Belépés
Hűtött túrógerinc eperrel
... hűtőszekrénybe. A zselatinporra ráöntöm a tejet, és folyamatos keverés közben folyósra olvasztom. A túrót áttöröm, az epret megmosom, kicsumázom és félbevágom. A túrót összekeverem a kefírrel, porcukorral, vaníliás cukorral, csipetnyi sóval, majd a masszát óvatosan összeforgatom a gyümölccsel, az olvasztott tejes zselatinnal és a tejszínből felvert habbal. A túrókrémet a bélelt fo...
Epres-krémes palacsinta
... egy kevés buborékos ásványvízzel hígítjuk, és 8 palacsintát sütünk belőle.
2. A mártáshoz az epret megtisztítjuk, félbe-negyedbe vágjuk, mélyebb tálkába tesszük. Meghintjük 100 g porcukorral és a citrom átszűrt levével, lefedjük, 30 percig pácoljuk-érleljük, majd levével együtt, lábaskába szedjük. Fedő nélkül 3 percig főzzük, aztán hozzáadjuk a 0,5 dl hideg vízben elkevert ét...
Málnahabos képviselőfánk
... sütőben, 200 fokon addig sütjük, amíg meg nem emelkednek. Ekkor a sütőt 160 fokra visszavesszük, és a fánkokat készre sütjük.
4. Közben a málnát pürésítjük. A habfixálóval és a porcukorral összekevert tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a málnapürét. A sütőből kivett fánkokat késsel vagy ollóval azonnal félbevágjuk. Miután kihűltek, alsó részüket megtölt...
Hatlapos
... ezt a keveréket é...
TARTÁRMÁRTÁS (háziasan sűrűen)
...
1 púpozott teáskanálnyi porcukrot,
2 teáskanálnyi mustárt,
néhány csepp citromlevet,
őrölt fehérborsot,
sót.

A tojásságáját keverd simára a porcukorral, egy kis sóval és borssal. Lassan add hozzá a majonézt, a mustárt és a citromlét is. A tejfölt előbb keverd simára, majd öntsd a mártáshoz. Ha az egészet jól összekeverted,
kóstold m...
Amaretti (mandulás puszedli it
... keserűmandula-aroma
4 tojásfehérje,
1 evőkanál vaj, és
1 evőkanál liszt a tepsihez

Előkészítés:

A mandulát finomra daráljuk és összekeverjük a porcukorral meg a keserűmandula-aromával; a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a kristálycukrot hozzáadjuk. Kanalanként tesszük bele a mandulamasszát, majd simára keverjük.

Elkészítés: |...
Apró kiflik
... elkeverjük, és az egészet jól összegyúrjuk.
16 egyforma kis gombócra osztjuk. Jól lezárt nejlonzacskóban másnapig hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap egy konyharuhát jól megszórunk porcukorral, és egyszerre csak egy gombócot kivéve a hűtőből, kinyújtjuk kb. 30 cm átmérőjű kör alakúra.
8 részre osztjuk, cikkekre. Nem kell megmozdítani, csak a külső oldalára rárakjuk a ...
Darálós keksz
... porcukor
1/2 csom. sütőpor
1 csom. vaniliacukor
reszelt citromhéj
rum aroma
4 egész tojás
75 dkg liszt

Az olvasztott vajat vagy margarint a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a valiliát, a sütőport,a
4 tojást, ezután hozzádolgozzuk a lisztet.
Viszonylag kemény tésztát kapunk.

A húsdarálónak van egy fajta sütit ki...
Kakaós linzerszeletek (különle
... egyenletesen elnyomkodjuk s barac...
Kossuth-kifli
...

35 deka lisztet
20 deka vajjal vagy zsírral,
1 csomag sütőporral,
1 citrom levével,
3 evőkanál porcukorral és
3 tojás sárgájával jól összegyúrunk.

A tésztát félujjnyi vastagra nyújtva háromszög alakú darabokra vágjuk s az alább leírt töltelékkel megkenve, kiflikké sodorjuk.

Töltelék:
3 tojás fehérjét
25 d...
Lemezes linzer
...
10 dkg porcukor,
reszelt citromhéj,
40 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
kevés tej,
kakaópor,
baracklekvár.

A tojássárgáját a zsírral, a porcukorral és a citromhéjjal habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejet, hogy jól gyúrható legyen. 3 részre osztjuk. 2 részbe kakaót gyúrunk. A barna tészta felét...
Lili-kifli
... ös...
Non Plus Ultra (nagyon jó teáh
...
15 deka vajat
3 evőkanál porcukorral kevert
1/2 csomag vanilincukorral,
2 egész tojással,
25 deka liszttel és
1 csomag sütőporral jól összegyúrunk.

A tésztát késhát vastagra nyújtjuk, és apró szaggatóval kiszúrjuk. Ha szép sárgára kisült, kettőt-kettőt málnával összeragasztunk, s tetejére barackízzel 1-1 szem cukrozott meggyet teszünk...
Sigillum (igen alkalmas zsúrra
... részéből ceruzaszéles szalagokat vágunk. A kerek tésztadarabokra egy-egy halmocska kéznél lévő lekvárt helyezünk. A lekvárcsomócskák köré papírtölcsérből 1 tojás kemény habjából 5 deka porcukorral kevert édes habból vékony koszorút nyomunk.
A keskeny tésztadarabkákból pedig kereszt alakú pántot rakunk, végeiket ujjunkkal gyengén benyomva. Közepes tűznél jól átsütjük. Felszol...
Takaréklinzer
...

1/2 kg lisztet
1/4 kg zsírral,
1 egész tojással,
20 deka porcukorral,
1 Váncza-sütőporral,
1 pohárka rummal,
1 deka törött fahéjjal,
1/2 csomag vanilincukorral,
1 csipetnyi sóval és
annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrunk és zsírozott tepsiben lekvárral megkenve a tésztából készült ráccsal díszítve sütjük. Va...
Áfonyatorta
... megsz...
Almás-aszalt szilvás torta
... őrölt mandula
1 dl tejszín
8 szilva (aszalt, kimagozott)




ELKÉSZÍTÉS

A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és 1 liter vízben 10 dkg porcukorral felforraljuk. A meghámozott, kimagozott almákat négyfelé vágjuk, a szirupba tesszük, és 5 percig főzzük. Az almákat kivesszük, lecsöpögtetjük, és negyedekre vágjuk. Kerek tortaformát sütőpap...
Amerikai palacsinta
... forró vízzel telt edény fölött melegen tartjuk, míg mindegyik elkészül. A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. A palacsintákra gyümölcsöt halmozunk, és ...
Ananászos-rizses fánk
... az ananászdarabkákat, a lisztet, végül a tojássárgákat. Óvatosan megkeverjük, kihűtjük. Forró olajban kávéskanálnyi adagonként aranyszínűre sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, majd porcukorral megszórjuk. Melegen tálaljuk. Gyümölcsleves mellé is kínálhatjuk.


Variáció

Ha csak felnőtteknek szánjuk a fánkokat, előkészítéskor adhatunk hozzá 1 evőkanál sá...
Linzer tészta alap
... egyik fele tele legyen, a másik középen kilyukasztva. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon meg kell sütni. Gyorsan sü...
1 2 3 ........426 427 .....639 640 ....852 853 854 
Címkék: Plus Ultra, zselatinporra ráöntöm, túrót áttöröm, epret megmosom, túrót összekeverem, masszát óvatosan, olvasztott tejes, tejszínből felvert, kevés buborékos, epret megtisztítjuk, citrom átszűrt, fánkokat készre, málnát pürésítjük, porcukorral összekevert, sütőből kivett, tojásságáját keverd, tejfölt előbb, mandulát finomra, tojásfehérjéből kemény, kristálycukrot hozzáadjuk, gombócot kivéve, külső oldalára, olvasztott vajat, porcukorral habosra, fajta sütit, tésztát félujjnyi, alább leírt, citromhéjjal habosra, sütőporral elkevert, barna tészta, tésztát késhát, kerek tésztadarabokra, lekvárcsomócskák köré, keskeny tésztadarabkákból, tésztából készült, vaníliarudat hosszában, szirupba tesszük, almákat kivesszük, gyümölcsöket megtisztítjuk, palacsintákra gyümölcsöt, másik középen, lekvárcsomócskák, tojásfehérjéből, nejlonzacskóban, összeragasztunk, vanilincukorral, tésztadarabokra, papírtölcsérből, lecsöpögtetjük, hozzádolgozzuk, hűtőszekrénybe, linzerszeletek, kristálycukrot, előkészítéskor,
© 2013 TVN.HU Kft.