Belépés
Sertéskaraj, egybesütve
... benne.
Megmossuk, megsózzuk, a gerinccsont helyén meghintjük néhány szem köménymaggal, hosszú tepsibe tesszük, zsírt teszünk alá, és forró sütőb...
Sertéshústekercsek
... cérnával szorosan átkötjük, lisztben megforgatjuk, és nagyobb serpenyőben, forró olajon hirtelen kisütjük.
4. Aláöntünk egy kis vizet, és további ...
Vörösboros sült pulyka
... megpároljuk. Rárakjuk a pulykahúst, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt 15 percig főzzük. Ekkor a húsokat átrakjuk egy tepsibe, és ráöntjük a vörösbort. Sütőbe tesszük, és miközben gy...
Sült alma....
... fokra.
Az almákat egy sütőlapra helyezzük, a vajat és a cukrot a tetejére szórjuk, betesszük a sütőbe, és 30 percig sütjük, míg a gyümölcs meg nem puhul.
Sütés közben gyakran locsolgatjuk az almákat vajjal.
A vajat egy lábosban közepes lángon kevergetve addig hevítjük, míg illatozni nem kezd, és a színe aranybarna nem lesz.
Levesszük a tűzről, hozzákeverjük ...
Konyhatitkok 5.3
... Ezért a nyers húst csak akkora edénybe tegyük, amekkorába éppen belefér, nehogy túl sok tej fogyjon el hozzá.
- ĺzesebb lesz a kacsa- vagy libasült, ha sülés közben tejes vízzel locsolgatjuk, majd zsírjára sütjük.

Párolt zöldség
A zsenge, tavaszi zöldséget vétek vízben főzni, zamatát, értékes vitaminjait sokkal jobban megőrzi, ha pároljuk.
A megtisztított...
Vörösboros sült pulyka
... megpároljuk. Rárakjuk a pulykahúst, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt 15 percig főzzük. Ekkor a húsokat átrakjuk egy tepsibe, és ráöntjük a ...
Marhasült szőlőmártásban
... vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát, a félbevágott csiperkéket, a vargányát és a felaprított kakukkfüvet. 2 dl vízzel felöntjük, ötven percig sütjü...
Rostélyos
... Amikor puhára főtt kivesszük a léből, hosszában felvágjuk, kiemeljük a csontokat. Bekenjük mézzel tepsibe tesszük sütőpapírra. Betesszük az előmelegített sütőben. Sütés közben sörrek locsolgatjuk. Addig sütjük, míg a bőre ropogós nem lesz.



Hagymás rostélyos


Hozzávalók:




1 kg rostélyos
bors

olaj...
Kiskunság és környéke
... vékony csíkokra vágott fokhagymával, sóval bedörzsöljük, egy órát állni hagyjuk. Vajjal kikent tepsiben közepes hőmérsékleten kezdjük sütni, közben előbb borral, majd pecsenyelével locsolgatjuk. Amikor már majdnem puha, erősebb hőfokon pirosra, ropogósra sütjük. Utána kicsontozzuk, a húst ferdén szeleteljük, hagymás tört burgonyával és vöröskáposztával (lehet saláta vagy párolt) t...
Gesztenyével töltött pulyka
... olajat, 1 pohár vizet és a maradék vajat, és alufóliával lefedjük. Mérsékelten meleg sütőben kb. egy órát sütjük, majd leve...
Dupla hagymás
... fűszerezzük. A hagymára rakosgatjuk, megkenegetjük a mézzel, majd egy kevés bort és vizet öntünk alá. Sütőben...
Sajtos,fűsz,pulyka
... lecsöpögtetjük és mindegyikre "zsebet" vágunk. Eb...
Spenóttal tőltött pulykamell
... Olajjal kikent tûzálló tálra tesszü...
Tűzdelt pulykacomb
... formája legyen. A vörös- és fokhagymát cikkekre vágjuk, tepsibe tesszük, ráfektetjük a húst, sózzuk, ráöntjük az olajat és kevés vizet. A sütőben kb. 80 percig sütjük, közben gyakran locsolgatjuk, ha kell, pótoljuk a vizet. Gesztenyés ragu: A lila hagymát cikkekre, a fokhagymát gerezdekre vágjuk. A gesztenyét megfőzzük, félretesszük. A sültnek a zsírjából elveszünk egy keveset, és...
Rozmaringos sertéssült
... megtűzdeljük, majd a mártásba tesszük. Másnapig állni hagyjuk, majd lecsöpögtetjük, szárazra töröljük, a vajjal bekenjük, és forró sütőben pirosra sütjük. Sütés közben a saját levével időnként locsolgatjuk. Az uborkákat felkarikázzuk, sós vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük, és sütőlapra tesszük. A tojásokat a sajt háromnegyedével felverjük, sóval, borssal ízesítjük, és az uborká...
Báránysült és zöldséges rizs
... a húst, körberakjuk a burgonyaszeletekkel. A megtisztított és szétnyomott fokhagymagerezdet rámorzsoljuk a húsra és a b...
Recept e-mailba kaptam
... egészet betakarjuk bacon-szeletekkel. Nyakon öntjük 1 üveg sörrel, letakarjuk fóliával, így sütjük 40 percig. Ezután levesszük a fóliát, és további 30 ...
Sörös pulykasült
... egészet betakarjuk bacon-szeletekkel. Nyakon öntjük 1 üveg sörrel, letakarjuk fóliával, így sütjük 40 percig. Ezután levesszük a fóliát, és...
Receptek
... Tűzálló tálba helyezzük, mellédobunk 1 db kettévágott vöröshagymát, két gerezd fokhagymát, öntünk rá egy dl bort, ugyanannyi vizet, és lefedve puhára pároljuk. Időközben borral és vízzel locsolgatjuk, és időnként megforgatjuk. A feldarabolt gombát hozzáadjuk és megpirítjuk. Előmelegített tálra tesszük a felszeletelt csülköket, levét áttörjük, felmelegítjük, megpirítunk benne 1 kan...
Heisse Oma
... egy kis lábasban addig főzzük, ...
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: Heisse Oma, gerinccsont helyén, húsokat átrakjuk, sütőlapra helyezzük, tetejére szórjuk, almákat vajjal, lábosban közepes, színe aranybarna, nyers húst, kacsa- vagy, felkockázott hagymát, félbevágott csiperkéket, felaprított kakukkfüvet, előmelegített sütőben, bőre ropogós, órát állni, húst ferdén, maradék vajat, órát sütjük, hagymára rakosgatjuk, kevés bort, lila hagymát, fokhagymát gerezdekre, gesztenyét megfőzzük, zsírjából elveszünk, mártásba tesszük, vajjal bekenjük, saját levével, uborkákat felkarikázzuk, sajt háromnegyedével, feldarabolt gombát, felszeletelt csülköket, vöröskáposztával, háromnegyedével, szőlőmártásban, lecsöpögtetjük, megkenegetjük, megtisztított, felmelegítjük, előmelegített, hozzákeverjük, hőmérsékleten, pecsenyelével, felkarikázzuk, locsolgatjuk, megforgatjuk, fokhagymával, bedörzsöljük, köménymaggal, félretesszük, konyhatitkok, felkockázott, vöröshagymát, felszeletelt, rámorzsoljuk, gesztenyével, megtűzdeljük, kicsontozzuk, serpenyőben, mellédobunk, feldarabolt, rozmaringos, megpirítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.