Belépés
SONKÁVAL TÖLTÖTT csirke
... a tejszínnel, rátördelem a vajat, és a tálat befedve, előmelegített, forró sütőbe tolom. Egy órán keresztül sütöm. Ezután a csirkét 10 percig állni hagyom, majd felszeletelem. A csirkedarabokat lapos tűzálló tálra, bőrével felfelé egymás mellé rendezem. A visszamaradt pecsenyelevet a maradék konyakkal felforralom és a húsok tetejére locsolom. A sütőbe visszatolom a tálat, és az ét...
Allergia, bőrbetegségek,
... banán, mazsola.

Túrós csirke
1 csirke feldarabolva, 5-6 szelet bacon szalonna, 3 dl tejszín, 20 dkg tehén- vagy juhtúró, sültcsirke-fűszersó, só, bors.
A csirkedarabokat beszórjuk a fűszersóval, és olajban megsütjük. A szalonnát zsírjára sütjük, kiszedjük; a tejszínt a zsiradékra öntjük, belemorzsoljuk a túrót, s megsózzuk, borsozzuk (fokhagymát is tehet...
Csodálatos csirke
... vágom és megsózom. A császárszalonnát apróra kockázom, zsírját kisütöm (a pörcöt a zsírban hagyom) és a tisztított, finomra metélt vöröshagymát üvegesre pirítom rajta. Ezután a csirkedarabokat a hagymás zsírra teszem, és mindkét felükön átsütöm, majd a serpenyőből kiveszem és félreteszem. A visszamaradt hagymás zsírral összekeverem a pirospaprikát, hozzáöntöm a tejfölt és egy dl t...
Mexikói fűszeres csirke
... forrásban lévő vízbe dobom és a héját lehúzom. Ezután ledarálom. A megtisztított csirkét feldarabolom és megsózom. A nagyon apróra metélt vörös- és fokhagymát a vajon lepirítom, majd a csirkedarabokat erős tűzön, mindkét oldalán hirtelen átsütöm. Hozzáteszem az összes fűszert, a darált mandulát és mogyorót, az apróra vagdalt főtt sonkát, és a vermuttal lelocsolom. Fedő alatt, gyak...
Nápolyi csirke
... főzöm. Hozzákeverem a ketchupot és a nagyon apróra vagdalt főtt sonkát, sóval, borssal ízesítem, és jól kiforralom. Tűzálló tálra rendezem a szarvacskatészta felét, ráfektetem a csirkedarabokat, rálocsolok egy keveset a sonkás mártásból, majd betakarom a maradék tésztával. A többi mártást és a reszelt sajt felét az étel tetejére teszem, és előmelegített, forró sütőbe téve megpirít...
Sonkás csirke
... sonkát. Felengedem a paradicsomlével, megsózom, megborsozom, belekeverem a bazsalikomot, és egy dl vízzel felöntve sűrű mártássá forralom. Közben tűzálló tálra rendezem az elősütött csirkedarabokat, rákenem a mártást, és a tálat lefedve előmelegített, forró sütőbe tolom, majd 40 percig nem túl erős lángon sütöm. A sütőből kivéve a tetejét leveszem, rálocsolom a reszelt sajttal elk...
Sonkával töltött csirke
... a tejszínnel, rátördelem a vajat, és a tálat befedve, előmelegített, forró sütőbe tolom. Egy órán keresztül sütöm. Ezután a csirkét 10 percig állni hagyom, majd felszeletelem. A csirkedarabokat lapos tűzálló tálra, bőrével felfelé egymás mellé rendezem. A visszamaradt pecsenyelevet a maradék konyakkal felforralom, és a húsok tetejére locsolom. A sütőbe visszatolom a tálat, és az é...
BAKONYI GOMBÁS csirkeLEVES
... darabokra vágom. A megtisztított és apró kockákra vagdalt vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, majd a tűzről félrehúzva elkeverem benne a pirospaprikát. Ezután a csirkedarabokat mindkét oldalukon átsütöm, majd másfél liter vízzel felöntöm. Megsózom, megborsozom, és belekeverem a megtisztított, pépesre zúzott fokhagymát. Félpuhára főzöm. Közben a gombát megtisz...
Rántott csirke uborkasalátával
... hogy ellepje salátánkat. Kávéskanálnyi oliva olajjal meglocsoljuk. Tálalásig hûtőben tároljuk.
äHosszú pecsenyéstálra halmozzuk a sült krumplit, rárakjuk a rántott csirkedarabokat. A tál két végét rántott petrezselyem zölddel díszítjük.
Ezeket a csontnélküli csirkecombokat veszteség nélkül ehetjük, ráadásul könnyedén, késsel-villával.
A panír takarta szárn...
Zöldséges, rizses csirke
... bőrét húzzuk le, csontozzuk ki és vágjuk apró darabokra.
A szójaszószból és cukorból készítsünk páclevet és pácoljuk benne a húst
30 percig. Forró olajban pároljuk meg a csirkedarabokat 5-6 percig, adjuk hozzá a gombát, hagymát és pároljuk további 2-3 percig. Öntsük rá a levest, zöldborsot, és a maradék páclevet. Takaréklángon főzzük még 2 percig. Végül öntsük rá a toj...
Kínai csirkefalatok
... darabokra vágjuk. 18 dkg étkezési keményítőt a sütőporral, a simára felvert tojásfehérjével és egy kevés hideg vízzel simára keverünk. A maradék 2 dkg keményítőt papírlapra terítjük, a csirkedarabokat belemártjuk, majd a tésztamasszába forgatjuk. Bő olajban ropogósra, aranysárgára sütjük.
Megjegyzés: A keményítőbe forgatást elintéztem gyorsan, beraktam a hússal együtt egy műa...
Citromos-mézes csirke
... evőkanál méz, 1 citrom, só
A csirkecombokat (szerintem abból a legjobb, de egyéb alkatrészekkel is lehet próbálkozni) besózzuk, és rövid ideig állni hagyjuk. Elhelyezzük a csirkedarabokat a tepsiben, 1/2 deci vizet öntünk alá, és lefóliázva 1/2 órát pároljuk. Közben felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a mézet, és végül a citrom levét. A csirkéről levesszük a fóliát, ráöntjü...
Zöldséges, rizses csirke
... csirke bőrét húzzuk le, csontozzuk ki és vágjuk apró darabokra. A szójaszószból és cukorból készítsünk páclevet és pácoljuk benne a húst 30 percig.
Forró olajban pároljuk meg a csirkedarabokat 5-6 percig, adjuk hozzá a gombát, hagymát és pároljuk további 2-3 percig.
Öntsük rá a levest, zöldborsót, és a maradék páclevet. Takaréklángon főzzük még 2 percig. Végül öntsük rá ...
Pármai csirke
...
Hozzávalók: 2 csirke negyedre vágva, só, bors, liszt, 6 evőkanál olívaolaj, 2 fej hagyma, 3 sárgarépa kockára vágva, fél doboz paradicsompüré. 
Elkészítése: A csirkedarabokat megsózzuk, borsozzuk, megforgatjuk lisztben, megsütjük olívaolajban, és kivesszük. A hagymát, a répát megpirítjuk, a paradicsompürét és a csirkedarabokat hozzáadjuk, és lefedve, kis lángon, kb. ...
Toledói csirke
... bors.
Elkészítése: A csirkét feldaraboljuk olyan apróra, ahogy a paprikás csirkénél szokás. A szalonnát apró kockákra vágjuk, ...
Mexikói fűszeres csirke
... forrásban lévő vízbe dobom és a héját lehúzom. Ezután ledarálom. A megtisztított csirkét feldarabolom és megsózom. A nagyon apróra metélt vörös- és fokhagymát a vajon lepirítom, majd a csirkedarabokat erős tűzön, mindkét oldalán hirtelen átsütöm. Hozzáteszem az összes fűszert, a darált mandulát és mogyorót, az apróra vagdalt főtt sonkát, és a vermuttal lelocsolom. Fedő alatt, gyak...
Citromos csirke
... benne, majd hagyjuk ázni a mártásban pár percig.

Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, közepesen-magas hőfokon, amíg az olaj hőfoka el nem éri a 180C-t. Süssük meg a csirkedarabokat. Elegendő mindössze 1 perc. Közvetlenül tálalás előtt, még egyszer pirítsuk meg a csirke darabokat, 1-2 percig. Melegítsünk fel pár kanál olajat, majd mikor elég forró, öntsük bele a cu...
Bosnyák csirke.
... beolajozunk, elterítjük benne a burgonyát, a karikára vágott hagymát, paradicsomot, zöldpaprikát, megsózzuk, megborsozzuk, és meghintjük pirospaprikával. Tetejére terítjük a megsütött csirkedarabokat, és rácsöpögtetjük egyenletesen a hússütésből megmaradt zsiradékot. Előmelegített sütőben a húsok tetejét megpirítjuk, megforgatjuk, és ha így is megpirultak, meglocsoljuk tejföllel, ...
Kolozsvári csirke
... szalonnát apró darabokra vágom, zsírját kiolvasztom, majd a pörcöt leszűröm és félreteszem. A visszamaradt zsíron sárgára fonnyasztom az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd a csirkedarabokat egyenként, mindkét oldalukon jól átsütöm a hagymás zsíron. A serpenyőből kiveszem, és melegen tartom. A pecsenyeléhez hozzákeverem a meghámozott, felszeletelt paradicsomot, a megtisztított...
Narancsmázas sült csirke
... másik sütőformában az előmelegített sütőbe tesszük, majd kb. 20 percig süt...
1 2 3 ..13 14 15 .19 20 .25 26 
Címkék: SONKÁVAL TÖLTÖTT, BAKONYI GOMBÁS, tálat befedve, órán keresztül, csirkedarabokat lapos, visszamaradt pecsenyelevet, maradék konyakkal, húsok tetejére, sütőbe visszatolom, csirkedarabokat beszórjuk, szalonnát zsírjára, zsiradékra öntjük, császárszalonnát apróra, zsírban hagyom, hagymás zsírra, serpenyőből kiveszem, visszamaradt hagymás, héját lehúzom, megtisztított csirkét, nagyon apróra, vajon lepirítom, csirkedarabokat erős, összes fűszert, darált mandulát, apróra vagdalt, vermuttal lelocsolom, szarvacskatészta felét, sonkás mártásból, maradék tésztával, többi mártást, reszelt sajt, étel tetejére, elősütött csirkedarabokat, tálat lefedve, sütőből kivéve, tetejét leveszem, reszelt sajttal, felforrósított olajon, tűzről félrehúzva, csirkedarabokat mindkét, gombát megtisz, sült krumplit, rántott csirkedarabokat, csontnélküli csirkecombokat, panír takarta, maradék páclevet, simára felvert, kevés hideg, csirkedarabokat belemártjuk, tésztamasszába forgatjuk, keményítőbe forgatást, hússal együtt,
© 2013 TVN.HU Kft.