|
|
|
... sem, hogy milyen a puliszka, amit egy marosvásárhelyi kis lakásban tanultam meg főzni és ma is legalább egyszer eszünk egy hónapban. A gyerekeim alig várják, hogy ordát egyenek meg csorbalevest. Ugyan a kürtöskalácsot ismertem, hiszen azt Budapesten, az Emke Kávéház halljában sütöttek. Mit tudtam én akkor, hogy mi az, hogy EMKE! Na meg azt, hogy Erdély, hiszen az iskolában nem tan... |
|
|
|
|
|
|
|
Erdélyi csorbaleves
Hozzávalók:
50 dkg szinhús ( bármilyen)
1 nagy fej vöröshagyma,
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika,
2 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyem,
1 kis fej karalábé,
2-3 szem burgonya, só,
1 mokkáskanál őrölt feketebors,
1 db. csípős paprika
2-3 evőkanál étolaj (vagy sertészsír)
1 csokor z... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... gombócokat formálunk, s azokat a levesbe főzzük. Lassan forraljuk, hogy a gombócok ne főjenek szét, majd hozzáadjuk az apróra vágott lestyánt és még kevés ideig együtt főzzük.
Csorbaleves bárányból
Hozzávalók (4-6 személyre):
1,5 liter ciberelé
50 dkg bárányhús
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zellergumó
5 dkg liszt... |
|
|
|
|
|
|
|
... győzködi a vonakodó Livnit
Vasárnap 10:39Előtérben a lengyel-német megbékélés
Vasárnap 10:376300 foglyot engedett el a mianmari junta
Vasárnap 10:30Csorbaleves
Vasárnap 10:14Gyásznapot tartanak Szlovákiában a buszbaleset miatt
Vasárnap 10:00Roddick fordított Hewitt ellen
Vasárnap 09:56Kuplungot a népnek - Triu... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Csorbaleves
Wittner Lilla
2009. I február I 22.
1 komment Betűméret növelés Betűméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás
A népszerű román levest nem nehéz megcsinálni. Aki szereti a savanyút, imádni fogja. Recept.
A csorba egy román leves. Jellemző a román konyhára a húsok vízben főzése, a rántás elhagyása, és a ciberével (bors ro... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Börzsönyi vadtokány
Bősárkányi pulykamell
Cigánka
Cigándi apróbéles
Csabai csirkecomb
Csabai titok
Csekei töltött csirke
Csobáncy gombócleves
Csorbaleves kétegyházi módra
Csókakői kolbászleves
Csornai töltött szelet
Csolnai töltött paprikás
Csongrádi apróhús
Csongrádi tepsis csirke
Csopaki aprópecsenye... |
|
|
|
|
|
|
|
Csorbaleves kétegyházi módra
Hozzávalók:
2 kg csirke feldarabolva
1 kg vegyes zöldség
1 dl tejföl
citromlé
lestyán
1 csokor újhagyma
só
bors
petrezselyem zöldje
olaj
A csirkedarabokat kevés olajon fehéredésig pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott vegyes zöldséget (répa, petrezselyem, karalábé, borsó)... |
|
|
|
|
|
|
|
Csorbaleves
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 db karalábé
- 1/2 zellergumó ( közepes nagyságú zellerből )
- 2 db krumpli
- 1 doboz paradicsompüré vagy néhány paradicsom
- 1 pici fej káposzta ( a legfinomabb az újkáposzta ), de egy marék savanyított káposzta is kit... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
50 dkg konyhakesz pacal
husalaple (lehet kockabol is)
1 db hagyma
2 db kozepes repa
5 gerezd fokhagyma
1 nagy pohar joghurt
1 nagy pohar tejfol
2 tojas sargaja
ecet
olaj
so
bors
petrezselyemzold
Elkészítés:
A hagymat, repat, fokhagymat lereszeljuk, olajban fedo alatt me... |
|
|
|
|
|
|
|
Román !
Hozzávalók:
20 dkg zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller),
1 kis fej hagyma,
2-3 szál lestyán,
30 dkg hús,
2 evőkanálnyi liszt,
1 l paradicsomlé,
4 dkg rizs,
késhegynyi bors, citromlé.
Elkészítés:
A jól megmosott húst főni tesszük, lehabozzuk. A zöldséget, a hagymát apróra vágjuk és a léhez adjuk. Bele... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 1 kg csirke, 20 dkg vegyes zöldség, 5 dkg zeller, 2 zöldpaprika, 2 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 25 dkg káposzta, 40 dkg burgonya, 2 kanál olaj, pirospaprika, bors, tárkonyecet.
Elkészítése: A fölszeletelt vöröshagymát az olajban megpároljuk, azután meghintjük pirospaprikával, rátesszük a feldarabolt csirkét, a zöldségféléket, káposztát, metéltre vágva, ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1/2 kg húsos erdélyi szalonna,
1 szál gyulai kolbász,
2 pár debreceni,
2 pár virsli,
1/2 kg fehér káposzta,
1/2 kg vörös káposzta,
1/2 kg savanyú káposzta,
2-3 karalábélevél,
1 csomag kapor,... |
|
|
|
|
|
|
|
...
#134
2009. március 17. 10:25
Válaszolj!
Üzenet törlése
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
Borjúhúsos csorbaleves
Hozzávalók:
Kilónyi borjúhús, 4-5 paradicsom, 2-3 paprika, 5-6 közepesméretű burgonya, 4-5 sárgarépa, egy kissebb fej karfiol,egy fej vöröshagyma, maréknyi zölbab, ug... |
|
|
|
|
|
|
|
...
#328
2009. április 4. 11:10
Válaszolj!
Üzenet törlése
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
Borjúhúsos csorbaleves
Hozzávalók:
Kilónyi borjúhús, 4-5 paradicsom, 2-3 paprika, 5-6 közepesméretű burgonya, 4-5 sárgarépa, egy kissebb fej karfiol,egy fej vöröshagyma, maréknyi zölbab, ugy... |
|
|
|
|
|
|
|
Csorba leves - a magam módján
Hozzávalók
- 30 dkg füstölt hús
- 30 dkg nyers sertéshús
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 tojás
- 1 cs leveszöldség
- 12,5 dkg rizs
- 20 dkg gomba
- 0,5 l savanyú káposztalé
- só, bors, tárkony, zöldpetrezselyem
- tálaláshoz tejföl
Elkészítés:
Zöldséget megtisztítom,... |
|
|
|
|
|
|
|
...50 dkg bármilyen hús
1 nagyobb fej vöröshagyma
Őrölt pirospaprika
Olaj
4 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1 db kisebb karalábé
pár darab burgonya
maréknyi zöldpaszuly (zöldbab)
maréknyi zöldborsó
Só, bors, csípős paprika
vegeta ételízesítő
Fél csomag petrezselyemzöld
Az olajban megpirítjuk a... |
|
|
|
|
|
|
|
Erdélyi csorbaleves II.
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
1 nagy fej vöröshagyma
2 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
50 dkg savanyított apró káposzta
2-3 evőkanál Vénusz olaj
só
őrölt bors
kevés ételízesítő
2 babérlevél
zellerlevél
petrezselyem
kapor
pár szál lestyán
4 dl tejföl
Elkészítés... |
|
|
|
|
|