Belépés
Tenkes Fesztivál.
... várják az érdeklődőket színes gasztronómiai bemutatókkal, tenkesaljai és olyan dél-baranyai ételkülönlegességekkel, mint az Ördögtekercs, Túrósleves, Villányi Babosnyúl, Villányi Sváb Sonkaleves, Kuruc Szelet, Görögdinnyelekvár, Fügelekvár, Szőlőlekvár. A finom falatok után a Villány-Siklósi borvidék tájjellegű borait kóstolhatják meg a vendégek.
...
Sonkaleves
... dú...
Disznótoros ételek
... felszeleteljük, és a tormás mártásba visszatesszük. Burgonyapürével kínáljuk. Ha a sonkát csak hidegen kívánjuk fogyasztani, akkor a mártásos levet eltesszük, és a továbbiakban kitűnő sonkalevest készíthetünk belőle.

Dinnyés sonka
15 perc, sütés nélkül
50 dkg főtt, bőrös füstölt sonka vagy tarja, 1 kis kemény sárgadinnye (esetleg házilag eltett nem túl édes sá...
Néhány csülkös recept....




Húsvéti sonkaleves

Hozzávalók:
40 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja (esetleg füstölt csülök),
50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, kelkáposztacikk, gomba, vöröskáposzta),
1 nagy fej ...
Babéros sonkaleves
Hozzávalók:

25 dkg füstölt tarja vagy sonka, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöld, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál liszt, ecet, só, cukor ízlés szerint, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors.
Elkészítés:
A forró olajon üvegesre párolom az apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva elke...
Csülkös receptkönyv
... levesszük a tűzről, a levest ülepítjük és leszűrjük. A zöldséget a levessel együtt forrón tálaljuk. A hús mellé adhatunk ecetes tormát, vagy ízlés szerint gyümölcsmártást.

Húsvéti sonkaleves
Hozzávalók:
40 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja (esetleg füstölt csülök), 50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, kelkáposztacikk, ...
Tejszínes sonkaleves
Hozzávalók:
40 g liszt
60 g vaj
5 dl tej
1 dl tejszín
4 dl sonka főzőlé
150 g főtt sonka
2 dl fehérbor
só, bors, zsálya
petrezselyem
1 kávéskanál cukor
levesgyöngy

A lisztből és a vajból világos rántást készítek, amit felöntök a tejjel és csomómentesre keverem. Hozzáöntöm a sonkalevet és a bort, majd felforralom. Fűs...
Húsvéti Sonkaleves

Hozzávalók:

30-35 dkg nyers füstölt sonka,
35 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé),
1 nagy fej vöröshagyma,
1 csokor zöldpetrezselyem,
1 dl száraz vörösbor,
1 dl tejföl,
1 dl tejszín,
1 ev...
Recept
Fésűs Nelly

Előétel:

Prágai sonkaleves tormával

Hozzávalók:
1,5 kg prágai vagy más füstölt sonka
1 fej zellergumó
1 evőkanál vaj
1 gerezd fokhagyma
1 maréknyi gomba
2 szál sárgarépa
2-3 evőkanál liszt
30 dkg savanyú káposzta
60 dkg burgonya
őrölt bors, só
csipetnyi őrölt szerecsendió
1 nagy...
Húsvéti sonkaleves
Hozzávalók:
40 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja (esetleg füstölt csülök), 50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, kelkáposztacikk, gomba, vöröskáposzta), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöld, 1 dl száraz vörös bor, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 evőkanál natúr reszelt torma, 1 púpozott teáskanál liszt.
A füstölt húst ...
Prágai sonkaleves
Prágai sonkaleves tormával

Hozzávalók:
1,5 kg prágai vagy más füstölt sonka
1 fej zellergumó
1 evőkanál vaj
1 gerezd fokhagyma
1 maréknyi gomba
2 szál sárgarépa
2-3 evőkanál liszt
30 dkg savanyú káposzta
60 dkg burgonya
őrölt bors, só
csipetnyi őrölt szerecsendió
1 nagy pohár tejföl
1 csokor zellerlevél...
Aszaltszilvás sonkaleves
...
Hozzávalók: 20 dkg főtt, füstölt sonka vagy tarja, 25 dkg aszalt szilva, 1 dl tejföl, 1 evőkanál vegeta, 1 teáskanál liszt, 1 szem összetört szegfűszeg, csipetnyi cukor.
Előző este az aszalt szilvát jól megmosom, szitán lecsöpögtetem, majd annyi hideg vízbe áztatom, amennyi jól ellepi. Másnap leszűröm, kimagozom, majd csíkokra vágom. A füstölt sonkát ugyancsak vékony ...
Babéros sonkaleves
...
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja vagy sonka, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál liszt, ecet, só, cukor, ízlés szerint, 2 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 kupica konyak, 2 szegfűszeg
A felhevített olajon üvegesre futtatom a megtisz...
Fokhagymás sonkaleves
...
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 25 dkg főtt füstölt sonka (vagy egyéb, kicsontozott füstölt hús), 3 dl sonkalé, 2 szelet barna kenyér, 1 húsleveskocka, 1 dl tejföl, fél citrom leve, 3 gerezd fokhagyma, kevés cukor, 2 dkg vaj
A fokhagymát megtisztítjuk, szétzúzzuk és az apró kockákra vágott kenyérrel együtt, beletesszük egy lábosba. A sonka főzőlevét vízzel k...
Húsvéti sonkaleves 1.
...
Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: 25-30 dkg nyers füstölt sonka vagy füstölt csülök (az utóbbi csontja nélkül vagy 50-60 dkg csonttal együtt), 30 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, kelkáposzta, vöröskáposzta, gomba, kelbimbó stb.), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 dl száraz vörösbor, 1 dl tejföl, 1 dl tejs...
Húsvéti sonkaleves 2.
...
Elkészítési idő: 25 perc, főzés nélkül
Hozzávalók: 40 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja (esetleg füstölt csülök), 50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, kelkáposztacikk, gomba, vöröskáposzta), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 dl száraz vörös bor, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 evőkanál natúr reszelt torma, 1 púp...
Sonkaleves 1.
...
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók: 20 dkg főtt füstölt hús csont nélkül, 2 húsleveskocka, 1 dl tejföl, 1 csokor snidling, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál mustár, 1 mokkáskanál törött fekete bors
A főtt füstölt húst kétszer ledaráljuk, hogy pépes legyen, hozzáöntünk 1 liter vizet, beletesszük a húsleveskockákat, a mustárt, megszórjuk törött borssal, és felfor...
Sonkaleves 2.
...
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók: 5 dkg húsos füstölt szalonna, 10 dkg főtt sonka, 2 púpozott evőkanál liszt, 1 húsleveskocka (vagy 1 púpozott teáskanál vegeta), 1/2 liter tej, 1 dkg vaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor snidling, 1 dl tejföl
A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, meghintjük a liszttel, és sötét-sárgára pirít...
Sonkaleves aszalt szilvával
...
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 20 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja, 25 dkg aszalt szilva, 1 evőkanál vegeta, 1 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, kevés cukor, 1 szem összetört szegfűszeg
Az aszalt szilvát előző este hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük és kimagozzuk. A füstölt sonkát vékony csíkokra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk és rádobjuk az apróra vagdalt asz...
Húsvéti sonkaleves
...
120 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók: 25-30 dkg nyers füstölt sonka vagy füstölt csülök (az utóbbi csontja nélkül vagy 50-60 dkg csonttal együtt), 30 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, kelkáposzta, vöröskáposzta, gomba, kelbimbó stb.), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 dl száraz vörösbor, 1 dl tejföl, 1 dl tejs...
1 2 3 
Címkék: Tenkes Fesztivál, Húsvéti Sonkaleves, Villányi Babosnyúl, Villányi Sváb Sonkaleves, Kuruc Szelet, Fésűs Nelly, érdeklődőket színes, finom falatok, tormás mártásba, sonkát csak, mártásos levet, továbbiakban kitűnő, forró olajon, apróra vágott, tűzről lehúzva, levest ülepítjük, levessel együtt, vajból világos, füstölt húst, aszalt szilvát, füstölt sonkát, felhevített olajon, fokhagymát megtisztítjuk, apró kockákra, sonka főzőlevét, utóbbi csontja, főtt füstölt, füstölt szalonnát, apróra vagdalt, zöldpetrezselyem, húsleveskockákat, petrezselyemzöld, kelkáposztacikk, gyümölcsmártást, burgonyapürével, felszeleteljük, megtisztítjuk, húsleveskocka, visszatesszük, lecsöpögtetem, vöröskáposzta, aszaltszilvás, gasztronómiai, csomómentesre, petrezselyem, pirospaprika, leveszöldség, készíthetünk, vöröshagymát, szerecsendió, kóstolhatják, kiolvasztjuk, kicsontozott, ördögtekercs, továbbiakban, érdeklődőket, bemutatókkal, disznótoros, elkészítési, sonkalevest, vöröshagyma, zellerlevél, mokkáskanál, fogyasztani, receptkönyv,
© 2013 TVN.HU Kft.