|
|
|
... elcsüggedve, és miért szeretünk egyeseket, és miért gyűlölünk másokat. Az érzelmek nagyon mélyről jönnek. Van, amelyiket el tudjuk fogadni, és felengedjük, és van, amelyiket nem, és visszanyomjuk a tudattalanunkba.
Szabad utat engedve nekik, vagy gátakat emelve kezeljük az érzelmeinket. Mindenki tudja szinte, hogy veszélyes az érzelmeket elnyomni, mert azok idővel robb... |
|
|
|
|
|
|
|
... bors.
Elkészítése:
A tészta alapanyagait egy nagy keverőtálba tesszük. Elektromos dagasztógéppel kenyértésztát dagasztunk belőle. Meleg helyen kelesztjük, majd ha kétszeresére nőtt, kezünkkel visszanyomjuk. Megvárjuk, míg újra megnő, lisztezett nyújtódeszkára öntjük, majd fél centi vastagságúra nyújtjuk. Az aszalt paradicsomot meleg vízbe áztatjuk és egy óra ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
A cipók tetejét keresztben bevágjuk, óvatosan szétnyitjuk, belsejükből annyit kiszedünk, hogy a mustárral bekent csülökdarabokat a helyére tudjuk tölteni. Betöltés után tetejüket visszanyomjuk a húsra, majd előmelegített, forró sütőben 10 percig sütjük.
Tálaláskor a húst a cipóval együtt keresztbevágjuk, és tálra rendezzük.
Házi savanyúságot adunk hozzá.
... |
|
|
|
|
|
|
|
Ezt a receptkönyvet ajánlanám kedves barátomnak és volt kolegámnak akinek csülök nélkül nem is volna kerek a világ.
CSÜLKÖS RECEPTEK
Abált csülök
Hozzávalók:
1db nagyobb nyers hátsó csülök, 30g fokhagyma, 10g fűszerpaprika, 2db babérlevél, 5g egész bors, 80g vöröshagyma, 20g só, 50g lilahagyma
A csülköt perzseléssel és a rajta... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... orcákat.
2. A következő gyakorlat a toka eltüntetésére szolgál: a kézfejünket az állunk alá tesszük, finoman megnyomjuk a tokát fölfelé, aztán erősen és lassan, hosszan visszanyomjuk izommal! 10-szer megismételjük a gyakorlatot a tokánk jobb oldalán, majd ugyanezt a másik oldalon is megtesszük. Ez a gyakorlat nagyon igénybe veszi az állkapcsot, óvatosan szabad vele dolg... |
|
|
|
|
|
|
|
... A cipók tetejét keresztben bevágjuk, óvatosan szétnyitjuk, belsejükből annyit kiszedünk, hogy a mustárral bekent csülökdarabokat a helyára tudjuk tölteni. Betöltés után tetejüket v... |
|
|
|
|
|
|
|
... újhagymát, darabolt gombát, kisebb darabokra tépett szalonnát.
3. Előmelegített sütő... |
|
|
|
|
|
|
|
... levesszük a vízgőzről, és félretesszük hűlni. Amikor a likőrös keverék kihűlt, hozzáöntjük a habzóbort, majd az egészet a behűtött tál gyümölcsre öntjük. A felszínre jövő gyümölcsszemeket visszanyomjuk a zselébe, és a tálat egy órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a zselé megdermedjen. Tálalás előtt a formát forró vízbe merítjük, hogy a zselés gyümölcs leváljon az edény faláról, így... |
|
|
|
|
|
|
|
... bánatát eltitkolja, legalább sohasem panaszkodott sorsa ellen. Hasztalan fáradság! Ha két szív egyszer megérti egymást, többé nem titkolhat semmit egymás előtt, s az erőlködés, mellyel visszanyomjuk, rendesen csak kínosabbá teszi az érzést. - Ha annyira szeretne, mint hittem, nem lenne oly vigasztalhatlan! - így gondolkozott Ormosy. - Ha értené e szívet, nem neheztelne bánatom mia... |
|
|
|
|
|
|
|
... közvetlenül ne érintkezzen a fazék aljával.
A sárgáják, mint a képen feljönnek a tetejére és ki fognak lógni, ezt úgy lehet megakadályozni, hogy fakanállal a főzés első percében kézzel visszanyomjuk! (A blogger ezt nem tette az övé a képen ezért kilóg.)
Az egy perc leteltével már nem kell tovább őrizni, de azért, hogy nehogy felboruljon érdemes a tetejére tenni pl. egy t... |
|
|
|
|
|
|
|
... szükséges. Pár óra vagy 1/2 nap elteltével a növények feljönnek a méz felszínére. A mézbe nem lehet fém eszközöket használni, így vagy műanyag, fa vagy kerámia eszközök valamelyikével visszanyomjuk és kicsit átkeverjük. Magas nedvességtartalmú virágok esetén kicsit hígabb, folyósabb mézet kapunk. Általában 2-3 nap alatt kivonódik az íz a növényekből és adott növényre jellemző ízű ... |
|
|
|
|
|