Belépés
Belga : Az a baj
... és
aztán szívlapáttal csapom agyon, az a baj!
Libát töm a mama, az a baj!
De miért? -teszi föl a kérdést, az a baj!
Ha frissen iszom a tejet, az a baj!
Ha felforralom, fertőtlenítem, az a baj!
Kiveszem a spájzból, az a baj!
Ha a kiskanalat nem oda rakom vissza, az a baj!
Azt mondod, sokat szívok, az a baj!
Az a baj, hogy semmi közöd ho...
Az a baj!
...
és aztán szívlapáttal csapom agyon, az a baj.
Libát töm a mama, az a baj.
De miért? - teszi föl a kérdést, az a baj.

Ha frissen iszom a tejet, az a baj.
Ha felforralom, fertőtlenítem, az a baj.
Kiveszem a spájzból, az a baj.
Ha a kiskanalat nem oda rakom vissza, az a baj.

Azt mondod, sokat szívok, az a baj.
Az a baj, hogy s...
spagetti scampival
...40 dkg spagetti, 25 dkg scampi (főtt), 2 dl tejszín, 2 ek pesto (zöld), frissen őrölt bors, só.
A spagettit megfőzöm "al dente" módra. A tejszínt felforralom, belekeverem a pestot, sózom és borsozom. A tányérokra spagettihalmokat teszek, körbeöntöm a pestos tejszínnel és a scampikkal szépen körítem....
Az a baj.......
...
és aztán szívlapáttal csapom agyon, az a baj.
Libát töm a mama, az a baj.
De miért? - teszi föl a kérdést, az a baj.

Ha frissen iszom a tejet, az a baj.
Ha felforralom, fertőtlenítem, az a baj.
Kiveszem a spájzból, az a baj.
Ha a kiskanalat nem oda rakom vissza, az a baj.

Azt mondod, sokat szívok, az a baj.
Az a baj, hogy s...
Karácsonyi leves receptek
... lévő sós vízben megfőzöm, és meleg vízzel leöblítve, melegen is tartom.
Elkészítés: 8 dl vízbe beleteszem a húsleveskockákat, beleszórom a finomra darált diót és a fűszereket. Felforralom és 5 percig főzöm. Közben a forrásban lévő levesbe csorgatom a lisztes tejfölt, és beleszórom a petrezselyemzöld felét. Folytonosan kevergetve, kis lángon addig forralom, amíg a habja elfő. ...
Karácsonyi édességek
... cipóba osztom, és lisztezett deszkán, a tetejét belisztezve, konyharuhával betakarom, és a duplájára kelesztem. Közben elkészítem a tölteléket. A diótöltelékhez a cukrot fél dl vízben felforralom, majd hozzáöntöm a darált dióhoz. Ezután a reszelt almával, az összevágott birsalmasajttal, a megmosott és megtisztított mazsolával, valamint a sárgabaracklekvárral jól összekeverem. A má...
Könnyű citromos finomság
A tejbegrízhez hasonlóan sűrű grízkrémet készítek, de a tej helyett limonádét használok, vagyis az enyhén cukros, citromleves vízbe szórom a grízt, belereszelek egy kis citromhéjat, felforralom, besűrítem, és habverővel fehér-habosra keverem.
/Minél tovább verem, annál könnyebb lesz a krém./
Rumban felfőzött mazsolát szórok bele, és egy folpackkal kibélelt őzgerincformáb...
Anyu meggylevese
... szegfűszeg

tej



liszt



A meggyet az összes hozzávalóval (egy karika vagy gerezd citrom elég), és egy csipet sóval egyet...
Zengői töltött rostélyos
... felszeletelt gombát megsózva
fedő alatt puhára párolom. Borssal és piros...
Hideg tejes italok
Hideg tejes italok

Tejes tea

1 liter tej, 2 teafilter, fél mk citromhéj (KOTÁNYI). A tejet felforralom , beleteszem a teát, a szárított citromhéjat, majd 10 percig - negyed óráig állni hagyom. Édesítve hidegen, melegen egyaránt finom.


Afrikai tej

1 liter tej, 5 dkg darált mogyoró, 2-3 banán, 2 kk kakaópor, 1,5 dl tejszín, 1 tojás, c...
Mandulás csirke
... mandulát meg az aszalt fügéket is, amelyeket ha nagyok, akkor előtte félbevágok. Annyi vizet öntök az egészre, hogy a csirkedarabokból csak a felső negyedük látszódjon ki, aztán erős tűzön felforralom a tagine-t.
Ahogy rottyan egyet-kettőt, visszatekerem közepes erejűre a lángot, és lefedem az edényt úgy, hogy imitt-amott tudjon belőle menekülni a gőz. Az aromásan puha, mand...
A fokhagyma
... a gerezdeket meghámozom. A bort, ecetet, cukrot a fűszereket és a sót a fokhagymagerezdekkel együtt 3 percig főzöm és egy lefedett fazékban másnapig állni hagyom. Másnap mégegyszer felforralom 5 percre és még melegen az egészet egy üvegbe töltöm. Végül a tetejére öntöm az olajat és lezárom az üveget. Steak-ekhez, grillezett húsokhoz köretnek, sajtokhoz, vagy csak úgy friss kenyérr...
Mazsolás-szőlős pulyka tokaji
... annyira, hogy a felületük kifehéredjen. Aztán kiszedem őket, és félrerakom. Utána a mártáshoz egy kisebb lábosba beleteszem a mazsolát, ráöntök annyi aszút, amennyi ellepi, és erős tűzön felforralom. Ahogy felforrt, leveszem a tűzről, és félreteszem.
Ezek után előveszek egy akkora tepsit, amelyben kényelmesen elférnek majd egymás mellett a hússzeletek, és az alját kikenem te...
Málnakrémes kosárkák
... mindet. Ha már nem tűzforróak, kióvatoskodom őket a formákból, és rácson hagyom teljesen kihűlni.

Málnakrém:
a málnákat ízlés szerinti cukorral és nagyon kevés vízzel felforralom, kavargatom, összetöröm a gyümölcsöt, és öt percig alacsony lángon főzöm. Ha kihűlt, hozzákeverem a mascarponét, és 15 percre a hűtőbe teszem. Megtöltöm a kosárkákat a krémmel, mindegyikb...
málnás kosárkák
... mindet. Ha már nem tűzforróak, kióvatoskodom őket a formákból, és rácson hagyom teljesen kihűlni.

Málnakrém:
a málnákat ízlés szerinti cukorral és nagyon kevés vízzel felforralom, kavargatom, összetöröm a gyümölcsöt, és öt percig alacsony lángon főzöm. Ha kihűlt, hozzákeverem a mascarponét, és 15 percre a hűtőbe teszem. Megtöltöm a kosárkákat a krémmel, mindegyikbe...
savanyított zöldbab
... vízbe cukrot és ecetet teszek, és egy kis kaprot. Kicsit főzöm, hogy a bab puha legyen. Leszűröm, a levét félre teszem. A babot übvegekbe teszem a kaporral együtt, s a félretett levet felforralom további cukorral és ecettel. Jó édeskéks legyen, de érezni kell az ecet ízét is. Ráöntöm az üvegekben lévő babra, lezárom, és száraz dunctba teszem. A pincében ezután eláll. Télen nagysz...
Almás-Szilvalekvár
... mennyiségü kristálycukrot szórok rá.
Jó alaposan összekeverem.
Esetleg rácsavarom fél citrom levét.
Bár a szilva úgyis megfogja az almát.
Lassú tűzön kevergetve felforralom, majd alacsony fokozatra kapcsolom.
Hagyom lassan rotyogni.
Idővel az alma teljesen szétfő.
Ha nem akar, akkor segítek neki egy kicsit a botmixerrel.
Addigra már a ...
Gríztorta
... búzadara
-7-8 evőkanál kristálycukor
-5 dkg kakó
-10-15 dkg lekvár
-1 csomag vanília ízű pudingpor



Elkészítés:

1.
Fél liter tejet felforralom, belekevrem a bútadarát, a cukrot, a kakaót, és addig főzöm, amíg sűrű masszává nem válik. Ezután vízzel kiöblített jénai tálba öntöm.

2.
Ha kihűlt a tejbedara, a tet...
Barna meggyes
... vanillincukor
cukor ízlés szerint
sok-sok magozott meggy (befőtt, fagyasztott, friss)

Elkészítés:
A 4 tojás sárgáját kikverem a liszttel, cukorral, kakaóval, vanillinnel. A tejet felforralom. A tojásfehárjét kemény habbá verem.
A felforrt tejbe belekeverem a kikevert krémet és felfőzöm vele, csomómentesre keverem. Hagyom picit hülni, ezután a tojásfe...
mai recept
... Liszttel meghintem, kicsit tovább sütöm, majd tejszínnel felöntöm. A szilvát 1-2 dl sziruppal (főzőlével) együtt hozzáadom (én néha több levet adok hozz...
1 2 3 ..............48 49 .......73 74 .......96 97 98 
Címkék: spagettit megfőzöm, tejszínt felforralom, tányérokra spagettihalmokat, pestos tejszínnel, scampikkal szépen, finomra darált, forrásban lévő, lisztes tejfölt, petrezselyemzöld felét, habja elfő, tetejét belisztezve, duplájára kelesztem, darált dióhoz, reszelt almával, összevágott birsalmasajttal, tejbegrízhez hasonlóan, enyhén cukros, folpackkal kibélelt, összes hozzávalóval, karika vagy, csipet sóval, tejet felforralom, szárított citromhéjat, aszalt fügéket, csirkedarabokból csak, felső negyedük, aromásan puha, gerezdeket meghámozom, lefedett fazékban, üvegbe töltöm, tetejére öntöm, felületük kifehéredjen, kisebb lábosba, akkora tepsit, alját kikenem, málnákat ízlés, hűtőbe teszem, levét félre, babot übvegekbe, kaporral együtt, félretett levet, ecet ízét, üvegekben lévő, pincében ezután, szilva úgyis, alma teljesen, tojásfehárjét kemény, felforrt tejbe, kikevert krémet, petrezselyemzöld, spagettihalmokat, csirkedarabokból, húsleveskockákat, birsalmasajttal, kristálycukrot, diótöltelékhez, őzgerincformáb,
© 2013 TVN.HU Kft.