerint delikáttal ízesítünk, majd 4 gerezed átnyomott fokhagymát keverünk a fűszeres tejfölhöz. Ezt a csirkére öntjük úgy, hogy a húst mindenhol ellepje. Kö... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütőt 200 fokra. Egy kis tálkában kézi habverővel keverd simára a bort a mustárral, és tedd félre. Egy nagy, sütőben is használható lábosban forrósítsd fel az olívaolajat, és a csirkedarabokat minden oldalukon pirítsd meg barnára. Amint megbarnultak, vedd ki őket, és dobd az edénybe a szeletekre vágott hagymát. Mérsékeld a lángot, kevergetve 4-5 percig párold a hagymát, amíg meg n... |
|
|
|
|
|
|
|
WOK Recept gyűjtemény
Mielőtt elkezdenénk a főzést-sütést, egy kis WOK-suli...
Fontos tudnivalók a wok főzéshez.
A wok, ez a közkedvelt univerzális főzőedény szinte minden főzési műveletre alka... |
|
|
|
|
|
|
|
... tartalmaz zsírt.
A csirkemelleket vágjuk fel felnőtt ujjnyi nagyságú csíkokra. Verjük fel a tojásokat kis sóval, és az összetört kukoricapelyhet keverjük össze a res... |
|
|
|
|
|
|
|
... fogpiszkálóval megtűzöm. A maradék olajjal kikenek egy sütő tepsit. A citrikat vékonyra szeletelem, a fokhagymát szintén. Mindkettőt a tárkony levelekkel együtt a sütőlapra teszem. A csirkedarabokat ezekre helyezem, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt ropogósra sütöm. A salátát darabokra tépkedem. Az egyik narit meghámozom úgy, hogy a fehér héját is eltávolítom,... |
|
|
|
|
|