Belépés
Szarvas zsemlegombóccal
... visszamaradt pecsenyelében megforgatjuk a zsemlegombócokat, majd kivesszük őket. A visszamaradt pecsenyelé...
Illatos őszibarack
... cukor
4-8 gombóc madártej fagylalt



ELKÉSZÍTÉS

Keverjük össze a cukorral a fűszereket, vaj...
Töltött káposzta
... egy sertés farkát vagy fülét, vagy egy kis füst...
Vargányás-krumplis lepény
... Tegyünk egy sütőlapra sütőpapírt, majd tegyük rá a tészta felét, vizes kézzel egyengessük el, nagyjából egy centi vastagságúra. Kenjük meg pesztóval, majd tegyük a tetejére a vastagra felszeletelt gombát, a felkarikázott újhagymát, félbevágott koktélparadicsomokat, daráljunk rá borsot, szórjuk meg bőven reszelt parmezánnal, és a végén tépkedjük rá az oregano levelét. Előmelegített...
Pecsenyekaraj túrós tallérokka
... búzadarával összekeverjük. Ezután a felvert tojásfehérjét lazán ...
Tészta gombás raguval
... 4 szem aszalt paradicsom, 35 dkg kocsikerék tészta, reszelt parmezán sajt.

Elkészítése:

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben, adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát. Pároljuk fél percig, majd tegyük hozzá a vastagabb szeletekre felvágott vargányát. Nagyobb lángon süssük két-három percig, majd szórjuk rá a felkarikázott újhagymát, az összevág...
Flambírozott puncs
HOZZÁVALÓK:

1 citrom
25 dkg cukor
5 dl rum
5 dl erős tea


ELKÉSZÍTÉS

Mély tálban összekeverjük a felszeletelt citromot és a cukrot. Ráöntjük a forró teát, és jól összekeverjük. A rumot megmelegítjük, és egy karika citromon keresztül lassan a teába öntjük. Meggyújtjuk, és lángolva kínáljuk. Amikor a láng kialudt, ismét összeke...
Jeges tea
...4 pohárhoz


HOZZÁVALÓK:

1 citrom (leve)
1 felszeletelt citrom
12 teáskanál fekete tea
6 dl forró víz
cukor
jégkockák


ELKÉSZÍTÉS

A vízben két-három percig forraljuk a teafüvet, majd a cukorral meg a citrom levével ízesítjük, és kihűtjük. 4 poharat 2/3-ig megtöltünk jégkockával, ráöntjük a leszűrt teá...
Brassói káposzta
... só.

Elkészítése:

A káposztát gyaluljuk vagy vágjuk szálasra, a nagyobb darabokra osztott hússal, sóval, egy kávéskanálnyi köménymaggal tegyük föl főni annyi vízben, amennyi az egészet ellepi. A felszeletelt szalonnát süssük ki. A tejfölt keverjük el a liszttel és a szalonna zsírjával. Ha a hús megpuhult, vegyük ki a káposztából, de tartsuk melegen. A káposztá...
Pikáns sült hal
... tetejére szórjuk az apróra vágott kaprot. Rátördeljük a vajat vagy m...
Főtt marhahús paprikamártással
... pirospaprikát, összekeverjük, beleöntünk 3 dl húslevest, simára keverjük, borssal, sóval ízesítjük, és lefedve addig pároljuk, amíg pépes, mártássűrűségű lesz. Végül hozzákeverjük a tejfö...
Mozzarellás húscipó
... bazsalikomot összedolgozzuk, és hosszúkás cipó alakúra formázzuk. Kiolajozott tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és elosztjuk a tetején a felszeletelt mozzarella sajtot és 1 felkockázott paradicsomot. Megszórjuk kevés bazsalikommal, meglocsoljuk 1 dl húslevessei és tejszínnel, visszatoljuk a sütőbe, és szép pirosra megsütjük. A ma...
Pikáns bélszín
... Kevés felforrósított olajon hirtelen mindkét oldalát megsütjük, enyhén megsózzuk. A megsült hússzeletekre ízesítet...
Szójás hal zöldségekkel
... le róla. Egy kis tálba tegyük a gyufaszál vékonyságúra összevágott gyömbért és fokhagymát, öntsük rá a szójaszószt és az olívaolajat. Daráljunk rá borsot, majd adjuk hozzá a ferdén felszeletelt újhagymát, és keverjük jól össze. Kevés olívaolajjal kenjünk ki egy kisebb tűzálló tálat, majd adagonként két-két szelet halat egymásra téve helyezzük a tálba. Mindegyik tetejére csorgassun...
Zöldséges pizza
... megfőtt kukoricadarát. Vizes kanállal egyengessük simára a tetejét, és várjunk vele, míg kissé kihűl. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olívaolajat, majd tegyük bele a felszeletelt zöldségeket. Darált borssal fűszerezzük, és erős lángon, állandó kevergetés mellett süssük három-négy percig. Kenjük meg a tészta tetejét a pesztóval, majd tegyük rá a megsütött zöldségeket...
Fokhagymás zöldsaláta
... csepegtessük le alaposan, vagy salátacentrifugával távolítsuk el a felesleges vizet a levelek közül.

Forrósítsuk fel a wokkot, öntsük bele az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát. Gyorsan keverjük el benne, és azonnal tegyük hozzá a felvágott salátát. Gyors mozdulatokkal kevergessük és süssük egy percig, majd öntsük rá a szójaszószt és a mézet, forrós...
Narancsos kacsa
... pedig a sütésnél képződött pörzsanyagokkal visszatesszük a tűzre, előbb a narancslikőrrel és narancslével leoltjuk, majd hozzáöntjü...
Zöldséges árpagyöngyleves
... zöldségleveskockát és az árpagyöngyöt. ĺzesítsük sóval és kevés darált borssal. Lassú lángon főzzük legalább tíz percig. Ha az árpagyöngy megpuhult, tegyük hozz...
Vegyes gombatál ...
... felöntjük. Belekeverjük a tejfölt és a petrezselyemzöldet, felforraljuk, majd kb. 2 percig főzzük. Végül az é...
Mézes-fűszeres gesztenye
... sütőben süssük meg, majd a héját szedjük le. Készítsük el a cukorszirupot. Egy lábasban olvasszuk meg a kristálycukrot, ha kezd barnulni, engedjük fel vízzel. Tegyük bele a vékonyra felszeletelt gyömbért, az egészben hagyott chili paprikát, a rozmaringot, kevés sót, a mézet és a megtisztított gesztenyét. Forraljuk fel, majd ha kihűlt, tegyük zárható üvegekbe. Pár nap múlva öszszeé...
1 2 3 ..............96 97 .......144 145 .......192 193 194 
Címkék: visszamaradt pecsenyelé, sertés farkát, sütőlapra sütőpapírt, tészta felét, centi vastagságúra, vastagra felszeletelt, felkarikázott újhagymát, végén tépkedjük, oregano levelét, felvert tojásfehérjét, nagyobb serpenyőben, felszeletelt fokhagymát, vastagabb szeletekre, felszeletelt citromot, forró teát, rumot megmelegítjük, karika citromon, teába öntjük, láng kialudt, vízben két-három, citrom levével, káposztát gyaluljuk, nagyobb darabokra, kávéskanálnyi köménymaggal, egészet ellepi, felszeletelt szalonnát, tejfölt keverjük, szalonna zsírjával, apróra vágott, vajat vagy, felszeletelt mozzarella, megsült hússzeletekre, gyufaszál vékonyságúra, ferdén felszeletelt, kisebb tűzálló, nagy serpenyőben, maradék olívaolajat, felszeletelt zöldségeket, tészta tetejét, megsütött zöldségeket, felesleges vizet, levelek közül, felvágott salátát, sütésnél képződött, árpagyöngy megpuhult, héját szedjük, lábasban olvasszuk, vékonyra felszeletelt, egészben hagyott, megtisztított gesztenyét, zsemlegombócokat,
© 2013 TVN.HU Kft.