Belépés
Dupla hagymaleves
Hozzávalók (4 személyre):

1-1 nagy fok- és vöröshagyma, 5 dkg vaj, kb. 1 liter szűrt húsleves (leveskockából is jó), 2 ek. finomliszt, só, őrölt fekete bors, 1-2 dl tejföl, egy kis csokor petrezselyem, a tálaláshoz: 4 kicsi (kb. 25 dkg-os, ,,egyszemélyes") rozsos cipó.

1. Megtisztítás után a fokhagymát összezúzzuk, a vöröshagymát lereszeljük.
2. A v...
Juhtúrós sztrapacska
Hozzávalók:

60 dkg burgonya, 30 dkg finomliszt, só, 1 tojás, 3 evőkanál zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 25 dkg juhtúró, 1 pohár tejföl

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, nyersen lereszeljük, a liszttel, sóval, tojással, zsírral galuskatésztát keverünk belőle. Evőkanállal kis galuskákat szaggatunk a forrásban lévő sós vízbe. Amint feljönnek a tetej...
Káposztás sztrapacska
Hozzávalók (8 főre):

kb. 70 dkg fejes káposzta, kb.
1 kk. só, 5 ek. olaj, fél kk. őrölt fekete bors; a tésztához: 80 dkg burgonya, 2 tojás, só, kb. 50 dkg finomliszt;
a tetejére: 30 dkg juhtúró.

1. A káposztát megtisztítjuk, kitorzsázzuk, lereszeljük. Összekeverjük a sóval, fél órán át állni hagyjuk, majd kifacsarjuk. Az olajat lábasban kissé megfor...
Viszlát, éhezés!
... tartalmaznak szénhidrátot. Azt ugyanis szervezetünk csak lassan tudja lebontani, a vércukorszintünk pedig sokáig azonos szinten marad.

Az egyszerű szénhidrátok, amelyeket például a finomliszt vagy a cukor tartalmaz, hirtelen emelik meg a vércukorszintet, ami a jóllakottság érzésével tölt el. Ez azonban csalóka, mert a vércukorszint ugyanilyen gyorsan vissza is esik, és ...
Borókás sült karfiol
Hozzávalók:

50-60 dkg karfiol (tisztítatlanul), 1 db egész tojás, másfél dl világos sör, 10-15 dkg finomliszt, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt borókabogyó, 1 gerezd fokhagyma, 2 csokor petrezselyem zöldje.

Elkészítése:

Először elkészítjük a tésztát. A tojást a sörrel habosra felverjük, majd a fűszerekkel és a liszttel simára dolgozzuk. ...
Istenek eledele: a csokoládé
... sütőlapra. 175 fokon kb. 25 percig sütjük.

Chocolate-chip cookies

Hozzávalók: 170 g puha vaj, 165 g barna kristálycukor, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 210 g finomliszt, 1 kávéskanál sütőpor, csipetnyi só, 1 tábla főzőcsoki

Elkészítése: A vajat összekeverem a cukorral, a tojással, a vaníliás cukorral. A liszthez hozzáadom a sütőport és a sót, é...
Gyümölcsös túrógombóc
Gyümölcsös túrógombóc

Hozzávalók: 40 dkg félzsíros tehéntúró, 2 púpozott evőkanál búzadara, 2 tojás, 1 evőkanál finomliszt, 2 kemény, magvaváló őszibarack, 1 evőkanál porcukor, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, a tetejére 5 dkg vaj (vagy margarin), 2 dl tejföl, 15 dkg zsemlemorzsa, ízlés szerint porcukor és só.

A tojásokat habosra keverjük 1 csapott teáskanálny...
Olajbogyó sajtos bundában
Hozzávalók:

3 tojás, 20 dkg reszelt sajt, 2 ek. finomliszt, 1 kk. szódabikarbóna, 3 dl sör, csipetnyi só és őrölt bors, kb. 30 dkg kimagozott olajbogyó; a sütéshez: (lehetőleg olíva-) olaj.

1. A tojások sárgáját a sajttal, liszttel, szódabikarbónával meg a sörrel kikeverjük; közben megsózzuk, megborsozzuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk...
Fahéjas csiga
Hozzávalók (16 darabhoz):

a tésztához: 5 dkg vaj, 35 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 1 dl tej, 2 tojás, 1 ek. porcukor, csipetnyi só; a nyújtáshoz: finomliszt, 8 púpozott ek. fahéjas ízesítésű (barna) cukor.

1. A vajat 1 ek. liszttel összegyúrjuk, téglalap alakúra formáljuk, és hűtőszekrényben megdermesztjük. Az élesztőt a meglangyosított tejben megfuttatjuk, ...
Fonott kalács
Hozzávalók
60 dkg finomliszt 5 dkg Rama margarin 7 g száraz élesztő 1,5 kiskanál só 1 kiskanál cukor 4 dl tej a nyújtáshoz: liszt a tepsi kikenéséhez: vaj vagy margarin a tetejére: 1 evőkanál tej 1 tojássárgája

3 evőkanálnyi lisztet a margarinnal egy mély tálban elmorzsolunk. Ezután az élesztőt, a sót és a cukrot beleszórjuk. A tejet kézmelegre langyosítjuk és ráön...
Pozsonyi táska
Hozzávalók (40 darabhoz):

1+1 dl tej, 2 mokkacukor, 25 g élesztő, 500 g finomliszt, 250 g vaj/margarin, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, egy csipet só, 1 citrom reszelt héja, 50 g puha mazsola, 100 g cukor, 100 g darált dió, 100 g darált mák, késhegynyi őrölt fahéj, negyed kk. őrölt szegfűszeg, a kenéshez 2 tojás.

1. Egy deci meglangyosított tejben elkeverjük a m...
Hagymás burgonyalepény
Hozzávalók (4 személyre):

60 dkg burgonya, só, vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 tojás. 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 15-20 dkg finomliszt, a sütéshez: 2-3 evőkanál olaj.

1. A burgonyát héjában enyhén sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük vagy lereszeljük.
2. A hagymát tisztítás után apró kockákra vágjuk, majd az olajon - kis ...
Stíriai metélt
Hozzávalók (8 közepes szelethez):

75 dkg tehéntúró, 25 dkg finomliszt, 6 tojás, 2,5 dl tejföl, só, 6 púpozott ek. vaníliás ízesítésű kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 ek. búzadara; a tészta nyújtásához: finomliszt; a tál kikenéséhez: vaj vagy margarin, zsemlemorzsa; a tetejére: 2 evőkanál porcukor.

1. Egy nagyobb lábasban 2-2,5 liter vizet fölfo...
Krumplinudli spenótmártással
Hozzávalók:

70 dkg főtt krumpli, 3 teáscsésze finomliszt, 2 ek. margarin, só, fél kg parajkrém, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, parmezán sajt

Elkészítése:

Az áttört krumplit összegyúrjuk a liszttel és a margarinnal, megsózzuk, majd deszkán hurkát formázunk belőle. Ezt feldaraboljuk, nudlivá sodorjuk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Közben m...
Káposztás pulykaleves
... összefőzzük, hogy a zöldségek még kicsit roppanjanak, de ne főjenek túl puhára, majd a levest tálaljuk.

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg Rama sütőmargarin, 30 dkg finomliszt, 10 dkg porcukor, 6 dkg darált dió, csipet só, 1 tojássárgája; a töltelékhez: 12 dkg mandula, 10 dkg vaníliás cukor, 2 ek. rum, tej; a tálaláshoz: vaníliás cukor.

1. A töltelékh...
Krémleves zöldségszirmokkal
Hozzávalók (4 személyre):

1 kg zsenge vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, zeller, patisszon stb.), 2 ek. olaj, 1 mk. szárított kakukkfű, 2 dl tejszín, 1 ek. rizsliszt (vagy finomliszt), bőven olaj a zöldségszirmok sütéséhez.

1. Az apróra vágott zöldségeket a felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Felöntjük 8 dl vízzel, a kakukkfűvel, sóval, őrölt fehér b...
_____ Recept: Csokoládés kocka
... kocka

Hozzávalók:

3 db tojás
cukrozott narancshéj
1/2 kávéskanál vaníliaaroma
1/2 teáskanál mandulaolaj
30 dkg finomliszt
3 ek. kakaópor (keserű)
15 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
csipetnyi só
mandula, dió

Elkészítése:...
Csók-oládékenyér
Csók-oládékenyér

HIDEG, FÁZÓS,SZELES, ESŐS, VILLÁMLÓS.... IDŐRE
AJÁNLOTT,ÖSSSZEBÚJVA KEDVESÜNKKEL!!


4 dl finomliszt,
20 dkg főző- vagy étcsokoládé,
2-2 dl joghurt és kristálycukor,
5-5 dkg dióbél és mazsola,
1 tojás,
1 evőkanál sütőpor,
csipetnyi só;

a formához 2-2 dkg...
Spenóttal rakott csusza
Hozzávalók (4 személyre):

40 dkg csuszatészta, só, egy csomag fagyasztott spenótpüré, 3 dl tej, 5-6 ek. olaj, 1 ek. finomliszt, 1 gerezd fokhagyma, 1 mk. őrölt fekete bors, 2 kis pohár 12 százalékos tejföl, 10 dkg reszelt sajt.
1. A tésztát a hagyományos módon kifőzzük, leszűrjük, és egy kevés olajjal összekeverjük, nehogy összeragadjon.

2. Hagyományos m...
Florentin szelet
Hozzávalók (75 darabhoz):

30 dkg finomliszt, 1 kk. sütőpor, 18 dkg vaj (margarin), 9 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tojás, 10 dkg cukrozott cseresznye, citrom- és narancshéj, 1,25 dl tejszín, 5 dkg méz, 5 dkg vaj (margarin), 15 dkg cukor, 15 dkg mandulaforgács, 20 dkg étcsokoládé.

Előkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, pici sóval. Belemorzso...
1 2 3 4 5 .......178 179 ....268 269 ...356 357 358 
Címkék: ÖSSSZEBÚJVA KEDVESÜNKKEL, fokhagymát összezúzzuk, vöröshagymát lereszeljük, burgonyát meghámozzuk, forrásban lévő, káposztát megtisztítjuk, olajat lábasban, vércukorszintünk pedig, egyszerű szénhidrátok, finomliszt vagy, cukor tartalmaz, jóllakottság érzésével, vércukorszint ugyanilyen, sörrel habosra, liszttel simára, vajat összekeverem, vaníliás cukorral, liszthez hozzáadom, tojásokat habosra, tojások sárgáját, sörrel kikeverjük, kemény habbá, meglangyosított tejben, tepsi kikenéséhez, mély tálban, cukrot beleszórjuk, tejet kézmelegre, deci meglangyosított, burgonyát héjában, hagymát tisztítás, olajon &#8211, tészta nyújtásához, nagyobb lábasban, áttört krumplit, levest tálaljuk, zöldségszirmok sütéséhez, apróra vágott, felforrósított olajon, csomag fagyasztott, hagyományos módon, kevés olajjal, lisztet elkeverjük, vércukorszintünk, spenótmártással, megfonnyasztjuk, meglangyosított, hűtőszekrényben, vércukorszintet, tisztítatlanul, szódabikarbóna, felforrósított, megdermesztjük,
© 2013 TVN.HU Kft.