Belépés
Finomság disznóhúsból
Hozzávalók:

8 szelet kicsontozott disznókaraj, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 1 evőkanál szárított fokhagyma, 1 sárgarépa, 3 db babérlevél, 1 db szegfűszeg, 1 evőkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, 10 db rókagomba, 2 dl tejföl, 4 adag tészta, só, bors.

Elkészítése:

A karajt kicsontozva 1 cm vastag csíkokra vágjuk. A füstölt szalonnát apró ko...
Currys csirkemell
Hozzávalók:

550 g kicsontozott csirkemell, 400 g paradicsom, 350 g karfiol, 220 g hosszú szemű fehér rizs, 120 g mélyhűtött zöldborsó, 80 g enyhe curry (az őrölt curryt megpirítjuk és olajjal keverjük, íze így sokkal aromásabb), 60 g mazsola, 30 g vaj vagy margarin, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 4,5 dl csirkealaplé, 1, 5 dl natúr joghurt, 1 mokkáska...
Rántott sertésborda
Rántott sertésborda

Hozzávalók: 60 deka karaj, 2 tojás, 10 deka zsömlemorzsa, 4 deka liszt, só, zsír a kisütéshez.
A kicsontozott sertéskarajt nyersen felszeleteljük, egyenlő vékonyra kiveregetjük, a borda peremén levő hártyát a kés hegyével bevagdossuk, megsózzuk. Ezután lisztbe, tojásba és zsömlemorzsába bebundáz-zuk.
Bő forró zsírban kisütjük és sült burgony...
Sajtos-barackos csirkemell
A kicsontozott csirkernellet felszeletelem és kicsit kiklopfolom. Tejbe mártom, grillporkeverékkel és csipetnyi majoránnával fűszerezem, majd hirtelen átsütöm. Ezután mindegyik szeletre ráhelyezek egy félbevágott sárgabarackot (lehet friss és befótt is), és betakarom egy-egyvékony eidamisajt-lappal. Elhelyezem a tepsiben, és az egészet meglocsolom egy egész tojással összekevert tej...
Kínai csirkemell
Hozzávalók:

80 dkg csirkemell, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl ketchup, 0,5 dl konyak, olívaolaj, őrölt gyömbér, őrölt csillagánizs, só.

Elkészítése:

A lebőrözött, kicsontozott csirkemellet vágjuk ujjnyi csíkokra. Forrósítsunk fel kevés olajat, s dobjuk bele a nagyon apróra vágott hagymát. Ha a hagyma már üveges, tegyük bele a húst is, s erős tűzön kev...
Sertéshústekercsek
Sertéshústekercsek aszalt szilvával

Hozzávalók (4 személyre):

70 dkg kicsontozott sertéscomb, 20 dkg aszalt szilva, 1 ek. liszt, 1 ek. olaj, só, bors, csipetnyi gyömbér.

1. Az aszalt szilvát megmossuk, kb. 1 órára meleg vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük és kimagozzuk.
2. A húst téglalap alakú szeletekre vágjuk. A leeső széleket finomra darál...
Körmös bableves
... liszttel, fokhagymával, fűszerpaprikával zsemleszínű rántást készítünk, és a levesbe k...
Zöldséggel töltött dagadó
Hozzávalók:

80 dkg kicsontozott sertésdagadó, kiskanálnyi só, őrölt bors, 1 csomag fagyasztott mexikói zöldségkeverék (vagy ugyanennyi friss sárgarépa, zöldborsó, petrezselyemgyökér apró kockákra vágva), 3 szikkadt zsemle, 2 főtt tojás, 1 savanyú uborka, 5 dkg vaj, 2 tojás, fél kiskanál majoránna, késhegynyi reszelt szerecsendió, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál ketchup....
Vadászleves
... sárgarépa, 5 dkg petrezselyem, 5 dkg zeller, babérlevél, feketebors, só, paradicsompüré, 10 dkg zöldborsó, 3 db hagyma, 1 g karibors, 10 dkg simaliszt

Elkészítése:

A kicsontozott és megmosott őznyakat apró kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, amelyhez paradicsompürét öntünk. Hozzáadjuk a húst, és mérsékelt lángon tíz percig reszteljü...
Omlett
... gombát megdinsztelhetjük. (Értelmező szótár I. / 231. old.)
7. Végül is gomba nélkül sokkal jobb.
8. (Nem kéne egy újabb sör?!) Akáco súúúúúúút... keressük meg a lábost a kicsontozott tojásfehérjékkel.
9. Óvatosan felverjük... a szomszédasszonyt.
10. Míg ő mosogat, meg összeüt valamit, hívjunk festőt. Letofonon. Izé, tofemo... tefomo... telefonon.
11....
étlap szótár
... vagy hal, pástétomhoz vagy tölteléknek - a legismertebb farce a kenőmájas)
félfőre vágva = előbb hosszában ketté, majd keresztben szeletekre vágva (például hagyma)
filé = kicsontozott, illetve szálkátlanított hús vagy hal
filézés = (ha eljárás) hús vagy hal megtisztítása a csontoktól, szálkáktól, zsiradéktól, hártyáktól, nyesedékektől
fingerfood = kézzel ehető,...
Szalonnával spékelt pulykacomb
Hozzávalók:

2 db kicsontozott felső pulykacomb, 5 dkg szárított vargánya, 20-30 dkg csiperke, zsír vagy olaj, 3 fej vöröshagyma, 1 fokhagyma, 20 dkg füstölt szalonna, só, bors

Felszeletelem a csiperkét, a hagymát és a fokhagymát. Késsel lyukakat vágok a pulykahúsba, több helyen megspékelem a felaprított szalonnaszeletekkel. Néhány szeletet félreteszek. Mangali...
Magányos férfiak receptje
... gombát megdinsztelhetjük. (Értelmező szótár I. / 231. old.)
7. Végül is gomba nélkül sokkal jobb.
8. (Nem kéne egy újabb sör?!) Akáco súúúúúúút... keressük meg a lábost a kicsontozott tojásfehérjékkel.
9. Óvatosan felverjük... a szomszédasszonyt.
10. Míg ő mosogat, meg összeüt valamit, hívjunk festőt. Letofonon. Izé, tofemo... tefomo... telefonon.
11....
Étlapszótár 2
... vagy hal, pástétomhoz vagy tölteléknek - a legismertebb farce a kenőmájas)
félfőre vágva = előbb hosszában ketté, majd keresztben szeletekre vágva (például hagyma)
filé = kicsontozott, illetve szálkátlanított hús vagy hal
filézés = (ha eljárás) hús vagy hal megtisztítása a csontoktól, szálkáktól, zsiradéktól, hártyáktól, nyesedékektől
fingerfood = kézzel ehető...
Étlapszótár
... vagy hal, pástétomhoz vagy tölteléknek - a legismertebb farce a kenőmájas)
félfőre vágva = előbb hosszában ketté, majd keresztben szeletekre vágva (például hagyma)
filé = kicsontozott, illetve szálkátlanított hús vagy hal
filézés = (ha eljárás) hús vagy hal megtisztítása a csontoktól, szálkáktól, zsiradéktól, hártyáktól, nyesedékektől
fingerfood = kézzel ehető...
Epe-diéta
... táplálékot több alkalomra kell elosztani. Célszerű napjában ötször-hatszor is enni, de mindig keveset!


Székely almás hús

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg sovány, kicsontozott sertéskaraj, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál vaj, 2 jonatánalma, 1/2 dl húsleves, kockából, 1 evőkanál vágott petrezselyem
Elkészítés: A húsról minden zsiradékot leszedünk. Sóval...
Húsos savanyú zöldségleves
... zöldség felével húslevest készítünk. A megtisztított, karikára vágott hagymát, s a maradék zöldséget zsírban megpároljuk, majd felengedjük a húslevessel, sóval, borssal ízesítjük. A kicsontozott, feldarabolt marha- és birkahúst hozzáadjuk, és addig főzzük, ami a zöldség puha lesz. A paradicsomot és a citrom levét, a joghurtot összekeverjük, a megtisztított, megreszelt uborkával, a...
Ananászos kacsasült
... megpuhult, a zsíros mártásból kiszedem, kicsontozom és metéltre vágom. A mártásról a zsírt evőkanállal leszedem, majd kis lábosba öntöm a levet, és 10...
Narancsos csirkemell
Hozzávalók:

4 narancs ízesítésű teafilter, 4 db kicsontozott csirkemell, 1 pohár natúrjoghurt, 2 evőkanál szójaszósz, 3 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál mogyoróolaj, 1 db narancs reszelt héja.

Elkészítése:

A csirkemelleket vágjuk nagyobb kockákra vagy ujjnyi csíkokra, tegyük egy tálba. Reszeljük rá a fokhagymát, locsoljuk meg a szójaszósszal, tegyük bel...
Bugaci sápatag
Hozzávalók négy személyre:

50 dkg kicsontozott pulykacomb vagy pulykamell, 2 közepes fej vöröshagyma, 10 dkg szalonna, 30 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 10-15 dkg máj, 5-6 csemege uborka, 2 dl tejszín, 2 dl tej, 3 dkg zsír, só, bors, pirospaprika, majoránna, fokhagyma.

Elkészítés:

A húst vágjuk vékony csíkokra, és áztassuk be 2-3 órára sós, fokhagymás...
1 2 3 ...........35 36 ......53 54 .....70 71 72 
Címkék: karajt kicsontozva, füstölt szalonnát, őrölt curryt, kicsontozott sertéskarajt, borda peremén, kicsontozott csirkernellet, félbevágott sárgabarackot, egészet meglocsolom, egész tojással, nagyon apróra, aszalt szilvát, húst téglalap, leeső széleket, apróra vágott, kicsontozott tojásfehérjékkel, legismertebb farce, húsról minden, maradék zöldséget, zöldség puha, citrom levét, joghurtot összekeverjük, zsíros mártásból, zsírt evőkanállal, csirkemelleket vágjuk, húst vágjuk, szomszédasszonyt, tojásfehérjékkel, fűszerpaprikával, szálkátlanított, paradicsompürét, zsömlemorzsába, paradicsompüré, felszeleteljük, zöldségkeverék, csirkemelleket, lecsöpögtetjük, nyesedékektől, összekeverjük, megtisztított, megtisztítása, sárgabarackot, felszeletelem, csirkernellet, szójaszósszal, zsömlemorzsa, kicsontozott, legismertebb, sertéskarajt, kiveregetjük, csirkealaplé, sertésdagadó, paradicsomot, zöldségleves, petrezselyem, forrósítsunk, csirkemellet, szerecsendió, csillagánizs, majoránnával, pirospaprika, natúrjoghurt, disznóhúsból,
© 2013 TVN.HU Kft.