|
|
|
... duplájára kelesztem. Közben elkészítem a tölteléket. A diótöltelékhez a cukrot fél dl vízben felforralom, majd hozzáöntöm a darált dióhoz. Ezután a reszelt almával, az összevágott birsalmasajttal, a megmosott és megtisztított mazsolával, valamint a sárgabaracklekvárral jól összekeverem. A mákos töltelékhez a tejbe belekeverem a mákot, a cukrot, a mazsolát és az összes fűszert. Épp... |
|
|
|
|
|
|
|
... szőlőszemeket meghámozzuk. Amikor a tészta ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... metélőhagymával vagy turbolyával szórunk meg).
A dió egyszerűen fenséges tanyasi vajas kenyérrel, lekvárral vagy lekvár nélkül.
Igen finom száraz juhsajttállal, birsalmasajttal vagy almával is.
Dióbél királyfi
A dióbél esszenciális zsírsavakat, vitaminokat, kalciumot, fluo... |
|
|
|
|
|
|
|
... duplájára kelesztem. Közben elkészítem a tölteléket. A diótöltelékhez a cukrot fél dl vízben felforralom, majd hozzáöntöm a darált dióhoz. Ezután a reszelt almával, az összevágott birsalmasajttal, a megmosott és megtisztított mazsolával, valamint a sárgabaracklekvárral jól összekeverem. A mákos töltelékhez a tejbe belekeverem a mákot, a cukrot, a mazsolát és az összes fűszert. Épp... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... letakarom, és a duplájára kelesztem. Közben elkészítem a töltelékeket. A dióshoz a cukrot fél dl vízben felforralom, majd hozzáöntöm a darált dióhoz. Ezután a reszelt almával, a birsalmasajttal, a megmosott és megtisztított mazsolával, valamint a sárgabaracklekvárral jól összekeverem. A mákos töltelékhez a tejbe belekeverem a mákot, a cukrot, a mazsolát és az összes fűszert. Éppen... |
|
|
|
|
|
|
|
... °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 1-1 óra 15 pe... |
|
|
|
|
|
|
|
... °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 1-1 óra 15 percen át sütjük. 10 percig pihentetjük, majd rácsra borítva hűlni hagyjuk; a tetejét félbevágott mazsolával vagy vékonyra fölszeletelt birsalmasajttal díszítjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Egy szelet: 995 kJ/238 kcal
Egzotikus teakenyér
Hozzávalók (12 szelethe... |
|
|
|
|
|
|
|
... letakarom, és a duplájára kelesztem. Közben elkészítem a töltelékeket. A dióshoz a cukrot
fél dl vízben felforralom, majd hozzáöntöm a darált dióhoz. Ezután a reszelt almával, a birsalmasajttal, a
megmosott és megtisztított mazsolával, valamint a sárgabaracklekvárral jól összekeverem. A mákos
töltelékhez a tejbe belekeverem a mákot, a cukrot, a mazsolát és az összes... |
|
|
|
|
|
|
|
... duplájára kelesztem. Közben elkészítem a tölteléket. A diótöltelékhez a cukrot fél dl vízben felforralom, majd hozzáöntöm a darált dióhoz. Ezután a reszelt almával, az összevágott birsalmasajttal, a megmosott és megtisztított mazsolával, valamint a sárgabaracklekvárral jól összekeverem. A mákos töltelékhez a tejbe belekeverem a mákot, a cukrot, a mazsolát és az összes fűszert. Épp... |
|
|
|
|
|
|
|
... letakarom, és a duplájára kelesztem. Közben elkészítem a töltelékeket. A dióshoz a cukrot fél dl vízben felforralom, majd hozzáöntöm a darált dióhoz. Ezután a reszelt almával, a birsalmasajttal, a megmosott és megtisztított mazsolával, valamint a sárgabaracklekvárral jól összekeverem. A mákos töltelékhez a tejbe belekeverem a mákot, a cukrot, a mazsolát és az összes fűszert. Éppen... |
|
|
|
|
|
|
|
... letakarom, és a duplájára kelesztem. Közben elkészítem a töltelékeket. A dióshoz a cukrot fél dl vízben felforralom, majd hozzáöntöm a darált dióhoz. Ezután a reszelt almával, a birsalmasajttal, a megmosott és megtisztított mazsolával, valamint a sárgabaracklekvárral jól összekeverem. A mákos töltelékhez a tejbe belekeverem a mákot, a cukrot, a mazsolát és az összes fűszert. Éppen... |
|
|
|
|
|
|
|
... letakarom, és a duplájára kelesztem.
Közben elkészítem a töltelékeket. A dióshoz a cukrot fél dl vízben felforralom, majd hozzáöntöm a darált dióhoz. Ezután a reszelt almával, a birsalmasajttal, a megmosott és megtisztított mazsolával, valamint a sárgabaracklekvárral jól összekeverem.
A mákos töltelékhez a tejbe belekeverem a mákot, a cukrot, a mazsolát és az összes fű... |
|
|
|
|
|
|
|
... letakarom, és a duplájára kelesztem. Közben elkészítem a töltelékeket. A dióshoz a cukrot fél dl vízben felforralom, majd hozzáöntöm a darált dióhoz. Ezután a reszelt almával, a birsalmasajttal, a megmosott és megtisztított mazsolával, valamint a sárgabaracklekvárral jól összekeverem. A mákos töltelékhez a tejbe belekeverem a mákot, a cukrot, a mazsolát és az összes fűszert. Éppen... |
|
|
|
|
|
|
|
... mascarponéval és megkenem a babapiskóta réteget vele. Erre ismét a mártogatott piskóta jön, majd megkenem a vaníliáscukival habbá vert tejszínhabbal, megszórom apróra kockázott birsalmasajttal. Ismét a piskóta, nutellás stb. Addig rétegezem míg el nem fogynak a hozzávalók. Tetejére piskóta kerüljön. Jól lehűtöm, majd a tálból kiborítom és úgy szeletelem mint a tortát. Isteni finom... |
|
|
|
|
|
|
|
... letakarom, és a duplájára kelesztem. Közben elkészítem a töltelékeket. A dióshoz a cukrot fél dl vízben felforralom, majd hozzáöntöm a darált dióhoz. Ezután a reszelt almával, a birsalmasajttal, a megmosott és megtisztított mazsolával, valamint a sárgabaracklekvárral jól összekeverem. A mákos töltelékhez a tejbe belekeverem a mákot, a cukrot, a mazsolát és az összes fűszert. Éppen... |
|
|
|
|
|
|
|
... duplájára kelesztem. Közben elkészítem a tölteléket. A diótöltelékhez a cukrot fél dl vízben felforralom, majd hozzáöntöm a darált dióhoz. Ezután a reszelt almával, az összevágott birsalmasajttal, a megmosott és megtisztított mazsolával, valamint a sárgabaracklekvárral jól összekeverem. A mákos töltelékhez a tejbe belekeverem a mákot, a cukrot, a mazsolát és az összes fűszert. Épp... |
|
|
|
|
|
|
|
Karácsonyi receptek Stahl Judit receptjeiből:
Karácsonyi mézes
25 deka melegített mézet, 1 egész tojást, 1 citrom reszelt héját, 2 késhegynyi fahéjport, 4-5 finomra tört szegfűszeget összegyúrunk 30 deka liszttel kevert 1 csomag Váncza-sütőporral. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és részben négyzetes alakúra vágjuk, részben különféle vágókkal kiszúrj... |
|
|
|
|
|
|
|
... letakarom, és a duplájára kelesztem. Közben elkészítem a töltelékeket. A dióshoz a cukrot fél dl vízben felforralom, majd hozzáöntöm a darált dióhoz. Ezután a reszelt almával, a birsalmasajttal, a megmosott és megtisztított mazsolával, valamint a sárgabaracklekvárral jól összekeverem. A mákos töltelékhez a tejbe belekeverem a mákot, a cukrot, a mazsolát és az összes fűszert. Éppen... |
|
|
|
|
|
|
|
... konyharuhával letakarom. Duplájára kelesztem. Közben elkészítem a töltelékeket. A dióshoz a cukrot fél dl vízben felforralom, és hozzáöntöm a darált dióhoz. Ezután a reszelt almával, birsalmasajttal, mazsolával meg a lekvárral összekeverem. A mákos töltelékhez a mákot, cukrot, mazsolát, ananászt és a fűszereket a tejbe keverem. Éppen csak egyet forralok rajta, máris leveszem a tűz... |
|
|
|
|
|
|
|
... krémmel és megkenjük vele a piskóta réteget. Erre az előző módon piskótát teszünk, megkenjük a vaníliáscukorral felvert tejszínhabbal, megszórjuk apró kockákra vágott birsalmasajttal. Ismét piskóta következik és addig rétegezzük, míg a hozzávalók elfogynak. Tetejét ízlésesen díszítjük, behûtjük, majd cikkekre vágva kínáljuk.
KÓKUSZOS TIRAMISU
Hozzáva... |
|
|
|
|
|