|
|
|
Szárnyas raguleves
Hozzávalók: Csirke- vagy egyéb szárnyasaprólék, 20 deka vegyes zöldség, 10 deka zöldborsó, 10 deka sampinyongomba, 6 deka zsír, 4 deka liszt, 3 deka vöröshagyma, 1 kis csomó zöldpetrezselyem, 20 deka kelvirág, 2 g törött bors, 2 deka vaj, só.
A szárnyasaprólékot előkészítjük a leveshez, összevágjuk. Jól megmosva kis fej hagymával feltesszük főni. ... |
|
|
|
|
|
|
|
...szombaton és tegnap lett volna mit, ide írni! Megvolt a nagy névnap ünnep.
Elôétel:Húsos puffancs. Fôételek :Raguleves vajgaluskával,mandarinos csirke Pálffy gombóccal, tejszínes pulykasült krokettel, saláta egyveleg. Desszertek:Kókuszos kocka, túrótorta, gyümölcsök, kávé, italok. Jól éreztük magunkat és sokat beszélgettünk. Szép és érdekes könyveket kaptunk ajándékba. Pl. "Ba... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1,5 kg tarja vagy karaj csontja, vegeta, vegyes zöldség, petrezselyemzöld, 1 ek. tárkony, só, 1 ek. liszt, pirospaprika, tejföl, 2 ek. citromlé
Elkészítése:
Feltesszük főzni a húsos csontot a vegetával; ha elkészül, lefejtjük a csontról a húst. A zöldséget felaprítjuk, majd a petrezselyemzölddel és a tárkonnyal felhevített olajra tesszük... |
|
|
|
|
|
|
|
A pulykamellet kockára vágjuk, a fehér- és sárgarépát is felkockázzuk, borsóval és apróra vágott, friss petrezselyemmel, kevés víz hozzáadásával fedő alatt feltesszük párolni.
Ha félig megpuhult beledobunk 2-3 tyúkhúsleveskockát, ételízesítőt (Delikát), kissé sózzuk, borsozzuk, és kb. 1 evő... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Tárkonyos raguleves
A tisztított és kockákra vágott vegyes leveszöldséget 1 fej finomra vágott vöröshagymával, 40 dkg szintén kockákra vágott sertéshússal félig puhára pároljuk.
Sóval törött borssal, kevés majoránnával ízesítjük, majd meghintjük 2 evőkanál lisztel és feleresztjük 1,2 l vízzel. Beleteszünk egy csokor apróra vágott tárkonyt és átforraljuk. ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
- pulykacomb 20dkg
- sárgarépa 1db
- fehérrépa 1db
- zöldborsó 20dkg
- gomba 5dkg
- hagyma 1db
- tárkony 2szál
- tárkonyecet 1dl
- citrom 1db
- tejszín 2dl
- liszt 1ek.
- só, bors... |
|
|
|
|
|
|
|
Tárkonyos pulyka-raguleves
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg pulyka
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma, olaj
3 közepes sárgarépa
1 kisebb zellergumó
1 zsenge karaláb
20 dkg gomba
3 evőkanál liszt
2 dl tejföl
3 evőkanál aprított tárkony,
3 evőkanál aprított petrezselyem
Elkészítés:
Apr... |
|
|
|
|
|
|
|
... és írtam hozzá. Varga Gyuri is festett képet, meg kell nézni, borító lehet belőle.
Reggel a Moson Megyei Műhelyt szerkesztgettem, aztán bevásároltunk. Ömlik az eső.
Egy kis ragulevest tettem fel, Zsóka fasírtot készít. Délután kettőkor Pestre megyünk, megvárom, amíg vizsgázik, aztán Jászapátira sógornőmhoz.
Holnap reggeli után már jövünk is vissza. Sajnos egy roha... |
|
|
|
|
|
|
|
... keverünk és besűrítjük vele a levest. Hozzáadjuk a tejszínt is - és már kész is!
Megjegyzés:
Furának tűnhet a leves a hozzávalók miatt, de egyébként nagyon finom raguleves. A chilliből és a borsból lehet többet és kevesebbet rakni, kinek milyen az ízlése, de alapvetően ez egy csípős leves. Fontos! Színesborssal csináljuk, mert az adja meg azt a különle... |
|
|
|
|
|
|
|
Erdélyi raguleves
Kategória: Levesek, levesbetétek
Hozzávalók: 1 csomag csirkeaprólék
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
3 dkg vaj
1dl tejföl
2 ek tejföl
2 babérlevél
só
Elkészítés: A csirkeaprólékot a megtisztított, hosszában négy felé vágott zöldségekkel, sóval, babérlevéllel és 1,5 liter vízzel feltesszük főni. A vajból és egy evőkaná... |
|
|
|
|
|
|
|
... nyilaitól ments meg Uram minket." - mondatot, az ételbe lelkesen morzsolták a tárkonyt, ami éppen a magyarok hódító hadjáratai során került be az öreg kontinens konyháiba. A tárkonyos raguleves hagyományos magyar ételként őseink kalandozásainak köszönhetően hódította meg Európát.
Ősmagyar ízek a mindennapjainkban
Elég tehát egy kanál leves ahhoz, hogy mindenn... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Mindentbele raguleves
Hozzávalók:
60-70 dkg sertéscomb
3-4 evőkanál olaj
3-4 sárgarépa
2-3 fehérrépa
1 nagyobb fej vöröshagyma
20-25 dkg fagyasztott zöldborsó
25-30 dkg fagyasztott brokkoli és karfiol vegyesen
fagyasztott májgombóc ízlés szerint
1 teáskanál tárkony
só
ételízesítő
lúdgégetészta... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Reggeli:
Csokoládé, tejjel, pirítós kenyérrel, és mézzel.
Tízórai:
Reszelt ementáli vagy eidami sajt.
Ebéd:
Köményleves, vagy borjúhús raguleves, párizsi szelet, mártott és kisütött borjúhúsok, passzírozott zöldbabfőzelék, almakompót, piskótaszelet eperöntettel.
Uzsonna:
Tea citrommal, pirítós kenyér, bármilye... |
|
|
|
|
|
|
|
* 60-70 dkg sertéscomb
* 2 nagy répa
* 2-3 szál petrezselyem
* petrezselyem zöldje
* 1 zöldpaprika
* 1-2 paradicsom
* 1-3 gerezd fokhagyma
* 1 vöröshagyma
* 10 dkg zöldborsó
* 10 dkg gomba
* babérlevél... |
|
|
|
|
|
|
|
Tárkonyos raguleves
2007-10-09 14:08:04, Kedd
Hozzávalók 4 személyre:
- pulykacomb 20dkg
- sárgarépa 1db
- fehérrépa 1db
- zöldborsó 20dkg
- gomba 5dkg
- hagyma 1db
- tárkony 2szál
- tárkonyecet 1dl
- citrom 1db
- tejszín 2dl
- liszt 1ek.
- só, bors
Elkészítés:|... |
|
|
|
|
|
|
|
... belerakjuk a megtisztított, felvágott zöldséget. Fűszerezzük, majd lassú tűzön puhára főzzük. Tésztával vagy maceszgombóccal tálaljuk, a húst pedig mártással adhatjuk fel.
Tavaszi raguleves
Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, vagy fél kg kockára vágott borjúhús, negyed kg fejtett borsó, 1 zsenge újkaralábé, negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem, 2 kanál liszt... |
|
|
|
|
|
|
|
... (de ügyeljünk arra, hogy a pogácsa oldalára ne csurogjon rá a tojás, különben nem lesz szép magas!), és forró sütőben pirosas-barnára sütjük.
Disznótoros levesek
Anyám ragulevese
Hozzávalók: 40 dkg sovány sertéshús (lapocka, comb, sovány tarja), 2 evőkanál zsiradék, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csapott evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika (aki szereti, tehet b... |
|
|
|
|
|
|
|
... lencse
+ Hremzli (majdnem)
+ Dedikáltam :-)
+ Amikor én még kislány voltam (70-es, 80-as évek)
+ Tejszínes raguleves rozscipóban
+ BRUNCH!
+ Fűszer és Lélek zsidó szakácskönyv
+ Barnasörben főtt marha
+ Húsleves kre... |
|
|
|
|
|
|
|
... lencse
+ Hremzli (majdnem)
+ Dedikáltam :-)
+ Amikor én még kislány voltam (70-es, 80-as évek)
+ Tejszínes raguleves rozscipóban
+ BRUNCH!
+ Fűszer és Lélek zsidó szakácskönyv
+ Barnasörben főtt marha
+ Húsleves kre... |
|
|
|
|
|