|
|
|
... a tejszínnel, rátördelem a vajat, és a tálat befedve, előmelegített, forró sütőbe tolom. Egy órán keresztül sütöm. Ezután a csirkét 10 percig állni hagyom, majd felszeletelem. A csirkedarabokat lapos tűzálló tálra, bőrével felfelé egymás mellé rendezem. A visszamaradt pecsenyelevet a maradék konyakkal felforralom és a húsok tetejére locsolom. A sütőbe visszatolom a tálat, és az ét... |
|
|
|
|
|
|
|
... banán, mazsola.
Túrós csirke
1 csirke feldarabolva, 5-6 szelet bacon szalonna, 3 dl tejszín, 20 dkg tehén- vagy juhtúró, sültcsirke-fűszersó, só, bors.
A csirkedarabokat beszórjuk a fűszersóval, és olajban megsütjük. A szalonnát zsírjára sütjük, kiszedjük; a tejszínt a zsiradékra öntjük, belemorzsoljuk a túrót, s megsózzuk, borsozzuk (fokhagymát is tehet... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... vágom és megsózom. A császárszalonnát apróra kockázom, zsírját kisütöm (a pörcöt a zsírban hagyom) és a tisztított, finomra metélt vöröshagymát üvegesre pirítom rajta. Ezután a csirkedarabokat a hagymás zsírra teszem, és mindkét felükön átsütöm, majd a serpenyőből kiveszem és félreteszem. A visszamaradt hagymás zsírral összekeverem a pirospaprikát, hozzáöntöm a tejfölt és egy dl t... |
|
|
|
|
|
|
|
... forrásban lévő vízbe dobom és a héját lehúzom. Ezután ledarálom. A megtisztított csirkét feldarabolom és megsózom. A nagyon apróra metélt vörös- és fokhagymát a vajon lepirítom, majd a csirkedarabokat erős tűzön, mindkét oldalán hirtelen átsütöm. Hozzáteszem az összes fűszert, a darált mandulát és mogyorót, az apróra vagdalt főtt sonkát, és a vermuttal lelocsolom. Fedő alatt, gyak... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... főzöm. Hozzákeverem a ketchupot és a nagyon apróra vagdalt főtt sonkát, sóval, borssal ízesítem, és jól kiforralom. Tűzálló tálra rendezem a szarvacskatészta felét, ráfektetem a csirkedarabokat, rálocsolok egy keveset a sonkás mártásból, majd betakarom a maradék tésztával. A többi mártást és a reszelt sajt felét az étel tetejére teszem, és előmelegített, forró sütőbe téve megpirít... |
|
|
|
|
|
|
|
... sonkát. Felengedem a paradicsomlével, megsózom, megborsozom, belekeverem a bazsalikomot, és egy dl vízzel felöntve sűrű mártássá forralom. Közben tűzálló tálra rendezem az elősütött csirkedarabokat, rákenem a mártást, és a tálat lefedve előmelegített, forró sütőbe tolom, majd 40 percig nem túl erős lángon sütöm. A sütőből kivéve a tetejét leveszem, rálocsolom a reszelt sajttal elk... |
|
|
|
|
|
|
|
... a tejszínnel, rátördelem a vajat, és a tálat befedve, előmelegített, forró sütőbe tolom. Egy órán keresztül sütöm. Ezután a csirkét 10 percig állni hagyom, majd felszeletelem. A csirkedarabokat lapos tűzálló tálra, bőrével felfelé egymás mellé rendezem. A visszamaradt pecsenyelevet a maradék konyakkal felforralom, és a húsok tetejére locsolom. A sütőbe visszatolom a tálat, és az é... |
|
|
|
|
|
|
|
... darabokra vágom. A megtisztított és apró kockákra vagdalt vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, majd a tűzről félrehúzva elkeverem benne a pirospaprikát. Ezután a csirkedarabokat mindkét oldalukon átsütöm, majd másfél liter vízzel felöntöm. Megsózom, megborsozom, és belekeverem a megtisztított, pépesre zúzott fokhagymát. Félpuhára főzöm. Közben a gombát megtisz... |
|
|
|
|
|
|
|
... hogy ellepje salátánkat. Kávéskanálnyi oliva olajjal meglocsoljuk. Tálalásig hûtőben tároljuk.
äHosszú pecsenyéstálra halmozzuk a sült krumplit, rárakjuk a rántott csirkedarabokat. A tál két végét rántott petrezselyem zölddel díszítjük.
Ezeket a csontnélküli csirkecombokat veszteség nélkül ehetjük, ráadásul könnyedén, késsel-villával.
A panír takarta szárn... |
|
|
|
|
|
|
|
... bőrét húzzuk le, csontozzuk ki és vágjuk apró darabokra.
A szójaszószból és cukorból készítsünk páclevet és pácoljuk benne a húst
30 percig. Forró olajban pároljuk meg a csirkedarabokat 5-6 percig, adjuk hozzá a gombát, hagymát és pároljuk további 2-3 percig. Öntsük rá a levest, zöldborsot, és a maradék páclevet. Takaréklángon főzzük még 2 percig. Végül öntsük rá a toj... |
|
|
|
|
|
|
|
... darabokra vágjuk. 18 dkg étkezési keményítőt a sütőporral, a simára felvert tojásfehérjével és egy kevés hideg vízzel simára keverünk. A maradék 2 dkg keményítőt papírlapra terítjük, a csirkedarabokat belemártjuk, majd a tésztamasszába forgatjuk. Bő olajban ropogósra, aranysárgára sütjük.
Megjegyzés: A keményítőbe forgatást elintéztem gyorsan, beraktam a hússal együtt egy műa... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál méz, 1 citrom, só
A csirkecombokat (szerintem abból a legjobb, de egyéb alkatrészekkel is lehet próbálkozni) besózzuk, és rövid ideig állni hagyjuk. Elhelyezzük a csirkedarabokat a tepsiben, 1/2 deci vizet öntünk alá, és lefóliázva 1/2 órát pároljuk. Közben felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a mézet, és végül a citrom levét. A csirkéről levesszük a fóliát, ráöntjü... |
|
|
|
|
|
|
|
... csirke bőrét húzzuk le, csontozzuk ki és vágjuk apró darabokra. A szójaszószból és cukorból készítsünk páclevet és pácoljuk benne a húst 30 percig.
Forró olajban pároljuk meg a csirkedarabokat 5-6 percig, adjuk hozzá a gombát, hagymát és pároljuk további 2-3 percig.
Öntsük rá a levest, zöldborsót, és a maradék páclevet. Takaréklángon főzzük még 2 percig. Végül öntsük rá ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 2 csirke negyedre vágva, só, bors, liszt, 6 evőkanál olívaolaj, 2 fej hagyma, 3 sárgarépa kockára vágva, fél doboz paradicsompüré.
Elkészítése: A csirkedarabokat megsózzuk, borsozzuk, megforgatjuk lisztben, megsütjük olívaolajban, és kivesszük. A hagymát, a répát megpirítjuk, a paradicsompürét és a csirkedarabokat hozzáadjuk, és lefedve, kis lángon, kb. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... bors.
Elkészítése: A csirkét feldaraboljuk olyan apróra, ahogy a paprikás csirkénél szokás. A szalonnát apró kockákra vágjuk, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... forrásban lévő vízbe dobom és a héját lehúzom. Ezután ledarálom. A megtisztított csirkét feldarabolom és megsózom. A nagyon apróra metélt vörös- és fokhagymát a vajon lepirítom, majd a csirkedarabokat erős tűzön, mindkét oldalán hirtelen átsütöm. Hozzáteszem az összes fűszert, a darált mandulát és mogyorót, az apróra vagdalt főtt sonkát, és a vermuttal lelocsolom. Fedő alatt, gyak... |
|
|
|
|
|
|
|
... benne, majd hagyjuk ázni a mártásban pár percig.
Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, közepesen-magas hőfokon, amíg az olaj hőfoka el nem éri a 180C-t. Süssük meg a csirkedarabokat. Elegendő mindössze 1 perc. Közvetlenül tálalás előtt, még egyszer pirítsuk meg a csirke darabokat, 1-2 percig. Melegítsünk fel pár kanál olajat, majd mikor elég forró, öntsük bele a cu... |
|
|
|
|
|
|
|
... beolajozunk, elterítjük benne a burgonyát, a karikára vágott hagymát, paradicsomot, zöldpaprikát, megsózzuk, megborsozzuk, és meghintjük pirospaprikával. Tetejére terítjük a megsütött csirkedarabokat, és rácsöpögtetjük egyenletesen a hússütésből megmaradt zsiradékot. Előmelegített sütőben a húsok tetejét megpirítjuk, megforgatjuk, és ha így is megpirultak, meglocsoljuk tejföllel, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... szalonnát apró darabokra vágom, zsírját kiolvasztom, majd a pörcöt leszűröm és félreteszem. A visszamaradt zsíron sárgára fonnyasztom az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd a csirkedarabokat egyenként, mindkét oldalukon jól átsütöm a hagymás zsíron. A serpenyőből kiveszem, és melegen tartom. A pecsenyeléhez hozzákeverem a meghámozott, felszeletelt paradicsomot, a megtisztított... |
|
|
|
|
|
|
|
... másik sütőformában az előmelegített sütőbe tesszük, majd kb. 20 percig süt... |
|
|
|
|
|