|
|
|
... visszamaradt pecsenyelében megforgatjuk a zsemlegombócokat, majd kivesszük őket. A visszamaradt pecsenyelé... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukor
4-8 gombóc madártej fagylalt
ELKÉSZÍTÉS
Keverjük össze a cukorral a fűszereket, vaj... |
|
|
|
|
|
|
|
... egy sertés farkát vagy fülét, vagy egy kis füst... |
|
|
|
|
|
|
|
... Tegyünk egy sütőlapra sütőpapírt, majd tegyük rá a tészta felét, vizes kézzel egyengessük el, nagyjából egy centi vastagságúra. Kenjük meg pesztóval, majd tegyük a tetejére a vastagra felszeletelt gombát, a felkarikázott újhagymát, félbevágott koktélparadicsomokat, daráljunk rá borsot, szórjuk meg bőven reszelt parmezánnal, és a végén tépkedjük rá az oregano levelét. Előmelegített... |
|
|
|
|
|
|
|
... búzadarával összekeverjük. Ezután a felvert tojásfehérjét lazán ... |
|
|
|
|
|
|
|
... 4 szem aszalt paradicsom, 35 dkg kocsikerék tészta, reszelt parmezán sajt.
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben, adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát. Pároljuk fél percig, majd tegyük hozzá a vastagabb szeletekre felvágott vargányát. Nagyobb lángon süssük két-három percig, majd szórjuk rá a felkarikázott újhagymát, az összevág... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 citrom
25 dkg cukor
5 dl rum
5 dl erős tea
ELKÉSZÍTÉS
Mély tálban összekeverjük a felszeletelt citromot és a cukrot. Ráöntjük a forró teát, és jól összekeverjük. A rumot megmelegítjük, és egy karika citromon keresztül lassan a teába öntjük. Meggyújtjuk, és lángolva kínáljuk. Amikor a láng kialudt, ismét összeke... |
|
|
|
|
|
|
|
...4 pohárhoz
HOZZÁVALÓK:
1 citrom (leve)
1 felszeletelt citrom
12 teáskanál fekete tea
6 dl forró víz
cukor
jégkockák
ELKÉSZÍTÉS
A vízben két-három percig forraljuk a teafüvet, majd a cukorral meg a citrom levével ízesítjük, és kihűtjük. 4 poharat 2/3-ig megtöltünk jégkockával, ráöntjük a leszűrt teá... |
|
|
|
|
|
|
|
... só.
Elkészítése:
A káposztát gyaluljuk vagy vágjuk szálasra, a nagyobb darabokra osztott hússal, sóval, egy kávéskanálnyi köménymaggal tegyük föl főni annyi vízben, amennyi az egészet ellepi. A felszeletelt szalonnát süssük ki. A tejfölt keverjük el a liszttel és a szalonna zsírjával. Ha a hús megpuhult, vegyük ki a káposztából, de tartsuk melegen. A káposztá... |
|
|
|
|
|
|
|
... tetejére szórjuk az apróra vágott kaprot. Rátördeljük a vajat vagy m... |
|
|
|
|
|
|
|
... pirospaprikát, összekeverjük, beleöntünk 3 dl húslevest, simára keverjük, borssal, sóval ízesítjük, és lefedve addig pároljuk, amíg pépes, mártássűrűségű lesz. Végül hozzákeverjük a tejfö... |
|
|
|
|
|
|
|
... bazsalikomot összedolgozzuk, és hosszúkás cipó alakúra formázzuk. Kiolajozott tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és elosztjuk a tetején a felszeletelt mozzarella sajtot és 1 felkockázott paradicsomot. Megszórjuk kevés bazsalikommal, meglocsoljuk 1 dl húslevessei és tejszínnel, visszatoljuk a sütőbe, és szép pirosra megsütjük. A ma... |
|
|
|
|
|
|
|
... Kevés felforrósított olajon hirtelen mindkét oldalát megsütjük, enyhén megsózzuk. A megsült hússzeletekre ízesítet... |
|
|
|
|
|
|
|
... le róla. Egy kis tálba tegyük a gyufaszál vékonyságúra összevágott gyömbért és fokhagymát, öntsük rá a szójaszószt és az olívaolajat. Daráljunk rá borsot, majd adjuk hozzá a ferdén felszeletelt újhagymát, és keverjük jól össze. Kevés olívaolajjal kenjünk ki egy kisebb tűzálló tálat, majd adagonként két-két szelet halat egymásra téve helyezzük a tálba. Mindegyik tetejére csorgassun... |
|
|
|
|
|
|
|
... megfőtt kukoricadarát. Vizes kanállal egyengessük simára a tetejét, és várjunk vele, míg kissé kihűl. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olívaolajat, majd tegyük bele a felszeletelt zöldségeket. Darált borssal fűszerezzük, és erős lángon, állandó kevergetés mellett süssük három-négy percig. Kenjük meg a tészta tetejét a pesztóval, majd tegyük rá a megsütött zöldségeket... |
|
|
|
|
|
|
|
... csepegtessük le alaposan, vagy salátacentrifugával távolítsuk el a felesleges vizet a levelek közül.
Forrósítsuk fel a wokkot, öntsük bele az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát. Gyorsan keverjük el benne, és azonnal tegyük hozzá a felvágott salátát. Gyors mozdulatokkal kevergessük és süssük egy percig, majd öntsük rá a szójaszószt és a mézet, forrós... |
|
|
|
|
|
|
|
... pedig a sütésnél képződött pörzsanyagokkal visszatesszük a tűzre, előbb a narancslikőrrel és narancslével leoltjuk, majd hozzáöntjü... |
|
|
|
|
|
|
|
... zöldségleveskockát és az árpagyöngyöt. ĺzesítsük sóval és kevés darált borssal. Lassú lángon főzzük legalább tíz percig. Ha az árpagyöngy megpuhult, tegyük hozz... |
|
|
|
|
|
|
|
... felöntjük. Belekeverjük a tejfölt és a petrezselyemzöldet, felforraljuk, majd kb. 2 percig főzzük. Végül az é... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütőben süssük meg, majd a héját szedjük le. Készítsük el a cukorszirupot. Egy lábasban olvasszuk meg a kristálycukrot, ha kezd barnulni, engedjük fel vízzel. Tegyük bele a vékonyra felszeletelt gyömbért, az egészben hagyott chili paprikát, a rozmaringot, kevés sót, a mézet és a megtisztított gesztenyét. Forraljuk fel, majd ha kihűlt, tegyük zárható üvegekbe. Pár nap múlva öszszeé... |
|
|
|
|
|