Belépés
Narancsos csirkemell
Hozzávalók:

4 narancs ízesítésű teafilter, 4 db kicsontozott csirkemell, 1 pohár natúrjoghurt, 2 evőkanál szójaszósz, 3 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál mogyoróolaj, 1 db narancs reszelt héja.

Elkészítése:

A csirkemelleket vágjuk nagyobb kockákra vagy ujjnyi csíkokra, tegyük egy tálba. Reszeljük rá a fokhagymát, locsoljuk meg a szójaszósszal, tegyük bel...
Mézes csók
Mézes csók


(akit szeretünk annak nagyon-nagyon sokat adjunk belőle ÖNZETLENÜL,ÉS ESŐS,HIDEG NAPOKRA IS AJÁNLOM)

Hozzávalók: a csókhoz:
20 dkg méz
25 dkg cukor
1 kg liszt
3 tojás
1 csomag sütőpor
3 dkg vaj
2 dl tej
2 dkg szalalkáli
fahéj, citromhéj

a bevonathoz:
...
Bodzaszörp
Hozzávalók (5 l szörphöz):

35-40 db. virágzó bodzatányér, 2 l víz, 3 kg kristálycukor, 10 dkg citromsav, 1 egész citrom, 1 mokkáskanál nátrium-benzoát vagy más tartósító - ez a mennyiség 5 liter szörp készítéséhez elegendő.

A vizet a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a citromsavat és a tartósítót, majd beletesszük a szép (nem tetves!) bodzavirágokat és...
Ehető virágok
Ehető virágok I. rész
Az 1990-es évektől lassanként nálunk is megjelentek és megjelennek a tányérokon az ehető virágok. Tegyük mindjárt hozzá, ez azért még nem általános, mert egyrészt szinte kizárólag a gasztronómia fontosabb fellegváraiban tapasztalható a jelenség, másrészt lényegében ott is főként a tányér díszítésére korlátozódik. Pedig e virágok felhasználhatósága ennél ...
Karácsonyi innivalók
Gyümölcsös-fűszeres téli itóka

Hozzávalók:
2 dl ananász juice
2 dl narancs juice
4 evőkanál fekete tea
1 csipet szerecsendió-reszelék
4 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
méz

Elkészítés:
Forraljuk fel a narancslevet a szegfűszeggel és a fahéjjal, majd hagyjuk állni fél órát. Közben főzzünk erős fekete teát, és ha kihűlt, ízesít...
Dinnye fagylalt....



Dinnyefagylalt



Hozzávalók:



1 kisebb sárgadinnye

25 dkg cukor

1 narancs leve

1 citrom leve

1 tojásfehérje

2 evőkanál porcukor



Elkészítés:...
Francia Ratatouille
Francia Ratatouille



Hozzávalók:

2 nagy vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma
1,5 kg paradicsom,
30 kg paradicsompaprika (piros)
1,2 kg padlizsán,
1,2 kg cukkini
1 dl olívaolaj,
1 citrom, só
őrölt bors, csipet cukor
2 dl s...
Diós receptek........
Nugátfagylalt

Hozzávalók:

3/4 l tej
1 csésze cukor
5 tojás
1 teáskanál só
fél-fél csésze csoki reszelék
pisztácia
mogyoró, dió, mandula
1,5 csésze tejszín
keserűmandula aroma
1 evőkanál vaníliás cukor

A tojássárgáját, tejes, cukrot, sót és csoki reszeléket összekeverjük, és egy edény meleg víz fölött b...
Húsfélék
Almás csirkefasírt

Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű


A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag...
Igyunk valami finomat
Igyunk valami finomat

Gyümölcsös-fűszeres téli itóka
Hozzávalók:
2 dl ananász juice
2 dl narancs juice
4 evőkanál fekete tea
1 csipet szerecsendió-reszelék
4 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
méz
Elkészítés:
Forraljuk fel a narancslevet a szegfűszeggel és a fahéjjal, majd hagyjuk állni fél órát. Közben főzzünk erős fekete teát,...
Recept
Hagyományos zserbószelet:


Hozzávalók

- 50 dkg liszt,
- 25 dkg vaj,
- 6 dkg cukor,
- 1 1/2 dkg élesztő,
- 0,5 dl tej,
- 2 tojás,
- csipetnyi só.

A töltelékhez:
- 25 dkg darált dió,
- 15 dkg cukor,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- baracklekvár.
Tetejére:
- 1 tábla csokoládé,
- 10 dkg v...
Vacsoracsata-Jázmin-Főétel
Kuszkusz-tésztás marha zöldségekkel



Hozzávalók:

50 dkg marhahús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zellergumó
20 dkg burgonya
10 dkg cukkini (vagy tök)
10 dkg paprika
15 dkg pa...
Francia zöldségtál recept
Francia zöldségtál recept

Hozzávalók:
2 nagyfej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1/2 kg paradicsom
30 dkg paradicsom paprika
1/2 kg padlizsán
1/2 kg cukkini
1 dl olíva olaj
citrom, só, őrölt bors
csipet cukor
1-1 ág tárkony, oregáno, bazsalikom, kakukkfű...
Pincebulis kolbász
PINCEBULI KOLBÁSZ

Hozzávalók:

1 szál kolbász (ízlés szerint lehet csípős)
4 nagy fej vöröshagyma
1 liter paradicsomlé

Elkészítés:

A kolbászt karikára vágjuk, majd fedő alatt addig melegítjük, míg némi zsiradék kisül belőle. Megkevergetjük, majd pár percig nagy lángon hirtelen sütjük. A hagymákat félbevágjuk, majd nem t...
Dinnyefagylalt


Hozzávalók:



1 kisebb sárgadinnye

25 dkg cukor

1 narancs leve

1 citrom leve

1 tojásfehérje

2 evőkanál porcukor



Elkészítés:


Válasszunk egy finom, érett, ...
Csülkös receptkönyv
Ezt a receptkönyvet ajánlanám kedves barátomnak és volt kolegámnak akinek csülök nélkül nem is volna kerek a világ.



CSÜLKÖS RECEPTEK


Abált csülök
Hozzávalók:
1db nagyobb nyers hátsó csülök, 30g fokhagyma, 10g fűszerpaprika, 2db babérlevél, 5g egész bors, 80g vöröshagyma, 20g só, 50g lilahagyma
A csülköt perzseléssel és a rajta...
Pince bulis kobász
...
PINCEBULI KOLBÁSZ

Hozzávalók:

1 szál kolbász (ízlés szerint lehet csípős)
4 nagy fej vöröshagyma
1 liter paradicsomlé

Elkészítés:

A kolbászt karikára vágjuk, majd fedő alatt addig melegítjük, míg némi zsiradék kisül belőle. Megkevergetjük, majd pár percig nagy lángon hirtelen sütjük. A hagymákat félbevágjuk, majd nem tú...
Gyógynövénytár-Bodza
Bodza, fekete

Sambucus nigra


"A bodza virága, levele, érett bogyója egyaránt tartalmaz gyógyhatású anyagokat"

Népies neve:

bocfa, csete, fái bodza, fekete bodza
A növény leírása:

A bodzafélék (Caprifoliaceae) családjába tartozik, mindenfelé elterjedt, de főleg cserjések, lomberdők területén él. Cserj...
Ponty-pörkölt.
Ponty-pörkölt.

Hozzávalók:
80 dkg ponty szín-hús
20 dkg vöröshagyma
5 dkg zsír
10 dkg zöldpaprika
10 dkg paradicsom
10 dkg lecsó
5 adag sós burgonya
só, fűszer-paprika
A ponty-filét beirdaljuk, és kockára daraboljuk. Mély jénai tálban a finomra vágott vöröshagymát zsírban 3-3,5 percig mikrohullámú berendezésben pirítjuk, közbe...
Gyógynövénytár-Málna
... Málna

Rubus idaeus L.

"A málna termése közkedvelt, ízletes gyümölcs"

Népies neve:

himpér (a német Himbeere szóból), boldogasszony csipkéje

A növény leírása:

A rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozó cserje hegyvidékeken vadon termő, de hazánkban sokfelé termesztett növény. Gyümölcse közkedvelt csemege.|...
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Francia Ratatouille, HIDEG NAPOKRA IS AJÁNLOM, PINCEBULI KOLBÁSZ, CSÜLKÖS RECEPTEK, csirkemelleket vágjuk, cukorral összekeverjük, 1990-es évektől, ehető virágok, gasztronómia fontosabb, tányér díszítésére, edény meleg, csirkét daráld, almát gyaluld, hagymát vágd, zsemlét áztasd, ledarált húshoz, kolbászt karikára, hagymákat félbevágjuk, receptkönyvet ajánlanám, csülköt perzseléssel, bodza virága, növény leírása, ponty-filét beirdaljuk, finomra vágott, málna termése, német Himbeere, csirkemelleket, bodzavirágokat, gyógynövénytár, dinnyefagylalt, csirkemellfilé, fellegváraiban, caprifoliaceae, megkevergetjük, receptkönyvet, szegfűszeggel, hegyvidékeken, szójaszósszal, berendezésben, összekeverjük, nugátfagylalt, fűszerpaprika, tapasztalható, tojássárgáját, keserűmandula, kristálycukor, boldogasszony, mikrohullámú, natúrjoghurt, vöröshagymát, kicsontozott, zsemlemorzsa, narancslevet, vacsoracsata, paradicsomlé, tojásfehérje, zöldségekkel, szerecsendió, baracklekvár, zserbószelet, csirkefasírt, gasztronómia,
© 2013 TVN.HU Kft.